Skoči na vsebino

[udarna] avto tema

bainit

Priporočeni prispevki

HellAngel reče pred 4 urami:

Dacia je bila v izboru za evropski avto že l. 2011. 2025 in 2026 sta (bila) pa Duster in Bigster. Govoriš podobno kot folk, ki je 15 let nazaj pizdakal ko je v izboru pristala Škoda.

Razkorak med Renaulti in Dacio ni več tolikšen kot je bil 10 let nazaj. Mal so step-uppal Dacie in mal degradiral Renaulte.

Dva tedna nazaj sem vozu Renault Symbioz. Volan, gumbi, ekrani, interface, armaturka... Vse isto kot v Dacii. Edino mogoče je imel Renault mal bolj funkcionalne odlagalne površine.

Ah dej no, Dacia še vedno ni primerjljiva z Renojem. Kakorkoli obrneš, se vidi da so cenejši materiali in da je zvočna izolacija zelo boga.

Povezava do prispevka

imajo določene skupne težave, običajno so to LED dnevne luči, ročni menjalniki so na limitu z navorom tako da tuning ni priporočljiv, katalizatorji radi gredo, in pri trophy verzijah redno crkujejo DESS akumulatorji ter najbolj skupna reč crkovanje bencinskih pump po tekočem traku, saj je potem folk ugotovil kako zmontirati aftermaker robo, ki deluje... Megane RS je super avto, ker ni agresiven dokler ne začneš voziti tako, naprimer v sport ali tudi trophy različici z sport podvozjem tak je bil moj ni pretrd in je z lahkoto daily ali družinski avto, trophy je 30% trši... normalna vožnja je poraba pod 7 brez težav, res pa je da sem imel švohnejšo verzijo 280 konjev in ročni menjalnik, ki troši manj kot avtomatik... lega je čudovita mnogo hitrejši avto  kot bi rabil, in ga nikoli nisem upal peljati blizu limita ker so brzine čisto prehude.

O tem sem že pisal da sta tako megane in yaris bila enostavno prehitra avta, popoln avto sem imel ampak sem ga prodal ker sem bedak in  sem mislil da užitek leži v konjih, hitrosti in legi, ampak resnica no vsaj zame je ta da užitek leži v avtu, ki ni prehiter in da je potrebno maksimalno delati da iztisneš zadnje atome iz podvozja in motorja... in ta avto je bil swift sport mk1 124konjev 1030kil in nastavljen tako da je bil izjemno varen, v smislu bi moral resno zajebati da bi šel iz ceste dol, ker ti je avto mnogo mnogo prej dal vedeti kdaj je dovolj, in to je bil tisti pravi čar prodal sem ga za 4300e inmel sem ga 11 let od novega... idiot ;) 

Seveda kot sol na rano še to da se je izkazalo da je Suzuki spet skupaj spravil neko res trpežno mašino, ker se jih sedaj veliko prodaja, ki imajo po 250k km... in to avti, ki živijo na blokadi, kot tudi so jih uporabljali na Nurburgringu kot avte za najem in so bili primeri, ki so imeli po 100k km narejenih na dirkališču brez mehanskih okvar... jebemti boga

FB_IMG_1727364738573.jpg

FB_IMG_1727364745852.jpg

FB_IMG_1727364742991.jpg

uredilo bitje doz
Povezava do prispevka

Pol leta potem ko je ličar popravljal en mehurček na havbi, ki ga je popravljal pol leta pred tem, je iz enega velikega naredil veliko majhnih 😉 jebem jim boga da jim jebem, ne znajo več barvati? Pa bom drugo leto spet 14 dni brez avto... mogoče pozna kdo dobrega ličarja na gorenjskem? 

20251207_103236.jpg

Povezava do prispevka
doz reče pred 10 urami:

Pol leta potem ko je ličar popravljal en mehurček na havbi, ki ga je popravljal pol leta pred tem, je iz enega velikega naredil veliko majhnih 😉 jebem jim boga da jim jebem, ne znajo več barvati? Pa bom drugo leto spet 14 dni brez avto... mogoče pozna kdo dobrega ličarja na gorenjskem? 

20251207_103236.jpg

na bregu (bliz jesenic) imaš enega, sam ne vem pa kuk je kvaliteten. neki na -ić, ne spomnim se več točno.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   1 član

• Ustvari novo...