Skoči na vsebino

[F1] Zimsko spanje 2022/2023


Flaming_C

Priporočeni prispevki

Dvomim da spravijo brawna na stolček ferarija. Tip je sedaj v samem vodstvu f1, nevem zakaj bi šel nazaj v ferrarijevo blato, še posebej glede na to kako so nazadnje (2007 - po govoricah) opravili z njim, todtom in schumijem.
Realno bi vasseur bil zelo dober kandidat, ki zna upravljati tako z mladimi dirkači, kot z iskušenimi veterani, pa nikoli ni bilo nekega beefa z njim. 

Povezava do prispevka

do neke mere, vendar tudi dirkači so se prepirali kdo naj ima prednost. če pride vasseur bo pomoje res leclerc no.1, ker ga vasseur že pozna pa tudi italjanska publika mu je bolj naklonjena, saj sainza ne marajo predvsem zaradi izgovorov pri nedoseženih rezultatih, medtem ko si leclerc ob slabih rezultatih obesi del krivde. 
also malo za smeh malo za res: kaj bi dal da bi alpine spravi eno pametno vozilo skup za boj v prvenstvu, pa da se ocon in gasly razfukata. :rofl:

Povezava do prispevka

Pri Alpine mi je bilo zanimivo, ko sem se spraševal čemu je Alonso tako hitro kliznil v AM, ki ima slabši dirkalnik. 

Nakar mi kašne, da mu je Alpine drekalnik ene 6x oz. 7x crknil v celotni sezoni :D 

 

Also upam, da bodo rookiji delal neumnosti v sezoni 2023 in, da bo spet kakšen sweet battle za 1 mesto.

Povezava do prispevka

Kako pa kaj ocenjujete dirkače v sezoni 2022? Moja hitra ocena po kriteriju x/10

1. Max Verstappen 9.5 - očitno klasa zase, nobene zares slabe dirke, brezkompromisen.

2. Charles Leclerc 9.0 - edini, ki je poleg Hamiltona sposoben trenutno iti v boj za prvaka z Maxom v približno enakovrednem dirkalniku. Preveč neizsiljenih napak in premalo asertiven/odločen/pretkan pri strategiji na trenutke.

3 - 5. George Russell = Lando Norris = Lewis Hamilton 8.5, vsi trije nekje v isti kakovostni skupini letos, meni osebno Lando še najboljši tu, ampak z dirkalnikom, ki je bil čez celo sezono skrit v povprečju. Georgie s fantastično prvo sezono, kjer se je šele adaptiral. Lewis po prvi polovici alternativnih strategij in iskanj nastavitev, v drugi sezoni v formi, kot smo jo od njega navajeni.

6. Fernando Alonso 8.0 - kje se poznajo njegova leta ne vem. Mojstrski v dirkah, malce slabši v kvalifikacijah, dosegel bi bistveno več, ampak vemo, praktično 7 odstopov v sezoni, to je na tretjini vseh dirk. Preveč. Me zanima kako se bo adaptiral na Aston Martina.

7 - 10 Carlos Sainz, Esteban Ocon, Sebastian Vettel, Sergio Perez 7.5 - vsak s dosti pozitivnimi predstavami, vsak z dirkami (množina), kjer so bili missing in action. Sploh Perez, če upoštevamo še povprečen zaostanek za Maxom v kvalifikacijah.

 

Omembe vredni še: Kevin Magnussen v prvih dirkah po povratku, Bottas v prvi polovici sezone, Alex Albon, ki si je v bistvu letos konkretno dvignil vrednost in bi v bistvu lahko bil mirno v top 10 letošnje sezone.

 

Rookie sezone: Zhou (vsaj konsistenten je bil).

Meh: Gasly, Tsunoda, Mick, Stroll.

Fail sezone: Latifi. 

Razočaranje sezone: Ricciardo.

 

 

 

  • Račka +1 3
Povezava do prispevka

jaz russla nebi tako visoko uvrstil

 

resda je premagal hamleta v skupnem sestevku ampak je kr neki jamral pri dvobojih z drugimi. pa v qualijih ga je hamle premagal. skoda k je tko tezko zguglat kolk desetink ma zaostanka v qualijih v povprecju. pol bi se lazje odlocil.

