Skoči na vsebino

[multi] Diablo serija al neki

Priporočeni prispevki

Jaz sem včeraj končal DLC kampanijo in lahko le rečem: kapo dol Blizzardu :avadodo:

Po res porazni VoH kampaniji, ki je delovala le kot nepotreben filler, končala na cliffhangerju in praktično ni razrešila nič, moram priznati, da mi je bila LoH kampanja vrhunska izkušnja. Celo boljša kot vanilla kampanija, ki je bila preveč razvlečena.

LoH kampanija je dovolj dolga, ne predolga, ni nekega filinga fillerja, ki je bil vseskozi prisoten v VoH DLCju, en kup story twistov ter wtf momentov, z odlično narejeno prezentacijo (sekvence), pri čemer je bombastična muzika le še pika na ''i''. Tudi boss fighti v štorji so med boljšimi v franšizi. Zelo všečna je nova lokacija, kjer vsaka cona deluje kot nekaj novega/drugačnega in ni le drugačna varianta džungle ali puščave kot je bil bledi Nahantu.

Končna moja ocena za LoH: 9,5/10

Za 40$ dobiš kampanjo, nove gameplay elemente (horadric cube, warplane ipd.) ter kar dve novi klasi (Warlock in Paladin). Za primerjavo: kurčevi skini (za eno klaso!) stanejo nekaj podobnega, tako da razmerje buck for time je tukaj zelo v prid potrošniku. Po občutkih me je ta DLC ful spominjal na The Witch Queen DLC od Destiny 2. 

Če ste igrali Diablo, sploh pa VoH je obvezen nakup, za tiste, ki niste ljubitelji Diabla ali ARPGjev nasploh, pa seveda ne morem reči, da bo ta DLC vam spreobrnil vaše mnenje. 

Povezava do prispevka

Kampanja gor al dol, ce niso ustimal craftanja in ostalih endgame zadev, jih kurc gleda. A un jeben tower so ze izdali?

Kako zgleda revampan skill system? Naj bi kao odstranil one filler opcije in vec moci in opcij builda dali v te skille kot pa v legendary powerje.

uredilo bitje Paljo
Povezava do prispevka

Ce ti prej ni bil vsec D4, ti tut zdej ne bo. Endgame in itemization je mal izboljsan (prej je bil res katastrofa), sam se vedno je pa to v osnovi dad game. Kerkol build mas se zmeri online v par urah in pol farmas marginal upgrejde, samo da mas zdej loot filter, crafting, charme (set bonuse) in warplane za folk, k se ne zna odlocit kaj delat v endgame. Tut ta skill tree revamp imo ni nic pretirano revolucionarnega, samo premaknili so skill mode, ki spreminjajo behavior/niso samo passives, iz uniqov na skill tree, kar odpre vec opcij za kombinacije (in izbiro uniqov) + lahko bolj commitas v vsak skill s 15 flat pointi. Ce pa pricakujes da bo to kdarkol nek forever game in ne samo igrca za igrat par ur vsako sezono se bos pa nacakal. Pac dobro je za koga je in s tem ni imo nic narobe.

uredilo bitje zasledovalec
Povezava do prispevka

Pac zadnja sezona, ki sem jo igral, je bil launch VoH. Spiritborn je bil overtunan af, ostale klase niso imele za burek in posledicno si facerolal uber bosse. Zato me zanima kako se tanovi dve klasi igrata proti ostalim.

To mi je jasno, da ni nek PoE kar se tice endgamea/craftanja in to tud ne pricakujem od D4.

uredilo bitje Paljo
Povezava do prispevka

Stari moj: če ti napišem VČERAJ končal KAMPANJO. In govoril sem o kampanji ter o mojih občutkih o kampanji. O novi coni, o muziki, o cinematikih. Sem level 63, torej nisem niti max lvl. 

Ti pa me sprašuješ o endgamu, oz. o stvareh, kjer rabiš 100+ ur, da lahko sodiš.

