Skoči na vsebino

Kateri telefon

Sigma

Priporočeni prispevki

rajc reče Dne, 3. 11. 2025 at 19:19:

A nisi šel ti iz 6a na nekega xiaomija? 

Jaz do sedaj nisem imel nobenih opisanih težav

Evo ti recimo še eno...kar sredi slikanja začne težit, naj enablam google drive za backup. In ko stisnem "ne hvala" se pojavi ta abominacija. Niti ven iz tega menuja nisem znal in sem moral zaklenit in spet odklenit telefon. Wtf no, uporabniška izkušnja res na psu

IMG_20251119_114909.jpg

Povezava do prispevka
Vodokotlič reče Dne, 19. 11. 2025 at 15:02:

Ena zadeva me full moti na OnePlus13. Nima možnosti, da recimo slike pomanjšam in bolj stisnem za objavit nekje na web. Kaj bi bila najboljša rešiteve. Dodaten app eš nisem našel, da ne bi imel reklam. Ajde tudi kupim če bo treba, če kaj več ponuja. 

Probaj če ti paše Image Toolbox. Je zastonj in open source.

Povezava do prispevka
Vodokotlič reče Dne, 19. 11. 2025 at 15:02:

Ena zadeva me full moti na OnePlus13. Nima možnosti, da recimo slike pomanjšam in bolj stisnem za objavit nekje na web. Kaj bi bila najboljša rešiteve. Dodaten app eš nisem našel, da ne bi imel reklam. Ajde tudi kupim če bo treba, če kaj več ponuja. 

probaj tole. https://f-droid.org/packages/de.kaffeemitkoffein.imagepipe/

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
Jake the Mess reče pred 2 urama:

Se je komu že zgodilo, da kar naenkrat ne dobiš več mmsov? Bizarno je to, da jih lahko pošiljam (sicer mi napiše not sent, ampak pošlje pa vseeno), ne morem jih pa dobit.

Meni se je na Androidu zgodilo s SMSi in MMSi, sem na koncu ugotovil, da se je nekaj zjebalo v network settingih. Sem resetiral vse network settinge in je potem delalo.

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
Kosinus reče Dne, 17. 12. 2025 at 22:04:

Jaz sem si omislil Nothing 3a 12/256 za 260 EUR. Že prvi dan sem dobil posodobitev na NothingOS 4.0 (Android 16). Dwba je.

daj kaj poslikaj in povej več ;)

F8 PRO zgleda zelo zanimiv.
OnePlus 13s
OnePlus 13R
OnePlus Nord 5

uredilo bitje kmetek
Povezava do prispevka
Kočevc reče pred 1 uro:

kaka sta kej ta telefona v praksi?

15 Ultra je za enkrat super zadeva, sicer s svojimi problemi, ki so lahko za koga moteči, za koga drugega pa ne.

Telefon je res smooth, vsi appi delujejo in se odpirajo super hitro, HyperOS 3 je postal dodelan, jaz sem ga sicer debloatal z ADBjem (predvsem to daemon in MSA telemetrijo, ki itak samo pobira statistiko), pa neuporabne google appe (google meet in podobno) in par kitajskih scen (Mi Pay).

Baterija je solidna, zdrži z normalno uporabo brez problema cel dan, zadnji update HyperOS je sicer povzročil nekaj battery draina čez noč, okoli 8% (wifi in mobilno omrežje izključen, battery saver vključen), je pa res, da sem na nekem beta buildu , ker sem v beta testing programu. V prejšnjem relase buildu tega ni bilo.

Uodati so zelo redni, Android 16 je prišel celo prej kot pri Samsungu. Tukaj se je Xiaomi, vsaj pri flagshipih, zelo popravil.

Moti me, da je telefon precej težek in glomazen, je pa camera bump tudi plus, ker lahko nasloniš kazalec med držanjem telefona in imaš dober grip. 

Kamera je itak top shit, slike dajo tak DSLR feel. HDR je pri Xiaomi pregovorno za nič, slike so v default načinu malenkost overexposane (ampak lahko exposure znižaš in ti nastavitev ohrani za naprej). Na splošno pa to ni point and shoot kamera, v te namene je sigurno boljsi kaksen iphone. Če pa veš, kaj delaš, ni primerjave in je kvaliteta slik res odlična. Pa telephoto je zakon, do 20x povečave praktično ne izgubiš nič na kvaliteti slike, nekje do 40x je tudi še vse zelo uporabno.

Wireless charging je zaradi camera bumpa praktično neuporaben, razen s kakšnim namenskim polnilcem, ki je dovolj majhen, da se nasloni direkt na hrbet telefona.

Imam tudi photography kit, ki je zakon, predvsem za slikanje z rokavicami (motor, smučanje), ker so shutter, zoom pa exposure na fizičnih gunbih, torej samo potegneš zadevo iz žepa in slikaš. Pa dodatno baterijo ima v gripu (enih 2500mAhal neki takega). Pa 67mm filtre lahko montiraš gor, kar je super.

S Toyoto se brez kabla noče konektovat v Android auto, glede ostalih proizvajalcev avtov ne vem. Tako, da ga imam v avtu na kablu, ampak itak, kot omenjeno, QI zaradi camera bumpa ne dela.

Problem je tudi na vse strani rahlo zaobljen screen, ker ne dobiš glass protectorjev ampak samo plastične. Jaz imam sicer še zmeraj gor original, ki sploh ni slab.

Gre pa v bistvu za večji Xiaomi 15 z dosti boljšo kamero, boljšim GPSom, boljšim Bluetoothom in hitrejšim storageom. Ostalo je bolj ali manj enako. Cena je pa 2x Xiaomi 15, tako, da vprašanje, če je smiselno in koliko ti dobra kamera pomeni na račun manjše praktičnosti zaradi velikosti naprave.

uredilo bitje MorskaGlista
  • Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...