GrimReaper Objavljeno 4. september 2024 Share Objavljeno 4. september 2024 (urejano) Jaz sem pa res naredil fail s temi Foldi in Flipi. Oz. niti ne, saj imam še čas da vrnem na eBay. Fold3 sem pa kupil za samo 300€ in bi tudi moral iti za toliko. In sicer najprej Fold3. Tega sem kupil v prvi vrsti za streamanje filmov/serij. Kakšen fail je to, ekran ima razmerje 3.7 : 3, se pravi še za stare 90s 4:3 serije ni najboljši, kaj šele za 16:9, kaj šele za 21:9. Npr. gledam v ponedeljek Rings of Power, ta serija ima razmerje 21.6 : 9, 3840x1600. Potem pa še omenjen vbočen pregib. In to ravno na sredini že tako samo polovico izkoriščenega ekrana, bolje če bi imel samo na eni polovici ekrana. Tako da sem moral loviti kot, da se izbokline ni videlo. Zunanji ekran je pa spet brezveze, ker ta ima pa ravno kontra razmerje 24.5 : 9, se pravi imaš črne robove pri straneh še pri 21:9 serijah. Na koncu sem tako na boljšem, če uporabljam kar stari telefon Xperia 10 V. Drugače sem pa našel tole tablico: https://www.bigbang.si/tablicni-racunalnik-alldocube-iplay-50-mini-pro-mediatek-g99-android-13-8-4-zaslon-8g-256g-5000mah-baterija-siva-izdelek-1162886/ Najprej sem gledal Samsung Ultra 6.8" telefone, ker sem mislil, da ni več za dobiti majhnih tablic. Ampak ti chipseti 888, Gen 1 in Gen 2 so totalni overkill za samo streamanje, sta 695 in Mediatek G99 vrh glave. Velikost ekrana je veliko bolj pomembna, pa tudi IPS nima take veze, bolje 8.4" IPS kot 6.8" OLED. Doma imam že eno staro tablico 7" iz 2015 in je že dovolj velika, tako da 8.4" bi morala biti ravno sweet spot. Ker sem že kupil A9+ in mi je malo preokorna in pretežka pri 500g. Ta ima pa lepih 300g. Potem pa Flip4. Pri rabljenih je res veselo, veliko jih ima praske na prepogibu. Dobiš pa tudi take, ki imajo gor še prvo zaščitno folijo in tudi manjšo vboklino na prepogibu, ker več kot se ga uporablja, bolj občutna je. Ampak tudi nov ni zadovoljiv. To je spet nekaj za kar bo treba počakat še desetletje ali par teh, da dobiš proper izdelek. Pri mobitelu sem tako na koncu ostal samo pri S23. Ker Xperia 5 V je predraga, Zenfone 10 pa ne verjamem da je boljši od S23. 4. september 2024 uredilo bitje GrimReaper Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 4. september 2024 Share Objavljeno 4. september 2024 Telefon si kupu za to da bi gledal serije in filme? Med tem ko dobis dobesedno tablice in tvje za pol kesa? Navedek Povezava do prispevka
Nighthawk Objavljeno 4. september 2024 Share Objavljeno 4. september 2024 Kača se trenutno nagiba na Remi Note 13 Pro (potencialno +) Zanima jo ali je v letu gospodovem 2024 vredno dodati stotaka in drobiž za 5G telefon, ali je 4G ok? Razlika v ceni je 250 vs 400€. lep lp hvala pozdraf Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 4. september 2024 Share Objavljeno 4. september 2024 (urejano) Nighthawk reče pred 10 minutami: Kača se trenutno nagiba na Remi Note 13 Pro (potencialno +) Zanima jo ali je v letu gospodovem 2024 vredno dodati stotaka in drobiž za 5G telefon, ali je 4G ok? Razlika v ceni je 250 vs 400€. lep lp hvala pozdraf Jaz ti lahko povem, da imam 5G vedno izklopljen, ker razen večje porabe baterije ni razlike. Ne samo, da je ni, še bolj počasen od 4G je večinoma. 4. september 2024 uredilo bitje MorskaGlista Navedek Povezava do prispevka
