Skoči na vsebino

[PC] Crusader Kings III


Gost Chenier_

Priporočeni prispevki

Js sm sicer ful mal igral zaenkat. Ampak men se zdi, da so kar se neke osnove tice sli bolj v RP smer z mehanikam? Pomoje se zavedajo, da je to glavna prednost CKja, strategy del itak nikol ni bil neki.

 

Je pa res, da manjka veliko flavourja. Kot si omenil ni artifactov/itemov, mislm da ni societyev, manj je rp chain eventov (ceprov kokr sm reddit gledu je tega tut tle ze velik), itd. Sam men se zdi to logicno, ce je mel CK2 8 let razvoja in dodajanja flavour dlcjev.

 

Mogoce sm sam js prevec popustljiv, glede na to, da res nism mel visokih pricakovanj za paradox base game. Ampak sm sam hotu dobro osnovo, ki se jo da nadgradit kasneje. Se bom pa imo tut jst zihr se vrnu na CK2, ko tuki odigram X iger/se zacne ponavljat in cakam na dlc ksn, ker tm mas res feeling, da igras complete game v katerga bi tezko se kej dodal.

 

Also baje je neka cudna logika za tem novim gavelkindom, ce mas vec kot 2-3 otroke. Naj bi se sicer dal workaroundat z razdedinjenjem/dajanjem ozemlja ne primary heirom pred smrtjo.

uredilo bitje zasledovalec
Povezava do prispevka

Mnja, kolko sem sam ugotavljal bi moral razediniti praktično vse razen glavnega heira. Sicer kolko vidim imajo irci neko specialko, ampak imel sem kingdom of ireland. Zavzel sem dva countyja nekje sred walesa, suddenly ninjas krepnem in en heir faše irsko, drugi pa well... kingdom of wales. Magično je dobil title kingdom of wales z dvema countyjema. Ne vem no.

 

Sem pa videl, da so včeraj popravili teleportanje vojske :D Mislim, saj bilo je res OP, da si lahko sredi indije razpustil vojsko, postavil rally point zraven nasprotnika, jih dvignil, 2 days later, vsa vojska tam.

Povezava do prispevka

Mislm sej gavelkind itak sluzi kot umetna tezavnost, ker bi bla igra prelahka drgac. Sam nevem a bi blo res tok slabo, da bi mel neko oporoko ob smrti, kjer bi po dolocenih pravilih lahko razdelil ozemlje al pa kej tazga.

 

Ceprov pr CK2 se je dal zlo predvidit kaj bo kdo dobil in me to ni nikol neki motili.

uredilo bitje zasledovalec
Povezava do prispevka

Zgleda je bil uceri glede tega tut nek hotfix.

 

Bug FixesEdit

  • Rewrote the order of succession system. This fixes a variety of issue related to succession. Some examples include half-siblings from the wrong parent inheriting, distant relatives not inheriting, and some issues with who would inherit land in partition.

 

Drgac pa se mi zdi, da je ta stress sistem korak v pravo smer, kar se tice roleplaya. Upam, da bojo to tudi se expandal kasneje. Poleg tega sta mi dobra indikatorja glede RP tudi omejitev traitov, ki naredi karakterje bolj razlicne med sabo in pa upgrejdan way of life focus sistem. Je pa Henrik Fahreus se vedno game director, tko da pomoje bo RP ostal core te igre.

 

Te 3D modeli so mi pred izidom tut zgledal krneki, sam zdej mi je pa cist hudo, kako se prilagajajo traitom in dejansko vids dwarfa/gianta, itd. :D Se mi zdi, da kr doda k immersionu.

uredilo bitje zasledovalec
Povezava do prispevka
tomazek reče Dne, 3. 9. 2020 at 14:03:

Ne vem, če bo to zame. To se moraš res full poglobiti v vse... ko se je končal tutorial in me je dalo igrat... sem postal ko kura brez glave.


Točno to tudi pri meni. Čeprav sem nekaj malega celo igral dvojko. Ampak bom vseeno vztrajal, ker igra mi je fascinantna. Toliko roleplaya, da res lahko nastanejo celi zgodovinski romani. Sicer time consuming, ampak raje urico ali dve na dan to, kot pa pasjanso. :) 

Evo, kot kura brez glave: odpavzam igro, čekiram malo sem in tja, vsakih par minut obvestilo, da se mi je rodil nov otrok (enih šest jih že imam skupaj); malo "podkupujem" določene like; nato se je škof, ki me je prej zelo cenil naenkrat obrnil proti meni?; sosedi mi napovejo vojno; vmes nekaj zgradim v mestih, dam prvega otroka šolat; naročim umor tistega, ki mi je napovedal vojno, premaknem vojsko, pride do bitke, me zajamejo, sem v ujetništvu; po nekaj "potezah" dobim obvestilo, da sem umrl in je igre konec, kliknem na izberi naslednika pa nimam nikogar na izbiro. Bom pa danes itak spet igral, ker igra me res privlači. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 4 tedne kasneje...

Jst se pa tegale sploh ne upam dotaknit, bom preveč not padu...

 

Od poletja naprej spet nažigam Europo Universalis IV, s patchem 1.30 je obilo novosti in od takrat preigral Timuride, Habsburge, Bandenburg, Maroko, Čehe....

 

Eden najboljših špilov vseh časov zame :)

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...