Lepi Šime Objavljeno 21. januar 2025 Share Objavljeno 21. januar 2025 Se posipam s pepelom, res je videt da je ista hitrost. Ne vem kaj sem prej gledal Potem pa vzami mobi paket. Ne vem kaj še sploh razmišljaš EDIT: Zdej je še mene zamikalo, da bi presedljal iz BOB na Mobi paket Navedek Povezava do prispevka
GrimReaper Objavljeno 21. januar 2025 Share Objavljeno 21. januar 2025 (urejano) Mobi paketi so povsem lepo 5G, enako 300/100 kot imajo paketi Naj. Razlika je samo 100 GB vs. 200 GB prenosa podatkov, ampak je tudi razlika v ceni 10€ proti 28€. Jaz sem zdaj ko je bila akcija 10+10 proti koncu leta, kupil 14 vrednostnic po 10€ pa si prepisal kode v Excel. Zakaj bi torej dal 28€? Edino če si res len in ti denar leze iz riti, da se ti ne da vtipkavati kod za polnjenje računa. Sem dejansko vprašal tudi v Mobi centru, pa je dala nek glup odgovor, da če ne bom pravočasno obnovil paketa, da bom plačeval drage impulze. To če ne drugega, si daš nek lahko zapomnljiv datum kot je 31. ali 1. V bistvu ne vem kako je s tem, če dobiš prej kakšno opozorilo, ker jaz imam zdaj itak letni internet paket za 30€. Če si zmerno na internetu in ne kličeš veliko, se seveda splača. Pa tudi če ne obnoviš paketa, si itak že bolj proti nuli s stanjem, tako da nimajo kaj vzet. Drugače je pa toliko dela z menjavo številke, da me sploh ne zanima tudi če ima kateri operater 3x ceneje. To številko bom imel zdaj for life, zato sem tudi med ene desetimi izbral tako res dobro XYY X+1 Y+2 Y+2. -na Gorenjski banki mi še vedno ne znajo zamenjat številke za SMS obvestila -na mBills je nek srednje zahteven postopek, sem se kar namatral -potem seveda na vseh spletnih trgovinah -pa sporočiti vsem kontaktom tvojo novo številko 21. januar 2025 uredilo bitje GrimReaper Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 21. januar 2025 Share Objavljeno 21. januar 2025 (urejano) Lepi Šime reče pred 1 uro: Se posipam s pepelom, res je videt da je ista hitrost. Ne vem kaj sem prej gledal Potem pa vzami mobi paket. Ne vem kaj še sploh razmišljaš EDIT: Zdej je še mene zamikalo, da bi presedljal iz BOB na Mobi paket Čakam jutri na predstavitev S25 in se bom pol odločil GrimReaper reče pred 21 minutami: Mobi paketi so povsem lepo 5G, enako 300/100 kot imajo paketi Naj. Razlika je samo 100 GB vs. 200 GB prenosa podatkov, ampak je tudi razlika v ceni 10€ proti 28€. Jaz sem zdaj ko je bila akcija 10+10 proti koncu leta, kupil 14 vrednostnic po 10€ pa si prepisal kode v Excel. Zakaj bi torej dal 28€? Edino če si res len in ti denar leze iz riti, da se ti ne da vtipkavati kod za polnjenje računa. Sem dejansko vprašal tudi v Mobi centru, pa je dala nek glup odgovor, da če ne bom pravočasno obnovil paketa, da bom plačeval drage impulze. To če ne drugega, si daš nek lahko zapomnljiv datum kot je 31. ali 1. V bistvu ne vem kako je s tem, če dobiš prej kakšno opozorilo, ker jaz imam zdaj itak letni internet paket za 30€. Če si zmerno na internetu in ne kličeš veliko, se seveda splača. Pa tudi če ne obnoviš paketa, si itak že bolj proti nuli s stanjem, tako da nimajo kaj vzet. Drugače je pa toliko dela z menjavo številke, da me sploh ne zanima tudi če ima kateri operater 3x ceneje. To številko bom imel zdaj for life, zato sem tudi med ene desetimi izbral tako res dobro XYY X+1 Y+2 Y+2. -na Gorenjski banki mi še vedno ne znajo zamenjat številke za SMS obvestila -na mBills je nek srednje zahteven postopek, sem se kar namatral -potem seveda na vseh spletnih trgovinah -pa sporočiti vsem kontaktom tvojo novo številko Čaki, kaj pa ima to veze, a se na mobi paket ne da prenest številke od drugega operaterja al kaj? Da odgovorim kar sam sebi: lahko. 21. januar 2025 uredilo bitje Skynetz Navedek Povezava do prispevka