GrimReaper Objavljeno 4. september 2024 Share Objavljeno 4. september 2024 (urejano) Arey reče pred 1 uro: Telefon si kupu za to da bi gledal serije in filme? Med tem ko dobis dobesedno tablice in tvje za pol kesa? To je bolj ko sem na dializi, tja ne morem ravno trogati TV-ja. Sicer imajo tam 32" TV-je, ampak gledat TV programe z reklamami je še slabše kot da ne bi gledal nič. A9+ 11" tablico sem probal kak mesec, pa mi je malo preokorna. Bom še kdaj probal, če ne pa kupim to 8.4" tablico. Za 5G najbolje da si iz LJ, drugače ni vreden. Meni dela v LJ, Domžale, Kranj je že bolj 50:50, Radovljica samo 4G. 4. september 2024 uredilo bitje GrimReaper 1 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 4. september 2024 Share Objavljeno 4. september 2024 Ok ok sej fair enough sam za ceno folda dobis premium telefon in ipad/tablico, kombinacija ki je dosti boljsa od foldov. Ne vem sicer kako zgleda na dializi ampak si predstavljam da si lahko ufuras nek case ki ti bo omogocil da ti tablica pociva na nogah. Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 6. september 2024 Share Objavljeno 6. september 2024 (urejano) Jaz res ne razumem, kako ljudje sploh prenašajo to izbočeno svinjarijo, mene še ukrivljen rob ekrana moti, ker je tam drugačna svetloba in drugačne barve, kamoli da moram gledat nekaj takega na sredini ekrana. Sem siguren, da v primeru, če bi se komu neka črta izbočila na TVju, ne bi tega gledal ampak bi jo nesel direkt v smeti. Vendar, ker je foldable zdaj moderen, ljudje trpijo tudi take nesmisle. 6. september 2024 uredilo bitje MorskaGlista 1 1 Navedek Povezava do prispevka
colonel Tavington Objavljeno 13. september 2024 Share Objavljeno 13. september 2024 Moja xperia je po 4 letih fasala greenline in zadeva je cist prevec moteča, tak da rabim nekej novega. Moja zgodovina fonov za referenco: lg g2, oneplus 5 in zdej sony Xperia 5 II. Iscem overall soliden mobilc z androidom, ce se da cimmanjsi, nobenih prepogajočih in s cimmanj bloata. Brez kakih laggov pri vsakdanji uporabi(mati ma enga šaomija, ke obolim vsakic, ko ji kej nastavljam). More podpirat LDAC, ke mi je kr orenk razlika kolikor preposlusam muske in ne bi sel na slabs. Placa vsaj 200GB ali pa SD slot. Buđet tm nek do 1000€ Sony mi gre mal na organ, ke so skrti kar se tiče sw updatov. Kaki je zadnji oneplus kej? Je se podobnega? Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 13. september 2024 Share Objavljeno 13. september 2024 Arey reče Dne, 4. 9. 2024 at 17:40: Telefon si kupu za to da bi gledal serije in filme? Med tem ko dobis dobesedno tablice in tvje za pol kesa? Ha, pazi tole. Jaz sem dobil neko službeno tablico, Lenovo Tab 11 ali nekaj takega. Skratka, po specifikacijah kar solidna zadeva, tudi služi mi kot laptop, smooth as a butter vse razen predvajanja video posnetkov. Le ti imajo vsi nek jeben stutter, ampak prav tisto, da ne moreš gledat normalno. Sem mislil, koji kurac ena tablica ne more normalno predvajat videa v letu 2024, če ga moj xy let stari telefoni komot. Skratka, v screen refresh rate je bil problem. Lahko ga daš na 60, 120 (?), nima veze, vse bo delalo, ker pa je bil tovarniško na nekem "adaptive mode", pa se je vse zatikalo, ker med predvajanjem posnetkov sistem ni vedel, kater refresh rate naj izbere. Faking retardirano Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 13. september 2024 Share Objavljeno 13. september 2024 Lol sam to je drgač res čudno, adaptive mode ponavadi dela kr dobro pa battery saver je. No ja, Lenovo ja. Navedek Povezava do prispevka
Undead Objavljeno 10. oktober 2024 Share Objavljeno 10. oktober 2024 Mene pa zanima, je kdo že kupoval preko strani mobilnica.si ? Navedek Povezava do prispevka
Berbasecks Objavljeno 11. oktober 2024 Share Objavljeno 11. oktober 2024 MorskaGlista reče Dne, 6. 9. 