Skoči na vsebino

Vojna tretjega sveta


johnbi

Priporočeni prispevki

včasih so krožile zgodbe, da so razni Blackwaterji in podobni contractorji polni borcev iz ex-SFRJ, pač folk ki se je na polno žgal po bosni in ima izkušnje / želodec za heavy sranje. So bile pa cifre, ki so se omenjal, PRECEJ višje kot tistole zgoraj. +10K USD na mesec za proper bosanskega veterana :D Sam kako je s tem v resnici pa itak ne veš, ni glih da poznam ful folka, ki dela v privat najemniških vojskah...

Povezava do prispevka

mah ti blackwaterji itd. so itak zasuti z ameriškimi SF veterani, obični soldierji dobijo dost manj (slišal sem $600 na dan, s tem, da delaš vsak dan 12h za pol leta, najbrž za ex ameriškega prašinarja). pa mislim da so bili zlati časi zanje bolj 5-10 let nazaj.

v wagnerju so pa tudi eni srbi, nekaj časa nazaj sem videl eno fotko, kjer je en zažgal hrvaško zastavo. v ukrajini so pa baje eni bosanci in albanci tut.

Povezava do prispevka

Energoatom: Rusi kopali jarke na območju visokega sevanja v Černobilu

"Vsak ruski vojak bo domov prinesel košček Černobila"
 

Ruski vojaki so v Rdečem gozdu, na območju prepovedi gibanja zaradi radiacije ob nuklearki v Černobilu, skoraj 30 dni kopali jarke, je sporočila ukrajinska državna družba za jedrsko energijo Energoatom. Vojakom naj bi bili zaradi sevanja zato dnevi šteti.

 

Kot so še zapisali pri Energoatomu, so na tem območju zdaj izmerili nenormalno visoke ravni sevanja.

Vodja Energoatoma Petro Kotin je skupaj s strokovnjaki družbe v preteklih dneh obiskal eno od območij v Rdečem gozdu. Indeks zunanjega sevanja je tam "od 10 do 15-krat višji od običajnega", so zapisali po obisku.

Ob tem so v ukrajinski jedrski družbi opozorili, da se bodo vsi ruski vojaki, ki so v Rdečem gozdu slab mesec dni kopali jarke in poskušali vzpostaviti utrdbe, "spopadli z radiacijsko boleznijo različnih stopenj".

Dodali so, da so Rusi iz dveh raziskovalnih laboratorijev v Černobilu odnesli 133 kosov visokoradioaktivnega materiala. "Že majhen del tega je smrtno nevaren, če se z njim ne ravna ustrezno," so še opozorili.

V Energoatomu so že na začetku meseca opozorili, da so bili ruski vojaki ob zavzetju območja jedrske elektrarne izpostavljeni sevanju in da niso bili ustrezno zaščiteni. Pri večdnevnem kopanju jarkov so bili še dodatno izpostavljeni radioaktivnemu prahu in strupenim snovem.

 

Pred seboj naj bi imeli samo še leto življenja

Po mnenju ukrajinskega ministra za energetiko Germana Galuščenka tistim, ki so kopali jarke v bližini jedrske elektrarne, grozi huda oblika radiacijske bolezni in naj ne bi imeli več kot eno leto življenja.

"Z golimi rokami so kopali kontaminirano zemljo, radioaktivni pesek so nasuli v vreče, da bi jih uporabili kot utrdbo, vdihovali so ta prah. Po mesecu dni takšne izpostavljenosti ti preostane še največ leto dni," je dejal Galuščenko.

Kontaminirana je tudi ruska vojaška oprema, je dodal. "Vsak ruski vojak bo domov prinesel košček Černobila. Živ ali mrtev," je bil nazoren ukrajinski minister, ki meni, da je "ignoranca ruskih vojakov šokantna".

Rusija je območje jedrske elektrarne v Černobilu, kjer se je leta 1986 zgodila najhujša jedrska nesreča do zdaj, zasedla takoj po napadu na Ukrajino 24. februarja, 31. marca pa so ukrajinske oblasti sporočile, da so se ruske sile od tam umaknile.

 

 

Povezava do prispevka

:panika:

Pa kaj je zdaj to?

Sploh ne čujem več v naši hiši Stalin pa SSSR.

Zdaj so taki časi, da je treba kar naprej ponavljat Stalin pa SSSR.

Ti Tinček v šoli.

Ti Volga pa na sestankih.

Stalin pa Stalin pa Stalin.

ŽIVEL STALIN JEBEMTI BOGA!

:panika:

 

Pismo je ta film smešen.

Best slovenska komedija!:lol:

  • Račka +1 2
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
ChAiN reče pred 5 minutami:

to je muzej za maksije

 

Multimedia Museum of New Chronology

 

morš bit bolan da sploh kaj takega narediš/obiščeš/financiraš

Potrebno je razumeti nekaj kar sem tudi sam poskušal razložit na streamu. Dugin pravi, da je resnica to kar verjame ljudstvo. To je mogoče nekoliko čudna paradigma, da bi jo razumela zahodna družba ampak ni napačna - če vzameš idejo poststrukturalizma je resnica res zgolj struktura

Povezava do prispevka

Men je stric, k je delu na policiji pravu, da je bil en mudel, ki je šinfu Stalina prec po vojni in so ga zaprli in dal na preuzgojo. Pol je pa mudel pršu ven iz aresta (in valda bil ful za Stalina) mal preden se je informbiro zgodil in so ga pa spet zaprli, ker je bil preveč zagret Stalinov privrženec. :lol:

uredilo bitje Wallux
Povezava do prispevka

Meni je pa dedek razlagal, da so ga doma na kmetiji po vojni naučili, da mora zdaj pozdravljati SMRT FAŠIZMU

