Skoči na vsebino

Indiana Jones and the Dial of Destiny


cin der

Priporočeni prispevki

Navedek

 

Sometimes you buy the best ingredients to make a meal -- expensive wine, carefully selected cheese, well-sourced meat, exotic spices, fresh produce -- and yet the meal turns out edible but unexciting. You wonder, why doesn’t it taste as amazing as the last time? At least you take solace in the fact that you are consuming quality ingredients.
 
Such might be the experience for most audiences with the fifth and presumably last Indy Adventure, Indiana Jones And The Dial Of Destiny. It feels like the individual parts are all there, everything you expect from a great Indiana Jones movie, but it doesn’t quite congeal into a slam dunk memorable ride.

 

 

 

Povezava do prispevka

Podpora kapitalizmu je dosti bolj raznolika in subitlna od tega, da ga direkt podpira. Že s tem, ko ti serije nudijo zgolj nek comfort za od dela prekurjene možgane, so vir eskapizma, ustvarjajo svet, ki je skoraj isti kot naš, samo da v njem ni prisoten obup, ki izvira iz našega stanja zasužnjenosti, so posredno voda na mlin kapitalizma. 

 

Zame je problematično že to, da prikazujejo višje sfere politike in biznis sveta kot "umazane" na dosti bolj nedolžen in čist način, kakor so v resnici psihopatski. Kapitalizem je v osnovi čisto razčlovečenje. 

 

Potem tudi propagirajo potrošniški, torej blagovno-fetišistični način življenja. Vse to soustvarja duh časa, ki je naklonjen kapitalistični ideologiji. 

 

Mi je pa zanimivo, da se ti ne zdi danes večina "umetnosti" (in ostalih izdelkov) debilne in take, da če jo kdo konzumira, bi reku ok, s tabo se nimava o čem za pogovarjat. Recimo način, na katerega je posnetih večina yt videov, ko nekdo neki govori v kamero, kako se podajajo informcije, kaj je folku zabavno itd. ... zame so te serije pljunek v morje.

Povezava do prispevka

Oh ne, še eno jokanje o temu kako je blo včasih boljše, kljub temu da je Indiana Jones za svoj čas to kar je Fast and Furious za svojo ero - pač neka stupid, akcijska zabava za obiskovalce kina. 

 

Ne bi rekel, da so šli delat nadaljevanje Apocalypse Now in ga totalno zasrali, ampak da se greš na forumu zjokat za nekega arheologa k strelja naciste in ruse :D :D :D kar je spet svoje vrste propaganda, mar ne? 

 

Čakam, da Medex odkrije, da obstajajo novi Jurrasic Park filmi, to bo šele veselo

 

 

  • Račka +1 3
  • Na jagodo +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 18 urami:

Oh ne, še eno jokanje o temu kako je blo včasih boljše, kljub temu da je Indiana Jones za svoj čas to kar je Fast and Furious za svojo ero - pač neka stupid, akcijska zabava za obiskovalce kina. 

 

Ne bi rekel, da so šli delat nadaljevanje Apocalypse Now in ga totalno zasrali, ampak da se greš na forumu zjokat za nekega arheologa k strelja naciste in ruse :D :D :D kar je spet svoje vrste propaganda, mar ne? 

 

Čakam, da Medex odkrije, da obstajajo novi Jurrasic Park filmi, to bo šele veselo

 

 

Če smo dobil zdej nek tldr na podlagi trailerja, kaj nas šele čaka po ogledu filma.

 

Also this:

 

"test, kjer lahko osebo, ki uživa ob raznih Mandalorianih preprosto odstraniš iz kroga znancev, ker je perceptivno preomejena, da bi lahko ob njej osebnostno rastel."

 

:avadodo: 

Povezava do prispevka

Mene bolj kot trenutni woke vs. 80's macho (kot da je moralno/idejno kaj boljši) debata moti to, da industrija ni sposobna več spisat tojt scenarija, ki bi pil vodo obenem pa generiral lastno intelektualno lastnino. To da so scuzal do kostnega mozga komplet celotno originalnost od sredine 70-ih do sredine 90-ih in z nasilno franšizacijo uspešnih filmov (od Die Hard do Terminatorja, or Indya do Jurskega Parka, z vsem kar je vmes) kaže na to, kako je korporativni kapitalistični mindset prežel ustvarjalni proces od ideje do realizacije. Saj, industrija je finančno prosperirala, ampak ustvarjalno bankrotirala, ker grejo na zihr s prenapihnjenimi budgeti in ubijajo vsako tlenje kreativnega izraza.

 

*No pa ne bi niti mel momenta starca, ki se dere na oblake, ker studiji z začetka 20. stoletja niso bili kaj boljši, bolj smo imeli kolektivno srečo, da so se lahko v povojnem obdobju (v Evropi in ZDA pa i u Japanu) snemali filmi, kjer je nekdo z izvirno vizijo dejansko lahko posnel film, ki je dosegel kritično maso gledalcev.

uredilo bitje Suzi Difuzi
Povezava do prispevka

Čak, scuzal so par franšiz, to je par % celotne filmske industrije, ki ti jo z oglaševanjem najbolj potiskajo v obraz, kar pa nikakor ne pomeni, da nismo več sposobni dobiti dobrih filmov. Tvoja trditev nekako drži za te blockbusterje, ne pa nasploh. 

Povezava do prispevka

Ne saj ne govorim, da kvalitete ni. Tudi v "akcijsko" zlatih 80ih (kamor recimo sodi Indy), si vedno imel cineastično kvaliteto v osrčju holivuda in izven, govorim bolj o tem, da je bila franšinizacija originalnih IP-jev v povojih, ogromno je bilo prostora za projekte nižje vrednosti, ki so romali na VHS (razne Ameriške Ninje in podobno), ampak v dvatisočnih so pa studiji privili primež in pričeli iztiskati življenje iz starih uspešnic. Svoje je dodala digitalizacija posebnih efektov ter posledično naraščajoči budgeti. Govorim o temu, da so v strahu pred izpadom dobička dajali večji fokus prepoznavnim IP-jem na račun zanimivega, tojt scenarija in hipertrofitali blockbusterje, s tem pa izrinjali mogoče zanimive nove originalne vsebine v rangu 20-50 miljonov. To, da so snemali zadnjega Indya v rangu pod 300 miljonov je absurd brez primere za eno zabavno avanturico ostarelega arheologa. Saj ne govorimo o fakin Avatarju 3. Woke gor ali dol. Its all I'm sayin...

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 3 urami:

Tojeto romantiziranje preteklosti v stilu, filmi so nekoc bili boljsi, muzka je nekoc bla boljsa, in podobne neumnosti. Zdaj je samo VSEGA PREVEČ, in ti rinejo v faco izi junkfood. Kvalitete je ogromno, sam se je treba malo potrudit in poiskat.

 

Hočeš povedat, da se duh časa ne spreminja in da je vedno vse isto kvalitetno?

Povezava do prispevka

Ne vem, ali si intelektualec. Vem pa, iz tega kar si napisal, da provociras in, da si prepotenten. Visoka kultura ali ne, taki absolutno niso dobrodosli v moji druzbi. Pišeš paragrafe, čeprav eno in isto stvar ponavljas iz vrstice v vrstico. Generaliziras in baziras komplicirane cloveske odnose na okusih do kulture.

 

Mogoce pa le nisi intelektualec.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...