Skoči na vsebino

Formula 1 S2023


OBELIX

Priporočeni prispevki

Katastrofa. Da je glavni konkurent v boju z Red Bullom Alonso in Aston pove veliko o tem kako sranje so naredili pri Ferrariju iz lanskega dobro zastavljenega avta. Da o Mecki sploh ne govorim, shitbox od avta. Rbr zlahka do dvojne krone, ne da so ohranili prednost pd lani, se nadgradili so jo. Bravo se williamsu in albonu. 

Povezava do prispevka
Suzi Difuzi reče Dne, 4. 3. 2023 at 19:10:

Alonso je zakuhal zadnji sektor, praktično izhod iz zadnjega ovinka, kjer je šla kakšna desetinka po zlu. Alonso historično nikoli ni bil izjemen v kvalifikacijah (kakor npr. Kimi, Lewis ali Max trenutno), je pa izjemen na dirkah. Če je kaj resnice na časih simulacij dirk oz. daljših stintov na testiranjih prejšnji teden in pred dirko, potem zna Aston Martin jutri presenetiti marsikoga. Ne bi bil presenečen, če Alonso jutri s pametno strategijo pihne Ferrarija z njihovim problemom z gumami na daljših simulacijah. Večji problem zanj bosta imho Mercedesa za njim.

 

Pa da vidimo.

 

 

Včasih se sam sebe bojim. 🤣

 

Ok, če smo resni, trenutno je jasno, da je RBR v povsem svoji ligi. Močno upam, da jih bo omejitev ur v vetrovniku, CFD omejitev in dodatna omejitev iz lanske kazni, kaj upočasnila v razvoju dirkalnika skozi sezono, ker v nasprotnem bo to osvajalski pohod.

 

Ferrari ima večji zaostanek, kakor lani ob začetku (in koncu) sezone, s podobnim problemom degradacije gum kakor lani in dvomim, da je to zgolj problem nastavitev, kakor to razlaga Vasseur. Jeddah bo dal več informacij 

 

Aston Martin je the real deal in na stezah s počasnimi in srednje počasnimi ovinki bo celo bližje Red Bullu. Monako, Hungaroring, Singapore. Komaj čakam.

 

Mercedes ima boljši aero paket z boljšim izkoristkom downforca, pričakujem, da bo bližje na hitrejših dirkah. Zanimivo bo opazovati razvoj vseh štirih moštev pri vrhu.

 

Super dirka Bottasa v mrtvi coni, vrhunski povratek Gaslya iz ozadja, in zelo solidna prva dirka Sargeanta. Williamsa dejansko ne delujeta slabo. Haas katastrofa, Alpine malo manjša katastrofa.

 

McLaren pa škoda besed. Lando je najbrž že na liniji z managerjem, da ga čimprej spravi vsaj v Aston Martina. 

  • Račka +1 4
Povezava do prispevka
Suzi Difuzi reče pred 11 urami:

Včasih se sam sebe bojim. 🤣

Mah realno vsak ki spremlja f1 vsaj desetletje ve, da je alonso race-man, ne pa quali-man. Spomnim se ko je bil še v ferrariju in je na qualijih bil lahko tudi izven deseterice, pa se je na dirki prebil gladko do stopničk. Človek je nenormalno konstanten v race pace. Samo trenutno je verstappen v kombinaciji z bolidom nedotakljiv. Lahko mediji poskušajo hypat pereza, samo nima šans. Isto kot leclerc in sainz, kjer cel svet ve, da je leclerc edini resen kandidat za prvaka, medtem ko bi mu moral sainz pri temu pomagati. 

 

Zelo sem vesel za williams, predvsem za sargeanta, o katerem se zelo malo govori, pa že sramežljivo trka na vrata točk. 

 

All in all je bila tipična dirka f1, ferrari nekako zajebe ("nooo what happened?" "we are checking"), verstappen dominira ("haha yes"), merki pa izjavijo da morajo še veliko postoriti ampak da so na dobri poti.

uredilo bitje Chris
Povezava do prispevka
TrippinBalls reče pred 43 minutami:

če bo alonso kazal take fore celo sezono, bo snoozefest na vrhu na izi ignorirat. what an animal.

eh, tudi v času dominacije merka se je veliko dogajalo v ozadju, vendar se vsi zapomnijo le dominacijo. 

Povezava do prispevka

V Jedi ne pričakujem AM tako visoko, preveč hitra proga kjer bo Frrari letel (dokler ne bo spet avto ugasnu)

 

AM bo kraljeval na stezah z veliko počasnini oz. srednje hitrimi ovinki. Take trakcije kot jo imajo oni tam nima noben.

uredilo bitje DrMiha
Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...