Skoči na vsebino

neuradna tema o kolesarjenju

Priporočeni prispevki

Boris reče pred 11 urami:

bmc dela to na vseh. Mi smo pred leti vzeli BMC jst k sm prvi bajk dal skupaj vidim kako belanca oz vilca se zvija za 5cm v vsako smer smo dali v skatlo in poslali nazaj vse BMCje. Pol so zaceli vstavljat tiste ploscice notr 

A mate kakšne info v trgovini kdaj bo sl9/venge 2.0 pršlo? Neki se na forumih govori da naj bi venge 2.0 pršu okol TDF ? Kupujem novo kolo naslednjo leto da mal vem kaj se pričakuje. Za prenovljen supersix sm vidu dans slike tko da mogoče clo to v sliko pride.

Povezava do prispevka

Ne najdem nekih toplih popolnoma nepremočljivih rokavic, zato seveda je bilo potrebno iti full redneck mode: pač neke delovne rokavice komad velike tako da lahko vanje spraviš druge rokavice, in kar je še boljše lahko vanje spraviš različne debeline rokavic glede na temperature 🤣

IMG-54094a6b46dba5b90a8f2f78eaf23e08-V.jpg

20251117_123352.jpg

• Račka +1 1
  • Ne me jebat 1
  • Za crknit smešno +1 3
Povezava do prispevka

Smučarska oprema sucks za kolo ker je prevroča 🤣 res pa je da rabim smučarska očala, ko imam pokrit nos se mi rosijo moja očala, tako da jih rabim da kar izdihnem ne pride do mojih korekcijskih očal 😃 včeraj sem doživel najhujše vreme do sedaj, 2C dež in faking orkanski veter. Zelo sem bil hvaležen za mamutovo jakno v tistem momentu se zaveš da brez opreme smo gotovi... in dežne kapje fizično bolijo po obrazu ko te nabija veter 😄 

Jutri bo winter beater fertik, rabil sem še neke objemke za sprednji blatnik, ostalo sem fertik 😁 

20251118_095327.jpg

20251118_095316.jpg

Povezava do prispevka

Itak kolo za 90e, zato da grem lahko z njim v trgovino in me ne skrbi kdo mi ga bo spizdil 😉 pa teh jajc ni škoda za sneg in sol... vse ima svoj namen. Kot sem že velikokrat pisal gravel in tale sta delovna stroja, za šminkiranje in da se bom počutil kot pravi kolesar si bom tudi v roku nekaj let nabavil nekaj hudega, tam nekje budged 10k pa seveda še par jurjev za opremo. Itak takega kolesa nikoli ne bom polno izkoristil ampak si ga želim in ga bom imel 🥰

Goran čemu? Kolo se lahko uporablja prav brez težav v vsem vremenu 😉 poglej skandinavce in angleže...

uredilo bitje doz
Povezava do prispevka
wicked reče pred 1 uro:

Fak kera jajca od kolesa. Geometrija iz leta 2000. 

Ampak da ne boš mislil, teh 2x ko sem testno šel na šiht z njim ti povem da v sami hitrosti nisem opazil razlike med gravelnom in temi jajci 😃 se solidno pelje in je udoben saj za kaj drugega pa ga itak ne rabim

Povezava do prispevka
doz reče pred 43 minutami:

Itak kolo za 90e, zato da grem lahko z njim v trgovino in me ne skrbi kdo mi ga bo spizdil 😉 pa teh jajc ni škoda za sneg in sol... vse ima svoj namen. Kot sem že velikokrat pisal gravel in tale sta delovna stroja, za šminkiranje in da se bom počutil kot pravi kolesar si bom tudi v roku nekaj let nabavil nekaj hudega, tam nekje budged 10k pa seveda še par jurjev za opremo. Itak takega kolesa nikoli ne bom polno izkoristil ampak si ga želim in ga bom imel 🥰

Goran čemu? Kolo se lahko uporablja prav brez težav v vsem vremenu 😉 poglej skandinavce in angleže...

