Skoči na vsebino

Xiaomi

Nighthawk

Priporočeni prispevki

• 4 tedne kasneje...
  • 5 mesecev kasneje...

Ma te akcije od Mi store so prav smešne. Xiaomi 14T Pro in tablica "gratis" = 900€, na Amazonu pa dobiš to napravo za 550€.

Sploh mi ni jasno, zakaj bi nekdo pri njih kupoval, so absolutno najdražji. Ajde ponujajo nakup na obroke, ma za 35% višjo ceno kot drugje.

uredilo bitje MorskaGlista
Povezava do prispevka
mumbo360 reče Dne, 14. 3. 2025 at 14:00:

Desktop cover for Promotion

Katere modele? Pri teh spodaj navedenih dobiš zdej tablico gratis ( Redmi Pad SE 8,7" 4g)

14T 5G

14T Pro 5G

Redmi Note 14 Pro 5G

Redmi Note 14 5G

sem mel v rokah Redmi Note 14 Pro in 14 in jih nastavil, dosti uporabljal pa nisem. Delujejo solidni. 

15. Morda 14, če je sla kaj cena dol. Trenutno imam 12tpro, pa je baterija že mal bowga. 

uredilo bitje _Tona_
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Kastor reče pred 1 uro:

Zdajle nabavljam nov telefon in bom šel s svojega redmi note 9 pro na 14 ali 13 model. A ima kdo kak heads up pri teh dveh, ker jaz po specsih ne vidim nekih blaznih razlik oz. morebitnih težav.

https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_14_pro+_5g_(global)-13612.php

Tale je atm bang for buck če bi rad nadaljeval z Redmi-jem

Povezava do prispevka
Kastor reče pred 11 urami:

Zdajle nabavljam nov telefon in bom šel s svojega redmi note 9 pro na 14 ali 13 model. A ima kdo kak heads up pri teh dveh, ker jaz po specsih ne vidim nekih blaznih razlik oz. morebitnih težav.

Največja razlika je (primerjam Redmi Note 13 in 14 Pro), da je 14ka IP68 certificirana (se pravi se lahko potunka v vodo), enkrat višji peak brightness zaslona, ima eno leto več updatov ampak nič custom ROMov (ker Dimensity), kar je potem dolgoročno slabše, ostalo je več ali manj zanemarljivo.

Zame dealbreaker glede 13ke je virtualni proximity sensor, kar je grozota, 14ka ima glede na specifikacije hardverskega. Jaz osebno nikoli več ne kupim telefona z virtualnim senzorjem, ker se v večini primerov sploh ne moreš normalno pogovarjat.

Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...

A ima še kdo probleme s sporočili (rcs klepet) in Google meet? 

Namreč obe Google aplikaciji ne moreta potrditi telefonske številke. 

Telefon X14. Večkrat ponastavljen na tovarniške nastavitve. 

Prav tako aplikacije. 

Google meet izpiše tole:

Prišlo je do tezave z vašim ponudnikom,

zato vam ne moremo poslati sporocila.

Obrnite se na ponudnika ali poskusite s

številko pri drugem ponudniku.

Saj ne, da je nujno, ker itak ne uporabljam meet Ali RCS sporočil čeprav ne bi bilo nič narobe če bi RCS delal. 

Bolj me zanima kje je problem. Google ali je moj telefon "defekten"?

Ker isto imam probleme s prepoznavanjem sub wooferja Elac S10 katerega ima oče. 

Zadnjič sem mu hotel kalibrirat woofer pa ga telefon ne najde tudi če je 10cm od wooferja. 

Na njegovem A54 pa ga najde brez problema?

Povezava do prispevka

To glede RCS se mi zdi, da sem odgovoril nekaj strani nazaj, ampak se ne spomnim več, kaj je rešitev :cry: ni pa problem telefon.

Edit: 

Našel, probaj spodnje. Jaz sem imel podobno težavo in se je po par poskusih connectalo 

Edit2:

Sem pravkar poskusil na novem telefonu in tudi meni ne dela. Nekateri svetujejo, da odstraniis messaging app, namestis kaksno staro verzijo iz apkmirror, omogočiš RCS in potem updatas app na zadnjo verzijo.