 

In je potem tako pozdravil eno starejšo sosedo iz vasi

 

In ga je pozdravila nazaj z IN PA TEBI, SINKO :D :D 

 

Kasneje ko je bil dedek starejši je izvedel, da so ji partizani pobili sinove domobrance, verjetno zato ni bila tok pumped

Povezava do prispevka
Vrhovni_Plenum_OF reče pred 2 urama:

Jp. Od dedka bratranec je bil tud pr partyzanih. Mu je sin celo štalo naredil. Je v šoli rekel SSSR - Stalin strelja sredi Rusije, je moral foter prec na zaslišanje k udbi. Sam se je izmazal in ni šel na Goli otok

 

Jaz sem slišal pa da je šlo tako. SSSR - Stalin serje sredi Rusije... sam sral, sam razmazal. Ta pa je bl za Goli otok.:P

Povezava do prispevka
Vrhovni_Plenum_OF reče pred 2 urama:

Jp. Od dedka bratranec je bil tud pr partyzanih. Mu je sin celo štalo naredil. Je v šoli rekel SSSR - Stalin strelja sredi Rusije, je moral foter prec na zaslišanje k udbi. Sam se je izmazal in ni šel na Goli otok


dedkov brat po mamini strani je fasal goli otok, ampak nek blazji rezim, ker je vmes hodil tudi domov obcasno, ker je enkrat na nekem zboru zaklel z “jebem vam Tita i Jovanku” :rofl:

 

pa ni bil neki izpostavljen, kmet je bil :) 

 

 

Povezava do prispevka
Galko reče pred 36 minutami:

Meni je pa dedek razlagal, da so ga doma na kmetiji po vojni naučili, da mora zdaj pozdravljati SMRT FAŠIZMU

 

In je potem tako pozdravil eno starejšo sosedo iz vasi

 

In ga je pozdravila nazaj z IN PA TEBI, SINKO :D :D 

 

Kasneje ko je bil dedek starejši je izvedel, da so ji partizani pobili sinove domobrance, verjetno zato ni bila tok pumped


Nekje sem bral, da je en lik na Krasu okupatorje pozdravljal z Vinceremo tako, da je rekel Vincežremo. 
 

Sele po dveh letih so skuzili in ga zaceli hejtat, prej so ga smatrali za lojalnega :)

Povezava do prispevka
Vrhovni_Plenum_OF reče pred 12 minutami:

A so potem vse zemlje naših stricev, dedkov in njihovih bratrancev združili v KOZO?

 

Nam so po dedkovi strani (od tega, ki je pozdravljal s SF v zgornji zgodbi) kar direktno pobrali večino te zemlje, kjer je zdaj logistika in špedicija od BTC-ja. Ob Letališki pri BTC-ju. Pa se dedek ni nikdar preveč sekiral niti držal zamer. Tko 0% issues. U bistvu ful zanimivo gleda na celo zadevo - kmet je kurba, kmet ti zemlje ne bo prodal, ljubljana je že tako vsa posrana in majhna, če ne bi kmetom pobral in vsaj to pozidali bi bila pa še bolj :D:D lp, bivši kmet ki so mu nacionalizirali 3/4 zemlje lol

 

en fun fact - na Letališki pri BTC-ju je bilo prvo (edino) letališče v SLO :) Od tukaj valda tudi ime. Ko so okupirali nemci in italjani, so ga spremenili v vojaško letališče. Italjani in nemci so bili ful prijazni do otrok okoliških kmetov in so jim pustili, da so plezali po bombnikih in lovcih :D  Tudi po vojni je to ostalo glavno letališče za LJ, dokler niso začeli graditi Brnika.

 

fun fact 2: ljubljanski kmetje, vsaj ti okrog Studenca in Polja, so bili večinoma mega veseli italjanov in nemcev  :rofl:  Iz zelo pragmatičnega razloga - dostopa do kmetijske mehanizacije. V SHS se baje ni dalo dobiti traktorja pa da se jebeš, edini v Studencu, ki je imel traktor, je bil neki kmet, ki je bil oficir v AO vojski in si ga je zrihtal preko zvez. In baje so v prvih letih okupacije nemci / italjani dejansko pomagali kmetom, da pridejo do strojev. Prov un sentiment, HVALA KURCU DA GREMO STRAN OD SRBOV KER NAM NISO OMOGOČILI NAKUPA TRAKTORJEV. Tok o tem, kaj enemu je folku zares pomembno u lajfu :D 

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka
Galko reče pred 39 minutami:

Prov un sentiment, HVALA KURCU DA GREMO STRAN OD SRBOV KER NAM NISO OMOGOČILI NAKUPA TRAKTORJEV. Tok o tem, kaj enemu je folku zares pomembno u lajfu :D 

 

 

Bi si drznil trditi, da sigurno povezano s konceptom nacionalnosti, ki se je pojavil v 19. stoletju in je precej kasneje dosegel kmete kot intelektualne kroge v mestih. Tako, da pač iz pragmatičnega vidika kmeta, je dokaj vseeno katere narodnosti je njegov overlord, važno kakšne pogoje mu ponudi. Sploh ker si s Srbi, razen skupnega genskega bazena in sorazmerno podobnega jezika, slovenski kmet ni delil kaj dosti. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...