Skoči na vsebino

[GOTG] Glasovanje za igre generacije [B]


Slinch

Najboljše igrice [B]  

97 glasov

  1. 1. REMAKE / REMASTER generacije

    • Command & Conquer Remastered
    • Final Fantasy VII Remake
    • The Last of Us Remastered
    • Resident Evil 2
    • Shadow of the Colossus
    • Tony Hawk's Pro Skater 1+2
    • Uncharted: The Nathan Drake Collection
    • ne maram remasterjev
  2. 2. MULTIPLAYER generacije

  3. 3. STORY generacije

    • God of War
    • Horizon: Zero Dawn
    • The Last of Us Part II
    • Nier: Automata
    • Red Dead Redemption 2
    • Uncharted 4
    • The Witcher 3
    • nimam čustev

Ankica je zaprta za glasovanje


Priporočeni prispevki

Najboljši remake/remaster:

(Iz seznama nisem igral C&C ter FF 7)

Težka izbira. Last of Us in Uncharted mi sicer takoj odpadeta, ker so pač malce lepše teksture in morda poštiman bug ali dva, sicer pa nekih resnih razlik ni. Pravzaprav kot resen remake (od igranega) štejem samo Resi 2 in Tony Hawk's. Obe igri sta namreč vzeli neko osnovo in jo s svojo interpretacijo prenesli v 2020. Resi 2 še bolj intenzivno, saj Tony ohrani več stika s predhodnikom. Tako da moj glas gre Resi 2. Bluepointov SOTC mi ni preveč dogajal, se mi je zdelo, da so v res nekih mikroniansah izgubili par detajlov. V redu igra sicer.

 

Multiplayer:

(Iz seznama igral v MP: Fortnite, GTA 5, HS, Overwatch in Rocket League)

Dočim sem večino od naštetih v MP igral samo na obisku ali pa res par rund sam (pomoje da sem ene 5 matchov Fortnita celo sam doma odigral), realni igralni čas sem vložil samo v Hearthstone. Ne da mi je zdaj res odlom od igre, ampak me spominja na nek lušten del lajfa, tako da sem glasoval za to. Žal mi je, da so razni Overcookdi izpadli in da so ostale praktično samo igre, ki bazirajo na online playu ...

 

STORY:

Glasoval za TLOU 2. V bistvu mi je drugi na mestu Witcher 3, ampak je nekako manj prečiščen. Last of Us Part II, ki po eni strani umetniških ambicij ne skriva, po drugi pa na račun tega ne ignorira mainstreama, dostavi zgodbo, za katero je jasna vidna želja, da bi jo igralci v kar največjem številu konzumirali ter o njej premišljevali. Čeprav je igralna sredica na trenutke razvlečena in zgodba nekajkrat zaide v klišeje, gre za epopejo o sovraštvu in maščevanju, ki se je ne bi sramovali niti na danskem dvoru, še najmanj pa v tako mladem, a po zaslugi takšnih iger še toliko bolj obetavnem mediju <3.

Povezava do prispevka

Stvar vidim zelo podobno kot Čamir.

 

Remake/Remaster: Resident Evil 2 R, ostalo ni blizu. THPS 1 + 2 R je NOR špil, totalen odlom in IMO najboljša arkada letošnjega leta poleg Dooma. Ampak je vseeno "samo" remaster, sicer osvežen za 2020 in izboljšan za še bolj uživantsko izkušnjo, dejansko gre pa še vedno za isti špil izpred 20 let. Resi 2 R je pa noro ambiciozen špil, ki se sicer mega opira na original, ampak doda toliko novega, da skoraj niti o remaku ne moreš več govoriti. Končni izdelek je fenomenalen survival horror s čist svojo osebnostjo, ki je ne samo najboljši remake/remaster, pač pa tudi overall eden najboljših SP špilov te generacije.

 

Multiplayer: i'm gay

 

Story: TLOU 2. Svinjsko močan protikandidat mi je Witcher 3, ki je sploh side missione odpeljal 5 nivojev nad vsem ostalim, kar so do zdaj pokazali FRP-ji. Tudi veriženje podzgodb in glavne like ima spisane fenomenalne in bi bil kjerkoli drugje totalen GOTG... ...razen v generaciji, kjer je izšel TLOU 2. Ki ima pa meni najboljšo zgodbo, najboljši razvoj likov in hkrati še vrhunski TEMPO podajanja zgodbe (tukaj W3 malo šepa zaradi narave žanra). Tko da evo, analno politično SJW posilstvo gor ali dol, give credit where credit is due al neki. TLOU 2 - GOAT zgodbovna gaming epopeja, ne samo GOTG. 

