LordFebo Objavljeno 14. december 2025 Share Objavljeno 14. december 2025 Legu je patent za osnovno kocko potekel skoraj 50 let nazaj. Malokdo pa ve, da Lego v resnici ni utemeljil oziroma si ni izmislil 'kocke' poznanih dimenzij s čepki, marveč jo je leta 1958 dobesedno sunil angleški znamki Kiddicraft. Dodali so le notranje valjčke. Šele kasneje, ko je izvirni avtor že umrl, je Lego priznal in plačal za pravice. Figurice so kajpakda Legov 'izum' in so do neke mere še vedno zaščitene, saj Lego strička z rumeno glavo (poluspešno) zagovarja kot umetniško delo in blagovno znamko. 1 Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 26. december 2025 Share Objavljeno 26. december 2025 Sredi januarja grem na vzhod in prinesem po želji skoraj karkoli, kajpakda z boljšimi pogoji kot na Aliexpressu. Tudi figurice, originalne ali ne, ali jako povpraševane originalne brickheadz. Slika je simbolična Navedek Povezava do prispevka
Ripper Objavljeno 28. december 2025 Avtor Share Objavljeno 28. december 2025 Kitajski avtomat za Street fighter. Mikro kocke, navodila na dveh A4 straneh. Potrebno nekaj potrpljenja in pozornosti kako poteka sestavljanje, ker se hitro v crnini kaka kockica zamenja. Ni pa panike, kock je dovolj, prilozeno je se mini orodje za razstavljanje in moram reci da je koncni izdelek za nabiranje prahu povsem zadovoljiv. Levi je Ryu, desni jasno Ken. Najvecje travme pa dozivis ko ju sestavljas, ker je sistem povsem drug kot pri Legu. Za primerjavo sem zraven postavil Lego pajacka. 2 Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 29. december 2025 Share Objavljeno 29. december 2025 Odkril sem Warcraft figure 4 1 Navedek Povezava do prispevka
mr.killer Objavljeno 30. december 2025 Share Objavljeno 30. december 2025 Kakšne so cene, zgledajo res legit Navedek Povezava do prispevka
mr.killer Objavljeno 30. december 2025 Share Objavljeno 30. december 2025 Drugače pa Rivendell - Kitajci so se res potrudili (no sej mogoče je to original, saj ne vem). https://drive.google.com/file/d/1M3eFGgmwXlxCqyuna9kXV9agm65LXSJg/view?usp=sharing Navedek Povezava do prispevka
Boris Objavljeno 30. december 2025 Share Objavljeno 30. december 2025 a das link? Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 30. december 2025 Share Objavljeno 30. december 2025 Ni linka, wechat. So trikrat dražje figure od ostalih, tako da se nadejam, da so boljše. Na voljo so trije zeleni, pa trije oranžni orki, Arthas, Varian, 7th Legion, škrat z mušketo. Če kdo hoče, naj pove. Par jih prinesem za test. Navedek Povezava do prispevka
Boris Objavljeno 31. december 2025 Share Objavljeno 31. december 2025 a to sam ally scum prodajajo al tut kej horde? Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 2. januar 2026 Share Objavljeno 2. januar 2026 Prilimam par slikic razpoložljivih kitajskih figur, zvečine takih, kakršnih Lego nima. Želje na zs. Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 26. januar 2026 Share Objavljeno 26. januar 2026 Za nekoga sem tovoril tole 7-kilsko škatlo s Kitajske, nakar si nečastnež kratkomalo premisli. Dam poceni prvemu mn3njalničarju. (Legova je ene 600€). Navedek Povezava do prispevka
stom1c Objavljeno 26. januar 2026 Share Objavljeno 26. januar 2026 dober si da se ti da to okol trogat in še boljši si, da v 2026 zaupaš neznancem 1 Navedek Povezava do prispevka
raven Objavljeno 13. februar 2026 Share Objavljeno 13. februar 2026 Nas azijski riksa LordFebo mi je prinesel iz Kitajske naslednji set: I just found this on AliExpress: | 1370pcs 499P Red Supercar Building Blocks 1:16 Technical City Sport Speed Racing Car Model Bricks Toys for Kids Adults Gifts https://a.aliexpress.com/_EuExgha Seveda je bila nizja cena in nobene carine. Set je prisel v original skatli. Malo sem bil skepticen kako bo izgledalo vse skupaj. Je le MOC in ponavadi ni ravno lahko sestavljanje. No, tule pa brez problemov. Set je vecji Speed Champions, mogoce 30 Technic kosckov. Lahko bi se uporabli vecji kosi, ne pa 1x deli. Za pohvalit je kitajce, 27 al kok vreck. Vsaka posebej oznacena in na koncu isces koscke med 50-60 deli. Zato tudi zelo hitro grajenje. Minus so seveda nalepke, ki so prevelike. Kvaliteta kock je dobra. Skorajda pretrde, ce sem kaj narobe naredil, sem imel tezave dati narazen. Ni pa nic slabe plastike, vse lepo pase skupaj. Nazadnje sem imel 2 leti nazaj kitajca in tole sedaj je zelo dobra kakovost napram takrat. Par razredov boljse. 4 Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 19. marec 2026 Share Objavljeno 19. marec 2026 Konec aprila grem na vzhod, sprejemam naročila za kockaste stričke in sete, bodisi 'varnostne kopije', bodisi izvirno kitajske. Vsako naročilo dobi kurjo taco! Navedek Povezava do prispevka
