Skoči na vsebino

Naredil sem svoj youtube kanal!


Mic-E

Priporočeni prispevki

Mic-E reče pred 55 minutami:

@lizz Najprej hvala ker si pogledala moje videe :happy: In res hvala za tak feedback!

 

Kar se jezika tiče, me že to mal matra, da se v moj postojnski naglas prikrade še ljubljanski pridih (že par let živim tu, in me moji frendi iz postojne nonstop hecajo zaradi tega :lol:)

Ampak nakako sem se odločil da se ne bom matral s tem da bi uporabljal zborno slovenščino, predvsem ker nimam dovolj znanja in predvsem sem mnenja da se ne pretvarjam da sem nekdo drug.

@LordFebo me konstanto opozarja na moje pomanjkanje znanja in uporabe jezika, za kar sem mu hvalezen, saj me s tem spodbuja da se izboljsam, ne glede da na to da na momente izpade mal "douchey" :P


 

men izpades posiljeno. sploh, ko delas potem razne lapsuse potem. pac, govoris kot govoris. nisi ne ucen govorec niti ti to verjetn ne pase. 

prej sem ti pisala knjizno, zdele ti ne, k se mi npr. ne lub vec. s knjiznim jezikom lazje izrazis in, ce se pomatras, izpade manj dvoumno, kot tkole na splosnopogovorni ravni.

sam ajd, zdele npr. sklepam, da me bos skontu, kaj ti cem povedat. 

zato tud poziv, da govori, kot pac govoris. ce je to neka semi-primorska govorica, pa govori tako. kaj te briga.

men vsecni jutrubrji se pomojem ne ubadajo, kako govorijo, ampak kaj povejo. 

ce gre primerjat npr. s prodajo: nas so fopal z nekimi teorijami prodaje in kako pristopat, kako podajat informacije, kako povzemat. sicer dobro zasnovane ideje, so se v praksi izkazale za totaln pofl, ce prodajalc ni tega vzel za svoje. rezultat je bil, da je novinc izpadel nenaraven in lesen (in en vaski Joza hitr skonta, da ga bluzis.. on je pac po sporhet prsu, pa hoce, da dela), obenem pa se mu je zatikalo pri kljucnih stvareh, in to sta sprasevanje kupca po njegovih potrebah in odgovarjanju s podajo kljucnih info glede njegove potrebe.

 

 

Navedek

In zato videi ne bodo nikoli popolni in imeli vseh informacij ki bi si jih želel. Video o XIAOMI MI11i bi lahko bil 15 min dolg, a bi zanj porabil še vsaj en ali dva tedna več za pripravo, vmes pa kanal stoji in se nič ne dogaja.
Zato upam da v vsakem videu ponudim večino glavnih informacij, zato ne omenjam moči in frekvenc zvočnikov, ker si te lahko prebereš na uradni strani, in ti pomenijo točno toliko kot če jih jaz naglas preberem, nič.

videa o Šaomiju nism gledala, ampak nic narobe, ce je 15 min dolg in poln info. vse je odvisn, kako so podane.

moc in frekvenca zvocnika sta relevantna, ce znas pokazat primerjavo. js npr. ne vem, kako pokazat razliko v impedanci na videu.  isto ne vem, a bo dobr izpadl, ce probam naredit primerjavo med razlicnimi glasnostmi slusalk.

zato tud se ne bi sla delat videov, kjer uporabniku ne podam pametnih info. 

 

Navedek

Je pa pisanje in priprava videov resnično "out of my comfort zone". Nimam predhodnjih izkušenj s pisanjem, nisem hodil na fax, in je to zame najtežji del teh videov. Delo novinarjev je ful zahtevno in ga čedalje bolj cenim in spoštujem. 

ne rabis bit dip. novinarstva, da znas poslusat potrosnika. le odpret moras srce :D novinarji ga pogosto ne. zato pa mamo pol smetje revizij izdelkov brez uporabnih informacij. 

preber si fante na tem in drugih forumih - kaj iscejo, s cim se ubadajo, iz cesa delajo cele disertacije in kje jih boli K, pa se teb zdi pomembn, da pa bi vseen mogu kej povedat. 

pol si preber pa se punce. pa mas scenarij :p

nared najprej anketo na forumu, evo. pa pol to zajames v videu. vedno bo se kako odprto vprasanje. te naberes na kup in jih obravnavas v enem od naslednjih videov recimo.

scasoma bos ugotovil, da se ti ponavljajo potrebe. 

aja, pa ignoriri razne gorrane, k kupujejo neki zato, k so mu zanj relevantne osebe tko rekle. 

