Skoči na vsebino

Mobilni operaterji

erted45

Priporočeni prispevki

Mr.G. reče pred 5 urami:

Nič nism zajebal. Vse naredil tako kot je treba. Ravno prišel iz Telekomovega centra, kjer tudi oni niso vedli, kaj so Telemahovci storili z MOJO cifro. Hec je v temu, da moje cifre NI NIKJER. Smo jo našli, ampak so vrli Telemahovci(ravno njihova tehnična podpora) mojo cifro poslal nazaj na Telkomovo omrežje. Seveda, nikomur nič javit. Moje cifre ni bilo, ker me noben ni mogel kontaktirati(številka ne obstaja), nikogar nisem mogel klicati((uporabnik ima prepoved dohodnih klicev) ja, točno tako), SMS-je sem lahko poslal vendar če so mi odgovorili nisem nobenega sprejel, MMS-ji ni šans da bi delali že od 4.12.2024.

In ostale traparije, za katere sem poslal na njihovo "definitivno tehnično podporo, ki je(kakor praviš" , ampak so neodzivni že od 6.12.2024.

Zdej, ti praviš do pravih oseb....ja,ok. Na 070700700 al pa mail. Katere so pa po tvoje "prave osebe"? Ker če se še tako trudim ne najdem nobenega poimensko napisanega nikjer na njihovi strani.

Aja...nimam FB.

Ja seveda da so tvojo cifro poslali nazaj v Telekom omrežje, glede na to da si dal odstop od nakupa. To je pravilno.

Tvoje cifre ni bilo nikjer, ker bi moral it nazaj na Telekom in tam ponovno skleniti naročniško razmerje. In potem bi tvojo cifro dali nazaj na ta sklenjen mobilni paket. 

Ko si sklenil naročniško razmerje pri Telemachu in dal zahtevek za prenos cifre iz Telekoma na Telemach si hkrati prekinil naročniško razmerje na Telekomu. Preberi si model kaj si podpisal. 

Ko si se odločil da ti Telemach ne ustreza, ker nimaš dober signal in dal zahtevo za odstop od nakupa so na Telemachu prenesli cifro nazaj na Telekom. Na telemachovi sim kartici je tvoja številka nehala delovati, ker pač nisi več pri Telemach. Zato je bilo potrebno skleniti na novo naročniško razmerje na Telekomu kamor ti dajo nazaj tvojo telefonsko.

Ti si v bistvu imel problem s Telekomom in ne Telemachom. Oz folkom ki bi ti vedel povedati kako je treba urediti zadevo da boš nazaj na Telekomu. Z novo pogodbo na Telekomu. :lol:

Če se boš še kdaj zajebal v lajfu s Telemachom piši na tehnicna.pomoc@telemach.si ali pa v Metliko. Random študent na 070 700 700 žal ne ve točno vsega, pa tudi stranke ne vedo razložit zakaj se gre. 

Povzetek: sam si kriv da nisi imel 2 tedna ali koliko svoje telefonske, ker nisi po odstopu šel nazaj na Telekom sklenit novo NR im preneset številko nazaj k njim :sorcerer:

Povezava do prispevka
mumbo360 reče pred 21 minutami:

Ja seveda da so tvojo cifro poslali nazaj v Telekom omrežje, glede na to da si dal odstop od nakupa. To je pravilno.

Tvoje cifre ni bilo nikjer, ker bi moral it nazaj na Telekom in tam ponovno skleniti naročniško razmerje. In potem bi tvojo cifro dali nazaj na ta sklenjen mobilni paket. 

Ko si sklenil naročniško razmerje pri Telemachu in dal zahtevek za prenos cifre iz Telekoma na Telemach si hkrati prekinil naročniško razmerje na Telekomu. Preberi si model kaj si podpisal. 

Ko si se odločil da ti Telemach ne ustreza, ker nimaš dober signal in dal zahtevo za odstop od nakupa so na Telemachu prenesli cifro nazaj na Telekom. Na telemachovi sim kartici je tvoja številka nehala delovati, ker pač nisi več pri Telemach. Zato je bilo potrebno skleniti na novo naročniško razmerje na Telekomu kamor ti dajo nazaj tvojo telefonsko.

