Vodokotlič Objavljeno 5. februar 2021 Share Objavljeno 5. februar 2021 Avto tu samo sporoči, ko prideš v avto in pogledaš ekran. Na telefonu ti samo sporoči, če se alarm sproži. Navedek Povezava do prispevka
Lepi Šime Objavljeno 11. februar 2021 Share Objavljeno 11. februar 2021 Malo razmišljam o nabavi dashboard kamere. Ne želim z metati neki preveč denarja v to. Ali mogoče kdo ve za katero ok? Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 11. februar 2021 Share Objavljeno 11. februar 2021 Lepi Šime reče pred 1 uro: Malo razmišljam o nabavi dashboard kamere. Ne želim z metati neki preveč denarja v to. Ali mogoče kdo ve za katero ok? Ma vse nad 20 EUR je ok, če hočeš samo snemati vožnjo in dogodke. Glej, da ima malo boljšo baterijo, da snema dogodke na parkingu (premikanje in g sensor) in pa osnovne funkcije, kot loop recording. Če bi jaz kopoval še enkrat, bi vsekakor kupil en sistem, ki snema spredaj in zadaj hkrati, da imaš posneto celotno dogajanje okrog avta. Navedek Povezava do prispevka
Lepi Šime Objavljeno 11. februar 2021 Share Objavljeno 11. februar 2021 Zaenkrat ne potrebujem neke ful hude kamerce. Dovolj bo, da dokaj razločno posname predse. Kje bi lahko tako reč nabavil? Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 12. februar 2021 Share Objavljeno 12. februar 2021 (urejano) Lepi Šime reče pred 15 urami: Zaenkrat ne potrebujem neke ful hude kamerce. Dovolj bo, da dokaj razločno posname predse. Kje bi lahko tako reč nabavil? Jaz sem svojo kupil v Lidlu v Italiji za 25€, posnetke lahko vidiš v tej temi. Drugače pa sem kupil še eno na mishop.si (Xiaomi 70 mai) za 40€, katera je malo bolj diskretna. Če ne seveda AliExpress, banggood... S ceno se ti potem dodajajo featureji. Za motor imam na primer eno za 100€ z aliexpressa, dobiš kontrolni modul, 2 kameri, GPS, gumb za hitro shranjevanje posnetkov, wifi povezavo in podobno. Tako dostopaš do nastavitevin downloas posnetke z appom na telefonu, GPS shranjujte hitrost in lokacijo, kar ti potem tudi omogoča, da z raznimi programi poklikaš lokacijo na karti pa ti pokaže posnetek s tistega mesta, itd. Pa ne pozabi transformator iz 12V na 5V (večina dashcamov dela na 5V) in pa po možnosti tisti vtikač, ki pride direktno v slot za varovalko, od koder vlečeš napajanje, da vse lepo hardwiraš. Oboje dobiš pri Kitajcih za par EUR. Zgleda nekako tako (odvisno od tipa varovalk v tvojem vozilu): 12. februar 2021 uredilo bitje MorskaGlista Navedek Povezava do prispevka
Lepi Šime Objavljeno 12. februar 2021 Share Objavljeno 12. februar 2021 Hvala za izčrpen odgovor, verjetno bom vzel neko xiaomi. Samo prej bom malo na študiral kako jo lahko priklopim z čim manj kablovja na armaturni plošči Verjetno bo treba razdret armaturko Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 12. februar 2021 Share Objavljeno 12. februar 2021 (urejano) Lepi Šime reče pred 2 urama: Hvala za izčrpen odgovor, verjetno bom vzel neko xiaomi. Samo prej bom malo na študiral kako jo lahko priklopim z čim manj kablovja na armaturni plošči Verjetno bo treba razdret armaturko Ta zgornja rešitev je definitivno najboljša. Pač maso priključiš kamor koli na avtu (pod kakšen vijak na karoseriji poleg škatle od varovalk), plus pa na ta adapter za varovalko n v socket of varovalke, katera ima napajanje samo ob kontaktu (da se ne izprazni akumulator od avta zaradi kamere). Potem ti gre en sam USB