Skoči na vsebino

Kateri telefon

Sigma

Priporočeni prispevki

a je res, da zdej za odklenitev bootloaderja pr Xiaomiju (in Poco), ne rabiš več zaprosit prek njihovega appa (kjer vedno dobiš sporočilo, da je že preveč prijav)?

Mam Poco F7 in bi sam zarad manjka "absolute bluetooth volume" rad vsaj odklenil setting, če ne kr zamenjal rom

Povezava do prispevka

@Berbasecks Jaz nic ne vem o tem, da bi se kaj spremenilo. Procedura bi še zmeraj morala bit enaka (applyaš za odklep, čakaš, itd...). Sej v EU ni panike, odklenejo, Kitajcem so pa zdaj čisto onemogočili odklep.

Bluetooth volume se lahko reši tudi drugače. Ena varianta je izbrat region, kjer imajo ljudje gensko bolj močne bobniče (ne, sej ne, ampak tam nobenega ne briga, če folk ogluši), recimo Indonezijo. Druga pa preko diagnostičnega menuja, tam lahko nastavljaš volume v dB za vsako stopnjo glasnosti posebej (torej vsak pritisk tipke za glasnost). Se pa res ne spomnem, kje točno se to dela, sebi sem na 13T pro to spreminjal kaksno leto nazaj (HyperOS je drastično znižal max volume v EU), tako, da pogooglaj malo.

uredilo bitje MorskaGlista
Povezava do prispevka

ni problem skupna min/max jakost, sam to da ne morem posebej na telefonu in povezani bluetooth napravi .Tole če se spomniš kje se nastavi, vseen povej. Sem se sicer dolg jebal s chatGPT, pa nič kar bi dejansko delovalo. Tudi zdaj pravi, da se brez roota tega NE DA nastavit.

Oziroma čisto točno. 1 slušalke so na max glasnost pretihe,  na bluetooth zvočniku, ki ga mam v spalnici pa je najnižja stopnja pretiha, drugo najnižja pa preglasna, da bi normalno zaspal z glasbo :D

Also kako v EU ni panike? Vsak dan probam zaprosit za odklep in vedno dobim "Application quota limit reached, please try again after [naslednji dan]"

uredilo bitje Berbasecks
Povezava do prispevka
Berbasecks reče Dne, 9. 1. 2026 at 9:12:

Tole če se spomniš kje se nastavi, vseen povej

Našel. Tako sem nastavil na 13T Pro.

Na 15 Ultra mi ta koda sicer ne dela

Enable developer Options first.

Then type this into your dialer:

Phone Dialer: * # * # 3 6 4 6 6 3 3 # * # *

Then go to hardware testing - audio - volume - audio playback.

Switch to music on the second selector

Then set index 15 to 255 on each of the following selections:

BT A2DP BT A2DP HP BT A2DP SPK

uredilo bitje MorskaGlista
Povezava do prispevka

Ja, ker to so neke stare zadeve, Xiaomi pa vedno bolj zaklepa, že zdavnaj sprobano.

Sem našu en okish bypass. Menjal music player, ta mi dopušča (in upošteva) nastavljanje glasnosti po procentih :D. Zanimivo da Precision Volume 2.0 Pro je pa HyperOS ubil 

tko lahk zadanem sweet spot med dvema najnižjima stopnjama. Ne popravi pa to kaj za max volume pri enih slušalkah (na dvojih drugih je ok)

Ni to, kar hočem, je pa bistveno boljš

Povezava do prispevka
kmetek reče Dne, 1. 1. 2026 at 12:29:

javi ko dobiš itd :)

sem dobil včeraj, danes pa priklopil. Itak sem neroden z nanašanjem zaščitnega stekla, tako, da imam eno črno pikico na enem robu, na spodnjem desnem pa zračni mehurček, ki se nikakor ne spravi ven....ali pa je neenakomerno razporejeno lepilo, ne vem...

Povezava do prispevka
cashman reče pred 12 minutami:

sem dobil včeraj, danes pa priklopil. Itak sem neroden z nanašanjem zaščitnega stekla, tako, da imam eno črno pikico na enem robu, na spodnjem desnem pa zračni mehurček, ki se nikakor ne spravi ven....ali pa je neenakomerno razporejeno lepilo, ne vem...

To se je verjetno kakšna smet/prahec ujel. Malo dvigneš steklo in ga probaš s kakšno nalepko ven dobit.

Povezava do prispevka
cashman reče pred 1 uro:

PICS

Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...

Nabavim Phone 15 PRO....vem, da sem imel APPLE račun v preteklosti.....nikakor, ga ne zažene...can't send verification code.