Povezava do prispevka

Meni je story na strani tlou2 predvsem zato, ker so mel res mocna jajca izpeljat vse skupaj. Questing in vsebina enih sidekvestov v W3 je hands down najboljsa rec vseh casov, ampak kot celota mi je pa main story v w3 mal razvlecen in ubistvu slabsi kot pa mix sidekvestov v tej igrici. 

 

A mnenjalniska igra generacije bo potem  tista, ki sname najvec posameznih nagrad? Ker overall sem jaz najbolj uzival v God of War to generacijo, ampak ji nisem v nobeni subkategoriji podelil tocke :D

Povezava do prispevka
kemik reče pred 14 minutami:

 

 

 Ker overall sem jaz najbolj uzival v God of War to generacijo, ampak ji nisem v nobeni subkategoriji podelil tocke :D

+1

Mogoče bi celo dal GOTG kanto HZD pa mi je igra "zanič"

uredilo bitje AMF
Povezava do prispevka
Slinch reče pred 13 minutami:

Ultimate GOTG voting še pride, podoben postopek, najprej nominacije, pol pa ankica. Ker gre za obsežno in prelomno obdobje, sva s ćamirjem prišla do odločitve, da bi lahko bilo vse skupaj malo širše kot klasičen GOTY vote.


Kul je, da se bo dobilo lestvico po kategorijah in potem še res en tisti in edini GOTG naslov (vključno z drugim in tretjim mestom, seveda). Bi pa predlagal, da nominacije za ultimativni GOTG omejite na največ 3 glasove. Še boljše bi bilo sicer, da bi vsak forumaš glasoval samo za 1 naslov, ampak naj bo... Torej: da bomo v ločeni temi navedli tri top igre generacije (po vrstnem redu, torej bodo štele točke, prva dobi... druga dobi...). Verjetno sta si nekako tako tudi že zamislila s Ćamirjem, ali? 

Povezava do prispevka

Remaster:  Tukaj ni izbira, zaradi kakovosti remasterja ali pa karkoli, ampak zato, ker sem preigral 500+ ur multiplayerja, dodatno pa še 3 krat obrnil igro (poleg seveda 2 preigranj na ps3)

 

Multiplayer: CoD Warzone je odličen battle royal in po dolgem času CoD, ki je končno nadgradil že dokaj zastarele mehanike prejšnjih naslovov. Izpostavil bi predvsem engine, ki deluje res noro dobro na 60 fps ob 200 igralcih na eni mapi. Bi pa tudi omenil TF2, ki je tudi izjemna mp igra, žal je support in neponesrečen datum izzida vplival na popularnost te igre.

 

Story: Naječja dilema kaj izbrati, ampak bom dal glas Horizon, ker je za razliko od vseh najbolj "svež" IP in tudi Guerilla so prej veljali za Killzone only studio... Bi pa dal tukaj glas prav vsem, ki so na listi, vaka igra s svojo izjemno zgodbo. Manjka mi samo Bloodborne in Sekiro!

Povezava do prispevka

Remake - nicesar od napisanega nisem igral :(

 

Multi - Overwatch, tesno vzadi Rocket League

 

Story - Witcher 3. Believable world, NPCji vsak s svojo zgodbo, main storyline je dober, storyline v DLCjih je odlicen, Blood and Wine je IMO top DLC generacije, (bolj biased kot Mefisto, sj vem, spare me :D ) plus ogromen replay value z vec razlicnimi izbirami. RDR 2 je cist za ritjo, ker sem tut uzival v njegovi zgodbi in predstavitvi sveta, ki je bil mogoce se za odtenek bolj believable od Witcherjevega, ampak je overall slednji dosti bolj zapomnljiv in vreden ponovnega preigravanja

Povezava do prispevka
Bumbar s kanglico reče pred 28 minutami:

A HZD ma res tk kul story da je med kandidati?

 

 

Main story je OK. Razvoj likov je nikakav, razen protagonistke in protagonista/antagonista Sylensa, ki sta zelo kul. Ima pa igrica za sci fi špil super carski lore in fenomenalen backstory, ki ga pa moraš najprej najti, nato pregledati / prebrati in vse skupaj smiselno povezati. Kar pa zahteva majheno efforta.

 

Tl;dr: če si inteligenten in uspešen moški, potem bi ti moral imeti HZD zelo kul story komponento, ja.

  • Groot, ki sir je 1
Povezava do prispevka

Remake - Resident evil dvojkica, poleg sentimentalne vrednosti, tudi tisti občutek ko napol mrtev lutaš v po tisti jebeni kanalizaciji, vse utripa rdeče, zagledaš green herb in se začneš jokat.

 

MP - tema

 

Story - Witcher 3, ko sem zaključil z igro in dlc-ji, sem bil zadovoljen, šel sem ven, odprl pivo, nazdravil in vklopil new game+...pri nobeni drugi od ponujenih tega nisem naredil s takim zadovoljstvom.

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...