GrimReaper Objavljeno 21. januar 2025 Share Objavljeno 21. januar 2025 (urejano) Verjetno se da, ampak takrat še nisem vedel, da bo to tak problem. Po vsej logiki bi rekel, da se potem ohrani tudi številka operaterja in ne samo 6-mestna številka. To mi ne bi bilo neki všeč, ker če imam Mobitel, potem naj bo 041. Pa zdaj če vsi po vrsti tako menjajo številko, je očitno problem tudi, da če hočeš nekoga poklicat in misliš da ima Mobitel, dejansko ima pa A1. Ne vem sicer če to na kaj vpliva, edino če so impulzi v domače omrežje cenejši. 21. januar 2025 uredilo bitje GrimReaper 1 Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 Celotna številka se ohrani, seveda. Od vedno je tako. Jaz imam isto cifro že 20let, pa sem bil že pri Telekomu, A1 in Telemach. Ma kaki impulzi, lol. Itak imajo zdej vsi neomejene klice, vseeno je. 1 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 Ze 10+ let 041 ne pomeni mobitel operaterja lol, kaj ti pises. Also impulzi, nice throwback na zgodnja 2000. 3 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 Hahahah, pri teh impulzih v 2025 sem se konkretno nasmejal Sicer pa kolkor je meni znano je default telekom 031 Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 Adriano reče pred 11 minutami: Hahahah, pri teh impulzih v 2025 sem se konkretno nasmejal Sicer pa kolkor je meni znano je default telekom 031 031.041.051 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 (urejano) 041 je the OG ja. Sam to je blo v letu 2005 relevantno. 22. januar 2025 uredilo bitje Arey Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 031 so ble mobi številke, 041 na naročnino, pol so pa še 051 dodali Navedek Povezava do prispevka
Kosinus Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 0609 ali pa nič. Navedek Povezava do prispevka
Antifriz Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 erted45 reče Dne, 4. 12. 2023 at 11:40: Torej, vprašanje glede operaterjev. Trenutno furam bob, ki mi zadnje čase malo najeda - pogosto se dogaja, da me narod kliče vendar sem nedosegljiv, čemur sledi sporočilo "klical sem vas n-krat". Prejšnji dan sem sedel v pisarni, na mizi moj telefon, poleg njega službeni (Telekom). Me kliče mat na služben telefon, se mi je zdelo malo čudno. Pogledam svojega, SMS "klical sem vas enkrat". Mater (no pun intended). Sem govoril z bratom, ki fura A1. Baje ni kaj dosti bolje. Posledično se spogledujem z menjavo na izimobil, ki fura na Telekomovem omrežju. Ga je mogoče kdo sprobal, kako laufa? Paketi sicer niso najbolj primerljivi z bobom, ampak to bi že preživel. Aja, če je kje ze kakšna tovrstna tema naj mi nekakšen šerif tole prestavi. Fala puno OP @erted45 a so se problemi končali ko si menjal operaterja? meni se v zadnje pol leta stopnjuje število teh sms, zanimivo mi je tudi da sovpada z menjavo telefona (kar po vsej logiki ne bi smelo imeti veze) in je res že sitno, sploh ker se mi največkrat to zgodi ravno doma. Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 Sodeluc je danes dobil na telemachu paket za naročnino na telefon za pičle 1.5evra za prve 12mesecev. Pol pa cca 12 naprej. Dost dober deal. Kok bo delalo bo pa vidu. Zdej ma z a1 dost problemu, ker ma še drugo e-sim not (pou cajta kr ni dosegljiv ko ga kdo kliče ...). Telekoma pa ne zmore več prenašat, hehe. Navedek Povezava do prispevka
mumbo360 Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 Jaz vam lahko naredim bilokater paket VEČ 15 mesecev 1 eur mesečno. Samo ne okoli govorit. Navedek Povezava do prispevka
mumbo360 Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 Kosinus reče pred 2 urama: 0609 ali pa nič. To je s časov NMT mobitela? Moj fotr je mel. Eno 5 tisoč mark je bil telefon z inštalacijo za v avto. Navedek Povezava do prispevka
