Skoči na vsebino

Kitajska - počasi se vrača v svojo zgodovinsko vlogo najbolj napredne države sveta


Kruz

Priporočeni prispevki

sadhu sequencer reče pred 2 urama:

Kitajsko bi bilo treba kaznovati za to sranje z virusom, ki ga je ušpičila. EU in ZDA bi jim morala nabiti take carine, da se bo samo bliskalo. Kitajskih izdelkov ne kupujem že nekaj let iz principa, ampak zdaj bom še javno pozival h bojkotu te države na vseh nivojih.

EU, predvsem Nemčija, izvozi dosti v Kitajsko, tam so tudi največje zaloge redkih zemeljskih kovin, ki jih rabiš za elektroniko.

 

Z carinami bi se EU ustrelila v koleno, ker sami nimamo surovin. 

Povezava do prispevka
maksi reče pred 1 minuto:

EU, predvsem Nemčija, izvozi dosti v Kitajsko, tam so tudi največje zaloge redkih zemeljskih kovin, ki jih rabiš za elektroniko.

 

Z carinami bi se EU ustrelila v koleno, ker sami nimamo surovin. 

 

Verjemi, da dokler Kitajec sanja samo o BMW in Audi, da se EU ni bati za koleno. EU izdelek je hočeš nočeš vedno na vrhu kitajske Maslowe lestvice, pa naj bo to vino, avti, turizem ali karkoli. Visoke carine bi bile blagor za naše gospodarstvo.

Povezava do prispevka
Navedek

There is only one major economy staging a V-shaped recovery from the pandemic slump. That;s China, where real GDP growth rose 4.9% yoy in Q3 2020.

For the first nine months of the year, the economy expanded 0.7%, recovering all the ground it lost in the first half, with the primary industry increasing 2.3%, the secondary 0.9% and the services sector 0.4%. Rising global demand for medical equipment and work-from-home technology has been boosting exports. Industrial production went up 6.9%, also higher than expected and the biggest gain in 2020.

spacer.png

 

 

spacer.png

uredilo bitje Janša
Povezava do prispevka

Ker smo s Putinom zadeli totalno terno ko so rusi dočakali tovrstno osvoboditev a ne

 

CCP so vsaj pretežno fokusirani na domač projekt ohranjanja politične moči v nedogled. Kitajski nacionalizem je tist ki zna že v takom ustroju delat štalo, kaj šele v post USSR scenariju.

uredilo bitje Brdavs
Povezava do prispevka
hawa meyta reče pred 6 minutami:

 

verjetno smo država z najboljšimi odnosi z rusko federacijo v celi EU.

 

lahko mi pa (v šali) poveš, katera EU država ima v tem trenutku zelo dobre odnose z ZDA? nobena.

 

 

italija, ceska do neke mere, bolgarija, grki, slovaki.

Dejansko imajo Nemci dober (gospodarski) odnos.

Povezava do prispevka

Italjani in Nemci imajo z Rusi dober odnos 'silom prilike', ker pač od njih potrebujejo energente in čim bolj neomejen dostop do ruskega trga.

 

na Češkem, Slovaškem, Bolgariji in Grčiji je zadeva precej podobna, s to razliko, da so bili na oblast izvoljeni politiki, ki odkrito simpatizirajo z Rusi, medtem ko so običajni ljudje iz razumljivih razlogov precej skeptični (da ne uporabim kakšne druge besede) do njih.

 

mi smo imeli zaradi zgodovinskih prilik vedno precej neobremenjen odnos do ruske federacije, jim prodajali zdravila (Krka), ko jim jih nihče na svetu ni hotel, ves čas negovali spomenike (ruska kapelica), še pred leti ob Putinovem obisku smo jim postavili novega na Žalah.

 

tisti Rusi, ki nas poznajo, nas imajo zelo radi in nas glede na to, kako nepomembni smo, precej spoštujejo. vsaj take so moje osebne izkušnje.

uredilo bitje hawa meyta
Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Večina sveta: razmišlja o prehodu na 5 G

Meanwhile in China:

 

Navedek

Kitajci so včeraj na raketi Long March-6 v vesolje poslali 13 satelitov, med katerimi je tudi eden, ki bo služil testiranju tehnologije 6 G. V resnici je do standardizacije še dolga pot in prav lahko se zgodi, da tehnične rešitve, ki jih Kitajci preizkušajo, ne bodo našle poti v uradni standard za 6G.