Ok naredim nov račun, isto.....mislim wtf....kaj je to eno APPLE sranje?

ok nekako uredil itd blabla......6,1'' nekako deluje majhno hudiča hehe......6,4-6,5 bi bilo top.....ali pogojno 6,67 kakor imam zdaj z boljšim body ratiom.

uredilo bitje kmetek
Povezava do prispevka

Hoj, nabavljam telefon in bi bil hvalezen mnenj, nasvetov.

Zadnji 3 telefoni, oneplus x (trenutno gor degooglan cyogen, ce slucajno rabim burner phone), nokia 7 plus (ki ga furam trenutno, dela vse sam je pocasn) pixel 8, ki sem ga vrnil zaradi crte na ekranu in dobil refund.

Pomembno mi je, da telefon ni previsok, debelina me ne moti. Nokia 7 plus z 158.4 mm je bla ze mejna, pixel mi je bil dost bolj fajn size 150.5 mm.

Tako da ta omejitev mi zlo zmanjsa izbiro, ostane sam pixel, iphone pa samsung. Izlocmo samsung k ne maram OS in njihovih neodstanljivih apov, pomoje je tud psiholosko k ma familja pa kadarkol primem sm tech support.

Kaj sploh ostane, al vzet pixel al iphone. Skos sem imel androida. Tako da fajn bi blo probat, sam ziher ne bom imel ure al pa slusalk, tako da za ekosistem mi je vseeno. Telefon mislim met najmanj 5 let ce ne bo nc fizicno narobe.

Mal kake so kj cene.

Pixel 9a €368 amazon

Pixel 9 €446 amazon

Pixel 10 594 telekom

Pixel 10a €473 telekom slo (amazon mas 100 rabata za dodatke sam ne rabim nc, je telekom bolj ugoden)

iPhone 16 714 telekom

iPhone 15 614 amazon

iPhone 16e 552 telekom

Matr kak monolog glede enga bednega telefona.

TLDR:

1. Za vse k mate pixel 9/10 a so kake hardware-ske tezave? Dobivam obcutek, k berem na netu. da google tle se ni na nivoju prot ostalim. Zna bit tud bias, ceprav mam sample of one.

2. Tisti k prehajate med ios pa android in vice versa, kak komentar, kaj vam je kul, kaj je bedno?

uredilo bitje Beholder
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
G-Man reče pred 2 urama:

samsung s26 al iphone 17?
iphone 17 vs 17 pro (a je vredno dat teh 300e več za pro?)

Jaz imam trenutno se 14 pro maxa.

Ce bi sedaj kupoval bi vzel navadnega 17, ker ima skoraj vse kot pro, razen kamera je malenkost slabsa. Sicer pa ima 120hz zaslon, kar je meni deal braker in sem dejansko samo zaradi tega na pro verziji.

Vzamem pa kadar kupujem vedno aktualno serijo iphona, zaradi daljsih posodobitev.

Trenutni 14 pro max je star sedaj dobra 3 leta in ga ne mislim menjati dokler bo delal, edino baterijo bom dal enkrat vmes zamenjati, ker je zacela malo pesati.

Povezava do prispevka
kmetek reče pred 1 uro:

16pro pa mir....nikoli ne kupuj novih modelov.

10% je razlike v ceni med 16pro in 17pro, tko da imo not worth it.

Fora je v tem, da mi firma da 500e žepnine namenjene za telefon. Kar je več pa doplačam. 
Z žepnino in obitem ddvjem, bi za 17pro dal cca 400e iz žepa. Al pa 150e za 17 oz. za samsung s26.

Kaj pa zdej? A je lažje al težje zbrat?
btw, moja prva izbira bi bil itak xiaomi, ampak zaradi politike firme to ni opcija.
Lahko pa vzamem tudi iphone 15 brez doplačila. 

Povezava do prispevka

Jz mam 15ko, zelo zadovoljen. 120hz ekran mi je res kr neki, feature k je sicer carska fora ampak ne opazim da nimam. Na macbooku ga imam in se moram prav potrudit da opazim razliko z zunanjim monitorjem pri browsanju.

Vseeno pa bi na tvojem mestu vzel vsaj 16, verjetno pa kar 17 non pro. Imata vec rama kot 15ka, kar se bo cez ene 3 leta poznalo.

Povezava do prispevka

Tbh se najbolj nagibam na i17. 
Samsung mi gre na kurac, ker ma še vedno 25w charging speed. 4leta star xiaomi 12 mi zdej polni s 65w. 
Pa kamera je tbh dost šrot. Mislem ... Ni, ampak ni neki bistveno boljša, kot bi pričakoval da je v tem cajtu napredovala. 
Tko da najbolj racionalen upgrade je japka. Čeprav ga ne maram najbl. Samo fuck it. It is what it is. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...