Ja ne vem, vpraši me čez en mesec. Še največji tryhardi, ki ne spijo nimajo niti enega endgame builda skup spravljenega, kako bom jaz random fotr dveh malih otrok to imel ali odgovoril na tvoje zgornje vprašanje (ki je legitimno, da ne bo pomote, ampak gre čisto mimo vsebine mojega posta in nanj žal ti ne znam odgovoriti).

Sem pa tudi napisal, da komur ni bil D4 prej všeč, mu tudi zdaj ne bo, sploh endgame (glede na objavljene novosti, ki jih spet ni toliko, da bi špil drastično spremenile). Če pa si zdržal čez obupen VoH, potem je neumnost ne vzet LoH. Kar se endgame grinda tiče je verjetno PoE 2 odgovor. Diablo je tipična casual game, kjer igraš 2-3 tedne max na sezono (s čimer ni nič narobe in to meni ful paše, bolj kot to da bi moral grindat Pindleskina ali Baala forever kot slot mašino za fix dopamina).

uredilo bitje bitsurugi
Povezava do prispevka

Sej tut kar se build craftinga tice je situacija vseeno ziher boljsa kot prej, ze zaradi novih uniqov in vec moznih kombiniranja s tem skill treejem. Prej je blo pac res sam izberi si skill, vpisi keyword v aspects search, dodaj vse aspekte in v 90% primerov bos mel najboljsi build za ta skill. Zdej deluje kot da bos mel vsaj par dilem/vec izbire pri tem postopku. Tut na splosno je to ziher spil, ki folku omogoca najboljsi (balanced) build variety za homebrew, ker prakticno okrog vsakega skilla lahko precej preprosto zgradis dokaj konkurecen build. Je pa pol minus tega dolgorocno, da so buildi na nek nacin "usmerjeni" s strani developerjev in hitro zmanjka nekega vecjega deptha.

Povezava do prispevka

Lahko pa povem vtise na kratko, kar sem videl in/ali spremljal, ki se ne tiče kampanje:

- nov skill sistem je bolj intuitiven, ampak je meni osebno bolj pleh. Spominja na D2, kjer pač filaš 15 pointsov v tiste skille ki jih boš rabil. Tukaj dodaš še tiste 3 modifierje k skilu in to je to. Je pa verjetno boljši od prejšnjega sistema, ki je imel pasive, ampak so bile povečini kar švoh (3% dmg malo tu, malo tam); sedaj ni več pasivov, tako da vse klase so celokupno zgubile kar nekaj moči

- rešitev charma/talismanov za sete je dobra, v smislu, da delujejo kot dodatni sloti in ne nadomestek obstoječih. V praksi seti ne dobo ubili/zamenjali aspecte in unique. Meni ni všeč, da so v early gamu praktično smeti (pač švoh so). Tukaj manjka malo več korajže, da Blizz da notri razne ''Spirite'', Sigon sete in podobno robo, ki sicer ni nujna, ampak, ko jo imaš ali pade ti FUL olajša/olepša levelling izkušnjo

- sedaj so legend/uniki ful redki v levelanju, kar mi osebno ni všeč. Raje imam tisti spike moči na vsake tolko, itak je to loot, ki ga bne boš dolgoročno obdržal

- warplani so korak v pravo smer, ampak bodo spet morali bit deležni tunanja (sploh za coop/mp), mogoče malo več rewardov od njih ne bi škodilo; ampak v osnovi to ni endgame, je le shuffle playlista starih endgame activitijev; no, bomo vidli, mene ne navdušuje preveč;

- še vedno mislim, da bo to igra za 2-3 tedne na sezono in move on; kar kot že rečeno samo po sebi ni nič slabega

Povezava do prispevka

meni storija deluje ql

sistemsko se itak en spomnem skoraj nic in sproti spominjam tako da ne morem rect se nic

drugface pa piza.. diablo 4 ko diablo 4

ne vme ko je izsla igra mi jebila grafika in OW ql

ma dzej mi je meh grafika OW in level design meh vedno isto nic se niso izboljsli, ce bo tako vseh 10 let jaz ne vem

edino boss fajti so mi ql.. igram storijo na ume levelu pred torment in so mi nekateri bosi kar iziv