Ti si v bistvu imel problem s Telekomom in ne Telemachom. Oz folkom ki bi ti vedel povedati kako je treba urediti zadevo da boš nazaj na Telekomu. Z novo pogodbo na Telekomu. :lol:

Če se boš še kdaj zajebal v lajfu s Telemachom piši na tehnicna.pomoc@telemach.si ali pa v Metliko. Random študent na 070 700 700 žal ne ve točno vsega, pa tudi stranke ne vedo razložit zakaj se gre. 

Povzetek: sam si kriv da nisi imel 2 tedna ali koliko svoje telefonske, ker nisi po odstopu šel nazaj na Telekom sklenit novo NR im preneset številko nazaj k njim :sorcerer:

He,he.....mal narobe razmišljaš. Ampak naj bo po tvoje. Ravno pri Telekomu ni bilo nobenih problemov, bili so pa S STRANI TELEMACHA. Zdej, a ti to zastopiš pa pustva.

Ti pa priznam, da si mi PRVI POVEDAL kam naj pišem. Vidiš, tega NE PIŠE NA NJIHOVI STRANI.

Pa mi ti nekaj razloži, ko vidm da si odprte glave:

Ravno ko ti to pišem sem na mobilnih podatkih od Telemacha. Pa čeprav so mojo cifro "prenesli nazaj na Telekom". Kako je to mogoče? V telefonu je še sedaj SIMka od Telemacha in ne od Telekoma. 

SIMka od Telekoma je še zapakirana.

Pa kot še ena zanimivost.

Pri Telemachu mi je 3.1 ob 9.³⁰ lepo povedal, da je moja številka na Telemachu.

Ok. Zakaj so mi potem na tehnični podpori zatrjevali, da je moja številka na Telekomu.

Ko sem šel 3.1. Ob 10⁰⁰ na prodajno mesto od Telekoma je tam gledal in MOJE ŠTEVILKE v njihovem sistemu ni videl.

Povezava do prispevka

Jaz sem svoje napisal na podlagi predvidenja kaj naj bi šlo narobe na podlagi tega kar si napisal. Tako da ugibam, ker pač nimam vseh podatkov.

Če želiš mi na ZS napiši tvojo telefonsko ali davčno in bom preveril. Ali pa na mail ki sem ga navedel.

Nima smisla da se prepucavamo če nimam točnih podatkov zakaj je gre. 

Če si na mobilnih podatkih telemacha in maš telemach sim potem definitivno nekaj ni pravilno urejeno, če si že dal zahtevek za odstop od pogodbe. :lol:

Simka ne bi smela delat, ker bi bilo naročniško razmerje prekinjeno in simka deaktivirana. 

Ne more on videt tvoje številke v systemih v poslovalnici dokler je nimaš na pogodbi pri njih. Ali imaš aktivno pogodbo za MOB na Telekomu?

Pri katerem operaterju je aktivna tvoja telefonska pa lahko preveriš tukaj:

https://www.npch.si/index.php/kje-je-stevilka

Povezava do prispevka
mumbo360 reče pred 7 urami:

Jaz sem svoje napisal na podlagi predvidenja kaj naj bi šlo narobe na podlagi tega kar si napisal. Tako da ugibam, ker pač nimam vseh podatkov.

Če želiš mi na ZS napiši tvojo telefonsko ali davčno in bom preveril. Ali pa na mail ki sem ga navedel.

Nima smisla da se prepucavamo če nimam točnih podatkov zakaj je gre. 

Če si na mobilnih podatkih telemacha in maš telemach sim potem definitivno nekaj ni pravilno urejeno, če si že dal zahtevek za odstop od pogodbe. :lol:

Simka ne bi smela delat, ker bi bilo naročniško razmerje prekinjeno in simka deaktivirana. 

Ne more on videt tvoje številke v systemih v poslovalnici dokler je nimaš na pogodbi pri njih. Ali imaš aktivno pogodbo za MOB na Telekomu?

