Skoči na vsebino

neuradna tema o kolesarjenju

Priporočeni prispevki

erted45 reče pred 11 urami:

To bi po mojem Boris vedel (mimogrede, kje pa sploh je? A ga je dejansko kap od vseh nebuloz znotraj te teme?)

zaradi mene je fasal aritmijo, dokončal ga je pa Kočevc :) malo za hec, saj ga ne maram ampak privoščim mu pa tudi ne da se mu kaj zgodi :)

uredilo bitje doz
Povezava do prispevka
b4d reče pred 5 urami:

Drevored: a nimas ti neke Fox vilice? Skoraj vse so priproceno 15-20% SAG. Shocki pa 30%.

Ni cudno da je Boris spizdu ce na vsaki strani odkrivamo toplo vodo :D

jaz mam marzochija

tkole sem naredil. v stacuni sem rekel naj mi napumpajo vilco za 100kg.

tkole napumpana vilca je bla dost trda. nisem se pocutil dobro furat. pol sem malo po malo spuscal zrak ven. zdaj je kul za furat po teh malih stvareh (makadam, korenine, luknje, ipd) ampak me zjebejo malo vecje stvari, dive pri bremzanju, dive v kompresijah, itd.. vilca je premehka.

tkoda nisem tocno meril saga tko na priblizno sem povedal. na zacetku je bil sag 5-10% na oko, zdaj je ~30%. niti nima veze kolk je sag. bolj je to problem, da je vilca al pretrda al premehka.

inb4 vilco je treba prilagajat terenu. ne govorim da je vilca premehka za neke bikepark jumpe in drope. furam bolj na easy traile kjer bi morala vilca performat na vsemu kar naletis.

edit: lihkar iz golovca. priznam in se strinjam, da sem naredil vilco premehko. lahk mi priporocate kera pumpica je best buy, da bom lahko napumpal nazaj.

uredilo bitje drevored
Povezava do prispevka

ej eno vprašanje, kupujem prvi cestni bajk, budget do 1000 eur in dobil sem eno res dobro rabljeno zadevo

Willier Garda karbon letnik 2022 , 105 Shimano  vse tipi topi ampak ima mehanske zavore, ne hidravličnih.

Razumem prednost hidravličnih ampak kakšna je pa realna izkušnja za enega rekreativca z mehanskimi zavorami, ki ne gre na neke ekstremne spuste, sploh pa ne v dežju :D 

se splača tu zamižat na eno oko in nabavit tak bajk?

Povezava do prispevka
gorann reče pred 16 minutami:

Aliexpres ma tegale ful dobrga za jurja

Karbonc, elektronska grupa, karbonske feltne

Glede na to da je safe nakup bi ga osebno takoj vzel, ce bi nabavljal

Kitajci bojo pocas pojebal trg precenjenih koles, zadnji cas

Screenshot_20250717_144625_Chrome.jpg

tudi enga dobrega razloga ni da bi nekdo kot prvo kolo nabavil tole zgoraj.

• Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
ZippeR reče pred 30 minutami:

+1 za endurance, js tud ne bi kupu za prvi cestni bajk neke race variante. ker si bos sam lomil hrbet po nepotrebnem. mehanske zavore gor dol

Ne vem no, na endurancih in gravlih se vozite bolj pokonci kot s Ponyji. Prav smešno je gledati sedeže v višini krmila. 

Povprečen race s kratko in podloženo fajfo, kakor pride od proizvajalca, ni čisto nič posebnega.

Povezava do prispevka

Nisem prepričan če bi bil sposoben zaupati svoje življenje nekemu random kitajskemu karboncu za jurja, ki je bil mogoče arejen v ponedeljek zjutraj ali v petek zvečer... velika težava karbona je da  ko/če faila se to zgodi naenkrat brez opozoril, tako da prav vidim kakšno fajno  luknjo pri spusti notri nekih 70kmh ti razfuka feltno ali vilice pa greš u pičko materino. Kar sem napisal zgoraj je zelo subjektivno mnenje, tako da me ni treba  linčati. Podobno mnenje imam o tem kot o kitajskih poceni gumah, so črne in okrogle to je pa tudi vse v čemur so si podobne s kakšnimi conti...

uredilo bitje doz
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...