2 3 tedne kot je reku bitsu

pizda ni mi jasno kako je bilo vzdusje v fucking diablo 2 tako hudo oz je se vedno

sakora ala dark souls pizda tle pa je uno za poslusat yt v ozadju

jaz ne stekam kako je lahk odark souls vedno isto atmosfericen tle pa so v 25 30 let stari igri imel hudo atmosfero

zdaj v novih pa krneki  facerolaj miki mislim na to level travesanje

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka
bitsurugi reče pred 2 urama:

Blizzard dal expansion za 40$, zdaj so pa ruknili notri WoW classic skine iz BWL, vsi tier2 seti, thunderfury, atiesh, ashbringer, eye of cthun…ni da ni. Seveda za oderusko ceno.

@Buzzkill obvezen shoutout

Ne pomnim, da bi obstajal kak špil pri katerem bi mi bili vsi plačljivi skini zanič Ok... z izjemo Lich Kinga, ki pa je za klaso, ki mi ni ravno pri srcu.  
+ to, da nisem venti transmoga. Jebemo mater, da če najdem usran paloma robc z over 9k statsi ga bom fural s pokončno držo okoli kurca.

Ko smo ravno pri kurcih. Warlock!
Ne sj ne... vrjetno je čist cool clasa sam so zajebal vrstni red Paladin -> Warlock. Bi pomoje za preigranje LoH DLCja bolj sedel Paladin?

Povezava do prispevka

Nekaj več vtisov od endagama, saj sem prišel na T12, nabil uber Mefista in na sploh bolj ali manj končal sezono, manjka mi le še nekaj sub objectivov.

- če potegnem črto je sedaj dosti boljša igra kot pred dodatkom. Warplansi so kul za shufflat robo, minus je edino, ker niso account bound, ampak character bound, tako da dvomim, da bi šel jih levelat še enkrat na altu;

- s tem, ko so dodali 12 tormentov so precej izboljšali izkušnjo: progress na začetku je ful bolj počasen, saj nima ancient itemov, nimaš aspectov, nimaš uniquov. Ampak je progress tudi precej bolj opazen in linearen, počasi počasi boš dobil željene iteme in naredil svoj build; drugi plus dodanih tormentov je ta, da je sedaj cela igra zanimiva tudi, ko imaš močan lik, prej si imel le pit, vse ostalo pa odpihnil v pol sekunde;

- loot filter je super stvarca in lahko customiziraš vse živo, tako da si naštimaš ali želiš le anciente, le anciente z greater affixi, dodaš exceptione, nema da nema

- craftanje je precej boljše, ta najboljše iteme sem si na nek način sam skraftal s cubo, ki omogoča ful customizacije;

- mythic itemi to sezono dežujejo, jih dobiš po 3-4 na run z mythic sealom

- čisti dolgoročni grind so gemi, saj lahko še dva dodatna tierja craftaš s cubo, morda je pretežko jih dobit sam od sebe

Prostora za fine tuning je še ful, sedaj se mi zdi, da je kar kriza s stash spacom, saj nov sistem s cubo te prisili, da si daš na stran kar nekaj šare, ki si prej lepo zavrgel.

Povezava do prispevka

upam da komu prihranim tistih 40€, pa jih vzamem microsoftu.

D4 bolj ali manj isti k* kakor prej.

Končal sem vse po enih 30 ur igranja.

ni to za nekega poe playerja. Se vedno sem mnenja, da je D4 najslabši od ostalih Arpgjev (poe, poe2, last epoch, torchlight)

Navdušil me je story, story campaign mi je bil res noro dober, uzival sem. Je res da je po večini arpg-jerjem vseeno za tisti story, niso tam zato, ampak za igranje gejma in tisti, ko jim je blo vseeno za story, so dozivel kr suffer. Ne me narobe razumet, diablo je boljši kot je bil, zagotovo. Cube je prinesel popestritev v gejm ampak je res čist enostaven basic crafting. Ni to na levelih katerega koli drugega a-prgja, ampak je pa pot v pravo smer.

war planer je tak tak, preveč easy, ni kaj dosti impactful, niti neke velike izbire nimaš pri tistih talentih.

