Skoči na vsebino

Letalske in helikopterske simulacije


Priporočeni prispevki

@seattle: tnx! Že inštaliram free verzijo, pa da vidimo. Sem imel sicer nekje v spominu, ampak mi je igra očitno ušla z radarja.
Malo je sicer jeba, ker je veliko plačljivih zadev. Ampak če so OK tudi ni greh dat. Ti igraš? Kakšna kampanja (story mode) verjetno ne obstaja, ali?

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
  • 2 mesca kasneje...

Pravijo da se zarečenega kruha največ poje, ampak se najdejo tudi napačni novinarji na napačnem mestu in streljajo kvake.

 

Da za tako vrhunsko letalsko simulacijo napišeš kaj takega kot je zmazek spodaj, je kot da bi ferrariju očital da 12 cilindrov ni nič novega.

 

Computer Gaming World gave the game a score of 2.5 out of 5 stating "iF-16 is essentially a marriage of the most often simulated combat aircraft in history with a slightly tweaked version of the APACHE/HIND engine. It brings almost nothing new to the table."

 

Res ne vem kaj tile zdaj delajo v lajfu, ropajo mimoidoče?

 

Review scores
Publication Score
Computer Gaming World 2.5/5[2]
GameSpot 7.1/10[3]
Gamezilla 69%[4]

 

https://en.wikipedia.org/wiki/IF-16

 

sadhu sequencer reče Dne, 3. 7. 2021 at 10:26:

Ta špil je dobival ocene 90 povsod, v Jokerju 92. Definitivno najbolj intuitivna simulacija F-16 ever.

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

@SmukY

Ampak zakaj tako dolgo časa? Letalo pridobiva precej na prepoznavnosti. Obstaja celo knjiga, ki ga poveličuje kot pravega naslednika F-16.

 

https://www.amazon.com/American-Gripen-Solution-F-35-Nightmare/dp/1941071538

Navedek

 

American Gripen: The Solution to the F-35 Nightmare Paperback – December 14, 2016

by David Archibald (Author)

 

In place of the long-delayed, heavy and expensive F-35, the U. S. military has a better alternative, the Saab Gripen multi-role fighter aircraft. The F-35 is the world's largest weapons program, but it has attracted little in-depth analysis to date, apart from the Pentagon Director of Operational Test and Evaluation reports which, year after year, point out the aircraft's show-stopping failings and shortcomings. Becuase we are all paying for it, American Gripen was written to provide the buying public a complete understanding of the F-35's whys and wherefores in the context of military aviation. It is a call to action. We will all be much safer when the F-35 program is dead an buried.

 

 

Brazilci preletavajo Amazonijo z njim

tmWMiBM.jpg

 

Weapon Detective ga kuje v višave

 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Mah, ti ne pomaga kaj dosti, če so podatki o letalu še vedno varovani. Recimo za primer, za viperja in horneta ki sta v DCS je tako, gre za aviona ki sta oz sta bila v uporabi v državah širom sveta in je posledično na tak način dokumentacija bistveno bolj dostopna in ponuja dovolj podatkov za dostojno simulacijo, od knofodrka mimo oborožitvenih sistemov do letalnega modela. Je pa to tudi razlog zakaj sta v DCS starejši verziji F-16C in F/A-18C in ne F-16E ter seveda F/A-18E Super Hornet, ker sta še vedno v aktivni rabi - predvsem Super Hornet je prisoten v veliko manj državah kar dokumentacijo (ameriška mornarica (tokrat jih marinci nimajo, so pa imeli C verzijo), Avstralija in Kuvajt) naredi še težje dostopno.

 

Kar se pa tiče gripna in čeprav imaš seveda starejšo verzijo gripna, ki nima toliko možnosti za oborožitve ter "pameti" kot današnje verzije ki se uporabljajo (med JAS 37A in JAS 37F je razlika gromozanska), zato se mi zdi, da ni veliko smisla v simulaciji starejših modelov. Raje ne pomislim kakšen jok in stok bi DCS skupnost pognala ob najavi A verzije. Tudi mislim, da je zelo težko dobiti uradne fotografije kokpitov... kakor zdaj na hitro pogledam, se najde fotografije kokpitov simulatorjev ali pa promocijske slike od SAAB-a, ne pa slik operativnih verzij in so zgleda zelo občutljivi glede tega.

Tako sem mnenja, da glavni razlog, da ni Gripna kot "ofišelnega" oz 3rd party team (pač kdorkoli ki ni originalni avtor DCS) modula še ni, je zaradi pomanjkljivosti dokumentacije v ožigosanih fasciklih ki niso na voljo javnemu občestvu. Pa vem, da so pri Eagle Dynamics že za Viperja in Horneta precej jebali ježa da so prišli do dokumentacije ... tako je ED tukaj potrdil, da so ZDA priprle njihovega zaposlenega zaradi 'pridobitve' navodil za F-16 :) In še zanimiv vpogled v to koliko ti uradna navodila pomagajo pri izdelavi aviona. Ja, to je taisti ki so ga aretirali, je bil eno leto v kehi in nato deportiran nazaj v Rusijo.

Torej mod ki je za DCS je tak način nekako še najbližje, ampak vprašanje je, koliko je mod primerljiv s pravo zadevo v smislu flight modela, podatkov, omejitev airframea, ... itd. Moje mišljenje seveda.

uredilo bitje SmukY
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...
  • 1 mesec kasneje...

Eden izmed načinov za usposobitev letalskih simulacij iz obdobja 1996-2002 je namestitev in uporaba PCem emulatorja natanko po navodilih v spodnjem videu. Trdovratne zadeve, ki jih ni možno usposobiti na Windows XP kaj šele na Win10/11 kot sta DIDova F-22 Air Dominance Fighter in F-22 Total Air War na ta način niso noben trd oreh več.

 

Povezava do prispevka
  • 2 mesca kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...