pocahontas Objavljeno 4. januar 2026 Share Objavljeno 4. januar 2026 pocketbook(novejši, nevem kako je s starejšimi) in boox oba delujeta s cobiss ela in beletrina digital. Navedek Povezava do prispevka
WhitWhip Objavljeno 4. februar 2026 Share Objavljeno 4. februar 2026 (urejano) Hosta reče Dne, 28. 11. 2025 at 9:43: Ma sj daljinci niso tako neumni. No v bistvu so, ampak priznam, da sem pri branju na boku že razmišljal o tem, kako nemoteče bi blo met roke ob telesu pa klikat naprej. Aja, naj nekdo nalima post od unga trola, ki je reku da ma kindle stojalo+daljinec+audiobook vzporedno+ ne vem kaj se HAhaha, js se tud spomnim tega. Si je prov neko stojalo za okol glave naredu al kaj, da lahko v leže bere in pol z daljincem pod glavo šalta strani Pa ni bil trol, tip je še slike nalimal 4. februar 2026 uredilo bitje WhitWhip Navedek Povezava do prispevka
WhitWhip Objavljeno 4. februar 2026 Share Objavljeno 4. februar 2026 (urejano) Ni več slik sam se spomnim dobro te smešnice bil je nek poseben povšter 4. februar 2026 uredilo bitje WhitWhip 1 1 Navedek Povezava do prispevka
F5ve Stringed Objavljeno 5. februar 2026 Share Objavljeno 5. februar 2026 Navedek Pa ka si ti fukjen malo 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Polhec Objavljeno 1. april 2026 Share Objavljeno 1. april 2026 Ima kdo e-knjigo Sto let samote od pisatelja Gabriel Garcia Marquez? Imam doma tiskano, ampak to je knjiga, ki jo prebereš nekajkrat v življenju, super bi jo bilo imeti na bralniku. Emka jo ima, bi jo takoj kupila, a kaj ko mi ni do branja na telefonu 😕. 1 Navedek Povezava do prispevka
Heretik Objavljeno 1. april 2026 Share Objavljeno 1. april 2026 Živjo Klik, dolgo te ni bilo. Navedek Povezava do prispevka
Hosta Objavljeno 9. april 2026 Share Objavljeno 9. april 2026 https://send.djazz.se/ Tale biser, ki me rešuje že vrsto let, (trenutno?) ne dela. A pozna kdo kakšno alternativo? Github ima neke opcije, ampak ne vem, če imam zaenkrat dovolj volje za celoten proces tam. Kobo ima zjeban usb vhod in me je zdaj malo groza... Navedek Povezava do prispevka
Polhec Objavljeno 10. april 2026 Share Objavljeno 10. april 2026 Polhec reče Dne, 1. 4. 2026 at 22:05: Ima kdo e-knjigo Sto let samote od pisatelja Gabriel Garcia Marquez? Imam doma tiskano, ampak to je knjiga, ki jo prebereš nekajkrat v življenju, super bi jo bilo imeti na bralniku. Emka jo ima, bi jo takoj kupila, a kaj ko mi ni do branja na telefonu 😕. Nekdo me je označil za Trola . No nisem noben trol. Res imam zelo malo objav v primerjavi z ostalimi. Redno spremljam tole temo, ker sem kupila svoj prvi bralnik malo preden smo mi s Koboti praktično izvesli pri e-knjigah v slovenščini. ker pa mi manjka izkušenj in predvsem časa, da bi vse tako dobro naštudirala kot ostali tule, ne morem komenirati veliko. Zakaj le, če pa nimam nič novega za povedati, nisem navajena pametovati, če nimam znanja in izkušenj. 1 Navedek Povezava do prispevka
cebelar123 Objavljeno 10. april 2026 Share Objavljeno 10. april 2026 (urejano) napaka 10. april 2026 uredilo bitje cebelar123 Navedek Povezava do prispevka
blad Objavljeno 14. april 2026 Share Objavljeno 14. april 2026 Hosta reče Dne, 9. 4. 2026 at 13:56: https://send.djazz.se/ Tale biser, ki me rešuje že vrsto let, (trenutno?) ne dela. A pozna kdo kakšno alternativo? Github ima neke opcije, ampak ne vem, če imam zaenkrat dovolj volje za celoten proces tam. Kobo ima zjeban usb vhod in me je zdaj malo groza... Calibre ima opcijo znotraj programa da si lahko hostaš svojo knjžnico kot server, lahko lokalno na domačem LANu, al pa tud tko naštimaš da je dostopno kjerkoli. Link odpreš na tabletu in downloadaš file, calibre tud zna delat konverzije, za DRM na azw3 pa se mi zdi da ne zna predelat. 