Skoči na vsebino

Vojna tretjega sveta


johnbi

Priporočeni prispevki

Navedek

Russia’s foreign minister Sergei Lavrov has cancelled his visit to the United Nations in Geneva due to “anti-Russian sanctions” imposed by EU countries, Russia’s mission in Geneva has said.

Lavrov had been scheduled to address the UN Human Rights Council and the Conference on Disarmament in person on Tuesday.

But he has been forced to cancel his trip “due to an unprecedented ban on his flight in the airspace of a number of EU countries that have imposed anti-Russian sanctions,” the mission tweeted.

RIA news agency quoted a diplomatic source as saying the decision was because Lavrov’s plane would not be able to pass through airspace that the EU has closed to Russian airlines as part of sanctions against Moscow.

Bwahahaha....

Vir Guardian

Povezava do prispevka

Me zanima, koliko imata pri tej eskapdi Putina dejstvi, da ni vec Trumpa na oblasti, ki se ga je verjetn bal ko hudica, ker je nepredvidljiv kot cernobilski reaktor, in Merklove, s katero je bil v res dobrem odnosu. Mam filing, da bi mogoce Merklova lahko kaj spreobrnila saj ga je edina znala brzdat (mogoce pa se lazem sam sebi). Cas napada je definitivno bil misljen po OI. Glede na tisino Francije mislim tut, da je Macron po teh obiskih Moskve tocno vedel, kaj se pripravlja, ob vseh zahodnjakov se je (po Merklovi) zgleda najbolj "zastopil" z njim.

Biden pa verjetn se ni dojel, da je Rusija napadla Ukrajino.

Povezava do prispevka
16:48

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v uro in pol dolgem v telefonskem pogovoru z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom pozval zahtevo mednarodne skupnosti, da Rusija prekine svojo ofenzivo v Ukrajini, ustavi vse napade na civiliste in civilno infrastrukturo v Ukrajini ter zagotovi varen prehod od ključnih prometnic, še posebej južno od Kijeva. Kot so sporočili iz Elizejskih poljan, je Putin izrazil pripravljenost pristati na te zahteve.

 

Iz Kremlja so sporočili, da je Putin povedal Macronu, da je dogovor mogoč le, če Ukrajina postane nevtralna, se "denacificira" in "demilitarizira" ter Kijev uradno prizna priključitev Krima Rusiji.

Povezava do prispevka
kool reče pred 1 uro:

Mislijo resno Ukrajino v EU sprejet?


Kakšni postopki deeskalacije so to no

Mogoče mocnejsa roka pri pogajanjih? Dvomim, da bo Ukrajina prišla v EU. 

 

Sedaj tudi uradno: Uefa in Fifa sta vrgli ven vse ruske klube in reprezentance.

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka

Tonin: Slovenija pošilja Ukrajini puške, čelade in strelivo

Navedek

Slovenija bo Ukrajini namenila vojaško pomoč v obliki pušk, streliva in čelad, je danes dejal minister za obrambo Matej Tonin. O količinah minister ni želel govoriti, je pa pojasnil, da je Slovenija to pomoč že odposlala.
Po ministrovih besedah gre za puške kalašnikov, ki jih je Slovenska vojska uporabljala, preden so nabavili nove puške FN 2000. Slovenska vojska jih je namenila za strateške rezerve in del teh pušk so sedaj namenili Ukrajini, je pojasnil Tonin.

 

Mja, se pravi 30 let stara roba? Drugace pa tudi iz Brnika vzletavajo izvidniska letala, ki krozijo nad vzhodno Evropo.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...