Boris Objavljeno 19. julij 2024 Share Objavljeno 19. julij 2024 TrippinBalls reče pred 4 urami: kaj pa je po tvojem mnenju drugače kot pri kupljeni zadevi, ki ji, predvidevam, da zaupaš glede na to da furaš ebajk? baterija kot range extender ima notr zascito oz varovalko, varovalko mas tudi na polnilcu kjer ti ugasne polnjenje ko ti pozabis izklopit. Baterija sprogramirana tako da ostane se 10%wh notr ko jo "spraznes", itd itd. Noben ni reku da kar si naredu so smeti. Samo upam da ne polnes v kaksnem bloku to kjer bos ljudem zakuril dom 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 19. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 19. julij 2024 Me zanima kaj si sestavu skup Jaz sem bolj previden in bom rajs original extender nabavu Pa original extender je lahk tud baterija ne polnilc ker na creotu lahk das batko ven in se samo z extenderjem vozis Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 19. julij 2024 Share Objavljeno 19. julij 2024 Boris reče pred 3 urami: baterija kot range extender ima notr zascito oz varovalko, varovalko mas tudi na polnilcu kjer ti ugasne polnjenje ko ti pozabis izklopit. Baterija sprogramirana tako da ostane se 10%wh notr ko jo "spraznes", itd itd. Noben ni reku da kar si naredu so smeti. Samo upam da ne polnes v kaksnem bloku to kjer bos ljudem zakuril dom pa sej upam, da ti je jasno da nisem kupil baterije brez BMSa al kaj e-gorann reče pred 3 urami: Me zanima kaj si sestavu skup Jaz sem bolj previden in bom rajs original extender nabavu Pa original extender je lahk tud baterija ne polnilc ker na creotu lahk das batko ven in se samo z extenderjem vozis prilepim kako sliko proti večeru. original mahlejev sistem pa ni tak oz. je v bistvu velik sekret. "varnostno" je narejen, na max discharge 2A kar nima nobenega smisla ker iz motorja pa na full loadu lahko vzameš 7A (350W/36V), kar teoretično pomeni da če furaš full power lahko glavno baterijo sprazniš hitreje kot ti jo extender fila. totalna neumnost za privilegij 600+€. pa a sm že imenu kaka low effort neumnost je naredit baterijo, ki se nastavi na mesto za bidon. tole kar sem jst naredil pa z glavno baterijo deluje vzporedno (efektivno ena večja baterija), kar pomeni da nimam problemov s praznenjem pa discharge cikli obeh baterij se razpolovijo in teoretično se podvoji lajf baterije. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 19. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 19. julij 2024 Jaz se svaljkam mal noro kak je ta creo sparovcek ej, 300m visincev z 10% baterije na eco nardim Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 19. julij 2024 Share Objavljeno 19. julij 2024 evo. vse skp je popakirano v eno (preveliko ) torbico. od original polnilca sem odrezal konektor in ga s pojil z idealno diodo, ki diktira, da tok teče samo v eno smer - od extenderja do glavne baterije in nikoli obratno (na sliki kabel od polnilca še ni bil zacinjen zraven) konektor na drugem koncu diode je spojen z baterijo baterija pa je enake velikosti kot oriđiđi, 252Wh in ima svoj BMS ter ločen vod za polnjenje. s tem novim vodom po novem z enim polnilcem polnim obe bateriji. sicer ni slikano, a polnilni kabel sem nastavil tako, da torbice ni potrebno odpirat in samo priklopiš. vsa umetnost upravljanja celega kroga je potem odvisna od tega v kakšnem stanju je kolo (prižano ali ugasnjeno). če je prižgano in priklopiš extender si v extender načinu. če je ugasnjeno in priklopiš extender si v polnilnem načinu obeh baterij. kolikor je butasto narejen ta mahlejev sistem za originalni extender, pa je za tole DIY zadevo zadeva narejena naravnost perfektno. 2 2 Navedek Povezava do prispevka
ZippeR Objavljeno 19. julij 2024 Share Objavljeno 19. julij 2024 muskov điđafektori 4 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 19. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 19. julij 2024 TrippinBalls reče pred 1 uro: Vazn da dela in je safe, Jaz sem dans naredu 1400vm in skuru manj kot 50% od 320wh baterije Sem pa skoz na eco vozil 4 Navedek Povezava do prispevka
