Skoči na vsebino

Pisarniški/gamerski stol


Majstr

Priporočeni prispevki

ZippeR reče pred 9 minutami:

Imo best budget stol Ikea Markus cca 130eur, big fan.

To je IMO najcenejša opcija za res ok stole, ja. Sej ni glih isto kot razni 300+€ stoli, ampak price/performance je unbeatable + dejansko so kvalitetni stoli. Dobra pena za sedet, dobra oblika, ne škripajo. Kdor hoče šparat mu priporočam da ne gre ceneje od tega.
Sem pred kratkim kupil neko sranje iz pohistvo.si za cca 100€ in ne morem verjet kakšna razlika je med tem in Marcusom. Sedim praktično na goli kovini (pena se je po enem mesecu sploščila), držalo za glavo tut če ne bi obstajalo, škripa bolj kot postelje v rdeči ulici (mislim, si predstavljam da ni postelje ki toliko škripa kot to govno). Na srečo sem imel še neko okvaro in sem dobil delno povrnjeno kupnino, ampak stol je vreden točno 0€.

Povezava do prispevka
ZippeR reče pred 5 urami:

Mi smo meli te stole v prejsnjem sihtu in men osebno so grozni. Nimam tezav s hrbtenico in krizem, ampak po sedenju na tem me je po celem dnevu vse bolelo.

Imo best budget stol Ikea Markus cca 130eur, big fan.

hm zanimivo, meni pa se zdi, kot da mi prav ta stol najbolj pomaga pri dobri drži..pač 100 ljudi 100 čudi i guess. 

Povezava do prispevka

sem naredil neumnost in po petnajstih letih Špar kitajca (ki je bil v bistvu kar dober) vzel SecretLab Titan. Je sicer boljše kvalitete od kakih 200-300 evrov cenjenih gaming stolov, ki se dobijo pri nas, ampak je cela štala, če ti ne odgovarja, ker ga vračaš na svoje stroške na Poljsko. 35kg je pakiran...

uredilo bitje Žvrkljotron
Povezava do prispevka

Ti gaming chairi zgledajo kot oversized otroski sedezi in so namenjeni istim uporabnikom. Ljudje ki rabimo stol za sedet in ne da zgleda kot da nas starsi vozijo v pacug kupimo stole ki so cenejsi in bolj udobni. 

uredilo bitje Arey
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
saosin reče Dne, 21. 8. 2020 at 9:41:

https://www.designcabinet.biz/office-furniture/swivel-chairs/aeron-chair/655/herman-miller-aeron-chair-size-b?number=

 

Vidim, da so dvignili ceno (vzel sem s posture fitom(to se mi zdi še kar nujno) in usnjena naslonjala za roke, kar trenutno dvigne ceno na 870 + poštnina), no ja vseeno vsaj 500e ceneje od novega, res pa je, da tuki pol nimaš 10 let garancije... Sicer sem pa slišal od ljudi, ki jih majo po 15let, da niso mel nikol kakih okvar mehanizma)

Sem naroču rabljenega size C, ker je končno prišel v stock. So mi pisal, da če dodam 200€, lahk dobim novega. Mislim, da so neke pomladne akcije. Tko, da sem doplaču in mam zdej tega remastered. Stol je totalno hud, težko je pač rečt, če je vreden 1200€ (100€ od tega je bla poštnina, poslali v ponedeljek, prispelo v petek - pripelje tovornjak, ker je polovična paleta). 

 

Res je perfekten, ko sediš in delaš za tipkovnico. Prav nekak sili te v optimalno pozicijo, brez da bi blo nadležno. Ful mi je všeč nagib naprej, ki ti omogoči, da malo menjaš pritisk na razne dele hrbtenice (lahko zakleneš, seveda). Prvi dan so me malo bolela stegna od pritiska roba, po par dneh ne čutim več. Ta trd rob ti preprečuje, da bi spodvil nogo, ker ni udobno. Ležanje v stolu je ful udobno, mam tako majhno kocko iz Hoferja, ki jo dam po noge. Stol sicer nima naslonjala za glavo, mal razmišljam, da bi nabavu kakšnega, ker je že brez naslonjala tok comfy, da je realno boljš k nek star kavč k ga mam. 

