Weraziel Objavljeno 18. april 2026 Share Objavljeno 18. april 2026 Vučko3 reče pred 9 minutami: Zdi se mi malo hecno zreducirat dosežek in delo Sandfalla...na "casualci in gamerfagi". A ni za vsak studio najjače če ga igrajo vse sorte gamerjev. Imaš casualce in gamersexualce, Expedition 33 ima zih hype od obeh. KCD2 ima hype samo od ene od teh skupin. Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 18. april 2026 Share Objavljeno 18. april 2026 Weraziel reče pred 6 minutami: A ni za vsak studio najjače če ga igrajo vse sorte gamerjev. Imaš casualce in gamersexualce, Expedition 33 ima zih hype od obeh. KCD2 ima hype samo od ene od teh skupin. Napisal si kot da je kcd ekstra nišni izdelek, ki zahteva ne vem kaj od uporabnika. Prodaja Clair in KCD 2 je according to internet precej podobna. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 Prodaja nima veze, govorimo o hypu na internetu - mogoče je lani bil prevelik povdarek na drugih špilih ker so imeli večji hype za sabo, plus COE33 je bil pa prijetno presenečenje. Pri KCD2 bo isto kot za enko, skozi leta bo pridobil kultni status in ga bo cenilo več ljudi. Samo na glas obžalujem to, da ne bodo prej dobili tega hypa, bi pričakoval, da bo tak hype kot za Witcher 3, Skyrim in podobne RPGje. Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 Weraziel reče pred 1 uro: Prodaja nima veze, govorimo o hypu na internetu - mogoče je lani bil prevelik povdarek na drugih špilih ker so imeli večji hype za sabo, plus COE33 je bil pa prijetno presenečenje. Pri KCD2 bo isto kot za enko, skozi leta bo pridobil kultni status in ga bo cenilo več ljudi. Samo na glas obžalujem to, da ne bodo prej dobili tega hypa, bi pričakoval, da bo tak hype kot za Witcher 3, Skyrim in podobne RPGje. Odlicna igra all around ustvari hud hype. Kdo bi si mislil. Ogromno dobrih iger je ostalo v senci goty zmagovalcev. Naj delajo boljse igre, jebiga Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 KDC2 je predvsem preveč počasen, normalen in na nek način dolgočasen, da bi postal bolj viralen in zgeneriral še večji hype. Če je CD po nekem feelingu podoben KDC2, je vseeno 100x bolj viralen. Mam sodelavce, ki obrnejo 1 špil na 5 let in jim cel cajt ven meče clipe od CD, pa sploh ne vejo kaj je to. Podobno je bilo z Clair, samo da tam ni bilo viralnosti zarad čudnih mehanik in sandboxanja, ampak si ga je folk na 100 in 1 način metal na roke zarad zgodbe, deliverija, sveta... samo da sem odprl YT ali X sem mel cel feed tega, pač folku se je pipal. Pomoje je to del tega hypa, o katerem govori Weraziel in se čist strinjam s tem. Če mata Clair in KDC2 isto prodajo (kar lahko priča o popularosti / kakovosti špila) je bla viralnost in z njo povezan hype čist na strani C33. 2 Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 kemik reče pred 7 minutami: KDC2 je predvsem preveč počasen, normalen in na nek način dolgočasen, da bi postal bolj viralen in zgeneriral še večji hype. Če je CD po nekem feelingu podoben KDC2, je vseeno 100x bolj viralen. Mam sodelavce, ki obrnejo 1 špil na 5 let in jim cel cajt ven meče clipe od CD, pa sploh ne vejo kaj je to. Podobno je bilo z Clair, samo da tam ni bilo viralnosti zarad čudnih mehanik in sandboxanja, ampak si ga je folk na 100 in 1 način metal na roke zarad zgodbe, deliverija, sveta... samo da sem odprl YT ali X sem mel cel feed tega, pač folku se je pipal. Pomoje je to del tega hypa, o katerem govori Weraziel in se čist strinjam s tem. Če mata Clair in KDC2 isto prodajo (kar lahko priča o popularosti / kakovosti špila) je bla viralnost in z njo povezan hype čist na strani C33. Vem jaz o cem on govori. Jaz govorim o tem od kod ta hype izvira. To ni umetno ustvarjen hype brez razloga. Isto je bilo z Elden ringom. Editi, slike, dvigala v neskoncnost in evo, goty. Napisat, da je exp33 uspešen ker je kcd2 narejen tko kot je, je hecno. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 Nihče ni govoril o umetnem hajpu od nikoder, samo da je večina pozornosti šla Silksongu, Death Strandingu, Hades in COE33, premalo pa je bilo govora o temu kok nor izdelek je KCD2 Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 Hype je ze po definiciji mal pretirana reakcija na nekaj. In dons če je špil viralen prej to dosežeš. In une prve nagrade so ble imo mal pod vtisom hajpa. To ne pomeni da C33 ni super spil /. Goty worthy Moje mnenje 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 (urejano) KCD2 ima dosti bolj nišni scope, predvsem kar se tiče settinga. Neko Češko podeželje za katerega 80% sveta in igričarjem dobesedno dol visi, se enotavno ne more kosati s tako mainstream settingom, kot je alternative universe fantasy Pariz. CO je čisti mainstream (gameplay mehanike, setting, zgodba, glasba) medtem ko je KCD2 igra za geeke, ki so jim kul RL medieval fairs. Pol pa zraven dodaš dosti umetno ustvarjenega hypea iz vseh strani (predvsem, ker so si vsi res na polno želeli zmago underdogov) in dobiš napumpane VGA rezultate. Na konc dneva pa mi ni glih jasno čemu, @Weraziel , stalno skušaš pushati tole KCD2 vs CO vojno. To je že ene četrtič, k prinašaš na plan tole rivalstvo, ki sploh ne obstaja. 19. april 2026 uredilo bitje ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 ke_kit reče pred 27 minutami: Na konc dneva pa mi ni glih jasno čemu, @Weraziel , stalno skušaš pushati tole KCD2 vs CO vojno. To je že ene četrtič, k prinašaš na plan tole rivalstvo, ki sploh ne obstaja. Samo zaradi tega sem se vkljucil v pogovor. Me pa zanima, a je res rpg igra bolj nišna kot pa turn based igra? Res me zanima. Kcd2 je ze definirana igra ki se je zgradila na uspesnem predhodniku. Ne razumem, kako je lahko niš kategorije. Razumem setting in mehanike, ampak ce prodas 5mil kopij, ne mores bit niš jebemu 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 Tole glede nišnosti (Persona like) turn based JRPG nisem niti sam zihr. Verjetno so bolj popularni akcijski RPGji, sam če pogledaš omenjeni igri, ti takoj postane jasno, da je CO dosti bolj mainstreamizirana (mehanike so bolj dostopne, vse je streamlineano, vse je takoj na dosegu roke, vse je takoj fun itd.), KCD2 pa se trudi biti zajebana simulacija. O tej nišnosti govorim. KCD2 ima nišni gameplay in setting, CO pa ravno obratno. Glede samega žanra je CO zihr bolj nišen, ja. 1 Navedek Povezava do prispevka
roamer Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 Ene 2, 3 let nazaj sem šetal po Kutni gori in tam okrog. Mi je res bil dbest filing ko hodiš po pokrajini v igrici in po Kutni gori, vidiš tist vodnjak... Instant jizz in pants, isto je kot v RL 2 Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 Sej ni neka vojna. Ni res da je ta hype in viralnost samo zaradi tega ker je špil bil dober oz boljsi od kcd2. Za viralnost je pomembno dosti zunanjih elementov na katere nimamo nobenega vpliva. Škoda mi je ker je v svojem žanru KCD2(vsaj zame) najboljša igra ever in preseže igre kot Skyrim medtem ko E33 ne preseže niti 1 leto starejše igre v istem žanru kot je Metaphor Refantazio. 2 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 (urejano) Gapi182 reče pred 8 minutami: boljsi od kcd2 Dej fak no, razumite že enkrat, da ne moreš objektivno in matematično primerjati ali so boljše banane ali jagode. Obe igri sta fenomenalni. Vprašanje je samo kaj bolj sede mainstream publiki. Ampak čemu bi se sploh kdorkoli obremenjeval s tem? Tle se gre bolj za ranjen ego folka, ki mu bolj sede KCD2, ne pa o tem katera igra si zares zasluži več nagrad. EDIT: Sej v bistvu praviva isto. 19. april 2026 uredilo bitje ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 ke_kit reče pred 8 minutami: Dej fak no, razumite že enkrat, da ne moreš objektivno in matematično primerjati ali so boljše banane ali jagode. Obe igri sta fenomenalni. Vprašanje je samo kaj bolj sede mainstream publiki. Ampak čemu bi se sploh kdorkoli obremenjeval s tem? Tle se gre bolj za ranjen ego folka, ki mu bolj sede KCD2, ne pa o tem katera igra si zares zasluži več nagrad. E33 si je za moje pojme zaslužil GOTY ampak zaradi hypa je dobil zraven še 20 drugih nagrad katere bi si druge igre zaslužile bolj. Določene stvari se da objektivno primerjat. E33 je zelo spolirana 10/10 izkušnja ampak KCD2 je bolj obširna, bolj ambiciozna, večja v vseh pogledih; grafika, zgodba, gameplay. Igra enostavno nudi več. Tko 3x več. Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 Pizda, moram igrat kcd2. Samo da vidim kako je lahko zgodba "večja"😂 Zajebano to dimenzioniranje. Bom pa res ob priliki sprobal! Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 (urejano) Gapi182 reče pred 10 minutami: E33 si je za moje pojme zaslužil GOTY ampak zaradi hypa je dobil zraven še 20 drugih nagrad katere bi si druge igre zaslužile bolj. Določene stvari se da objektivno primerjat. E33 je zelo spolirana 10/10 izkušnja ampak KCD2 je bolj obširna, bolj ambiciozna, večja v vseh pogledih; grafika, zgodba, gameplay. Igra enostavno nudi več. Tko 3x več. To je vse res. Nudi 3x več. In en folk bo rekel, da je to 3x več nepotrebnega slabega gameplaya (imamo take tudi tu na forumu recimo), ki je clunky in zakompliciran totalno po nepotrebnem (s tem se sam ne strinjam). Zato pravim, da so nagrade odraz mainstream publike. CO je bila overhyped, ampak je hkrati tako dobra, da je bila všeč mainstreamovcem in hc igralcem (mi tu na forumu in ciljna publika VGAjev pademo v obe kategoriji, ne samo v prvo). Po čisti logiki "mainstream ocenjevanja" bi sicer morala vsako leto zmagati ena izmed novih CODov, NBAjev, FIF, MADDNov, etc, ampak VGAji so nek miks HC in mainstream ocenjevalcev. Po moje CO pade v ravno pravšnji sweet spot, ko zadovolji daleč največje število folka al neki. 19. april 2026 uredilo bitje ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 (urejano) Vučko3 reče pred 5 minutami: Pizda, moram igrat kcd2. WTF. Nujno moraš no. Tole ti bo čisti odlom imo. Sicer ma steep learning curve, ampak če uspeš požreti začetno okornost, boš priča GOTYju (hahaha). P.S. Prej moraš nujno preigrati enko (je ravno pred kratkim izšel PS5 patch). 19. april 2026 uredilo bitje ke_kit Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 Pa sej niti nima nek steep learning curve. Pač combat se moreš malo navadit ostalo so pa tko več al manj mehanike ki jih najdeš v vseh rpgjih tega žanra. Sam pač smithing in delanje napojev je malo bolj immersive narejeno kot pa da pritisneš samo 1 gumb. Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 ke_kit reče pred 8 urami: WTF. Nujno moraš no. Tole ti bo čisti odlom imo. Sicer ma steep learning curve, ampak če uspeš požreti začetno okornost, boš priča GOTYju (hahaha). P.S. Prej moraš nujno preigrati enko (je ravno pred kratkim izšel PS5 patch). To velja zgolj za kcd1. Dvojka je postala dostopnejša. Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 19. april 2026 Share Objavljeno 19. april 2026 fric reče pred 2 urama: To velja zgolj za kcd1. Dvojka je postala dostopnejša. No ja, po moje malo vpliva to, da smo vsi že igrali prvi del. Sicer so res malo olajšali vse skupaj, ampak nekomu, ki gre not čisto na slepo, ne bo glih dosti jasno imo. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 20. april 2026 Share Objavljeno 20. april 2026 ke_kit reče pred 18 urami: Dej fak no, razumite že enkrat, da ne moreš objektivno in matematično primerjati ali so boljše banane ali jagode. Obe igri sta fenomenalni. Vprašanje je samo kaj bolj sede mainstream publiki. Ampak čemu bi se sploh kdorkoli obremenjeval s tem? Tle se gre bolj za ranjen ego folka, ki mu bolj sede KCD2, ne pa o tem katera igra si zares zasluži več nagrad. EDIT: Sej v bistvu praviva isto. No sej to vse jaz isto mislim, meni je COE33 čist legit GOTY contender in se veselim iger, ki jih bo Sandfall sproduciral. Ni pri meni rivalstva, sej sem navsezadnje eden iz "fak gaming je v jakem stanju z vsemi temi bengerji" publike. Mogoče jaz to gledam tako - nišnost zna bit tudi pozitivna stvar za mainstream publiko. Sims. Minecraft. Souls špili. Sekiro. Meni se KCD2 ne zdi spet nek tok zajeban špil, da to ne bi mogu postat "all time great" špil v očeh publike. Obremenjujem se s tem zato ker hočem, da vsi dobijo svoj due. Sej mogoče bo to tko kot pri Larian, kjer sta oba Original Sin špila bila lepo sprejeta, BG3 je bil pa kulturna bomba in bo pri njihovem LOTR špilu končno hajp bil to kar si jaz predstavljam, da bi moral KCD2 imeti. 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.