Ma merkaj sebe, v tem cajtu je ful vec sans da pride do pizdarij na cesti

Povezava do prispevka
doz reče Dne, 17. 11. 2025 at 13:41:

Ne najdem nekih toplih popolnoma nepremočljivih rokavic, zato seveda je bilo potrebno iti full redneck mode: pač neke delovne rokavice komad velike tako da lahko vanje spraviš druge rokavice, in kar je še boljše lahko vanje spraviš različne debeline rokavic glede na temperature 🤣

20251117_123352.jpg

Priporočam tele: https://www.zavas.si/izdelek/125042/rokavice-za-zascto-pred-mrazom/rokavice-showa-282-t-temres.html

Z notranje strani so rahlo podložene z "muckom", lahko pa jasno še vedno storiš enako - kupiš malo večje in po potrebi daš spodaj še neke tanke podrokavice. 

Povezava do prispevka

Evo winter beater je fertik, skupni strošek cca 350e... danes grem z njim na šiht da ga stestiram, če kaj crkne rajši v lepem vremenu kot pa v neurju ali snegu 😉 seveda imajo te gume mnogo večji obseg tako da sem imel precej clerance težav z blatniki ampak nekako sem razrešil redneck style 🤣 

20251119_092903.jpg

20251119_092858.jpg

20251119_094604.jpg

20251119_094619.jpg

20251119_092619.jpg

20251119_092635.jpg

uredilo bitje doz
Povezava do prispevka

že preden sem kupil sem se malo pozanimal o gumah in kakor je bilo videti jih ljudje pohvalijo in seveda imajo podobno kot marathon plus zaščito za predrtje, res nimam želje menjati zračnic ponoči v minusu in iskal sem nekaj takega, ki ima dovolj grob profil za sneg in da se še vedno pelje kolikor toliko dobro po asfaltu, ker moj commute je še vedno samo 3km grobega gramoza in 49km asfalta...

uredilo bitje doz
Povezava do prispevka
doz reče Dne, 17. 11. 2025 at 13:41:

20251117_123352.jpg

jaz mam take

https://www.amazon.de/FIDESTE-Waterproof-Winter-Thermal-Gloves/dp/B099K5LP8T/

in take

https://www.amazon.de/40°C-Waterproof-Windproof-Thermal-Gloves/dp/B07HM7999T/

mal so vodoodbojne vsaj, tak da ce te sneg ali dez s snegom ujame ti ne bodo prsti odpadli. pa oboji so so na touch

uredilo bitje ngebe
Povezava do prispevka
meebo reče Dne, 15. 11. 2025 at 18:42:

A mate kakšne info v trgovini kdaj bo sl9/venge 2.0 pršlo? Neki se na forumih govori da naj bi venge 2.0 pršu okol TDF ? Kupujem novo kolo naslednjo leto da mal vem kaj se pričakuje. Za prenovljen supersix sm vidu dans slike tko da mogoče clo to v sliko pride.

Sl9 pred tdf, venge ne bo, novi crux v stilu sl8, diverge s works z cavi interni, 2x nova levo

Povezava do prispevka
meebo reče pred 3 urami:

Kakšna bo cena sl9? Bo ista kot 8ke al bo še kaki posto gor šla?

pomoje isto okol 13k 

bo pa zdej nek sistem premium in tko da vsi novi bajki k imajo modele s works bodo prvih pol leta do enega leta samo S-Works in sele kasneje bos lahko kupil recimo SL9 za manj kesa. 

Povezava do prispevka

Končno sneg 🥰 še nikoli v lajfu se nisem vozil z MTB kramparicami, kva pa to drži na makedamu bolnica, od Možjance do Štefanje sta dva spusta po makedamu in to greš res lahko na polno brez najmanjšega strahu... lol počasi bom razumel folk, ki se goni po trailih 😃 malo sem se fural po snegu da vidim kako gre in je totalno brez problema... točno zato sem naredil tega winter beaterja da bo gravel zdržal dlje 😃 ker je tudi GRX čeprav robusten bistveno bolj občutljiv kot pa te stare jajca od 7 prestav zadaj, GRX mi je prejšnjo zimo redno zamrzoval in potem se ni dalo prestavljati navzdol, sem moral fizično dol iz kolesa in potegniti menjalnik kar je pa res sitno...

20251121_080143.jpg

20251121_081233.jpg

20251121_082411.jpg

20251121_082417.jpg

uredilo bitje doz
Povezava do prispevka
Benx reče pred 30 minutami:

Drugi okusi so še celo par evrov cenejši. Dober deal, škoda ker sem ravno prejšnji teden kupil eno škatlo, še malce bolj škoda, ker imam še eno celo škatlo doma in še največja škoda, da trenutno ne uganjam nobenih takih športov, da bi jih sploh rabil.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...