kabel od transformatorja (katerega fiksiraš z vezico nekam v bližino škatle varovalk) do stropa, običajno do ogledala. Jaz sem namestil na 3 avtih in nisem rabil razdirat nič. Od škatle od varovalk do A stebrička sem speljal pod gumo ob vratih, plastiko A stebrička itak običajno odstraniš na klik (pazi, da spelješ kabel za airbagom, če je v A stebričku airbag zavesa, da ga ne ovira, če se slučajno sproži), od konca A stebrička pa do ogledala pa itak spelješ pod stropno oblogo (odmakneš s prstom in kabel enostavno porineš spodaj). Več kot 15 minut ti montaža ne bi smela vzeti, je res enostavno. 12. februar 2021 uredilo bitje MorskaGlista Navedek Povezava do prispevka
XEcutIor Objavljeno 13. februar 2021 Share Objavljeno 13. februar 2021 (urejano) Ko se voziš skozi mesto in ravno na ravnem odseku ti prileti ena veja direktno v šipo! Prokleti veter! 13. februar 2021 uredilo bitje XEcutIor Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 13. februar 2021 Share Objavljeno 13. februar 2021 (urejano) Tukaj v Vipavi k je burja, letijo, krave, psi, traktorji... Drugič je najbolje da daš kar na yt, da ne downlodam zadeve in potem šele pogledam. 13. februar 2021 uredilo bitje Vodokotlič Navedek Povezava do prispevka
XEcutIor Objavljeno 13. februar 2021 Share Objavljeno 13. februar 2021 (urejano) Vodokotlič reče pred 46 minutami: Drugič je najbolje da daš kar na yt, da ne downlodam zadeve in potem šele pogledam. In da nenazadnje ne trosim spomina, ki je na tem forumu omejen na polovico gigabajta! Bom storil, hvala! 13. februar 2021 uredilo bitje XEcutIor Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 13. februar 2021 Share Objavljeno 13. februar 2021 Tudi meni je bolj fajn prek youtuba. Lahko nastaviš na privat, da lahko samo uni z linkom dostopajo, pa je Navedek Povezava do prispevka
Pr4iseK3K Objavljeno 13. februar 2021 Share Objavljeno 13. februar 2021 XEcutIor reče pred 2 urama: Ko se voziš skozi mesto in ravno na ravnem odseku ti prileti ena veja direktno v šipo! Prokleti veter! Očitno je veja rekla, I want to get away 1 Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 14. februar 2021 Share Objavljeno 14. februar 2021 js sm tole kliknu, kao ful napredna, slika ok, sam video clip je lahk max 1min pa nima neke tipke da bi shranlo posnetek k bi rad, pac skos snema, pol pa v tistem stekajocem appu mors previjat ure videa pa sam rezat vn kar bi rad... Navedek Povezava do prispevka
tomzzi Objavljeno 23. februar 2021 Share Objavljeno 23. februar 2021 (urejano) Sem že spraševal pa bom še enkrat. Katera kamera je dobra pa da ni ravno 300€ ki ima parking mode kateri podpira tudi motion sensor in začne snemati? Zaželjen priklop preko OBD za parking mode. Se pravi, da snema tudi ko se kdo šeta okrog avtomobila ponoči? Rabim nujno! Edit: Vantrue N2 PRO? 23. februar 2021 uredilo bitje tomzzi Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 23. februar 2021 Share Objavljeno 23. februar 2021 tomzzi reče pred 1 uro: Sem že spraševal pa bom še enkrat. Katera kamera je dobra pa da ni ravno 300€ ki ima parking mode kateri podpira tudi motion sensor in začne snemati? Zaželjen priklop preko OBD za parking mode. Se pravi, da snema tudi ko se kdo šeta okrog avtomobila ponoči? Rabim nujno! Edit: Vantrue N2 PRO? Zakaj priklop preko OBD? Čemu služi? Navedek Povezava do prispevka