 

Ročaji so ful udobni, sam manjka jim lock, ker se včasih tko dvignem z ročaji, da se mal premestim in se premaknejo. 

 

Mreža na stolu je INSANE. To mi je res najačji feature, tko včasih k gledam kakšno serijo se kr ne morm nehat dotikat. Glih prou je sticky, da ti ne drsi, mehkoba/občutek vzmetenja je popolna. 

 

This post brought to you by graphics card shortages (šparu za grafo, kupu stol instead). 

Povezava do prispevka

še moja 2 centa. pisarniški stol sem kupoval pred letom in pol, probal sem vsega boga. gamerski stoli so mi bli smeti, ergoles isto smeti, probal sem par teh dragih (hm, steelcase) ampak me po par minutah niso prepričal, na koncu sem se za tole odločil (ko sem jaz kupoval je bil ~400): https://donar.si/products/steve-w-headrest in sem zdej ful zadovoljen, tako za delo kot za chill.

uredilo bitje burek
Povezava do prispevka
Žvrkljotron reče Dne, 29. 4. 2021 at 17:18:

sem naredil neumnost in po petnajstih letih Špar kitajca (ki je bil v bistvu kar dober) vzel SecretLab Titan. Je sicer boljše kvalitete od kakih 200-300 evrov cenjenih gaming stolov, ki se dobijo pri nas, ampak je cela štala, če ti ne odgovarja, ker ga vračaš na svoje stroške na Poljsko. 35kg je pakiran...

Meni se pa Omega (samo malo manjši) lepo obnese. Gor se da čepet na oba načina in je dovolj stabilen.

Povezava do prispevka
lynx reče pred 26 minutami:

Meni se pa Omega (samo malo manjši) lepo obnese. Gor se da čepet na oba načina in je dovolj stabilen.

Neumnost v smislu, da sem v nakup šel, ko nisem še bil dovolj informiran. Stol mi odgovarja, ima en kup enih možnih pozicij, naslonjala za komolce se da fino naštimat (imam mizo s tisto spodnjo poličko za tipkovnico in miško na zgornji ploskvi, tako, da pri igranju PC iger dvignem desno naslnjalo višje od levega). Skratka stol je dober. Glavni problem, v teh dveh tednih kolikor si ga lastim, je smrad po plastiki, ki počasi izveneva. In sovražim politiko vračanja in refundov, ki jo vodi Secretlab. Če je vse ok si zmagal, če nisi zadovoljen, oziroma imaš probleme pa ti postavijo kup polen pod noge, da bi te odvrnili od vračanja predmeta. Lahko sanjaš zamenjavo stola, če kaj ni v redu, poslali ti bodo nadomesten del in to je to. Tako, da je njihova petletna garancjia bolj vprašljiva, pa original embalažo seveda moraš hraniti pet let. Moj je, kot pravim, perfekten in mi povsem odgovarja, ne upam si misliti kaj bi bilo, če bi moral kaj reklamirati. In ne gre za kvazi dirkaško/avtomobilski stol. Igra malce na to estetiko vendar je to bolj pisarniški stol s širokim naslonjalom, ki te ne objame s strani, razen seveda če si kak bodybulilder visok 185-200cm. V tem primeru ti noben stol verjetno ne bo odgovarjal.

Povezava do prispevka
tuerk reče pred 5 urami:

In zakaj ti je sploh žal? 

 

Če vse štima...

 

A za naprej se že sekiraš, če bi potencialno bilo kaj narobe? Ne razumem te. Res ne.

 

Meni je pa edino žal, da ga nisem kupil. 