2024 at 21:18: Jaz res ne razumem, kako ljudje sploh prenašajo to izbočeno svinjarijo, mene še ukrivljen rob ekrana moti, ker je tam drugačna svetloba in drugačne barve, kamoli da moram gledat nekaj takega na sredini ekrana. Sem siguren, da v primeru, če bi se komu neka črta izbočila na TVju, ne bi tega gledal ampak bi jo nesel direkt v smeti. Vendar, ker je foldable zdaj moderen, ljudje trpijo tudi take nesmisle. več nam pomeni zložljivost, kot nas moti tista vbočenost (in ne izbočenost) Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 11. oktober 2024 Share Objavljeno 11. oktober 2024 Undead reče pred 15 urami: Mene pa zanima, je kdo že kupoval preko strani mobilnica.si ? nisem. Domain holder: E-mail roki.vidic@gmail.com -------------------------------------------------- Info o poslovanju Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 8. november 2024 Share Objavljeno 8. november 2024 Odločam se med Sony Xperia 5 V in Asus Zenphone 10. Odločujoč dejavnik je širina (s palcem lahko sežem glih 70mm daleč na drugo stran zaslona) + sem velik fan 3,5mm konektorja. Izven tega ima vsak par plusov, Zenphone je manjši, cenejši in ima garantirani 2 Android posodobitvi, Xperia ima boljši zaslon, fotoaparat in baterijo, ampak samo eno garantirano posodobitev pa ene 150€ več hočejo zanjo. Ima kdo izkušnje s katerim od omenjenih, a lahko kdo kaj doda iz prve roke? Oba sta lanska, tako da sploh če ju ima kdo že malo dlje Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 8. november 2024 Share Objavljeno 8. november 2024 (urejano) Imel sem par Xperij, trenutno imam 1 IV. 5V mi deluje čit solidna. Primerjaj na gsmareni, pa primi jo v roko v kaki trgovini. https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12534&idPhone2=13003&idPhone3=11521 Ta 5 V izgleda malo boljši po specih od tega mojega, ki je bil 2022 flag ship Men je bil vedno všeč ločen gumb za kamero, ki ga nekateri nimajo. 8. november 2024 uredilo bitje Bessie Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 8. november 2024 Share Objavljeno 8. november 2024 Ma fora je da se morm pri sebi odločit a m je več do dodatne garantirane posodobitve al do boljše baterije, ostalo so za moje želje malenkosti. Zdej mam Pixla, ki je star 3,5 leta in laufa Android 13 - dejansko bom dobila nov telefon z istim OSom v škatli to mi je mal kislo da če imam naslednjega tud tolk časa, bo softversko ostal bistveno bolj zadaj. Sam baterija se pa bolj pozna pri vsakodnevni rabi. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 8. november 2024 Share Objavljeno 8. november 2024 Kokrat spraznis baterijo? Jz mam na iphone nastavljeno na max 80% in ko ga dam filat ima 20-30 posto. Za 3x letno ko vem da bom rabil vec imam powerbank. Navedek Povezava do prispevka
erted45 Objavljeno 8. november 2024 Share Objavljeno 8. november 2024 Sam realno, kolikšne so pa sploh razlike med npr. Android 13, 14 in 15? Mi je algoritem ravno pred kratkim izpljunil tole. Sicer pa razumem ja, je fajn met the latest and greatest. V tem primeru poglej mogoče še S23/S24; slednji je od Xperie širši za celih 2,6 mm. Dobiš pa 7 let OS posodobitev. Imajo pa Xperie menda t.i. battery care nastavitve, s katerimi lahko prilagajaš kako se telefon polni in s tem izboljšaš življensko dobo baterije (al pa je to funkcija androida, mene je tle itak čas povozil). Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 9. november 2024 Share Objavljeno 9. november 2024 Arey reče pred 14 urami: Kokrat spraznis baterijo? Jz mam na iphone nastavljeno na max 80% in ko ga dam filat ima 20-30 posto. Za 3x letno ko vem da bom rabil vec imam powerbank. zdej k mi gre baterija počas v kurac bolj kot ne vsak dan, izven tega pa relativno velik berem na telefonu, tako da bolj kot ne vsakič, ko me zgrabi kšn roman plus ko sem pri in-laws, tam majo tud tako vtikače da je zahtevno polnit telefon čez dan pa velik sem na njem ker jih ne maram valda ima človek lahko powerbank sam rajš ne če mi ni treba erted45 reče pred 12 urami: Sam realno, kolikšne so pa sploh razlike med npr. Android 13, 14 in 15? Mi je algoritem ravno pred kratkim izpljunil tole. Sicer pa razumem ja, je fajn met the latest and greatest. V tem primeru poglej mogoče še S23/S24; slednji je od Xperie širši za celih 2,6 mm. Dobiš pa 7 let OS posodobitev. Imajo pa Xperie menda t.i. battery care nastavitve, s katerimi lahko prilagajaš kako se telefon polni