Šimšalamima Huhu Objavljeno 19. julij 2024 Share Objavljeno 19. julij 2024 Kaj so to dnevne resting kalorije zraven na stravi al si vleku avto zraven? 🤣 Ne nucam strave, pa vidm da ti piše res z resting skup. Lepo si odgarbal, dons greš v minus. 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 19. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 19. julij 2024 Šimšalamima Huhu reče pred 1 uro: Kaj so to dnevne resting kalorije zraven na stravi al si vleku avto zraven? 🤣 Ne nucam strave, pa vidm da ti piše res z resting skup. Lepo si odgarbal, dons greš v minus. Strava uposteva aktivne in bmr kalorije, na garminu vidim aktivne tud Sem pozru 900kcal na kolesu, dva polna bidona s po 45g praska z ohji od 4enduranca (350kcal vse skp), banano 100kcal, salty bar 180kcal, gel 180kcal za zadnjih 6km klanca pred spustom domov, aja pa radler isotonic 110kcal v smartnem pri litiji Je pa tole hranjenje za daljse turce bistveno, prou nbenih tezav da bi zmanjkovalo moci v nogah, ja ja ebajk vem Vse skup sm dans skrkal 2350kcal skuru 1980kcal 370kcal sm torej v plusu, odstrjem se 1950bmr in sem 1580kcal dans v deficitu 😁😁 1 Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 19. julij 2024 Share Objavljeno 19. julij 2024 lejga to si pa jedu k da voziš k pogačar 1 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 19. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 19. julij 2024 TrippinBalls reče pred 9 minutami: lejga to si pa jedu k da voziš k pogačar Mislim dejansko sm biu 3h30 na bajku, to je 50-60g oh na uro To je minimum da krkas na kolesu ce gres za vec kot 2h Pogacar krka dost vec Sploh po tej vrocini so ohji v bidonu zlata vredni in dodatni elektroliti k so zravn S tem da jaz nam crknu ce pustim ta deficit, pogi mora pa to vse nazaj pojest, njemu ne gine 6k kcal za pojest 1 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 19. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 19. julij 2024 A vi vidte kak se nas @bozicekman fura, se bom jaz v njegovem imenu pohvalil Cepa visince ko da je na ebajku😁 Se vecji norc je pa @Gapi Jaz bi z ebajkom komaj sledil Navedek Povezava do prispevka
bozicekman Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 e-gorann reče pred 9 urami: A vi vidte kak se nas @bozicekman fura, se bom jaz v njegovem imenu pohvalil Cepa visince ko da je na ebajku😁 Se vecji norc je pa @Gapi Jaz bi z ebajkom komaj sledil Jazst sem turist, jemo in pijemo dosti ter dobro. Dns še Couillole. 1 Navedek Povezava do prispevka
erted45 Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 Blo treba it mal u hribe Po eni strani mi je žal, da nisem stegnil do fullyja (čeprav bi moral konkretno stegnit), po drugi sem pa vesel, da nisem vzel gravla, tako da se lih pogliha 3 1 Navedek Povezava do prispevka
b4d Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 Ne rabis FS, tisto potopno gor das se in palis sezono, dve pa potem vidis kam se bos nagnil. Glavno je da si na biciklu Uzivaj! 3 Navedek Povezava do prispevka
Zorz Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 @erted45 to si z Ruta gor pod Rodico rinil? Navedek Povezava do prispevka
Gapi Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 (urejano) e-gorann reče pred 11 urami: A vi vidte kak se nas @bozicekman fura, se bom jaz v njegovem imenu pohvalil Cepa visince ko da je na ebajku😁 Se vecji norc je pa @Gapi Jaz bi z ebajkom komaj sledil Hehe, hvala za pohlavo. Zmer se najde kdo hitrejši razn če se ne pišeš Pogačar. Jest sem recimo kle lokalno okrog bolj povprečn, mam 2 sodelovca k sta še za kšn razred boljša. Peče pa boli skos, edina stvar je da greš hitrejš! 20. julij 2024 uredilo bitje Gapi 2 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 20. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 20. julij 2024 Ce ne bi mel speca ne bi bil tako dober 😁 Navedek Povezava do prispevka