Značaj verjetno, sem en tistih, ki vidi kozarc pol prazen. :DPonavadi preštudiram temo preden kaj kupujem tokrat pa sem šel v "impulzivni nakup", skeširal sem 370 evrov kar ni bil moj namen na začetku. Sedaj moram tudi pazit na stol, prej sem komot kavo lahko polil.. Secretlab ima drugače ogromno hypa na netu, ker sponsorizira vse živo, pa še s treh let podaljša garancijo na pet tistim, ki postajo slike v socialnih medijih. Tako, da je povsod ena velika hvala, kdor ga je kupil pa mu ne paše se zato čuti toliko polj pretentanega. Drugače mi je iz dneva v dan stol vedno bolj všečen, samo tisti sintetični vonj, ko bi že enkrat izpuhtel. :DPar dni nazaj je bil en stealth black Titan, baje nov, na Bolhi za 300e, sedaj vidim oglas brez slik in imena modela za 370. Morda bo tisti ta črn nazaj, če je oglas samo pošel.

slab- Copy.jpg

uredilo bitje Žvrkljotron
Povezava do prispevka

Sam sem lani poleit kupil Arozzi Vernazza soft fabric stol. mislim, da sem dal cca 350? (ali 310)na Mimovrste (dejansko bolj ugodno kot kjerkoli drugje po evropi). Zaenkrat sem zelo zadovoljen. Stol je udoben, čvrst, kvaliteten, dejansko te prisili, da sediš vzravnano. Edini minusi si zgornja blazinica za glavo je previsoko postavljena (ledveni del je super) ter "školjkasti objem". Ne moreš sedeti postrani, naslonjen na robu stola.  Je pa stol ogromen (kamot sedi 2m 120kg not udobno). Tekstil dejansko diha poleti in je zračen. Bi rekel, da je zame dober nakup. Pa še izgled ni preveč "gejmerski", niso kričeče barve, etc. Najbolj sem se nasmejal, k sem v škatlici zraven dobil bele rokavice :D .

 

l_10205294_001.jpg

uredilo bitje carek
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...
  • 3 tedne kasneje...
  • 9 mesecev kasneje...
Profesor praktičnega pouka reče Dne, 29. 4. 2021 at 2:07:

škoda, ker nisem pred nakupom našel tiste slotech teme, ker bi se mi še prej zagabili.

težki c* so izpadli takrat ja. potem so se še zmenili z unim, da so ekskluzivni uvoznik za rupetino.

uredilo bitje bainit
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Moje izkušnje s stolom Ergoles Baron:

baron.thumb.jpg.f2a708a75a091cadaee7ec16a206a6a4.jpg

 

Kupil sem ga junija 2017, tako da je ravno minilo 5 let. Takrat je stal 254,98€, sedaj je 347,60€ :nicjasno::wacko:

Na njem sedim 3-4h dnevno čez teden, in recimo 6-8h dnevno čez vikend. Imam 75kg.

 

PLUSI:

+ Dobra nastavljivost --> sedež naprej/nazaj/gor/dol

                                      --> naslonjalo za roke gor/dol/naprej/nazaj/po širini ven/noter

                                      --> Ledvena podpora gor/dol (sicer ne pomaga... beri spodaj :lol:)

                                      --> Naslonjalo zaklenjeno ali na vzmeti

                                      --> Podpora za glavo gor/dol

+ Skupaj z naslonjalom se nagiba tudi sedež

+ Zelo udoben in debel sedež (ritni del). Po 5 letih se je zelo malo posedel.

+ Kvalitetno podvozje in ležaji. Sicer ne teče tako gladko kot prvih par mesecev, a še vedno povsem ok.

+ Se ne potiš v njem. Mreža naslonjala je itak najboljša kar se tiče tega, a tudi rit se mi ne znoji.

 

MINUSI:

- Za "domačo" ne-delovno rabo, ko na PC-ju sedim bolj naslonjen nazaj, mreža ni ok. Se je precej raztegnila že kaki 2 leti nazaj in sedaj me ledvena podpora tišči v hrbet.

- Zaklep levega naslona za roke, ki fiksira pomik podpore navzven/navznoter se je po kakem letu ali dveh zjahal in tudi v zaklenjeni poziciji ne fiksira podpore v tej smeri.