mumbo360 Objavljeno 22. januar 2025 Share Objavljeno 22. januar 2025 GrimReaper reče pred 22 urami: Verjetno se da, ampak takrat še nisem vedel, da bo to tak problem. Po vsej logiki bi rekel, da se potem ohrani tudi številka operaterja in ne samo 6-mestna številka. To mi ne bi bilo neki všeč, ker če imam Mobitel, potem naj bo 041. Pa zdaj če vsi po vrsti tako menjajo številko, je očitno problem tudi, da če hočeš nekoga poklicat in misliš da ima Mobitel, dejansko ima pa A1. Ne vem sicer če to na kaj vpliva, edino če so impulzi v domače omrežje cenejši. Ni nobem problem prenest svoje telefonske na bilokaterega operaterja. Naj bo na paket ali na predplačniško varianto. Celotna številka ostane ista. Pogoja sta dva: aktivna telefonska številka in pravilno izpolnjen obrazec za prenos. Edino npr če greš iz predplačniške telemach na naročnino potem mi ne damo nazaj na predplačniško telemach. Lahko greš pa k drugemu operaterju na predplačniško kartico. Lahko maš vsak dan svojo številko pri drugemu operaterju, če te to veseli. Navedek Povezava do prispevka
Nick_O Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 Skynetz reče pred 11 urami: 031 so ble mobi številke, 041 na naročnino, pol so pa še 051 dodali Js sm mel 041 mobi. 031 je prišla par let kasneje ven. Navedek Povezava do prispevka
GTA Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 In vsak lastnik 041 takrat je dobil opcijo vzeti se 031 stevilko Navedek Povezava do prispevka
GrimReaper Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 (urejano) Adriano reče pred 18 urami: Hahahah, pri teh impulzih v 2025 sem se konkretno nasmejal Sicer pa kolkor je meni znano je default telekom 031 Kako pa se zdaj temu reče? Sem se še spraševal, če se mi bi kdo smejal. Ampak še vedno mislim, da je edina beseda impulz. In na impulze imaš še pri vseh internetnih paketih kateri meni bolj odgovarjajo zaradi nižje cene. Saj nisem ena 10-letna punčka, da bi visel na telefonu 2 uri na dan. Številke sem pa dobil celo 3 s predpono 041 konec 2024. Ja, res je, sem se spomnil, da je bil OG 041, potem pa 031. Meni je kul, da so šli nazaj na old-school. 23. januar 2025 uredilo bitje GrimReaper 1 Navedek Povezava do prispevka
Benx Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 Jaz sem šel pred kratkim iz bob na telekom mobi. Na šihtu ne rabim bit več na wifi, prej sploh nisem imel podatkovne povezave (pred 5 meseci še vse delalo ok). Kolikor sem dojel se ti paket sam podaljša če imaš na računu dovolj denarja (teoretično si lahko naložiš gor za 5 let). Medium izkušnja na telekom centru, hočem prenesti številko, hočejo puk od sim kartice, kje da fak naj to najdem, to sim imam že odkar bob obstaja. Kot sem ugotovil puk dandanes hitro dobiš, samo v svoj profil pri operaterju se logiraš, pridem čez par dni nazaj, z drugo zaposleno urediva prenos brez puk kode, le s številko zadnjega računa ki ga imam seveda na mailu. Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 (urejano) Sem bil zdej na telekomovem centru, kakšen nateg so tej Naj paketi Kao akcija 9€ za eno leto, pol pa 28€, medtem ko imajo vsi drugi operaterji (in še oni sami) pakete, ki so pol cenejši. Pa pol mi reče, aja teh 9€ velja samo. če imaš pri nas TV al pa internet. Katerega pri njih seveda ne morem imet, ker nimajo optike pri nas, na ADSL nazaj v leto 2000 pa ne grem. Ne morem verjet, koliko so nekonkurenčni. P.S. niti VoLTE in VoWiFi ne deluje na Mobi paketih. Sem se želel vrnit na Telekom iz smeče Telemacha, ampak vidim da je to še slabše. Kaj je najboljša alternativa? 23. januar 2025 uredilo bitje Skynetz Navedek Povezava do prispevka