Kar se tiče end gejma, isto kot prejšnji season. Bolj ali manj delaš isti content. Diablu manjka nek mapping sistem. Saj ima mapping sistem, (pitts) ampak problem tega je da prideš not in ubijaš ubijaš ubijaš in greš ven.in to jovo na novo. nobenih mehanik v mapah, tako kot to imajo ostali Arpgji. Nobenih modifierjev nimajo mape tako kot pri drugih rpgjih, potem se pa hitro naveličaš contenta.

Novi skill treeji so pretty much the same. Removal so 2 izbiri, ki si jih prej imel kot passive, zdaj pa dal 2 novi usmeritvi pri skillu. Pa 15x klikat +1 skill, +1 skill, +1 skill, +1 skill,....just why??????

Itemization classov je popolnoma enak pri vseh classih. damage over time, all damage in vunlerability damage in tko skoraj na vseh itemih in pri vseh classih.

Prideš na določen torment, iščeš točno to, prideš na toment 5, spet jovo na novo, le z višjim Item lvlom. prideš torment 10 spet jovo na novo.

skratka uipam da komu prišparam 40€

Povezava do prispevka

mah meni se zdi da je end game isti k kot pri drugih spilih sam dooosti slabse :)))

scene so iste.. mapping, bossi

v glavnem na koncu mores grindat pri enih in drugih igrah

diablo je pac bol casual samo igras in igra sama poskrbi za gratifikacijo in drope in da bos imel obcutek napredovanja

edino zadnjega bossa ce bos hotu naredit si mores zapomnit tiste on shot napade, drugo samo igras in bo slo, pa se to ce bos igral 2 3 tedne bo slo

poe 2 je pac boljsa igra v vseh aspektih bolj je podobna diablo 2 ce samo ko igras story in vzdusje naprimer

pol ostalo pa itak 

pac vse je bolj kvalitetno to tle je casual na hard

se spomnem sem imel nekega penzijonista ki je igral z mano diablo 3 dobro takrat je se delal je bil policaj in je nabijal diablo nocne na postaji

zdaj je v penziji.. v glavnem pac ko tej stari ni mu blo neki ful jasno.. vedno je bil bogi ampak on lepo igra boli ga k.. pogledam zdaj tip je paragon 200 nema da nema =)))

igra je.. casua expres gratifikacija :) sicer ce nisi igral eno leto kot jaz in vletis na suho preden s5 ponovno vsega spomnes plus novosti imas krneki za odkrivat :)) 

ampak ja igra kot igra ne seze do kolen poe2 pa poe2 sploh se ni dokoncana :)))

sam diablo 4 je za igrat.. tako za navdusence nad zanrom in ce je susa vse okoli

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka

haha se spomnem, ko sem igral diablo 2 re in sem mislil, da sem imel kar mocnega paladina baal runi so sli lepo

me povabi bitsu da gremo par baal runov z njegovo sloveko sorco.. tip se je teleportiral cez celo mapo v sekundi vse mrtvo :))))

slovenka do jaja :))))

aja moja situacija

malo mi zmanjka za t12

in mefisto komaj nardim prvo fazo

bala.. ampak ce ne naredim s paladinom v roku dveh dneh bom zbrial igrico

zdaj bom menlaj na auradina ker mi je dopizdlo stiskat gumbe na misli kot da imam HoTa barba pizda

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka

Uf, jaz bi ti močno odsvetoval auradina, kolikor sem ga jaz stestiral je sedaj puna smeča. Daleč najmočnejši paladin build je tisti, ki ga ti furaš, precej za njim je tisti moj s hammerjem, še dosti bolj nazaj pa auradin.

Sej jaz sem s hammerjem komot delal t12, niti ne slučajno z levo roko kot s sorco, ampak je šlo, edino za uber bosse na t12 ima premalo dmg. Za warplanse na t12 pa gre, t11 pa dela z levo roko. Pit sem nardil do t107 s hammerdinom, ti bi s tvojim buildom moral pridet do kakih t120.

Če pa hočeš easy mode rollaj barba raje kot auradina. Poleg tega, da je OP boš lahko komot delal tudi uber mefista, ker ne moreš umret z barbom.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...