 

zanimivo, da je alonso celokupno izgubil proti oconu ceprav mam v spominu, da je alonso mel dost mocnejse predstave.

Povezava do prispevka

Hja, poglej s te strani: koliko dirkačev je v neposrednih dvobojih kadarkoli premagalo Lewisa? Dva. Oba prvaka. En se je zaradi napora ob tem dosežku po koncu sezone upokojil. 

 

Ja Lewis "hammertime" Hamilton je v kvalifikacijah ugnal Russlla s povprečno prednostjo 0.02 sekunde skozi celotno sezono. To je manj kot stotinka. Za primerjavo Max je Pereza napral za 0.34 v povprečju. 

 

In to je bila prva sezona Georga v Mercedesu, v bolidih nove generacije, v moštvu, ki je Lewisa pripeljalo do 6 naslovov prvaka. 

 

Karakterno mi je po letošnji sezoni manj všeč, se strinjam, sam objektivno je imel sezono bistveno nad pričakovanji. 

Povezava do prispevka

Mick and Mercedes came to an agreement. The deal is finalized. It is the same role that De Vries held for the team this year. Soon, an announcement will be made. His role is that of reserve driver, which extends to McLaren and Williams. It is expected that announcement will be made soon. 

#F1 #MSC47 #KeepFighting

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
raven reče pred 23 minutami:

Sej je jasno, kaj si hotel reči, ampak matematika in ti pa nista najboljša kolega bla? :D

Ah, pardon ja. Manj kot desetinka. 

Kakorkoli, najmanjša povprečna razlika med moštvenima kolegoma na kvalifikacijah v letošnji sezoni. Največjo prednost so imeli Albon proti Latifiju (0.41 sekunde), Max proti Perezu (0.34 sekunde) in Lando proti Ricciardu (0.33 sekunde). 

Povezava do prispevka

Presenečenje sezone: Ocon
Rookie sezone: Zhou

Meh: Gasly, Sainz, Latifi 

Fail sezone: Tsunoda, Schumi Jr

Razočaranje sezone: Ricciardo

 

Upal sem da bo Ocon bil vsaj blizu Alonsa letos, ne pa da bo kar konstantno pred njim.
Zhou je obdržal v večini formulo proč od zidu, kar je pohvalno. 
Imo je bil fail Tsunoda, predvsem zato ker je bilo videti, da je bila letos podpovprečna sezona za Gaslyja, pa ga je še vedno dokaj redno pral. Predvidevam da ga bo naslednje leto prav tako pral De Vris. Schumi Jr pa je imel šanso, da se dokaže končno proti enemu veteranu (za razliko od Mazepina 2021), in si tako pridobi kredibilnost, pa je vsaj v začetku sezone pogrnil (on in njegov del ekipe). Sainz je naredil preveč napak, realno si ne zasluži frarija, jaz bi na njegovo mesto fix dal Schwarzija. 
Nevem kaj ste pričakovali od Latifija, meni ni presenečenje da je dobil brco v zadnjico po koncu sezone. Realno je on na nivoju Nissanyja iz f2, le da mu je ena sezona usrala v f2 ko je bil podprvak De Vrisu, ki ga je nabil za 50 točk (več kot en celoten dirkaški vikend v f2). Edino kar je imel je bil denar. Naj bo vesel da je zdržal tri leta v f1. 
Razočaranje pa itak se strinjamo vsi da je Ricciardo. 

Povezava do prispevka

Še uradno: i will miss his memes :cry:
image.png.4d621881c7196e679eb27900a8f3a767.png

 

V instantu ko je šel iz renaulta v mclaren sem vedel da gre ricciardo le še v dno. 
Mclaren ni več to kar je bil, norris je imel že takrat podporo ekipe in nevem zakaj so sploh ricciarda sprejeli (poleg prodaje mercha), saj je bil na ravni hulka (meh) v renoju. 

Upam da bosta čez par let mclaren in williams spet privabila kakšnega novega "proizvajalca motorjev" kot naprimer bmw ali chevy. ampak to so itak sanje. 

uredilo bitje Chris
Povezava do prispevka
Lepi Šime reče pred 13 urami:

Sej Ricciardo je zdej tretje kolo Red Bulla, ki ga bodo po moje uporabili samo za kakšne RB showe. 