 

pa ce delas revizijo televizorjev za mn3carje, pol se NUJN vzame le 70 ali vec incov. obenem predlagam se vkljucit berghausovo minuto o predelavi omarnega kompleksa/prebijanju predelne stene, da mamo tv kam postavt :D

 

 

p.s.: all in all, mn3 je dokej tough crowd. ce ti je sedaj se tezko in prevec time consuming, bi se ga izogibala. je veliko neukih poznavalcev moderne tehnologije, ki se srecuje stalno z vprasanji, a bom dobro kupil, kaj pomenijo tiste cifre na skatli in ali me bo prodajalc nategnu. ce moras ob tem propagirat se neko znamko, ker ti dajo denarje, loh to elegantno zapeljes v videu. nc narobe, ce priznas, da te en spozorira, pa da mu bos zato namenu minuto vec.

mimogrede, average userji majo tud kupno moc in bi si zelel pogledat v slovenscini kak video, sploh ce so zelo slabi v anglescini plus too busy, da bi delal raziskave. 

 

uredilo bitje lizz
Povezava do prispevka

Jaz si pa res želim, da bi enkrat naredil video o Echo Studio zvočniku.  Čisto osnovne informacije seveda, pa obvezno par besed o tem "3D zvoku", ki ga oglašujejo. In obvezno primerjava s standardnim Echo zvočnikom, ravno zaradi finte, ker gre za velikooo razliko v ceni med obema modeloma. ;) 
Zdaj, verjetno ga ne boš šel kupovat (Studio mislim) samo zato, da boš naredil 10 min. videa. Mogoče pa boš imel kakšno priložnost, da ga dobiš na posojo ali kaj podobnega... 


Echo Studio - Smart high fidelity speaker with 3D audio and Alexa : Amazon.de: Amazon Devices & Accessories

 

Povezava do prispevka
magični kralj reče Dne, 26. 11. 2021 at 11:22:

če je en zvočnik pol rabiš zraven še enega etiopijca da laufa po sobi če hočeš 3d sound


Saj. :)
Šalo na stran.. Tudi jaz si ne predstavljam, kako lahko 1 (en!) zvočnik proizvaja 3D zvok. Zato pa me zanimajo razni reviewi. :)
Drugače pa je v podatkih (med drugim) navedeno to:

Size

8.1” height x 6.9” diameter (206 mm x 175 mm)

Weight

7.7 lb (3.5 kg). Actual size and weight may vary by manufacturing process.

Audio

Three 2” (51 mm) midrange speakers, one 1” (25 mm) tweeter, one 5.25” (133 mm) woofer with bass aperture to maximize bass output

Amplifier

Peak output 330W; 24-bit DAC; 100 kHz bandwidth

Supported audio formats

FLAC, MP3, AAC, Opus, Vorbis, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, Sony 360 Reality Audio/MPEG-H; includes support for CD Quality (16-bit) and Hi-Res (up to 24-bit)

Supported music streaming services

Amazon Music, Apple Music, Spotify, Tidal, Deezer, Pandora, SiriusXM, iHeartRadio, TuneIn

Automatic room adaptation

Analyzes the acoustics of the room and continuously adjusts audio filters during music playback to optimize sound output regardless of placement (requires device is not muted).

Audio input

Combination 3.5 mm mini-optical Toslink

 

Recimo prvi google zadetek mi najde te review:


Ne glede na t.i. 3D zvok, pa je večkrat omenjeno (v različnih reviewih), da ima Echo Studio slabše srednje tone (recimo napram Sonosu, s katerim je največ primerjav). Kar je potem (vsaj zame) problematično, recimo pri raznih vokalih in nasplošno pri žanrih, ki jih poslušam. Ima pa bojda res dober bas, kar pa tudi pride prav.  In načeloma je celoprostorska izkušnja odlična (ne rabiš iskati točno tistega "hot spota", ali kako bi rekel...). 
Konec koncev: moram pač počakati, da vse skupaj "prespim", ker če bom kupil nek tak zvočnik, bi res rad ,da za € odnesem pač največ kar nudi. Bodisi ta model, bodisi oni model. Zato pa tudi sprašujem :)    
 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...