1. Turn on Airplane mode.
  2. Open the Settings app.
  3. Tap Apps & notifications. If you don't see all your apps, first tap See all apps or App info.
  4. At the top right, tap More More and then Show system.
  5. Tap Carrier Services.
  6. Tap Force stop and then Ok.
  7. Tap Storage and then Clear data.
  8. Go back to the "App info" screen.
  9. Tap Messages.
  10. Tap Force stop and then Ok.
  11. Tap Storage and then Clear data.
  12. Turn off Airplane mode.
Povezava do prispevka
MorskaGlista reče Dne, 9. 4. 2025 at 19:16:

Največja razlika je (primerjam Redmi Note 13 in 14 Pro), da je 14ka IP68 certificirana (se pravi se lahko potunka v vodo), enkrat višji peak brightness zaslona, ima eno leto več updatov ampak nič custom ROMov (ker Dimensity), kar je potem dolgoročno slabše, ostalo je več ali manj zanemarljivo.

Zame dealbreaker glede 13ke je virtualni proximity sensor, kar je grozota, 14ka ima glede na specifikacije hardverskega. Jaz osebno nikoli več ne kupim telefona z virtualnim senzorjem, ker se v večini primerov sploh ne moreš normalno pogovarjat.

Tole zna bit kar moteče ja, ne bom reku, da je dealbreaker, deluje še kar vredu ni pa lih nek presežek.

Men na vsake kvatre gre v meni/random app... ko se pogovarjam

Povezava do prispevka

@Nighthawk Predlagano za RCS sem že probal "1000" krat. 

In še kaj. Ne dela. Ampak dobro. Ni nujno. 

RCS je delal na 12T ok.

Imam pa drug problem. 

Auto brightness ne dela prav. Čez dan je ok. 

Ko se pa stemni in grem recimo na balkon enga prižgati pa se osvetlitev zmanjša na skorajda nulo tako, da je pretemen ekran, da bi lahko kaj videl ali prebral. 

Mislim, da je s prvotnim firmware ko sem ga kupil delal boljše. 

Tudi zapomni si ne moji nastavitev ko ročno dvignem osvetlitev. 

A ni tako, da bi se sčasoma "naučil" mojih popravkov osvetlitve? 

Prejšnji Xiaomi 12T ni imel teh problemov. 

Upam, da ni to trajno in da bodo to popravili, ker mi gre pošteno na "jetra". 

Je to mogoče bug Hyperos 2?

Trenutno sem na 2.0.105.0.VNCEUXM.

Edit:

Se da naredit kakšen rollback na prejšnji firmware? 

Brez da bi odklenil bootloader?

uredilo bitje tomzzi
Povezava do prispevka

Ok kar sem jaz uspel nagruntat je, da je očitno trenuten messaging app zbuggan in zato ne registrira RCS. 

Glede auto brightnessa, ja, bi se moral telefon naučit oz si zapomnit tvoje preference. Je pa to tipičen simptom slabega updata (se občasno dogaja) in verjamem, da se bo z naslednjim rešilo.

Povezava do prispevka

Očitno sem storil napako, da sem ponovno vzel Xiaomi. 

Saj telefon zaenkrat dela tekoče. 

Se mi pa pojavlja problem pri določeni aplikaciji kot je HEOS za Denon AVR. 

Na Samsung tablici nimam problemov. 

Na telefonu pa ne more dostopati do audyssey nastavitev in aplikacija zamrzne na teh nastavitvah. 

Pa vsak nov update prinese nov bug kot je auto brightness ki mi sedaj pošteno najeda živce. 

Povezava do prispevka

V času, ko sem imel Pixla je update prinesel brick telefona (na srečo sem prej videl opozorilo) in pomagal je edino obisk Google servisa. OnePlus je imel kakšno leto nazaj težavo, da se je telefon po updatu naključno hard resetal sam od sebe.

Hočem rečt, da so povsod neki bugi in napake, ampak jaz imam s Xiaomiji (trkam po lesu) praktično nič težav, posebej kar se HWja tiče.

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
Vodokotlič reče pred 3 urami:

A ima cenejši Xiaomiji še vedno uletava z spamom?

To misliš reklame? Tega že kar nekaj časa ni več in tudi, ko je bilo, se je enostavno izklopilo.

Pa tudi enostavne toole za debloatanje imaš ze, tako, da tudi vse prednameščen appe spucaš.

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Redmi note 14 pro 5g. Snemam na koncertu, bas tako slab, da je video neuporaben. Šumi hrešči, da zjebe ves sound. Wtf? Prejsnji 7 let star telefon isto iz middle range-a ni imel tega problema. Obstaja kaka rešitev ali pač bruka od telefona? 

uredilo bitje MiLkeC
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...