Skoči na vsebino

SIM kartica in nenadzorovana poraba

HellAngel

Priporočeni prispevki

Če ima mogoče kdo rešitev oz. pozna vzrok za problem.

Vzel sem SIM kartico od Boba (najcenejša), zaradi podatkovnega prenosa, ker rabim za upravljanje parih naprav preko wifija. SIM kartico sem vstavil v modem in naštimal wifi (zaščiten z geslom). Problem je, da mi na SIM kartici zabeleži tudi po 300MB prenosa dnevno, tudi če nič ne upravljam naprav - se pravi z moje strani ni iniciranja podatkovnega prenosa.

Mobilni operater se zgovarja na problem s strojno opremo (modem), proizvajalec modema pa na mobilnega operaterja.

Kje je catch? Zakaj prihaja do porabe? Se modem/wifi probava povezat ali kje kuri toliko porabe, četudi sam ne uporabljam?

Povezava do prispevka

Katere naprave pa imaš priklopljene na WiFi? 

300mb dnevno mi je malo veliko, sam lahko da maš kakšen update alpa da katera aplikacija se kam povezuje.. 

Maš možnost zajem prometa na modemu (na lte alpa wifi vmesniku?) 

Mogoče če si nastaviš svoj dns pa gledaš kakšni queriji se delajo pa kako pogosto 

Also, če se povežeš na WiFi in zalaufas Instagram/tik tok mas 300mb v šusu 

Povezava do prispevka
Me3do reče pred 13 urami:

Katere naprave pa imaš priklopljene na WiFi? 

Vklop/izklop klime, radiator (električni), bojler in senzor temperature. Parkrat sem naredil vklop/izklop in je to to.

bendeho reče pred 13 urami:

lahko za test še kak drug sim vstaviš v modem, da vidiš, a je fora v modemu?

kateri modem pa drugače imaš? 

SIMko sem vstavil v telefon in ni bilo porabe, če nisem sam čačkal.

Imam en TP-LINK Tl-mr100 n300, probal sem tudi s temle USB ključkom in je rezultat enak.

image.thumb.png.3a8133c1a904705c1cfbce4a2d4370cb.png

Povezava do prispevka
HellAngel reče pred 5 minutami:

Vklop/izklop klime, radiator (električni), bojler in senzor temperature. Parkrat sem naredil vklop/izklop in je to to.

Imam en TP-LINK Tl-mr100 n300, probal sem tudi s temle USB ključkom in je rezultat enak.

tudi telefon bi ti nabil prej ko slej ko poroca domov, samo manj

ampak ko das v modem mas shit gor povezan in tisto pinga pa poslija porocila itd ipd

najlazje preveris s pihole kaj pa kam klice

Povezava do prispevka
  • 2 mesca kasneje...
HellAngel reče Dne, 3. 6. 2024 at 9:56:

image.thumb.png.3a8133c1a904705c1cfbce4a2d4370cb.png

Pa so wifi naprave bile povezane na tvoj phone, ko si testiral?

Povezava do prispevka

Ma nima tolko veze operater, bolj telefon

za apple vem da je blo par takih primerov, ko so imeli disable pa jim je še vedno pokuru

Načeloma pa bi data roaming disable moral blokirati uporabo date 

Zato je včasih smiselno da se pokliče na HD operaterja in zahteva še dodatno blokado z njihove strani :D

Alpa daš preferred network 2G only, kot si napisal

Sam drugače s Samsungom nisem imel težav z roamingom, disable mi je dosedaj povsod prijel (Rusija, avstralija, ZDA...) 

uredilo bitje Me3do
Povezava do prispevka

Meni se je ravno pred parimi meseci ravno to zgodilo... Me je sodelavec opozoril, da naj preklopim na 2G, sem mu pametno rekel, da nimam tezav, ce samo izklopim roaming... Glej ga zlomka, takoj, ko smo sli cez mejo v srbijo, mi je uletel sms od A1, da so mi vklopili 1GB roaminga za 10€.... Imam pa S22U.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...