:innocent:

Tokrat sem se povezal s podjetjem Anni, in če se odločite za nakup slušalk preko njihove trgovine, vpišite kodo MIHAUMEK na check outu in dobili bote 14% popusta.
Od prodaje nimam nič, tako da to ni affiliate link, mi pa pomaga pri bodočem sodelovanju z njimi :happy:

https://anni.si/slusalke/slusalke-asus-tuf-gaming-h3-wireless-crne.html

uredilo bitje Mic-E
Dodal text
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 1 mesec kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Burned Fox reče pred 12 urami:

Pogresam podatek koliko mojih podatkov bojo slovensko-kitajski podatkopreprodajalci dobili ce se prijavim v vidovito Vido

 

Kaj pa odzivni cas pr igranju igerc? Pod 50 ms ne pomaga kaj dosti, ker je lahko tudi 49, kar je orto slabo

Sem iskal če ima kdo merilnik za latency, a ga v mojem krogu znancev in prijateljev noben ni imel. Nisem pa opazil da bi me kaj zmotilo med igranjem, oz da bi opazil da je latency problematičen. FPSjev ne igram na konzoli, pač ne znam igrati s kontrolerjem, in sem zaradi tega povabil prijatelja ki to obvlada. Pravi da ni opazil da bi ga kaj motilo glede tega. Bolj se je zmrdoval ker je moral igrati na xbox 😄

 

Kaj in koliko pošilja Vidaa v Gorenje ne vem, upam da čimmanj 😄

Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...

Govorimo o zvoku 'na' televiziji. Zategadelj je zvok S televizije, ne IZ! Ampak sem glede lepega oziroma vsaj pravilnega jezika v tvojih videih ze obupal. Se sprasujem, ce ti prav zanalsc ni mar za lepo slovenscino, saj nepravilno uporabljas kratice in sklone, pretirano ponavljas izraze ter se drzis tujk, cetudi imamo ustrezne domace besede.

 

Povezava do prispevka
LordFebo reče pred 14 minutami:

Govorimo o zvoku 'na' televiziji. Zategadelj je zvok S televizije, ne IZ! Ampak sem glede lepega oziroma vsaj pravilnega jezika v tvojih videih ze obupal. Se sprasujem, ce ti prav zanalsc ni mar za lepo slovenscino, saj nepravilno uporabljas kratice in sklone, pretirano ponavljas izraze ter se drzis tujk, cetudi imamo ustrezne domace besede.

 

Ne da mi ni mar, ampak ko napišem tekst v lepi slovenščini, in ga potem naglas preberem, je nenaravno... Zato si pišem tekst tako, kot bi se pogovarjal živo s teboj. Ampak ni vedno enostavno, in ne morem iz kože, zato nastane taka mešanica kot jo na primer omenja @lizz. Moj youtube kanal ni nacionalna televizija, kjer mora biti pravilna, lepa slovenščina. Je kanal Miha Umek, in tak sem tudi v živo.... Postojnčan v Ljubljani, ki že malce meša naglase :D
Poglej recimo kanal hop.si. Lepo napisan tekst, a na žalost izpade nenaravno, ker je samo prebran članek. In to ni moj namen.... Vzemi na primer kak tvoj tekst na javki, se postavi pred kamero in ga preberi.... Tako, da izpade naravno, pogovorno... ne bo šlo.... še enkrat poudarjam, nisem pisun, nikoli nisem bil.... Slovenščina ni bila moj najljubši predmet, in tega se zavedam. Zato ne pišem člankov, ampak podajam informacije kot bi jih v živo med pogovorom!
In če slišiš samo moje slovnične napake in ne informacije ki jo podajam, ti na žalost moji videi ne bodo všeč...
 