Pri katerem operaterju je aktivna tvoja telefonska pa lahko preveriš tukaj:

https://www.npch.si/index.php/kje-je-stevilka

No, sej na tej strani so gledali tudi( kje je številka):

1. Zjutraj (3.1.) babnica prek Telemachove spletne podpore

2. Zjutraj (3.1.) majstr na Telemachovem prodajnem mestu

3. Zjutraj (3.1.) kasneje Telekomov uslužbenec na prodajnem mestu, kjer sem 10let urejal, karkoli je bilo potrebno glede telekoma(in se mu je zdelo malce čudno vsw skupej)

4. Jaz (3.1.) večkrat zarad firbca. Probal še od svoje boljše polovice(za njo kaže da je še pri Telesmehu). Potl bo že res, al kako?

5. Ne boš verjel- jaz ravnokar!, in medtem ko ti pišem(iz postelje ker se mi ne da še vstati) in še nisem menjal SIM kartice od Telesmeha. In ne boš verjel, sem na mobilnih podatkih Telesmeha, čeprav mi je ravnokar pokazalo, da sem na Telekomu....z....kartico...ki jo imam vtaknjeno v mojem telefonu, ki ga držim z svojimi nežnimi prstki in gledam v njega z krmižlji v očesih, od Telemacha.

Sej sm sam napisal točno tako kot se je dogajalo in se še.

Aja, prodam SIM od Telemacha najboljšem ponudniku.

Začetna cena 10.000€.

Včeraj sem na Telekomovem mestu rekel, da sw počutim kot zaščitena priča....sem in me ni.

Povezava do prispevka
mumbo360 reče pred 9 urami:

Bi ti dal kak plus na zapisano ce bi znal uporabljat sklone, tako žal ne morem

Povezava do prispevka
Mr.G. reče pred 48 minutami:

3. Zjutraj (3.1.) kasneje Telekomov uslužbenec na prodajnem mestu, kjer sem 10let urejal, karkoli je bilo potrebno glede telekoma(in se mu je zdelo malce čudno vsw skupej)

4. Jaz (3.1.) večkrat zarad firbca. Probal še od svoje boljše polovice(za njo kaže da je še pri Telesmehu). Potl bo že res, al kako?

5. Ne boš verjel- jaz ravnokar!, in medtem ko ti pišem(iz postelje ker se mi ne da še vstati) in še nisem menjal SIM kartice od Telesmeha. In ne boš verjel, sem na mobilnih podatkih Telesmeha, čeprav mi je ravnokar pokazalo, da sem na Telekomu....z....kartico...ki jo imam vtaknjeno v mojem telefonu, ki ga držim z svojimi nežnimi prstki in gledam v njega z krmižlji v očesih, od Telemacha.

Začetna cena 10.000€.

Včeraj sem na Telekomovem mestu rekel, da sw počutim kot zaščitena priča....sem in me ni.

A veš kaj sem mislu zgoraj? Odgovor na vprašanje kaj si se iz tega naučil bi lahko bil: delat stvari z manjšo ihto. 

To bi ti pomagalo pa i šire

Povezava do prispevka
Mr.G. reče pred 6 urami:

Začetna cena 10.000€.

In kaj je vsem tem ki so to preverjali pokazalo? Na katerem omrežju je tvoja telefonska? Nisem tega zasledil, da bi kje napisal?

Katera je telefonska ko nekoga kličeš iz tega telemach sima, ki ga imaš še vedno v telefonu? A drugemu pokaže tvojo telefonsko ali neko začasno 070 ? 

Če je 070 moraš seveda dat telekom kartico v svoj telefon da boš mel svojo pravo cifro! Ker si len in se ti ne da vstat iz postelje in zamenjat simke je telesmeh kriv da nimaš prave cifre. :worship:

Ampak raje kot da bi zamenjal simko, nakladaš in probaš bit duhovit, yolo.

Si le dokazal da si še ena prepotena stranka ki nima pojma in ko se nekaj (tudi zaradi lastne krivde) zajebe so vsi drugi krivi. Mam takih primerov še pa još. Malo pismen pa je le treba bit dandanes. Tudi če ne veš pravilno uporabljati sklonov, važno je da razumeš besedilo in kaj ti želi sogovornik (do)povedati. :sorcerer:

Povezava do prispevka
mumbo360 reče pred 3 urami:

In kaj je vsem tem ki so to preverjali pokazalo? Na katerem omrežju je tvoja telefonska? Nisem tega zasledil, da bi kje napisal?