- Ledvena podpora je pretrda - točkovna obremenitev na hrbtenico. Ni fiksna. Jo nastaviš na neko višino in ko se nasloniš, jo porineš dol :lol:.

- Ni primeren za igranje z volanom, ker so ležaji predobri :lol:. Ko pritiskaš na pedala in motaš volan, se premikaš skupaj s stolom.

 

ZAKLJUČEK:

- Za pisarniško uporabo s pokončno držo je ok, za domačo, bolj zleknjeno, ne.

- Kvaliteta je ok samo pri sedežu in ležajih, ostalo bolj ne.

- Niti približno ni vreden 350€! Niti tistih 255€, kolikor sem jaz dal, ni.

 

Bi prosil še ostale, če se malo razpišete o izkušnjah s svojimi stoli, da pomagate meni in drugim pri odločitvi za novega. Tisti, ki še niste opisali svojih...

Sedaj gledam gamerske stole, a je bolj malo šans, da kupim stol iz umetnega usnja, al kaj je že ta material, ki ga ima 90% teh stolov. Iščem kakega iz blaga, ki diha. Ima mogoče kdo UVI back in black ali kaj podobnega? Mogoče bi @carek-ov Vernazza bil primeren...

uredilo bitje seventhson
Povezava do prispevka
seventhson reče pred 35 minutami:

Kupil sem ga junija 2017, tako da je ravno minilo 5 let. Takrat je stal 254,98€, sedaj je 347,60€ :nicjasno::wacko:

 

Sedaj gledam gamerske stole, a je bolj malo šans, da kupim stol iz umetnega usnja, al kaj je že ta material, ki ga ima 90% teh stolov. Iščem kakega iz blaga, ki diha. Ima mogoče kdo UVI back in black ali kaj podobnega? Mogoče bi @carek-ov Vernazza bil primeren...

 

Glede cene, kontejner iz Kitajske je šel iz 2k na 18k, se pozna.

Najbolje da glede stolov sprobaš, če si v Ljubljani in okoli, UVI maš v Črnučah. Plus cenen na strani so višje kot se v praksi prodaja.

Povezava do prispevka

@tuerk:
UVI stoli so dejansko precenjeni! Opažam, da ima kar veliko ljudi težave s tem ali onim. Na mojem Red Devill se je recimo konkretno začel luščiti material (in to že po letu ali dveh povsem normalne uporabe!). 
Reklamacije/garancije nisem uveljavljal, ker se mi enostavno ni dalo s tem ukvarjati. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Jaz pa sem z Uvi relativno zadovoljen. Drži mi najdlje do zdaj hehe. Je pa res, da sem prej kupoval občina sranja. Polomil sem kotaček, ko sem se zataknil za nekaj in pripogibal kar sede... sem jim poslal mail kaj se mi je zgodilo in so mi poslali kar komplet kotačkov za rezervo brezplačno :)

 

Če sem ga kje popraskal in podobno... Pa sem si sam kriv, saj včasih drgnem z njim tudi ob pohištvo. V glavnem, vse ostale stole sem do zdaj dosti prej zjebal, nisem pa glih lahek. 

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka
tuerk reče Dne, 8. 6. 2022 at 7:21:

Jaz imam tudi nekega Uvi-ja, 2 leti starega.

 

Šraufi se kar sami odtegujejo. Škoda 250 EUR.

 

https://secretlab.eu/products/titan-evo-2022-series?sku=R22SW-CnC

 

Vzameš tekstil pa je to to.

Ta je verjetno najboljsi  glede 'gamerskih' stolov. GA nimam osebno .. ima ga en znanec. 

Povezava do prispevka
seventhson reče Dne, 7. 6. 2022 at 18:42:

Moje izkušnje s stolom Ergoles Baron:

baron.thumb.jpg.f2a708a75a091cadaee7ec16a206a6a4.jpg

 

Kupil sem ga junija 2017, tako da je ravno minilo 5 let. Takrat je stal 254,98€, sedaj je 347,60€ :nicjasno::wacko:

Na njem sedim 3-4h dnevno čez teden, in recimo 6-8h dnevno čez vikend. Imam 75kg.