 

Povezava do prispevka

Ne razumeš ali pa nočeš razumeti. Sam precej dobro vem, da sta pisni in govorni medij drugačna. Vendar so tvoji argumenti prazne marnje. Ne spotikam se ob skladnjo, rabo pogovornih besed ali celo izgovorjavo, marveč ob jezikovne osnove, ki nimajo veze z občilom! Uporaba dvojine, zanikanje z rodilnikom, raba slovenskih besed, ko so enakovredne (združljiv namesto kompatibilen in tako naprej), in neponavljanje enih in istih izrazov NISO NENARAVNI v nobenem vesolju! Slovenščine ne uporabljaš le pri 'pisanju člankov', kakor meniš, marveč pri vsakršnem sporočanju. Tudi ko napišeš na video 'iz televizije'. 

Povezava do prispevka
LordFebo reče pred 8 minutami:

Ne razumeš ali pa nočeš razumeti. Sam precej dobro vem, da sta pisni in govorni medij drugačna. Vendar so tvoji argumenti prazne marnje. Ne spotikam se ob skladnjo, rabo pogovornih besed ali celo izgovorjavo, marveč ob jezikovne osnove, ki nimajo veze z občilom! Uporaba dvojine, zanikanje z rodilnikom, raba slovenskih besed, ko so enakovredne (združljiv namesto kompatibilen in tako naprej), in neponavljanje enih in istih izrazov NISO NENARAVNI v nobenem vesolju! Slovenščine ne uporabljaš le pri 'pisanju člankov', kakor meniš, marveč pri vsakršnem sporočanju. Tudi ko napišeš na video 'iz televizije'. 

Isto velja zate! Ne razumeš ali nočeš razumeti. Tako jaz govorim! Delam napake, narobe sklanjam, zanikam z rodilnikom, se zapletam, uporabljam tujke, sopomenke so moja šibka točka (kot si omenil)...  Počasi, se bo to izboljšalo, upam. Ker si vse tvoje kritike nekako vzamem k srcu, in se poskušam izboljšati. Ampak to bo opazno čez 50 videov :D Razen če se ponudiš in mi lektoriraš tekst preden grem snemat video ;)

Povezava do prispevka

@LordFebo. Sta nenaravna, če govorec ni privzel tega za svoje. Ali ti gre na živce, je pa druga pesem. Ni prav, da ne uporablja ne ustrezne skladnje niti rodilnika. A glej ga zlomka, tudi drugi to počno.

 

Da bi zadostil vsaj minimalnim standardom prebavljivosti, sem mu odsvetovala njemu nenaravno rabo slovenskega jezika. Lahko pa ga priučimo zborne slovenščine in mu do tedaj onemogočimo objavljanje.

Predlagam uporabo vezanja ust, kot to počno pri spolnih igricah. 

 

uredilo bitje lizz
Povezava do prispevka
LordFebo reče pred 1 minuto:

 

Ti ga dobronamerno in rade volje, dasi sem mnenja, da se ti bo to zdelo ponižujoče. 

Tu se pa motiš! Neumen bi bil če nebi izrabil vsake pomoči, katera bi izboljšala kvaliteto mojih videov! Stremim k temu da so moji videi vedno boljši in ne slabši oz isti... Te bom držal za besedo! :happy:

Povezava do prispevka
lizz reče Dne, 15. 3. 2022 at 16:14:

@Mic-E toplo ti odsvetujem, ker arhaizmov noben ne bo poslušal. Še manj nenaravno izumljenih besed, ki bi se jih sicer sama z veseljem poslužila.

 

This. 

 

Pa smo spet pri "nerazumljivem izrazoslovju, ki mi požene penilne rdečke" ali kaj mi je že Febo dal v podpis :D 

 

 

 

 

uredilo bitje Avion
Povezava do prispevka
LordFebo reče Dne, 15. 3. 2022 at 15:23:

Ne razumeš ali pa nočeš razumeti. Sam precej dobro vem, da sta pisni in govorni medij drugačna. Vendar so tvoji argumenti prazne marnje. Ne spotikam se ob skladnjo, rabo pogovornih besed ali celo izgovorjavo, marveč ob jezikovne osnove, ki nimajo veze z občilom! Uporaba dvojine, zanikanje z rodilnikom, raba slovenskih besed, ko so enakovredne (združljiv namesto kompatibilen in tako naprej), in neponavljanje enih in istih izrazov NISO NENARAVNI v nobenem vesolju! Slovenščine ne uporabljaš le pri 'pisanju člankov', kakor meniš, marveč pri vsakršnem sporočanju. Tudi ko napišeš na video 'iz televizije'. 