in s tem izboljšaš življensko dobo baterije (al pa je to funkcija androida, mene je tle itak čas povozil). trenuten telefon je širok 70mm in to je ABSOLUTNO SKRAJNO kolikor imam dolg palec, če mi malenkostno pade pozornost ne zadanem tipke če bi mi šlo samo za 'kompaktnost' bi verjetno res vzela samsunga pa čao, realno je dober telefon inb4 uporabljaj enoročno tipkovnico, sem probala pa mi je bilo velik bolj štorasto - to je podobna zadeva kot nosit powerbank s sabo, valda reši probleme sam zakaj če ni treba sw je pa v teh letih pač prišlo kar nekaj funkcij, ki so mi všeč pa sam boljši občutek mi daje da sem kupila neki dolgoživega battery care je ena od njih, dodatne možnosti kustomizacije videza, drugačen/podrobnejši nadzor nad notificationi, ajde zdej je tud nek AI prišel (za tega mi je še najbolj vseeno), verjetno še kej k se ne spomnim na pamet Navedek Povezava do prispevka
erted45 Objavljeno 9. november 2024 Share Objavljeno 9. november 2024 Ne bi sicer težil z enoročnimi tipkovnicami ker jih ne prebavljam, sem pa z viškom časa nekoč probaval različne tipkovnice in sem med drugim zaključil, se da kar dosti prilagodit način tipkanja že s samo obliko tipkovnice oz. velikostjo tipk. Mogoče probaj za foro povečat tipkovnico, lahko se ti bo obneslo. Drugače pa navijam za Xperio. Sam se že dolgo časa slinim čez njih, sploh čez zadnjo 1 mk VI sam fuuu k je <1000 eur Petko so pa (vsaj zaenkrat) ukinili boga jim. Navedek Povezava do prispevka
colonel Tavington Objavljeno 10. november 2024 Share Objavljeno 10. november 2024 (urejano) Fuksija reče Dne, 8. 11. 2024 at 13:09: Odločam se med Sony Xperia 5 V in Asus Zenphone 10. Odločujoč dejavnik je širina (s palcem lahko sežem glih 70mm daleč na drugo stran zaslona) + sem velik fan 3,5mm konektorja. Izven tega ima vsak par plusov, Zenphone je manjši, cenejši in ima garantirani 2 Android posodobitvi, Xperia ima boljši zaslon, fotoaparat in baterijo, ampak samo eno garantirano posodobitev pa ene 150€ več hočejo zanjo. Ima kdo izkušnje s katerim od omenjenih, a lahko kdo kaj doda iz prve roke? Oba sta lanska, tako da sploh če ju ima kdo že malo dlje Jest mam Xperio 5 II, ki jo sicer tudi nameravam kmalu zamenjat po 4 letih posedovanja. Kolikor sem spremljal, so pri xperiah dokaj minimalni inkrementi kar se tice izboljsav(pac novejsi proci in mogoče camera sensor) Mojih 50 centov glede mojega fona: - kljub temu, da gre za flagship, je cenovno drag ljubiteljski fon - širina je res nice. in če ti je to odločujoč faktor, je tole winner. Sede v roko res lepo. - zaslone v teh cajtih primerjat je mal brezpredmetno IMO(ko si nad 500€ je vse great), edina izjema so pomoje hardcore gamerji, ke so jim Hz na zaslonu bolj vazni kt cm pr nisu. Pr 5 V upam, da so že zrihtal HW, ker jest sem fasal full brightness green line čez zaslon in razen zamenjave panela ni resitve. - baterija je (bila) ok, spet v teh časih je ok če baterija zdrži cel dan, kar vecina fonov dosega. Ni pa, da bos imel par dni brez polnjenja. Jest bi rekel, da je fast charge/wireless bolj relevanten. Kar je tudi kr ok, ni pa najboljsi. - fotke: sony foni so mal posebni(vsaj novejsi). Če se ti da zajevavat z nastavitvami in/ali si vešč resnih fotoaparatov, bos dobil hude slike. Point and shoot je pa fakin garbage. Menda so to mal naslovil v zadnjih modelih ampak nikjer nisem vidu nobene hvale. Sodec po mkhbd blind testu kamer, so sonyji konsistentno na repu. Na subredditu pa res najdes hude fotke(seveda v manual mode). Torej hud fotkič samo kolikor ga znas sam uporabljat in se ti da ubadat. Glede na to da si na pixlu zdej, pac se priprav, da bo treba vec efforta za dobre fotke in te algoritem ne bo reseval. V spominu imam, da denimo pr zenfonih je glih kontra zgodba kar se tice blind testov, ker so bli vedno blizu vrha. Pa kar so pr 5 V izpustil je telephoto in sam najvec uporabljam ravno tega. - zvočnik je fakin awesome za telefon - nisem (vec) fen fingerprint readerja na strani, ker sem stor in z določenimi prsti preprosto ne morem zanesljivo odklent fona Pod črto, načeloma sem zadovoljen(ne pa kej dost več) z njim ampak zdej ko bom menjal, ne bom še enkrat nabavu xperie. 