erted45 Objavljeno 23. januar 2025 Avtor Share Objavljeno 23. januar 2025 Antifriz reče pred 19 urami: OP @erted45 a so se problemi končali ko si menjal operaterja? meni se v zadnje pol leta stopnjuje število teh sms, zanimivo mi je tudi da sovpada z menjavo telefona (kar po vsej logiki ne bi smelo imeti veze) in je res že sitno, sploh ker se mi največkrat to zgodi ravno doma. Zaenkrat (trkam na les) teh problemov z dosegljivostjo na Iziju ni. Edino, kar pa sem opazil, pri daljših klicih (20 min +) me začne prekinjat, to je, oseba na drugi strani me ne sliši medtem ko jaz njih slišim bp. Ponoven klic odpravi problem. Ne vem pa, a je to a) problem operaterja ali telefona, ker imam res predpotopno relikvijo, ali je b) problem na drugi strani (se mi zdi malo verjetno, ker se pojavlja pri različnih ljudeh). Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 erted45 reče pred 7 minutami: Zaenkrat (trkam na les) teh problemov z dosegljivostjo na Iziju ni. Edino, kar pa sem opazil, pri daljših klicih (20 min +) me začne prekinjat, to je, oseba na drugi strani me ne sliši medtem ko jaz njih slišim bp. Ponoven klic odpravi problem. Ne vem pa, a je to a) problem operaterja ali telefona, ker imam res predpotopno relikvijo, ali je b) problem na drugi strani (se mi zdi malo verjetno, ker se pojavlja pri različnih ljudeh). Točno tak problem je imela moja mati in to točno po 20 minutah pogovora. Ko je menjala telefon se je to končalo, zdaj pa pitaj boga, če je to dvoje povezano. Navedek Povezava do prispevka
Antifriz Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 Wtf tudi kolegico prekine po 15-20, je pa na bobu. Telefon pri meni skor ne bi smel bit problem, je relativno nov.... morda res probam še menjat operaterja, čeprav ne vem če je še kateri tako ugoden Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 A1 ima zdej MioMidi za 10€ za dve leti. Najbolj ugodno od vseh trenutno. Tudi S25 Ultra imajo trenutno cca. 150€ ceneje od ostalih operaterjev. Sem želel iz Telemacha ki je smeti zdej na Telekom, samo so skoraj duplo dražji od ostalih Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 Bob mas tut vredu pakete. Telekom ma pac najboljse omrezje, placat bos moral ce ga hoces met. Ce ne pa telemach al pa a1, ni nekih strasnih alternativ, Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 Telemach je smeti. Sem imel eno leto zastonj naročnino pa pol eno leto normalno in sem si rekel "sej ne more bit tko slab, da še eno leto zastonj ne bi blo ok", pa sem vzel besedo hitro nazaj. Fulkrat sem bil nedosegljiv, pa sem imel telefon vklopljen in večkrat kličem koga, sploh ne zvoni, morem prekinit pa klicat takoj še 1x, pol pa zvoni, lol. Pa skoraj v centru LJ v pisarni niti signala za net nisem imel. Ne grem nikoli več na Telemach. A1 sem tudi že imel pred leti neke 2leti pa je blo relativno ok, nevem pa kako je zdej. Telekom pa ima trenutno ceno x2 od A1, tolko pa ni vreden. 28€ samo za telefon, medtem ko sem imel zdej 2leti na t-2 za to ceno optiko net 1gbit, tv, net pa telefon za mamo, lol. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 Ja no pol ves kaksne opcije imas. Ce rabis zunanje mnenje je moje, da pojdi na a1, drugega pa ne vem kaj mislis da bomo tle resli. Ce ti je blo 2 leti nazaj na a1 ok se stanje verjetno ni bistveno spremenilo. Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 Na A1 sem bil ene 6let nazaj, tko da nimam pojma kako je zdej. Kolega ki je imel pravi da je isto slabo kot Telemach, pa bi rad še tle kakšen info glede A1, glede pokritosti (hodim dosti po vukojebinah) in hitrosti neta. Ker na Telemach sem imel pomoje 20mbit hitrost prenosa doma, na Telekom pa 150, oboje prek 4g Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 23. januar 2025 Share Objavljeno 23. januar 2025 Kako na telekomu ne deluje voice over internet? Itak da dela. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.