stom1c Objavljeno 19. marec 2026 Share Objavljeno 19. marec 2026 LordFebo reče pred 5 urami: Konec aprila grem na vzhod, sprejemam naročila za kockaste stričke in sete, bodisi 'varnostne kopije', bodisi izvirno kitajske. Vsako naročilo dobi kurjo taco! Tokrat bi pa jaz kake lotr/hobbit ali kake podobne orke za vojsko. A imas kak meni, da vidim kaka je bera? Poleg € dobiš še kvalitetno zobno ščetko in proper pasto. Navedek Povezava do prispevka
mr.killer Objavljeno 20. marec 2026 Share Objavljeno 20. marec 2026 Temu pritiče ščetka iz bambusa z aktivnim ogljem!!! Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 22. marec 2026 Share Objavljeno 22. marec 2026 Če je kdo Breaking Bad fan. 1 Navedek Povezava do prispevka
👽drevored Objavljeno 8. april 2026 Share Objavljeno 8. april 2026 instagram mi je serviral reklamo za pantasy firmo dragon ball sete. a kdo ve ce je tale pantasy safe? je lego compatible? kako se vam zdi cena? kje bi ubodel figurice, ker jih set nima zraven. https://pantasy.com/products/pantasy-x-dragon-ball-kame-house-87002 Navedek Povezava do prispevka
MikeHunt Objavljeno 14. april 2026 Share Objavljeno 14. april 2026 pantasy pa funwhole sta glavna kitajska konkurenta legotu. ok pol je seveda Baka za mega sete. a drugac kej prosto zidate iz kitajskih kock pa lego. jaz glih zakljucujem eno bajto a ma kdo dobre predloge kako vkomponirat "rastline" neko rastje v linijo 1 stud ob zidu do visine x2 recimo, pa ideje kako dat notranje rastline v kaksne posode al kaj podobnega max 3x3 povrsina? pa vedno predlogi za razno pohistvo, stol, klop, miza, omara, pojstla itd. LP Navedek Povezava do prispevka
ArtaX Objavljeno 15. april 2026 Share Objavljeno 15. april 2026 (urejano) MikeHunt reče pred 7 urami: a drugac kej prosto zidate iz kitajskih kock pa lego. jaz glih zakljucujem eno bajto a ma kdo dobre predloge kako vkomponirat "rastline" neko rastje v linijo 1 stud ob zidu do visine x2 recimo, pa ideje kako dat notranje rastline v kaksne posode al kaj podobnega max 3x3 povrsina? pa vedno predlogi za razno pohistvo, stol, klop, miza, omara, pojstla itd. LP tale stric ima dobre MOCe, med drugim tudi razna pohištva. Nekateri so plačljivi, drugi brezplačni. Pogosto na FB in IG objavlja brezplačna navodila za manjše stvari. Se ti ga splača malo počekirat na njegovi strani in pa na rebrickable/fb/ig za kake ideje https://htbi-moc.com/ Par primerov na hitro: 15. april 2026 uredilo bitje ArtaX Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 15. april 2026 Share Objavljeno 15. april 2026 drevored reče Dne, 8. 4. 2026 at 12:30: instagram mi je serviral reklamo za pantasy firmo dragon ball sete. a kdo ve ce je tale pantasy safe? je lego compatible? kako se vam zdi cena? kje bi ubodel figurice, ker jih set nima zraven. https://pantasy.com/products/pantasy-x-dragon-ball-kame-house-87002 Men je te bil bolj vsec / nostalgicn https://pantasy.com/collections/dragon-ball/products/pantasy-x-dragon-ball-tenkaichi-budokai-87003sam Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 15. april 2026 Share Objavljeno 15. april 2026 Če ima kdo željo, mu lahko po mojem prinesem. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
MikeHunt Objavljeno 18. april 2026 Share Objavljeno 18. april 2026 Bolnica 95% sezidana, vlada more podpisat sam se en aneks, da se polozijo ploscice na balkonu, pa se mal pojaca rastline pred stavbo LP 1 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 a kaj pametnega WH:40K se dobi? Bi z veseljem mel enga Dreadnoughta Navedek Povezava do prispevka
👽drevored Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 LordFebo reče Dne, 15. 4. 2026 at 23:43: Če ima kdo željo, mu lahko po mojem prinesem. dej prines mi kame house. pa probej najdt figurico bulme pa une druge z joski. 1 Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 21. april 2026 Share Objavljeno 21. april 2026 Berbasecks reče Dne, 19. 4. 2026 at 8:59: a kaj pametnega WH:40K se dobi? Bi z veseljem mel enga Dreadnoughta 1 Navedek Povezava do prispevka
👽drevored Objavljeno 15. maj 2026 Share Objavljeno 15. maj 2026 @LordFebo je sel 13 tisoc kilometrov v eno stran po figurice plastika je okej, ni pa na nivoju lego kvalitete pomoje. predvsem goku v rdeci obleki se mi zdi nekam prosojen. na rokah se najbolj vidi, da majo slabse kalupe kitajci. potisk gor na plastiko se mi zdi se najboljsi Navedek Povezava do prispevka
LordFebo Objavljeno 21. maj 2026 Share Objavljeno 21. maj 2026 Ob zaključku Fantov … 1 Navedek Povezava do prispevka
MikeHunt Objavljeno danes ob 11:18 Share Objavljeno danes ob 11:18 Fortified Winter Palace! LP Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.