Šimšalamima Huhu Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 Goran po tvoji porabi sem zračunal, da maš 95 kil, lahko bi začel mal več jest sicer bojo šle mišice v kurac Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 20. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 20. julij 2024 Porabo mi racunajo najboljsa powermeter pedala na svetu😁 to je odvisno od watov in je enaka poraba pri teh watih ce si 100kg ali 70kg Mislim da sm okol 100kg se zmer Realno pa nekje 97-98 bi reku zdj, ceprav po izgledu zgledam 96,8kg😆 Zvagal se bom v ponedeljek 29.7. 1 Navedek Povezava do prispevka
pumpahhh Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 (urejano) Zdej bo pa mal casa za regeneracijo nog 20. julij 2024 uredilo bitje pumpahhh 8 1 2 Navedek Povezava do prispevka
Boris Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 ZippeR reče pred 16 urami: muskov điđafektori ves kako bi bla lepsa slika ce bi imel recimo bidone kaksne druge barve k bi sla lepse z bajkom. Treba mal pazit pobi pa bajk se ne slika v hrbet razen ce ni baba gor Navedek Povezava do prispevka
Boris Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 e-gorann reče pred 33 minutami: Porabo mi racunajo najboljsa powermeter pedala na svetu😁 to je odvisno od watov in je enaka poraba pri teh watih ce si 100kg ali 70kg Mislim da sm okol 100kg se zmer Realno pa nekje 97-98 bi reku zdj, ceprav po izgledu zgledam 96,8kg😆 Zvagal se bom v ponedeljek 29.7. vaga bo rekla 120 baje da ce das vago na tepih da kaze manj Temu se rece tepih dieta Vmes lahko krkas ko prase oz kot si do zdej. Samo vsak teden nabavis mehkejsi tepih in evo si shujsal brez da kupis nov ebajk Navedek Povezava do prispevka
ZippeR Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 Boris reče pred 17 minutami: ves kako bi bla lepsa slika ce bi imel recimo bidone kaksne druge barve k bi sla lepse z bajkom. Treba mal pazit pobi pa bajk se ne slika v hrbet razen ce ni baba gor bidoni so sli lepo s prejsnjim, ukradenim bajkom sicer pa bmk Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ S<3NEC Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 @pumpahhh je odsek, ki si ga naredil skozi Stirpnik ves asfaltiran? Navedek Povezava do prispevka
erted45 Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 b4d reče pred 2 urama: Ne rabis FS, tisto potopno gor das se in palis sezono, dve pa potem vidis kam se bos nagnil. Glavno je da si na biciklu Uzivaj! Rabim itak da ne ampak boljš je le boljš an Zorz reče pred 2 urama: @erted45 to si z Ruta gor pod Rodico rinil? Tako je, do mladinske koče. Lep klanec, ni kaj, za nazaj grede sem fajn skuhal rotorje Navedek Povezava do prispevka
pumpahhh Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 S<3NEC reče pred 15 minutami: @pumpahhh je odsek, ki si ga naredil skozi Stirpnik ves asfaltiran? Samo en del med Stirpnikom in Smolevo, nekih 500m makedama, ce pogledas na stravi je to mimo grica Rebov Čavn, ampak to mi deluje kot bližnjica, mislim da se da it okoli, potem bi imel pa skos asfalt 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ gorann Objavljeno 20. julij 2024 Avtor Share Objavljeno 20. julij 2024 Boris reče pred 1 uro: vaga bo rekla 120 baje da ce das vago na tepih da kaze manj Temu se rece tepih dieta Vmes lahko krkas ko prase oz kot si do zdej. Samo vsak teden nabavis mehkejsi tepih in evo si shujsal brez da kupis nov ebajk A je vse v redu s tabo cefur Navedek Povezava do prispevka
Benx Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 Kako vem kakšna je max širina gume ki jo lahko dam na mtb? Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 Benx reče pred 9 minutami: Kako vem kakšna je max širina gume ki jo lahko dam na mtb? pomeriš koliko imaš placa na okvirju in vilicah in potem konservativno nekaj odšteješ (da vkalkuliraš potencialno deformiranje obročev med poganjanjem v stoje). na tak način dobiš dobro idejo s čim operiraš. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.