Skoči na vsebino

Mobilni operaterji

erted45

Priporočeni prispevki

Skynetz reče pred 2 urama:

A1 ima zdej MioMidi za 10€ za dve leti. Najbolj ugodno od vseh trenutno. Tudi S25 Ultra imajo trenutno cca. 150€ ceneje od ostalih operaterjev. Sem želel iz Telemacha ki je smeti zdej na Telekom, samo so skoraj duplo dražji od ostalih

Kaj HoT ima od A1 omrežje?

Povezava do prispevka
Skynetz reče pred 10 urami:

Na A1 sem bil ene 6let nazaj, tko da nimam pojma kako je zdej. Kolega ki je imel pravi da je isto slabo kot Telemach, pa bi rad še tle kakšen info glede A1, glede pokritosti (hodim dosti po vukojebinah) in hitrosti neta. Ker na Telemach sem imel pomoje 20mbit hitrost prenosa doma, na Telekom pa 150, oboje prek 4g

Jaz sem kak teden uporabljal 2 sim kartici, preklapljal, laufal speed test. 

Povezava do prispevka

Včeraj sem na telekom pisal mail, da so 400€ dražji od A1 za isto zadevo in če lahko ponudijo še kakšen dodaten popust..so mi odpisali zdej, da mi lahko ponudijo 14€ za 2 leti, namesto za eno. Kaj pravite? 

Sicer pride še vedno 200€ dražje od A1 v sklopu 2 let (skupaj z nakupom telefona).

P.S. pa to je neverjetno. Kličem zdej še na Telekom center v lj, ker vidim da imajo tam na zalogi, če mi lahko isto akcijo ponudi al ne, pa pravi, "gospod, ni problema, lahko vam damo tudi 11€ za 2 leti" :lol: Vsakič ko s kom govorim dobim drugo informacijo. Pa ga vprašam če bo jutri on delal, da vem s kom govorim, reče ne, ampak tle vsi vedo za to akcijo, samo pridi bomo rešli vse. V centru v KP sploh nobene akcije razen uradne 14€ za eno leto niso hotli ponudit. Po netu 14€ za dve leti, tam pa 11€ za dve leti, lol. Telekom it is izgleda 

uredilo bitje Skynetz
Povezava do prispevka
mumbo360 reče Dne, 22. 1. 2025 at 23:00:

To je s časov NMT mobitela? Moj fotr je mel. Eno 5 tisoč mark je bil telefon z inštalacijo za v avto. :mafija:

Ja, to je bil NMT.

Drugače tudi Hot ima akcijo vse neomejeno za 10 EUR na mesec. Tri mesece brezplačno, če preneseš številko. Podatki imajo klavzulo znižanja hitrosti na 5/2 Mb/s po prenešenih 150 GB, ampak če jim pošlješ SMS s pravo ključno besedo, hitrost zvišajo nazaj na navadno.

Povezava do prispevka
tiesto reče Dne, 31. 1. 2025 at 7:05:

Je ze kdo vzel to akcijo na telemachu z vinjeto? To dobis petrolovo kartico z denarjem gor in pac tm nabavis vinjeto al je kaka druga fora zadi?

Da, darilna kartica Petrola je v vrednosti vinjete. Greš na Petrol po vinjeto. Včasih smo meli prav vinjete, zdaj ko so elektronske je pa to tako.

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
Skynetz reče Dne, 23. 1. 2025 at 19:43:

Na A1 sem bil ene 6let nazaj, tko da nimam pojma kako je zdej. Kolega ki je imel pravi da je isto slabo kot Telemach, pa bi rad še tle kakšen info glede A1, glede pokritosti (hodim dosti po vukojebinah) in hitrosti neta. Ker na Telemach sem imel pomoje 20mbit hitrost prenosa doma, na Telekom pa 150, oboje prek 4g

A1 je v vseh vukojebinah (do zdaj) delal boljs kot Telemach. Pa morda so imeli  2x v zadnjih 4 letih nek izpad. 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
  • 6 mesecev kasneje...

Če bo kdo uporabljal Corsica Ferries ali Sardinia Ferries dejte bit pozorni in izklopiti mobilne podatke.

Danes sem prišel na Corsico in opazil, da nama je A1, meni in moji boljši polovici, kasiral vsakemu po  50€ roaminga (?). Po natančnem pregledu sva opazila, da se na trajektu telefon samodejno poveže na mobilno omrežje Telenor Maritime, ki ima neke svoje nore roaming tarife (50€ za 6MB).

Fora je, da se je njej to zgodilo se v pristanišču, kar med klicem (VoLTE), klic je prekinilo in ko je klicala nazaj, evo, Telenor.

To je če kdo mene vpraša čisti nateg, da ti sredi EU uvali nek plačljiv roaming. Pa kaj lahko vsak, ki ima 5 min časa kar nekje v EU naredi neko scam mobilno omrezje, kamor se ti telefon priklopi brez vsakršnega obvestila ali privolitve?? :ranting:

uredilo bitje MorskaGlista
Povezava do prispevka

Ni scam, ampak omrežje, ki je na voljo v mednarodnih vodah in kot tak ne spada pod eu

Je pa tečno ja, ker če maš roaming vključen (kar itak imaš, ker si v tujini :D) ti bo telefon sam se prestavu na njihovo mrežo, če bo od njih boljši signal 

Čudno je sam da je v pristanišču to naredil, a je bla kšna večja ladja u bližini? Mogoče da niso ugasnili baznih, pa je telefon skoču na njihovo omrežje 

Povezava do prispevka
Me3do reče pred 6 minutami:

Ni scam, ampak omrežje, ki je na voljo v mednarodnih vodah in kot tak ne spada pod eu

Je pa tečno ja, ker če maš roaming vključen (kar itak imaš, ker si v tujini :D) ti bo telefon sam se prestavu na njihovo mrežo, če bo od njih boljši signal 

Čudno je sam da je v pristanišču to naredil, a je bla kšna večja ladja u bližini? Mogoče da niso ugasnili baznih, pa je telefon skoču na njihovo omrežje 

Ja ampak a ni operater dolžan svoje naročnike obveščati o tarifah preko SMSja, ko se povežeš v neko omrežje?

Povezava do prispevka
Štromar reče pred 5 urami:

To je cena nastavitve samodejne izbire omrežja, žal.

Če bi imela nastavljeno ročno izbiro mobilnega omrežja, se to ne bi zgodilo. Davek na udobje. 

Se pa strinjam, da je svinjarija. 

Isto ne bi vedel, kakšne so tarife in za kaj sploh gre.

SMS od operaterja bi po mojem moral vsekakor pridet. Sem dal pritožbo, čakam.

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...
  • 4 tedne kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...