Katera je telefonska ko nekoga kličeš iz tega telemach sima, ki ga imaš še vedno v telefonu? A drugemu pokaže tvojo telefonsko ali neko začasno 070 ? 

Če je 070 moraš seveda dat telekom kartico v svoj telefon da boš mel svojo pravo cifro! Ker si len in se ti ne da vstat iz postelje in zamenjat simke je telesmeh kriv da nimaš prave cifre. :worship:

Si le dokazal da si še ena prepotena stranka ki nima pojma in ko se nekaj (tudi zaradi lastne krivde) zajebe so vsi drugi krivi. Mam takih primerov še pa još. Malo pismen pa je le treba bit dandanes. Tudi če ne veš pravilno uporabljati sklonov, važno je da razumeš besedilo in kaj ti želi sogovornik (do)povedati. :sorcerer:

A veš da si to pa lepo napisal.

Povezava do prispevka
mumbo360 reče pred 2 minutama:

Razjezil sem se, ker domnevam da nimaš najbolj prav a pljuvaš po firmi za katero delam. Pa brez zamere.

Nobene zamere. Niem pljuval. Povedal sem resnico...to ni pljuvanje ali šimfanje. Po tvojem prvem postu mi je bilo jasno da delaš za Telemach. Če se kdaj fizično najdeva dobiš za pivo.

Povezava do prispevka
mumbo360 reče pred 1 minuto:

Pač htel sem ti pomagat, zato sem ti napisal da mi dej telefonsko ali davčno na ZS. Lahko še vedno kaj rešim, če treba. Ampak to v pondeljek od 9 dalje, ker prej se mi ne da. 

Sm že na Telekomu. Moja draga še na Telemachu, ampak v pondelk bo tud to rešeno. Najlepša hvala za pomoč.

Povezava do prispevka
mumbo360 reče pred 18 urami:

Ker si len in se ti ne da vstat iz postelje in zamenjat simke je telesmeh kriv da nimaš prave cifre. :worship:

Hm, če je to odraz Telemachove podpore in če imate vse stranke že po defaultu za idiote, potem ni čudno, da se ne reši problemov.

Bognedaj potem, da si kakšen upokojenec, ki se ne spozna na tehniko. Torej, kot vidim, je Telemach samo za dobro tehnično podkovane izbrance, drugače nisi vreden imet tam naročnine :cry:

Povezava do prispevka

Jaz osebno se res ful potrudim vsaki stranki rešit čimprej zadevo. Če bi mi Mr. G. napisal telefonsko/davčno bi preveril kaj treba nardit. Mam konstantno CSAT oceno 100 in NPS čez 50. Ravno upokojenci me majo radi, ker jim razložim osnove ko npr kupijo prvi pametni telefon, kreiram gmail, naredim facebook, namestim viber itd.

Razumem da ne morejo (vse) stranke vedet točno kaj je šlo narobe da nekaj ne dela. Ampak pač me malo pogreje tip strank ki se ful pizdi kako smo nekaj zajebali ali čez firmo a so npr same krive. Valda so včasih krivi tudi zaposelni oz posredniki za telemch. Samo vse se hitro da rešit če je ustrezna in normalna komunikacija. 

Se strinjam da moj ton zapisa ni bil najbolj ustrezen in zato se opravičujem.

Povezava do prispevka
MorskaGlista reče pred 6 urami:

Hm, če je to odraz Telemachove podpore in če imate vse stranke že po defaultu za idiote, potem ni čudno, da se ne reši problemov.

Bognedaj potem, da si kakšen upokojenec, ki se ne spozna na tehniko. Torej, kot vidim, je Telemach samo za dobro tehnično podkovane izbrance, drugače nisi vreden imet tam naročnine :cry:

Ma jaz razumem te ljudi, ki delajo po raznoraznih firmah, še posebno na tehnični podpori

In ja, to da si v letu 2025 vsaj (do neke mere) tehnično/računalniško/whatever pismen, se (žal) pričakuje. Razn če si star 70+ al nekaj

Realnost pa je malo (fejst) drugačna in zato razumem zakaj imajo ljudje, ki delajo in rešujejo težave teh idiotov počasi vsega poln kurac

Tud v dobi, ko se lahko ogromno stvari naučiš sam prek neta se ogromno folku se vedno pac ne da vlozit 5min/pol ure/uro casa in nekaj nastudirat ampak bi radi, da jim nekdo drug instant reši vse težave

Na koncu koncev, tud ce mas npr. nek problem pri avtu bo pomagalo, ce mas vsaj nek minimalni nivo insighta/znanja, vsaj tolko da znas mehaniku jasno in razlocno opisat kaj je narobe in mogoce, kaj je tvoje mnenje. Lahko gres seveda v drugo skrajnost in hoces bit prevec pametn, ampak zdrava mera insighta (in potrpezljivosti) pomaga povsod. 