 

PLUSI:

+ Dobra nastavljivost --> sedež naprej/nazaj/gor/dol

                                      --> naslonjalo za roke gor/dol/naprej/nazaj/po širini ven/noter

                                      --> Ledvena podpora gor/dol (sicer ne pomaga... beri spodaj :lol:)

                                      --> Naslonjalo zaklenjeno ali na vzmeti

                                      --> Podpora za glavo gor/dol

+ Skupaj z naslonjalom se nagiba tudi sedež

+ Zelo udoben in debel sedež (ritni del). Po 5 letih se je zelo malo posedel.

+ Kvalitetno podvozje in ležaji. Sicer ne teče tako gladko kot prvih par mesecev, a še vedno povsem ok.

+ Se ne potiš v njem. Mreža naslonjala je itak najboljša kar se tiče tega, a tudi rit se mi ne znoji.

 

MINUSI:

- Za "domačo" ne-delovno rabo, ko na PC-ju sedim bolj naslonjen nazaj, mreža ni ok. Se je precej raztegnila že kaki 2 leti nazaj in sedaj me ledvena podpora tišči v hrbet.

- Zaklep levega naslona za roke, ki fiksira pomik podpore navzven/navznoter se je po kakem letu ali dveh zjahal in tudi v zaklenjeni poziciji ne fiksira podpore v tej smeri.

- Ledvena podpora je pretrda - točkovna obremenitev na hrbtenico. Ni fiksna. Jo nastaviš na neko višino in ko se nasloniš, jo porineš dol :lol:.

- Ni primeren za igranje z volanom, ker so ležaji predobri :lol:. Ko pritiskaš na pedala in motaš volan, se premikaš skupaj s stolom.

 

ZAKLJUČEK:

- Za pisarniško uporabo s pokončno držo je ok, za domačo, bolj zleknjeno, ne.

- Kvaliteta je ok samo pri sedežu in ležajih, ostalo bolj ne.

- Niti približno ni vreden 350€! Niti tistih 255€, kolikor sem jaz dal, ni.

 

Bi prosil še ostale, če se malo razpišete o izkušnjah s svojimi stoli, da pomagate meni in drugim pri odločitvi za novega. Tisti, ki še niste opisali svojih...

Sedaj gledam gamerske stole, a je bolj malo šans, da kupim stol iz umetnega usnja, al kaj je že ta material, ki ga ima 90% teh stolov. Iščem kakega iz blaga, ki diha. Ima mogoče kdo UVI back in black ali kaj podobnega? Mogoče bi @carek-ov Vernazza bil primeren...

 

Po 3? letih stol  še vedno funkcionira kot day 1 :D . Se pravi, oblazinjenje je ok, šraufi vsi na mestu, zategnjeni, vse je čvrsto kot day1, na tekstilu ni znakov obrabe, vse funkcije delujejo (dvig/spust, naklon etc..). Stol fajn diha poleti, nimam kaj pripomniti. priporočam nakup. 

Povezava do prispevka

Jaz sem si 2 leti nazaj nabavil ta poceni stol za pisarniško delo, ampak nisem preveč zadovoljen. Mislim da ca. 100 € pri Jyisk. Trd je in metuljček deluje slabo, ravno metuljček pa je tisto kar je zame pri stolu najbolj važno. 
image.png.5ea4cbcff7c95277298ad48fe9295c2a.png
edit: točno ta stol: Računalniški stol SNERTINGE črna/modra | JYSK


Dejansko imam še najraje enega prastarega, trikrat že zavarjenega in popravljanega. Čisto nek simple črn pisarniški stol; nizek mrežast naslon in naslonjali za roke. Ca. 50 € je stal. Ne menjam ga za noben denar, čeprav je že res v letih. :) 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...