Skoči na vsebino

AMD Ryzen 5000 & Radeon RX 6000 series


DrAndy

Priporočeni prispevki

Navedek

It’s still unknown whether Intel’s 11th Gen Rocket Lake CPUs will be backwards compatible with the existing Z490 boards that are currently available for their 10th Gen Comet Lake chips, but it does at least confirm that there will be a new chipset at launch to help you get the best out of them. This is likely to ensure that all Rocket Lake CPUs can make use of their built-in PCIe 4.0 support straight out of the box, as not all Z490 motherboards are PCIe 4.0 compliant at the moment. Indeed, Intel’s latest Rocket Lake info blast confirms that their 11th Gen CPUs will be able to support up to 20 PCIe 4.0 lanes in total, an increase of four over Comet Lake.

 

Povezava do prispevka

Ne samo procesor, že grafična je dost nepomembna. Kot nek random guy in igraš neko igro, zdej a igraš na grafični za 300€ ali na grafični za 1000€ bo razlika v izkušnji zelo mala.

 

Danes je najbolj pomemben monitor, ker igrati na monitorju za 300€ ali na monitorju za 1000€ je pa razlika v izkušnji INSANE!

 

Tko da tudi teh 20% več? Ne bo 20% boljši singlecore perfomance, ampak bolj up to 20%, to pomen v praksi bolj 15%.

Kaj to še pomeni v praksi?

To v praksi pomeni, da če si pred kakim tednom kupil r7 3700x recimo, namesto da bi čakal 5600x, bo to pomenilo, da si ser res pušnil nek singlecore perfomance to je res. Ampak imaš 2 jedra manj, slabši multicore perfomance, in še 50€ več v žepu, ker bo 5600x toliko dražji.

 

Povezava do prispevka
Stipe2 reče pred 4 urami:

zgleda ne bo dolgo trajalo veselje pri AMDju...samo da ne pridemo spet na tisto, ko se bodo začeli nadjebavat, pa bodo cene sicer nižje, ampak ti bo CPU čez 2 leti že za v smeti. :)

 



Bomo videli, kaj se bo izcimilo, vsekakor pa CPUji dolgo NE bodo za smeti.

Sicer se meni ne zdi tako super cip. So ze imeli high IPC gains cipe, kjer so morali drasticno spustiti frekvence. Prav tako je regresija v stevilu jeder. Vseeno morda nov prvak za igre, celokupno pa tam tam z obstojecim intelovim prvakom.

uredilo bitje Tawny
Dopis.
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...