Skoči na vsebino

Vojna tretjega sveta


johnbi

Priporočeni prispevki

Rusi naciji v temi podpirate tole

https://twitter.com/i/web/status/1498669909261398020

 

Kakarotto reče pred 23 minutami:

Jaz za Krim ne vidim problema. Sej je bil legitimen referendum izveden in se jih je priključilo tja kamor so želeli. Tud Rusija ni šla na marš do Kijeva, da bi se to zgodilo. Sedaj ko se jim cedita med in mleko o njih ne slišimo nič več. In seveda potem naredimo enako za Doneck in Lugans... samo je očitno res malo bolj peklo tamle, ker je legitimni teritorialc izvajal enake kontraukrepe pa je šlo vse skupaj prepočasi, še legitimnega referenduma se ni dalo izvesti. Potem pa bo treba vse malo pospešiti pa malo drugače zapeljati.

hahahaha, legitimen, hahaha

Povezava do prispevka
Lord Baltimore reče pred 1 uro:

 

Valda. V eni situaciji je zahodu v interesu podpiranje okupatorja, v drugi situaciji pa je zahodu v interesu podpiranje okupiranega. Če kje, potem se na primeru Palestine vidi vsa hinavščina zahodnega sveta. 

 

V prvi situaciji je bil Zahod sam kolonialni okupator v času po prvi vojni, ko je bil zeitgeist drugačen. Zahod je ozemlje predal Izraelu, da se je znebil Judov v Evropi, ki so se vračali domov iz taborišč. Izrael, legitimen ali ne, so potem napadle okoliške države in ta jih je premagal. Sam za nastanek Izraela krivim Zahod in za vse po tem Izrael in Palestinska uporniška gibanja, ki pač malo manj efektivno skušajo spuščat rakete na civilno prebivalstvo Izraela on sam pa to počne bolj efektivno. Izrael krivim za nadaljno okupacijo Palestine. Se pravi, da ne podpiram Izraela znotraj mučkalice. Obsojam bombardiranje civilnega prebivalstva v Palestini in obratno napade na civiliste v Izraelu. Ta spor se lahko reši edinole s skupno multietnično državo in repatriacijo palestinskih izgnancev.

 

V drugi situaciji želi ena država diktirat politiko druge države, nakar jo vojaško napade, ko ji to ne uspe po planih. Enako delajo in so delale ZDA ves čas. Obsojanja vredno. Ukrajina pač ni spuščala izstrelkov na Rusko ozemlje, med tem ko Rusija trenutno tamani po naseljih. Predsednik Ukrajine sam prihaja z rusko govorečega območja, delal je kariero v ruščini, imel je turneje po Rusiji, bil je proti izgonu ruskih umetnikov iz Ukrajine in bil v domovini pod prejšnjo vlado celo sam deležen prepovedi zaradi del v ruščini. Težko bi rekli, da gre za kakega rusofoba.

 

Pri meni se razumevanje interesov konča, ko se začne prebivalcem raketirat dnevne sobe. ZDA sodim po zunanji politiki začasa mojega življenja. Rusiji pač ne bom gledal skozi prste, ko se bo šla enako zunanjo politiko. Eni počnejo točno to in to je pač pristransko.

 

In ja, Zahod je hinavski, ker drži skupaj brez kakih etičnih standardov, v tem se povsem strinjamo. In enako hinavsko je brezglavo podpirat nekoga, ki dela isto, samo zato ker gre kontra Zahodu.

Povezava do prispevka

Ne vem, kaj se vpleta kamelarje v debato. Ampak če pa že, "Palestina" je bila angleška. Anglija je zmagala vojno proti Turčiji, da jo je dobila. Če zmagaš vojno, je ozemlje tvoje. Takšna je realnost. Če kaj na tem svetu velja, velja to. Zgodovino "Palestine" naj se zmenijo kamelarji med sabo. O prihodnosti "Palestine" pa se trenutno meni Izrael. Z nekaj dobljenimi vojnami, če še ni nihče opazil.

uredilo bitje UFO
Povezava do prispevka
Ninđa reče pred 2 urama:

Predvsem bi ZDA morale nehat držat štango Izraelu.

Sploh ne bi podru celga ravnovesja na BV

Brez izraela tam ne bi imel statusa quo in miru - ja miru, to obcasno bojevanje je mir napram kaj bi bilo tam brez neke drzavice da se drzijo med sabo v sahu. 

 

Posledice bi ble dost huj kot menjava gadaffija.

uredilo bitje Sovica
Povezava do prispevka

Vse kaže na to, da bo ta teden padel Kijev....Putin je začel pošiljati vse močenješ sile v Ukrajino. Putin se sigurno več ne bo ustavil :wacko:

Omenja se že tudi, da so Putini začeli streljati na civiliste.

 

Del ruskega konvoja v bližini mesta Ivankiv v Ukrajini. Foto: Reuters

uredilo bitje LordJimy
Povezava do prispevka
Luka$ reče pred 39 minutami:

Referendum je bil izveden PO aneksiji s strani Rusije.

 

Je mel pa isti izid kot ta izveden 20 let pred tem.

 

Ta polemiziranja okoli suverenosti držav vizavi pravici nekje živečih ljudi do samoodločbe so tako utrujajoča. Da vsi vpleteni akterji na zračni razdalji 1000 kilomterov z resnimi facami zagovarjajo diametralno nasprotna stališča ti pove da vsi samo zasledujejo svoje realne interese in da so ostalo predstave za kamere.

