Skoči na vsebino

Ugani igro


DaCapo

Priporočeni prispevki

DaCapo reče Dne, 27. 2. 2022 at 21:34:

To je bilo pa hiro! @MorskaGlista lahko nadaljuje.
 

Btw, še vedno pa je sicer odprto tudi prejšnje Mitsujevo vprašanje, zgolj iz radovednosti (ali pa naj sam pove za ktiro arkado gre) :) 

 

 

To je bil Chelnov Atomic runner. To sem špilu ko nor,ko sem bil star tam cca 17 let v eni beznici z arkadami na Nazorjevi ulici v Ljubljani. Sej zdej se sprašujem ali sem se tam bolj našpilu al sem se pasivno nakadil, ker notri je blo ultra zakajeno in polno čefurjev, tko da sem se mogu kar mentalno pripravit preden sem vstopil. Pismu eni modeli so mel igrce naštudirane v nulo.  Po ene dveh urah igranja sem pol še naslednji dan smrdel po čikih, obleko je blo treba dat pa prat. Tam se spomnim še, da sem špilu Dragon ninja, Shinobi, Double dragon, Street fighter 2, Sly spy, Alien storm,............pa še mnogo drugih samo se ne spomnim imen iz glave. Potem ko je ta beznica propadla so mel pa arkadne mašine dost bliz te- v kopališču Ilirija, tko da sem se pol tja preselu igrat. Je blo tud manj zakajeno. Drgač pa glede na to v kakšnih časih smo, bomo mogoče špilal Atomic runnerja v resničnem življenju................

 

 

 

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka

Kot nekoč velikemu ljubitelju starodobnih streljačin se mi ne sanja, kaj bi tole lahko bilo. Mora biti res nek obskuren Doom klon.

 

Edit: Za Quiver nisem še slišal. Sem šel malo pogledati in igra sploh nima uradnega izida v škatli. Tole je bilo zgleda samo shareware na demo ploščkih.

uredilo bitje LakomLačen
Povezava do prispevka

Rise of the Triad, pismu ta mi je bla krneki streljačina, mislm stopnje so ble konfuzne kakor se spomnim, če se pravilno spomnim. Oziroma glede na to da se spomnim samo imena mi sigurno ni bil všeč špil. Evo za ugibat pa še meni en najjačih špilov kar sem jih igral. Tole bi pa res rad videl remake.

 

s2.gif.3222c079c31c2fa8299313ac5c01f164.gif

 

s1.gif.99cba38bce6705bfd151fc9073c25ad5.gif

 

s3.gif.05725e9ccd5974d8766dd540a2ba918d.gif

 

s.gif.0a170184eb014203f88b6c0b26d4c615.gif

 

 

 

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka
ayrton79 reče pred 7 urami:

 

 

Na žalost nikdar igral, ker si rabil 486, jaz pa sem imel 386. Prav tako iz istega razloga nisem nikdar igral Pacific Strike ter Wing of Glory.

 

Res je, ti špili so bli hardversko zahtevni. Zaradi Originovih špilov sem moral vedno upgrejdat računalnik. Še dobr da je fotr pomagu financirat. Vsaka mu čast in hvala. Se spomnim ko sem za Privateerja mogu kupit še 4mb ram-a, ko je bil en megabajt 100 nemških mark, ker je glih takrat baje ena fabrka pogorela in so ble cene svinjsko visoke. Jah nč, šlo je 400 DEM ko keks, sam da sem lahk špilu :))))). 

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka

Hmmmm, me zanima, če bi se dal te 3 špile igrat danes?

 

 

Ok, tistih treh nisem igral nikol, sem pa preživel ure in dneve in mesece in leta pred temle. Fizikalni model je bil sicer jako arkaden, ampak špil je simuliral vse sisteme, ki jim ima letalo, od avtopilota, odpiranja predela z orožjem, flapsov, postavljanja waypointov na zemljevid, ILS sistema za pristajanje, dometa orožja, metanja vab, sistema za motenje radarjev.... vse. Prav vsaka tipka na tipkovnici je nekaj pomenila, plus kombinacije s šiftom in ctrl in alt. Res dobr špil.

 

ss_6795c3d300c1f5042e7f3cbcb279a23501a03

uredilo bitje ayrton79
Povezava do prispevka
ayrton79 reče pred 59 minutami:

Hmmmm, me zanima, če bi se dal te 3 špile igrat danes?

 

 

 

Igrat se da, sej maš dosbox (Strike commander CD mam pa jest še doma), ampak pejt pogledat grafiko na youtube, pa te bo hitr minil. Recimo strike commander in pacific strike in wings of glory niso mel glih enega fajn letalnega modela, ampak so mel pa fenomenalno zgodbo (vsaj strike) in zaradi tega sem jaz špilu, za ostala dva naslova se pa sploh ne spomnim zgodbe čeprav sem prešpilu.  Sej same misije so ble sestavljene tko da si prtisnu eno tipko, ki te je avtomatsko peljala na hot spot kjer se je odvijala bitka in potem si spet stisnu tipko in si šel na naslednjo točko, dokler nisi opravu naloge. Mislm da  ni blo mišljeno kot simulacija, ampak kot interaktivni film za vse ljubitelje Top gun-a :))))) in ostale ki so jim take stvari všeč.

uredilo bitje Mitsu
Povezava do prispevka

@ayrton79: F19 Stealth Fighter?

Če je, potem moram dodati, da je bil meni to zelo zelo težek špil. Točno ta in pa Birds of Prey (pri slednjem mi je tudi na polno nagajala podhranjenost Amige) sta me ubijala. 
Dočim F16 Combat Pilot (na Amigi) mi je bil pa recimo veliko lažji, ali pa sem ga res samo toliko predrkal:
image.png.1cc6133fb1a76186d995f6ef2aaf3ba4.png     2355.jpg    

(še danes imam v glavi zapečen računalniški glas: Pull up, pull up! in pa Caution! Caution!... Bojda so bili to original samplani zvoki pravega F16, drugače mojega najljubšega letala ever )

Mimogrede: Zelo všečna mi je bila tudi ena simulacija letala iz obdobja Vietnama. Precej težka, če se prav spomnim. Žal pa sem pozabil naslov, čeprav je bil zelo podoben enemu filmu. 

edit:  Flight of the Intruder. 
Flight of the Intruder screenshot  FLIGHT OF THE INTRUDER PC GAME  1Clk Windows 11 10 8 7 Vista XP Install

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...