10. november 2024 uredilo bitje colonel Tavington 1 Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 10. november 2024 Share Objavljeno 10. november 2024 @colonel Tavington tnx za mnenje. Pri zaslonu je razlika v svetlosti (hercev mata v normalni uporabi isto, Zenphone gre celo na več pri špilih). Tole o HW mi je važen podatek ja. Na gsmareni so fotoaparat kar pohvalil, nisem pa glih podrobno prebrala članka, ker mi je fotoaparat važen sam tolk da obstaja. Dost sem tko, znam uporabljat tud manual mode, se pa običajno sprijaznim s krompirjasto fotko. Telephoto sem mela do zdej samo na dejanskih fotoaparatih in vem da zmorem brez. V lajfu nisem mela senzorja za odtise pri strani, tako da ne morem vedet kako mi bo. Navedek Povezava do prispevka
colonel Tavington Objavljeno 10. november 2024 Share Objavljeno 10. november 2024 predvidevam, da mas bl drobne prste kt jest in znabit, da ti bo lažje za fingerprint reader. Bi ti pa vseeno toplo priporoču, da najdes koga ki ga ima in probas. Če bi jaz to od starta naredil, ne bi nabavu tega telefona. glede svetlosti...kaj pa vem, razen ce si vsak dan nekje zunaj na žgočem soncu... se da preživet Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 10. november 2024 Share Objavljeno 10. november 2024 colonel Tavington reče pred 2 urama: predvidevam, da mas bl drobne prste kt jest in znabit, da ti bo lažje za fingerprint reader. Bi ti pa vseeno toplo priporoču, da najdes koga ki ga ima in probas. Če bi jaz to od starta naredil, ne bi nabavu tega telefona. glede svetlosti...kaj pa vem, razen ce si vsak dan nekje zunaj na žgočem soncu... se da preživet velik dajem kode skenirat na zaslonu, takrat je važna Navedek Povezava do prispevka
GrimReaper Objavljeno 10. november 2024 Share Objavljeno 10. november 2024 (urejano) Meni pri 10 V ni všeč zaslon, če ga nagneš malo naprej se pokažejo zeleni in vijolični pasovi, 5 čez celo višino. Ne vem kako je s tem pri 5 in 1. Zaenkrat sem videl najboljši zaslon na Xiaomi 13. Pa ko se vsedem, me 155 mm višina seveda kar moti/žuli. Res pa da Xiaomi-jevih 153 mm ni dosti bolje. Ampak temu se po novem reče kompaktni telefon, tako da nimam kaj. 10. november 2024 uredilo bitje GrimReaper Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 10. november 2024 Share Objavljeno 10. november 2024 Jaz sem zgubil idejo da bo telefon mozno uporabljat z eno roko Res bi moral bit iphone 5 size da bi slo, to je pa ze cist neuporabna velikost zaslona. Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 10. november 2024 Share Objavljeno 10. november 2024 (urejano) Ene Xperije imajo ob strani senzorje s katerimi sprožiš pomanjšan ekran in lažje dosežeš željene ikone. Moraš se navadit, jaz se nisem nikoli in sem jih vedno izklopil. 10. november 2024 uredilo bitje Bessie Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 19. november 2024 Share Objavljeno 19. november 2024 Pri telefon jih je tko da mora biti zadnji UFS. Vse ostalo je brez veze. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 19. november 2024 Share Objavljeno 19. november 2024 Vodokotlič reče pred 15 minutami: Pri telefon jih je tko da mora biti zadnji UFS. Vse ostalo je brez veze. QFT. Madona kak se pa to pozna... nic ti ne nuca hiter procesor, ce pol bremza pa instalira updejte 5 min Navedek Povezava do prispevka
GTA Objavljeno 26. november 2024 Share Objavljeno 26. november 2024 https://www.amazon.fr/gp/product/B0CSTC2RDW Tule je S24 256GB za 679e. IMO kr deal. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.