 

Očitat teptanja načel komorkuli je naivno.

 

 

Meni se zdi bolj problematično/tragično da se dve cinični skupini folka ki radi mečeta bombe in lahko poženeta cel planet v zrak nista bili v stanju premaknit ni za ped s svojih retoričnih okopov. Obeti za prihodnost vrste niso ravno rožnati.  

 

 

Če bi bilo komu res kaj do ukrajincev bi jim omogočili da double dippajo. Če lahkoprirejamo vsa pravila za severno irsko za voljo miru se tudi pri integraciji ukrajine v evropske ekonomske tokove in politične povezave ne bi blo treba it zero sum merjenje tičev z rusi.

 

 

 

uredilo bitje Brdavs
Povezava do prispevka
Enterprise reče pred 4 urami:

kaksni debili so ti apologeti "civilistov v donbasu" lol.

vmes se vedno nobenega priznanja za 300 sestreljenih civilistov v MH-17 in kup drugega raketiranja civilistov s strani borcev proti nacizmu. 

 

aja pa azov bataljon je seveda vrh zla na svetu, putinovi wagnerjevci z SS tatuji, jih majo pa pac samo zato da vejo proti cemu se borit lol.

Kot da se je vojna včeraj začela...

 

https://old.delo.si/sobotna/zakaj-ker-smo-pridni-delavci-ker-smo-dobri-kmetje.html

 

 

Enterprise kako pa gledaš na bombardiranje Lybije, Iraqa... Takrat se ne spomnim, da bil nekaj ful glasen...

Povezava do prispevka
atomic reče pred 5 minutami:

Enterprise kako pa gledaš na bombardiranje Lybije, Iraqa... Takrat se ne spomnim, da bil nekaj ful glasen...

 

A se je kaj novega zgodilo? A sem kaj zamudil? 200 let nazaj so kamelarji napovedali vojno in onemogočali trgovanje USA in to še traja.

 

 

Kaj točno je tukaj za debatirati okoli tega?

Povezava do prispevka
Bunnee reče pred 4 urami:

What about the ss russkies??? 
entrprise je zivi dokaz da ti diploma s faksa se ne prinese zdrave pameti. 

zdrava pamet pravi da v tem konfliktu ocitno gre za eno stran ki je agresoraks in pocne bistveno vecje sranje kot druga.

docim nezdrava pamet mece okoli whataboutizme in prica o denacifikaciji

 

Navedek

 

Pozabi na par tisoc razseljenih in umrlih pod raketiranji ene in druge strani. AMPAK KAJ PA POGUMNIH 300???

strawman, dost slab

 

ne bluzi mi ti o pameti, misko.

Povezava do prispevka
atomic reče pred 13 minutami:

Kot da se je vojna včeraj začela...

 

https://old.delo.si/sobotna/zakaj-ker-smo-pridni-delavci-ker-smo-dobri-kmetje.html

 

 

Enterprise kako pa gledaš na bombardiranje Lybije, Iraqa... Takrat se ne spomnim, da bil nekaj ful glasen...

whataboutizem

sicer vlect vzporednice s tem je dost slaba, no. mas boljse, ce ze hoces ocrnit nato.

2003 ni noben bil glasen dost na mn3njalniku razen starih fotrov.

za libijo pa zahod tudi ni invadal, ampak so islamisti ponovili sirijo, zahod je pa zakljucil zadevo iz zraka, ne opravicujem nic, ni pa to primerljivo z ukrajino.

 

a ce bo slovenija izglasovala da gremo ven iz nato in se zacnemo zblizevat z ruskimi verzijami (ekonomsko in vojasko), nas naj tudi avstrija in italija pregazita, ker pac jebiga, kaj pa proviciramo?

pa ne mi bluzit o raketiranju civilistov v donbasu lol. 

  • Račka +1 1
  • Trol 1
Povezava do prispevka

Slab strawman. Cilj opravicuje dejanja, a ;) 

mnogi pozabljate, da trenutna situacija v Ukrajini se ne dogaja samo zadnjih 8 let. Trenutna razdeljenost naroda med V in Z se vlece od 2. svetovne vojne. Ceravno jih je ogromno umrlo na strani Sovjetov, se jih je nemalo pridruzilo tudi strani rajha. Presenetljivo glasni ste doloceni ob trditvah da gre za denacifikacijo samo za bucke, brez resnih podkrepljenih dejstev, ki  pravzaprav kazejo na prisotnost nacistov v publiki in drzavnem vrhu. Najsi je to skozi rehabilitacijo nacisticnih kolaborantov ali pa jebeno vkljucitev nacisticnega bataljona v uradne oborozene sile Ukrajine.

 

Kar se tice pameti, sem pa samo vesel da nisem tako naiven kot ti, diploma gor/dol. Ta ti se ne prinese kriticnega razmisljanja in samega razumevanja.

Povezava do prispevka

Bunnee: ravno Putin je zelo verjetno največji naci tule. Ostalo je sweet  propaganda ki se prijema še na zahodnjake. Bo menjal ljudi, kot je mislil original hitler? Samo ciljna skupina je druga. :closedeyes: 
 

“Ukrajinci so naciji in narkomani”. Putinovo obnašanje ni normalno.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...