Kitajci z novim satelitom preizkušajo uporabo teraherčnega pasu za komunikacijo, kar obljublja do 100-krat višje hitrosti od 5G, prenos po vesolju z minimalnimi izgubami in z nižjo porabo energije. Pričakujejo, da bo ta tehnologija uporabna zlasti za satelitski internet. Satelit se imenuje UESTC (Star Era-12) po univerzi, kjer so ga razvili (University of Electronic Science and Technology of China).

Z novim satelitom bodo preizkušali komunikacijo v submilimetrskem pasu (100 GHz - 10 THz), kar je med dolgimi infrardečimi valovi in radijskimi valovi. Za zdaj je izstrelitev tega satelita bolj politično-marketinški dogodek, saj so predvsem želeli pokazati svojo tehnološko premoč, a v prihodnosti bo 6G resničnost. Zaradi visokih frekvenc se verjetno ne bo uporabljal za komunikacijo z mobilnimi telefoni in podobnimi napravami, saj je signal močno usmerjen in ima zato slabo pokrivnost, temveč za komunikacijo s sateliti ipd. Tudi atmosfera ni zelo prepustna za ta del spektra, zato ni presenetljivo, da bodo prve poizkuse izvajali v vesolju.
 

https://www.bbc.com/news/av/world-asia-china-54852131

Povezava do prispevka

delajo line-of-sight komunikacijo ki nima dosti veze s komunikacijo ki se bo eventuelno uporabljala v telefonskih omrezjih, podobno laserski komunikaciji (ki so jo drugi demonstrirali ze nekaj casa nazaj in ki nudi podobne hitrosti in prednosti in slabosti), in so ji za propagandne namene nadeli ime 6G, ceprov za slednjega se ni nobenih standardov

 

africani (via google) bi tudi lahko rekli da majo 6G, 100Gbit/s

https://x.company/projects/taara/

uredilo bitje Enterprise
Povezava do prispevka
Enterprise reče pred 29 minutami:

delajo line-of-sight komunikacijo ki nima dosti veze s komunikacijo ki se bo eventuelno uporabljala v telefonskih omrezjih, podobno laserski komunikaciji (ki so jo drugi demonstrirali ze nekaj casa nazaj in ki nudi podobne hitrosti in prednosti in slabosti), in so ji za propagandne namene nadeli ime 6G, ceprov za slednjega se ni nobenih standardov

Tocno to, dokler ne zacne 3GPP pripravljati speke za 6G, je vse samo marketinski bullshit. Je pa res da kitajci so ze za 5G pojedli zahod kar se tice prispevanja v standardizacijo

Povezava do prispevka

Foreign Policy spet s tresočimi gatami glede odnosa usa-CHINA

 

Navedek

This is not a competition with a generic China but with the Chinese Communist Party (CCP)

There is a real risk that China’s disputes with its democratic neighbors will turn violent largely because Beijing is governed by the CCP (očitno Vietnamu ne vladajo komunisti)

 

Nadalje pa še malo jokcajo, kako Kitajci ovirajo poslovanje tujih kapitalistov znotraj Kitajske :cry:

Povezava do prispevka

Men je pod tem videom ta komentar zanimiv za izpostaviti:

 

I know what happened to this kind of temples in China. I have relatives who has went through similar situations in mainland China in the 60-70s, and I can be quite sure about why such beautiful temples were left in ruins. During the Cultural Revolution, they wanted to eliminate anything old, superstitious, religious or anything related to "feudalism" as they called it. So temples were destroyed, shrines of family lineage were ridiculed. They put Mao-ist banners and slogans on top of the original poems or couplets on the walls. That's exactly what you see in this video at 13:50 (faded Mao-ist slogans on wall) and 14:50. "泰山石敢當" is something that in ancient China people wrote on temple as a safeguard against ghosts or spirits. And people put cheap tiles on top of it to cover it up. This is very probably a shrine of a wealthy family, or "feudal landlords" in communist terminology. In 6:22 you see a list of the family tree of Huang on the wall. In the 60s-70s, these "landlords" would have been beaten to death, with their daughters being shared (raped) by "red guards" (basically not that different from Nazi youths). And these unlucky people's land and houses will be grabbed by peasants and thugs of the same village. After the cultural revolution, no one wanted to discuss about it. Many of those who suffered were silenced, while those who had taken the land, killed the landlord would become the new rich people and they would not apologize for the crimes they have done in the past. And as no one want to talk about the real history, so such historical buildings are often left in ruins.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...