Skoči na vsebino

[random] Gaming talk in novice


Priporočeni prispevki

Feget reče pred 5 minutami:

Sony se je že šel back compatibility na svojih konzolah in ta se je do sedaj vedno izkazal za totalno polomijo. Bolje biti skeptičen na podlagi preteklih izkušenj, kot naivni fanboy opičnjak. 

 

Jaz pa mislim in verjamem ravno obratno. In sicer, da se na podlagi preteklih slabih izkušenj, sedaj nebi tako pohvalili s tem, če nebi blo res porihtano kot mora biti.

Povezava do prispevka
Feget reče pred 34 minutami:

Vse igre, ki bodo dejansko delale na ps5, če sploh bo katera:rofl:

 

Sony se je že šel back compatibility na svojih konzolah in ta se je do sedaj vedno izkazal za totalno polomijo. Bolje biti skeptičen na podlagi preteklih izkušenj, kot naivni fanboy opičnjak. 

 

Dobesedno pojma nimaš klovn plešast. A sploh veš katera konzola je prva imela BC? Pa kako dober BC je bil na PS3 dokler ga pač niso porezal ker je bila konzola predraga. Pa bolje bit fanboy ko pa en zdrizast drekač kakršn si ti na forumu 3/4 časa.

  • Račka +1 1
  • Groot, ki sir je 1
Povezava do prispevka

Drugače pa po Wikiju sodeč je bila prva Atari 7800, ki je imela kompatibilnost z večino Atari 2600 igric. Kar je itak bila nuja, ker za native A7800 je izšlo samo 50 iger ali nekaj takega, pa še to večina konverzije raznih Mariotov in stvari, ki so bolje tekle na NES-u in neprimerljivo boljš na avtomatih

 

Tomazek bi bilo fajn, če bi bilo res tako, pa žal ni. Se spomnim na prejšnjem kompu, ko mi ni ratal zalaufat Rainbow Six: Rogue Spear pa da se jebeš. In pa NOLF 2. Pa sta dosti mainstream zadevi s pune fan patchev. Kaj šele, da bi igral kaj bolj obskurnega ... 

Povezava do prispevka

@tomazek: No, načeloma je ogromno starih iger, ki imajo velike težave s poganjanjem na modernih PC-jih (Win10 itd.). Bodisi se zafrkavaš z DOS-boxom ali čim drugim, bodisi s popravki in raznimi modifikacijami (večinoma itak neuradnimi), nastavitvami tega in onega... je pa še vedno veliko veliko primerov, ko igra enostavno ne deluje in je edina rešitev VM ali pa pač kak star komp, če ga še sploh imaš. Tako da, ni vse tako idealno, kot si predstavljaš :) 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 11 minutami:

Tako da, ni vse tako idealno, kot si predstavljaš :) 

 

Ehhh... pa dobro no... kaj zdaj vlačite ven 20 in 30 let stare igre? Saj pri PS5 tudi ne pričakujemo kompatibilnosti s PS1 in PS2 igrami. Jaz sem gledal to z normalnega vidika, recimo dveh ciklov gejming PC-ja nekje. Če računamo, da gejming PC dohaja vse novosti nekje 5-6 let ali kot cikel konzole. Ne moremo od PC-ja zahtevati 40 letne kompatibilnosti, pri konzolah pa mahati z repom in se sliniti, ko je napovedana BC za eno samo generacijo nazaj.

 

S tem, da je cel kup iger, ki jih lahko komot igramo tudi po 30 letih. Kje še to lahko?

 

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka
DaCapo reče Pravkar:

@tomazek: kako ti opredeliš omenjene cikle gejminga na PC-ju? Glede na hardware, verzijo Winsov ali po čem drugem? Samo zanima me, ker sam ne vem točno, kako bi to opredelil.

Približno kot s konzolami, najbolj pa po hardwaru, ker nekje po tolko letih začne konkretno pešat pri dohajanju strojnih zahtev novih iger, da ga je čas menjati.

Povezava do prispevka

Po hardware na PC je zame zelo težko opredelit. Kaj pa vem.. res redko menjam komplet PC. Če pa dodam RAM ali menjam grafično, pa mi tudi nekako ne gre skupaj, da bi zdaj rekel: to je nov cikel PC gejminga. Čeprav, pri grafični se itak  najbolj pozna :) 
Jaz imam zaenkrat bolj tisto glede Winsov v glavi: win95 era, win98, winXP in win7 (slednje je zvezno prešlo v trenutno win10 ero). Izključno/striktno DOS ere pa nisem dal skozi (ker sem prvi komp nabavil z win95 :) ). 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...