Skoči na vsebino

TV tema

mr.killer

Priporočeni prispevki

Rakun-sama reče pred 15 minutami:

opazil sem, da hdr format dolby vision profile 5 ne deluje ok, slika je sivo roza. deluje hrd format dolby vision profile 8, ki je bolj univerzalen format, malenkost manj napreden, za človeško oko neopazna razlika, razen če bi šlo za kakšne kalibrirane referenčne monitorje, tvje. 

ne predvaja dolby truehd with dolby atmos (4k uhd bluray vsebine), ker ima eARC port 2.0 hdmi in ne 2.1

vseeno predvaja dts x (na nivoju dolby truehd with dolby atmos - 4k uhd bluray vsebine) , dts xll (malenkost slabši - 4k uhd bluray vsebine) ali dolby digital plus with dolby atmos (kompresiran atmos za streaming)

mene pri tem moti edino, če dobim remux kvaliteto, pa je audio 1 truehd in audio2 navaden dolbydigital. 

To imaš najbrž slab kabel. Hdmi 2.1 je ful občutljiv.

Men dela vse, dolby tru HD + atmos. Kokr je meni znano hdmi 2.0 niti ni imel eARCja 

tudi na njhivo strani piše, da so vsi 4je porti 2.1

image.png.44391b80213d9d2ada03c95371ccb3d5.png

Preveli kable...

Povezava do prispevka
atomic reče pred 3 minutami:

To imaš najbrž slab kabel. Hdmi 2.1 je ful občutljiv.

Men dela vse, dolby tru HD + atmos. Kokr je meni znano hdmi 2.0 niti ni imel eARCja 

tudi na njhivo strani piše, da so vsi 4je porti 2.1

image.png.44391b80213d9d2ada03c95371ccb3d5.png

Preveli kable...

to sem tudi sam videl, to je neka fora z oglaševanjem, funkcionalno ima 2x 2.1 in 2x 2.0

eARC je 2.0 tudi recenzije tako pravijo 98" TCL C805 (miniLED LCD) review - FlatpanelsHD 

TCL C805 is equipped with two HDMI 2.1 ports (4K 120/144Hz bandwidth) and two HDMI 2.0 ports (4K 60Hz bandwidth), a limitation set by MediaTek's Pentonic chip. The ARC/eARC port is HDMI4, meaning you have both HDMI 2.1 ports available for PS5, Xbox Series X, and future HDMI 2.1 playback devices. However, having eARC on an HDMI 2.0 port means that future media players with eARC support, such as the Apple TV 4K for wireless TV audio integration with HomePod, will be limited to HDMI 2.0 bandwidth for video. The only truly future-proof solution is to offer four HDMI 2.1 ports.

audio format, ki ne deluje je MLP FBA 16-ch, komercialno ime Dolby TrueHD with Dolby Atmos. 

Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Lenkas reče pred 22 urami:

je komu kdaj ratalo narociti iz alza.de v slo?

https://www.alza.de/42-lg-oled42c45-d12339617.htm

Vzem na amazonu 48" za še manj denarja, sj je isti kurac od TVja

https://www.amazon.de/dp/B0DK7F5SYP?linkCode=xm2&camp=2025&creative=165953&smid=A3JWKAKR8XB7XF&creativeASIN=B0DK7F5SYP&tag=geizhals1-21&language=de_DE&th=1

Povezava do prispevka
atomic reče pred 18 urami:

Pa vi bi si upali take TVje na amazonu naročit? Bogve, kak bi poštarji vse skup zjebali med dostavo iz DE...

Povezava do prispevka

Jaz bi pa na steno dal eno eno veliko leseno podlago (to bi všravfal v jeklene nosilce - ker stena je dvojni kanuf), potem pa tv na to podlago.

Ima kdo kakšno idejo kje so dobi to spodaj, ali najbolje da to kar mizar naredi?

Prvo sem mislil, da bi dal tako manjšo, ki bi bila za tvjem, ženska pa je bolja za tako, ki je večja od tvja in je potem tv na njej (kao to na sliki).

Blog_-_Article_6_5ff5ff30-ab2a-4b74-8ae7-af2ffff6fa38.webp

Kaj mislite da je boljše?

Je pa moja stena čisto bela - kot na tej sliki:

belastena.jpg.3c90c92240bbac9a21df2090e29cc7c0.jpg

uredilo bitje Feget
Povezava do prispevka

Najboljše je, da si to narediš sam, kot pravi moški in glava hiše, ampak za take stvari ne smeš met nicka feget in razmišljati o mizarjih. :D

Ženska je bila bolj za

Hahahahaha

Naj uganem... Ženska odloča kak se bo montiral TV pa kje se bodo postavili zvočniki, ti pa izbereš zavese za v spalnico.

uredilo bitje manakiin
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...