Men je prav fascinating kako v vsakdanjem zivljenju uporabljam precej nekih produktov, ki jih kup (nevednega) folka pljuva, pa sam z nobenim izmed njih nimam prakticno nobenih težav. Ce se v zadeve malenkost poglobis in nisi nepotrpežljiv se da rešit ogromno težav oz. jih preprečit še preden do njih pride. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
tiesto reče pred 6 urami:

Ka zdj, ce menjam operatarje (iz A1 na Telemach) in po dveh letih spet menjam, mi bo Telemach zajebal cifro al kaj to neki berem? 

Nič ne bo zjebal cifre. Uporabnik Mr.G. je samo neznalec prenosa telefonskih številk in za to krivi vse operaterja.

Jaz ravno presedljavam iz Telemach na Bob in mi brez težav prenašajo telefonsko št.

Povezava do prispevka
Lepi Šime reče Dne, 16. 1. 2025 at 18:05:

Nič ne bo zjebal cifre. Uporabnik Mr.G. je samo neznalec prenosa telefonskih številk in za to krivi vse operaterja.

Jaz ravno presedljavam iz Telemach na Bob in mi brez težav prenašajo telefonsko št.

Lepi Šime.....imaš prav.

Povezava do prispevka
tiesto reče Dne, 16. 1. 2025 at 11:28:

Ka zdj, ce menjam operatarje (iz A1 na Telemach) in po dveh letih spet menjam, mi bo Telemach zajebal cifro al kaj to neki berem? 

Men je telemach brez karšnihkoli problemov prevzel cifro od telekoma, ko sem pred par leti menjal operaterja. Mam to isto številko že dolga leta, dejansko odkar pomnim.

Povezava do prispevka
Skynetz reče pred 6 urami:

Kaj smo zdej ugotovili s paketi naj in Mobi ? Malo gledam pa mi ni jasno zakaj bi dal 27€ za paket naj, če je skoraj enak paket mobi 10€. A sem jaz glup in ne razumem razlik, al zakaj je naj 17€ dražji?

Jaz bi rekel, da je razlika v vezavi ali ne pa hitrost omrežja. Mobi paketi so vsi na 4G omrežju, naj pa na 5G. Pol imaš na naj paketu neomejen prenos pa tudi 35gb prenosa v EU državah.
To sem gledal za paket Naj B, najdražji je nekaj evričev dražji.

Če ti hitrost prenosa ne pomeni baš neki, greš gladko na Mobi paket. Tak isti kot Mobi B paket imaš pri bobu za iste solde. S tem, da ti pri slednjemu ni treba polnit računa

Povezava do prispevka
Lepi Šime reče pred 21 minutami:

Jaz bi rekel, da je razlika v vezavi ali ne pa hitrost omrežja. Mobi paketi so vsi na 4G omrežju, naj pa na 5G. Pol imaš na naj paketu neomejen prenos pa tudi 35gb prenosa v EU državah.
To sem gledal za paket Naj B, najdražji je nekaj evričev dražji.

Če ti hitrost prenosa ne pomeni baš neki, greš gladko na Mobi paket. Tak isti kot Mobi B paket imaš pri bobu za iste solde. S tem, da ti pri slednjemu ni treba polnit računa

No tole s 5G ni res in sicer:

image.thumb.png.f84a2a993887e46314abe83f9b253cf3.png

image.thumb.png.316a3cc62b6a3178dce439e345958d27.png

Neomejenega prenosa ne rabim, ubistvu bi mi bilo verjetno 30gb vrh glave. Itak je wifi povsod. V tujini bi mi kdaj koristilo kej več kot 12gb, ampak jebiga, za 17€ razlike..

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...