tomzzi Objavljeno 23. februar 2021 Share Objavljeno 23. februar 2021 Hardwire namest v škatlo varovalk. Samo berem, preveč troši akumulator... Ne bi rad ostal brez akumulatorja zjutraj. Saj avto vse izklopi po določenem času vendar vseeno. Nisem siguren... Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 23. februar 2021 Share Objavljeno 23. februar 2021 (urejano) tomzzi reče pred 2 urama: Hardwire namest v škatlo varovalk. Samo berem, preveč troši akumulator... Ne bi rad ostal brez akumulatorja zjutraj. Saj avto vse izklopi po določenem času vendar vseeno. Nisem siguren... Če hardwiras na varovalko, ki se ugasne s kontaktom, je nemogoče, da ti izprazni akumulator. Po navadi je to varovalka 12V vtičnice ali kaj podobnega. Sej pomeris, da si siguren. 23. februar 2021 uredilo bitje MorskaGlista Navedek Povezava do prispevka
tomzzi Objavljeno 23. februar 2021 Share Objavljeno 23. februar 2021 Kaj pa če hočem uporabljat parking mode? Torej, da se vklopi ko zazna gibanje na primer? Ponoči, podnevi ko ne rabim avtomobila? A bo vseeno vkloplo? Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 23. februar 2021 Share Objavljeno 23. februar 2021 (urejano) tomzzi reče pred 12 urami: Kaj pa če hočem uporabljat parking mode? Torej, da se vklopi ko zazna gibanje na primer? Ponoči, podnevi ko ne rabim avtomobila? A bo vseeno vkloplo? Če kamera podpira, potem bo (dokler bo trajala baterija). Zato je pomembno, da ima kamera zmogljivo baterijo. Načeloma bi tako morala baterija trajati par dni, če ne parkiraš glih ob glavni cesti, kjer je stalno muving, ki sproži snemanje. Če pa imaš vezano na stalno napajanje, lahko dodaš kakšen modul, ki zazna nizko napetost akumulatorja in prekine napajanje kamere (dobiš prinkitajcih za par EUR). 24. februar 2021 uredilo bitje MorskaGlista Navedek Povezava do prispevka
tomzzi Objavljeno 24. februar 2021 Share Objavljeno 24. februar 2021 (urejano) Saj to večinoma prodajajo kot dodatke bolj priznane znamke (hardwire kit) kateri ima modul kater prekine napajanje ko pade napetost akumulatorja pod določeno vrednost. Torej je boljša opcija hardwire kit katerega priklopim na eno izmed varovalk v notranjosti in ne hardwire kit pred OBD2 priključka? Hvala. Bom verjetno kar Vantrue N2 PRO nabavil. Samo še poštudirat moram katera varovalka bi bila ok za priklop (opel astra k 2017). Ali pač power bank nabavim. Samo tisto itak ne bo dolgo zdržalo verjetno in bo potrebno nonstop polnit. Pa idejo o tem, da bi imel power bank nonstop v avtu mi tudi ne diši preveč. 24. februar 2021 uredilo bitje tomzzi Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 24. februar 2021 Share Objavljeno 24. februar 2021 tomzzi reče pred 11 minutami: Saj to večinoma prodajajo kot dodatke bolj priznane znamke (hardwire kit) kateri ima modul kater prekine napajanje ko pade napetost akumulatorja pod določeno vrednost. Torej je boljša opcija hardwire kit katerega priklopim na eno izmed varovalk v notranjosti in ne hardwire kit pred OBD2 priključka? Hvala. Bom verjetno kar Vantrue N2 PRO nabavil. Samo še poštudirat moram katera varovalka bi bila ok za priklop (opel astra k 2017). Ali pač power bank nabavim. Samo tisto itak ne bo dolgo zdržalo verjetno in bo potrebno nonstop polnit. Pa idejo o tem, da bi imel power bank nonstop v avtu mi tudi ne diši preveč. Ja powerbank je bolj kilava rešitev, najbolje je narediti tako, da pozabiš na vse skupaj. Za napajanje preko OBD prvič slišim, ampak če mene vprašaš ni praktično. Pa še na servisu ti potem izklapljajo kamero, itd. Hardwire na varovalko pa je lepo skrit v škatli in je to to. Navedek Povezava do prispevka