Mislim, da je njegov point ta, da je on natural speaker in kakorkoli govori, je v tem smislu pravilno, ker govori tako, kakor govori večina ljudi okoli njega. Jezik se oblikuje skozi čas in v zadnjih dekadah, ko kulturno in intelektualno nazadujemo se govorjeni jezik spreminja. Ti si iz drugega kraja in klase, če naj tako rečem, kot on. Tudi jaz kaj misliš, ko sem se vrnu po 15h letih iz Ljubljane v koper, da bom začel po novem šolat frende kako se pravilno govori? On govori tako kakor mu je naravno, ker hoče izpast naravno. Sem pa za to, da mu lektoriraš tekst in proba govorit naravno in slovnično pravilno. Ne rabi se zdaj pačit v stilu "zategadelj kakopak menimo, da ustrezna raba dotičnega...", ampak ja, te osnovne stvari, ki omenjaš. Sej v bistvu si ti tudi natural speaker in enakovredna sila, ki se zoperstavlja njegovi, I guess da zgodovino tvorijo rezultati ravno teh sil... 

Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse reče Dne, 18. 3. 2022 at 0:23:

Sej febo ni debil in mu ne bo uvaljival arhaizmov v jokerjevem stilu, ampak normalno lektoriral tekst. 

zakaj bi nekomu, nevescemu govora zborne slovenscine, sel lektorirat tekst?

imamo kupe slovenskih ustreznic pa pri pisanju po forumu uporabljamo tujke, ki jih povrh se sklanjamo po slovensko in si s tem nevede ustvarjamo se dodatno delo.

 

 

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

@Mic-E: nice! Mogoče sem spreslišal ;) , katera stikala na Apex 7 imaš? Moj pubec ima Red Linear in se mi zdijo odlični (vsaj na hitro, kolikor sem pač potestiral). Drugače sem jaz itak najbolj navajen na mojo Ducky z modrimi (ki je res varianta oldschool pisalnega stroja) . V zakup je treba vzeti, da jaz veliko tipkam, dočim (akcijskih) iger pa na tipkovnici ne igram.  

Aja, pa še to: glede na to, da je res veliko različne ponudbe, mi je najboljši del videa tvoj nasvet: stikala pred nakupom je treba obvezno preizkusiti v živo! 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 2 urama:

@Mic-E: nice! Mogoče sem spreslišal ;) , katera stikala na Apex 7 imaš? Moj pubec ima Red Linear in se mi zdijo odlični (vsaj na hitro, kolikor sem pač potestiral). Drugače sem jaz itak najbolj navajen na mojo Ducky z modrimi (ki je res varianta oldschool pisalnega stroja) . V zakup je treba vzeti, da jaz veliko tipkam, dočim (akcijskih) iger pa na tipkovnici ne igram.  

Aja, pa še to: glede na to, da je res veliko različne ponudbe, mi je najboljši del videa tvoj nasvet: stikala pred nakupom je treba obvezno preizkusiti v živo! 

Nisem omenil, Apex 7 ima blue switches... 😄

Glasni kot strela... Sam Logi ni veliko tišja...

Povezava do prispevka

Omenjena Red Linear stikala na pubecovi Apex7 so mi po eni strani všeč zaradi zvoka, ki je nekako tih, pridušen. Težko opišem z besedami, nekako kot nežen "gljok, gljok". Občutek pri tipkanju se mi sicer dopade, ampak stikala so res hitra in tudi nekega povratnega odziva pravzaprav ni. Za hiter "action" gaming bi rekel, da so zelo OK, ampak (kot sem že omenil) to ni ravno moje področje. Po drugi strani pa me hibridna v Razerjevi Ornata Chroma  (te ima pa pubec na drugi tipkovnici) sploh niso prepričala. Glede na preizkušeno jaz pač ostajam in prisegam na Blue switche. Dejansko sploh ne toliko zaradi zvoka, kot pač zaradi samega občutka pri tipkanju. ;)

evo, malo za hec, moja prva tipkovnica  :) :
moj_prvi.jpg.5f10faf7536b618a4a162dbdca65123b.jpg

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...