Skoči na vsebino

Katere družabne igre si lastite

Sadako

Priporočeni prispevki

• 2 tedna kasneje...

Bozic in z njim sirjenje kolekcije 😑

Tokrat malce bolj family oriented zaradi malih otrok I guess

1. Sushi Go

2. Cockroach poker

3. Salt Sea Paper

4. Castle combo

5. 5 Towers

6. Jamaica

7. King of Tokyo Monster Box

8. Cascadia

9. Sub Terra

10. The Valley of Eternity

11. Company of Heroes

12. DUNE - War for Arakis

Lep Bozic vsem 😉

Povezava do prispevka

Sea, Salt, Paper = ok

Cockroach Poker = ok

SUSHO GO = OK

Castle combo = super 🙂

Me je presenetila da dejansko v tok simpl paketu in gameplayu da nek satisfaction return.

Pomoje pograbm se expansion da grem iz 78 na 90 Character kartic. 

uredilo bitje BlueSan
Povezava do prispevka

BlueSan reče pred 12 urami:

Kaka sta Kinfire in Mlem?

V koliko igralcev si ogral? Kake izkusnje? 🙂

Kinfire solo, največkrat v dva in dvakrat v štiri (z dvema različnima verzijama). Ima lep art, ni pretirano zahtevna, dostopna in hitro pripravljena za igranje. Je pa res da potem po nekaj igranjih mogoče zmanjka globine in postane bolj filler igra. Vzame v povprečju pol ure. 

MLEM pa primarno v moji družbi prevzema vlogo skoraj party igre. Več kot je igralcev, boljša je izkušnja. V dva je dolgočasna, v šest je pa zabavna, zanimiva tako da gamerje kot ljudi, ki sicer ne igrajo veliko iger. Push your luck mehanika ni moja najljubša, ampak tukaj pred tem vseeno sprejemaš nekaj odločitev in taktike, tako da je dobro prepleteno. Taka pričakovana R. Knizia igra.

Obe sta takšni, da sta dobro dostopni in hkrati privlačni v moji grupi za vse vrste igralcev. Ne ponujata pa zdaj neke globoke kompleksne izkušnje kot kakšne heavy euro ali pa dolge kampanjske igre..

Povezava do prispevka

Pozdravljeni,

Mi lahko svetujete katere družabne igre bi bile primerne  za mlajše ( 11+l et )in seveda da igramo skupaj kot družina.
Kupili smo Harry Potter monopoly in je hčerka zelo vesela in bi radi če kaj drugega kupili za krajše večere.

Hvala.

Povezava do prispevka

U, s kartami. Shuffle Forest, oziroma imaš prevedeno tudi v slovenščino in se ji reče Mešani gozd. To so vse take igre pri katerih je tudi tematika primerna mlajšim.

Obstaja tudi super spletna stran Boardgamegeek, kjer imaš opise in ogromno slik vseh iger. Lahko si prej malo ogledaš, da vidiš kako sploh izgledajo.

uredilo bitje ayrton79
Povezava do prispevka
Tsunamii reče pred 56 minutami:

Hvala za priporočila :worship: Definitivno kupim našteto :D Mogoče še kakšna s kartami.. ? Letos bodo večeri res 'napeti' :D

S kartami je super 6 nimmt. Ali pa Coloretto. Obe super preprosti ampak skrivata nekaj globine. Mogoče bi priporočil še Qwinto. Neverjetno preprosta igra s tremi kockami in blokcem papirja, ampak pri nas je vedno napeto do konca in cel kup pihanja v kocke, za tisti zadnji srečnji met, ki ti prinese zmago :D

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

A to je kdo igral?

The Old King's Crown - EN - TLAMA games

Pa bom kar tukaj vprašal. Glede organizacije boardgame večera za par kolegov. A to se kar pri enemu dobite, pa potem uredit pijačo in jedačo ali to vsak nekaj prinese? Glede iger, a to en kupuje ali si razdelite pa kupi vsak nekaj pa potem igrate? Zanima me kako imate to ostali urejeno? Večina tu gor je itak fotrov tako, da verjetno itak igrat s familijo.:D

Povezava do prispevka

Jst bi jo rad. Je ze na voljo? Niti nism gledu zadnje cajte 😄

Pri meni je tako. Imam ogromno kolekcijo iger in potem vecinoma gostim druzabne vecere / dneve kjer potem igramo. Navada je da prinesejo nekaj malega s srboj v veliki meri pa sicer sam poskrbim za neke prigrizke.

Vecinoma igram s prihatelji igram pa tidi s sirso druzino. Reci pisi je kakih 50.ljudi s katerimi igram " od oka" 

Ravnokar pa sem tudi dokoncal gradnjo hise in se pred selitvijo kjer bom koncnodejansko imel prostor namenjen za kolekcijo in igre 🙂

uredilo bitje BlueSan
  • Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Jaz imam v kleti sobo namenjeno prav igranju. Imam dokaj veliko zbirko iger, ki jo dokaj redno še dopolnjujem, dosti materiala pa imajo tudi prijatelji s katerimi igram. Skoraj lahko trdim, da imamo skupaj veliko večino iger, ki so nam interesantne. Največkrat se dobimo pri meni spodaj, kakšnih 5, 6 fantov nas je, ponavadi igramo pa v štiri. Imamo prigrizke in pijačo, za katero poskrbim jaz. Z veseljem naredim to, saj ostali morajo pa prit.

Občasno tudi z ženo in še enim parom, ko se dobimo ob večerih, odigramo kakšen špil. Temu jaz rečem družinsko :).

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...