tomzzi Objavljeno 24. februar 2021 Share Objavljeno 24. februar 2021 Ja saj. Na OBD obstajajo. Vantrue tudi prodaja. Ampak baje troši aku. Tako pravijo na nemškem Amazonu. Pa naj še kaj odpove in kakšen stik naredi pa imam lahko sranje z ECU. Bo kar lepo na varovalko. Hvala. Navedek Povezava do prispevka
jlpktnst Objavljeno 27. februar 2021 Share Objavljeno 27. februar 2021 Tud powerbank bi lahk držal neki časa, bi blo za prevert porabo. Recimo 10Ah powerbank, pa narediš da se ti polni iz avta ko je pržgan. Poglej porabo v načinu parkiranja pa si lahk zračunaš. No avtomobilski aku ma menda vsaj 5x več, seveda ga ne smeš spraznit pod neko mejo... tako da imaš mogoče 2-3x tolk kot powerbank na voljo. Mogoče kdo ve bolj točne cifre, jaz sem to sestavu iz 5 minut guglanja. Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 27. februar 2021 Share Objavljeno 27. februar 2021 jlpktnst reče pred 38 minutami: Tud powerbank bi lahk držal neki časa, bi blo za prevert porabo. Recimo 10Ah powerbank, pa narediš da se ti polni iz avta ko je pržgan. Poglej porabo v načinu parkiranja pa si lahk zračunaš. No avtomobilski aku ma menda vsaj 5x več, seveda ga ne smeš spraznit pod neko mejo... tako da imaš mogoče 2-3x tolk kot powerbank na voljo. Mogoče kdo ve bolj točne cifre, jaz sem to sestavu iz 5 minut guglanja. Po mojem ni smiselno kot vmesni člen uporabit powerbank, ker v tem primeru kamera ne bo zaznala izklop kontakta in bo kar snemala dalje ves čas, dokler se powerbank ne izprazni. Navedek Povezava do prispevka
XEcutIor Objavljeno 28. februar 2021 Share Objavljeno 28. februar 2021 Še dobro, da imam tempomat, sicer bi me lahko kar fejst denarno oskubl policaji (se jih vidi zgoraj levo) Navedek Povezava do prispevka
G.T.I. Objavljeno 28. februar 2021 Share Objavljeno 28. februar 2021 Tempomat uporabljas v naselju? 1 Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 28. februar 2021 Share Objavljeno 28. februar 2021 Ja tukaj so kar pogosto. Sej je prav, ker tukaj kar divjajo nekateri. Navedek Povezava do prispevka
XEcutIor Objavljeno 28. februar 2021 Share Objavljeno 28. februar 2021 (urejano) G.T.I. reče pred 1 uro: Tempomat uporabljas v naselju? Seveda. Sploh, če so vasi tako dolge kot npr. v Logatcu. Tudi izkušeni mački se namreč včasih spozabimo in ga pritisnemo 28. februar 2021 uredilo bitje XEcutIor Navedek Povezava do prispevka
jlpktnst Objavljeno 28. februar 2021 Share Objavljeno 28. februar 2021 MorskaGlista reče pred 22 urami: Po mojem ni smiselno kot vmesni člen uporabit powerbank, ker v tem primeru kamera ne bo zaznala izklop kontakta in bo kar snemala dalje ves čas, dokler se powerbank ne izprazni. Maš res... nisem pomislu na ta detajl Sem se pa spomnu na eno vprašanje o katerem tuhtam pa se še nisem lotu - imam neko kamerco in sem pred časom zjebal usb kabel do rear kamere. Zdej zadeva ima mini-usb na obeh koncih Kakšna ideja kako to rešit? https://www.amazon.de/AUKEY-Autokamera-Weitwinkel-Bewegungssensor-Autoladegerät-Schwarz/dp/B0711K92J1 Dobro lhko bi njim pisal I guess? Sicer pa za tak dnar kar solidna reč. Moram pa prevert (ja vem 5 minut) a sploh ima opcijo da snema ko je avto ugašen. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.