Sam skos videvam meme, da je bil model na testih hitrejši od Pereza. Ne vem pa zdej, a gre za čisto zajebancijo al je res kaj na tem. Perez mene letos ni glih prepriču, je pa super 2nd driver. Bomo pa videli, če bo še po Braziliji.

Povezava do prispevka

Perez je pa mene razočaral. V takem avtu, kot je bil letos RB, bi moral z lahkoto biti P2 v skupnem. Tako kot je to bil Betas z Mečko. Tako smo pa videli blede predstave, oziroma pokazal je kako se da ovirati ostale, ko to Max potrebuje in en preblisk v Monacu (zakar Max še zdaj vleče zamero) in Singapurju. Je pa verjetno ok, ker ima Max proste roke in lahko z njim pomede garažo pa se mu bo Mehičan na koncu še zahvalil. 

 

Od ostalih me je navdušil Legleg, predvsem s surovo brzino na kvolijih, pa potem s traparijami na dirkah :D , Betas, ki je konkretno nascal Kitajca v isti ekipi in pridno nabiral točke. Noris, ki je lastnoročno spravil Mkvarn do P5. Ob kakšnem bolj sposobnem sovozniku bi bili gladko P4. 

 

Razočaranja? Ričardo jasno, dec se je izgubil. Mogoče se pri RBR najde in bo še kdaj na gridu. Oba šoferja Toro rosa, oziroma sama ekipa, ki je na začetku sezone še nekaj obetala, potem pa potonila kot kamen. Ob tem se nista izkazala niti šoferja. Gasly s kupom napak in neumnosti, japonc je pa tak prepočasen za F1. 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
tyne reče pred 15 minutami:

Brawn prevzema rdeče

 

a si z njegovim agentom ga kje pil al od kje ta info? 

 

ker se vceri je to povedu

Navedek

“I’d moved away from wanting to be part of a team – I decided I’d done enough of that – and this was the only thing that could have possibly appealed. I’ve been very fortunate to have been given the opportunity by Liberty and it was a labour of love.

“Now is the right time for me to retire. We have done the bulk of the work, and we are in a consolidation period now.

“There’s a new car coming in 2026, but that’s four years away, quite distant for me, so it’s better the next group of people take on that mantle. I believe I’m leaving F1 in a great place.

“I’ve loved almost every minute of my 46-year career and I’ve been fortunate to have worked with many great teams, great drivers and great people. I wouldn’t have changed a thing. One certainty is that without my wife and family support I couldn’t have done it and I wouldn’t have wanted to do it.

“I will now watch F1 from my sofa, cheering and cursing as an F1 fan, pleased that the sport is in a fantastic place and has such a fantastic future.

“Here’s to great racing.”

 

Povezava do prispevka
tyne reče pred 40 minutami:

Brawn prevzema rdeče

ne seri, tip gre v zasluženo penzijo. 

 

Gapi182 reče pred 18 urami:

Hja nikoli ne ves. Tudi ko je Lewis sou v Mercedes je kazalo na zelo slabo odločitev.

Štromar reče pred 14 urami:

In ko je šel Šumi v Ferrari.

Res je, samo mercedes in frari sta oba tudi prozvajalca motorjev, medtem k mclaren nima svojega (exlcusive) proizvajalca motorjev že od 2009. Moje mišljenje je, da je pogoj za bitko za  prvaka, potrebno tesno sodelovanje s proizvajalcem agregata (oziroma da si lastnik tudi proizvodnje agregatov). Zato vedno pravim, da je renault nek tihi underdog k mu bo lahko eno sezono spet usralo narediti dirkalnik na levelu 2005-06 in bo prvak. 

uredilo bitje Chris
Povezava do prispevka

Za naslednika vodje v frariju je govora sedaj tudi o Paulu Hemberyju, ki je bil še par let nazaj vodja športnega oddelka pri Pirelliju. Se ga spomnim še iz intervjujev na RAI in Sky Italia, in ima tipičen (komičen) angleški naglas, ko govori italijansko 

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...