Skoči na vsebino

Kateri telefon

Sigma

Priporočeni prispevki

pač, pravim da je 25w nesprejemljivo in samsung to ponuja pri S26. 
ponavadi prej kot kam grem iz bajte, dam telefon polnit - seveda se mi mudi, lol, in mi je kul če se v cajtu ko si perem zobe, tud telefon napolni teh 30 postu.

pol pa s cajtom ko baterija rata bl crap, je pa to itak samo še bonus.

Povezava do prispevka

A dej dej koliko časa že ni vec težav s posodobitvami no, večinoma vsi imajo že vsaj 5 let updatov. Na Xiaomiju dobim v večini primerov posodobitve prej kot Samsung, občasno celo prej, kot na sližbenem Pixlu, ki je še smeraj ista smet od telefona kot vsi Pixli od  6 dalje (kvaliteta izdelave in zanesljivost kot, da bi pobrali sestavne dele iz smetišča in ancientna tehnologija za flagship ceno).

Povezava do prispevka

pred leti sem migriral na iphone in sem bil; kakšen čuden OS, sem se navadil in pozabil zakaj že mi je android kul. pred kratkim mi je na iphonu začelo zmanjkovati prostora 64gb - ožemal sem ga do zadnjega, niti slik nisem več imel gor, pa sem moral 3/4 appov brisat za posodobitev. tako da sem po sili razmer pristal na galaxy s24 fe in ja to je to, give me more of that android.

filanje pa itak carsko, 90% imam nastavljen prag in ga na random filam; med kosilom, pod tušem, ko se grem obrit, pač top.

Povezava do prispevka

iOS ima najboljšo in res brezšivno implementacijo fona in shrambe v iCloud. So dražji telefoni, ampak mislim, da je vredno. Plus uporabniška izkušnja je res simple (ne menjam za Androida, tud če mi ga kdo šenka), dobesedno lahko imaš en "account for ever".   Ok, razen, če telefon menjaš na vsaki dve leti, potem pa je pa itak skoraj vseeno kaj nabaviš. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
quessoy reče Dne, 5. 3. 2026 at 18:12:

sicer ne vem, kaj točno želiš od telefona, ampak Apple bo izdal plebejsko verzijo 17e.

edit: pozabi, šele sedaj sem videl, da pride šele novembra.

To je sam ameriski nacin datuma, marca pride aka jutr. Lahko ze prednarocis.

Jz sem nakonc vzel pixla 10, bil je 573 na amazon.de

Men je pixel android vsec, edin upam da se temu ne sfuka ekran :pinch:

uredilo bitje Beholder
Povezava do prispevka
MorskaGlista reče pred 20 urami:

Kaj pa je pri applu tako drugačnega in boljšega? Vprašam, ker za službo uporabljamo Onedrive in ima včasih take probleme, da bi najraje vse vrgel skozi okno.

Google Drive je pa itak smeti.

Men sta oba osa enako dobra in enako zanic, ce gre za vsaj midrange telefon. 
Kjer men ios blesti je v integraciji z ostalimi napravami. Prehajanje z airpods med telefonom/ipadom/macom je instantno in dela (prakticno vedno, ni perfect) pa nic ni treba povezovat na novo. Ce utisas telefon se utisajo tut druge naprave. Smse mas na macu. Copy/paste avtentikatorja na telefonu dela na keri kol drugi napravi.  Take malenkosti. 
Sicer pa mama oba osa tezave, sam vsak druge. V resnici je dost vseeno kerga mas ce te ekosistem ne zanima. 

Povezava do prispevka
MorskaGlista reče Dne, 10. 3. 2026 at 16:06:

Kaj pa je pri applu tako drugačnega in boljšega? Vprašam, ker za službo uporabljamo Onedrive in ima včasih take probleme, da bi najraje vse vrgel skozi okno.

Google Drive je pa itak smeti.

kaj je pa problem z Drive?

uporabljam ga kot primarno oblačno shrambo zdej ziher 10 let in se ne spomnim kšnga problema s funkcionalnostjo, povezan je skos, stvari se avtomatsko nalagajo gor kot je nastavljeno, deljenje dela, urejanje z Docs dela

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
kmetek reče Dne, 28. 3. 2026 at 12:49:

si to pred zagonom ali potem, ko si že zagnal japko?

ob prvem zagonu med setup-om.

edit:
no, sej prvič se je app zaciklal, in sm pol naredu wipe pa še enkrat ponovu. pol v drugo je pa teh 150giga preneslo v kaki uri in pou. 
Telefona sta bla povezana čez zrak, ne s kablom.

Povezava do prispevka
Benx reče Dne, 10. 4. 2026 at 12:04:

Hvala, sem naročil, dobil naslednji dan. 

naslednji dan od narocila? 

se nagibam k isti sceni, pixel 7 je na izhodnih vratih zaradi crknjenega touchscreena (kar iz lepega se je vdal)

ker bi rad cimbolj kompakten telefon, se zdi da je leta 2026 to zgolj (pa se to debatable) galaxy S.

ze pixel 7 mi je cist prevec beefy, pa je v primerjavi s tem kaj se dans prodaja dost mali

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...