1 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 14. april 2026 Share Objavljeno 14. april 2026 Kar se tiče tega linka: jaz uporabljam Kobo Libra H2O in zadnje čase imam problem z battery drainom. Recimo da moram bralnik polniti 1x tedensko ob zelo normalni uporabi z max 20% brightnessa. Možno, da je zadeva že malce stara/fuč, možno tudi, da moram narediti samo kakšen factory reset, ampak med možnimi razlogi je bila tudi uporaba tovrstnega linka. Namreč, prek Calibre in namenskih programov si ti lahko poeditaš knjigo in popraviš določene napake, pri direktnem prenosu dolpotegnjenega ebooka pa lahko bralnik zazna kakšne napake, ki vplivajo na katalogiziranje in se posledično v ozadju porablja več baterije, ker je v nekakšnem loopu. Saj možno, da je to čisti BS, ampak sem od večih uporabnikov prebral, da imajo probleme z baterijo predvsem s kakšnimi direktno prenešenimi knjigami. Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 14. april 2026 Share Objavljeno 14. april 2026 jaz sem si jailbreakal zdaj kundla pa dal gor koreader in ma moznost sftp serverja neat Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 14. april 2026 Avtor Share Objavljeno 14. april 2026 Avion reče pred 3 urami: Recimo da moram bralnik polniti 1x tedensko ob zelo normalni uporabi z max 20% brightnessa. Samo za primerjavo: jaz moj stari InkPad 3 polnim 1x na mesec. Enkrat! Imam tudi približno na 20% brightnessa. Berem pa skoraj več kot "normalno", čeprav je to itak relativno (povprečno gledano preberem 150 strani na dan pri velikosti pisave 12). Za baterijo sem najbolj opazil, da ogromno privarčujem, če izklopim: Wifi in Bluetooth. Pa "smart light" imam tudi izklopljeno. 1 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 14. april 2026 Share Objavljeno 14. april 2026 Ja, saj sem prepričan, da je nekaj narobe z mojim bralnikom. Navedek Povezava do prispevka
Ezoterik Objavljeno 15. april 2026 Share Objavljeno 15. april 2026 baterija je ja tud vsi kindli degradira cez leta 1 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 15. april 2026 Share Objavljeno 15. april 2026 No saj, na srečo me še ne moti, da ga moram enkrat tedensko filat Navedek Povezava do prispevka
F5ve Stringed Objavljeno 16. april 2026 Share Objavljeno 16. april 2026 Jailbreak in KOReader kombo na Kindlu je noro dobra stvar V dve kolumni lahko bilokatero knjigo displayam Bere vse formate, se epub, da mi ni treba vec fuck all konvertat Poveze se s Calibrom prek wifija in dostopa do njegove knjiznice za prenos knjig wirelessly Edino kar se ne znam nastavit je custom screensaver 1 Navedek Povezava do prispevka
Hijacker Objavljeno 29. april 2026 Share Objavljeno 29. april 2026 Vreden omembe je majhen e-ink bralnik Xteink X4 ali še manjši model X3. Cena okrog 60 €. ESP32 čip in ima precej po meri narejenih firmwarow (Crosspoint in njegove izpeljanke). Brez backlighta torej namenjen branju podnevi ampak zelo priročen za v žep, izredno lahek in za na hitro prebrati kakšno poglavje ali dva. Podpira OPDS za povezavo z lastnim strežniki in nalaganje knjig (Calibre, Grimmory, ...) in KOReader sync za sinhronizacijo napredka branja. Knjige lahko naložiš tudi preko integiranega spletnega strežnika ali pa direktno na SD kartico. Sam si lastim dva (Aliexpress, uradna trgovina), belega in črnega s flip magnetnim ovitkom. Dejansko imam samo enega, ker sta mi črnega otroka zaplenila za branje domačih branj. 5 Navedek Povezava do prispevka
F5ve Stringed Objavljeno 29. april 2026 Share Objavljeno 29. april 2026 So zelo vsecni ja. Sam js nujno rabim backlight zraven. Ce bi ga imel, bi ga ze zdavnaj narocil. Pa vem, da govorimo o precej mali kapaciteti ampak baterija na Kindlu semizdi da zdrzi precej dlje od tega Nisem pa vedel, da KOReader ocitno deluje tut na ESP32 napravah, sick shit Navedek Povezava do prispevka
Majek Objavljeno 29. april 2026 Share Objavljeno 29. april 2026 Zanimivo. Bo treba nabavit ob priliki in se malo poigrat s tem. Samo upam, da me ne premami in kr oba 3 in 4 naročim, še preden vem v kaj se podajam. Navedek Povezava do prispevka
Majek Objavljeno 29. april 2026 Share Objavljeno 29. april 2026 (urejano) hehehe grem na aliexpress in (baje slovenec) ... 29. april 2026 uredilo bitje Majek Navedek Povezava do prispevka
Merithyn Objavljeno 30. april 2026 Share Objavljeno 30. april 2026 F5ve Stringed reče pred 19 urami: So zelo vsecni ja. Sam js nujno rabim backlight zraven. Ce bi ga imel, bi ga ze zdavnaj narocil. Pa vem, da govorimo o precej mali kapaciteti ampak baterija na Kindlu semizdi da zdrzi precej dlje od tega Nisem pa vedel, da KOReader ocitno deluje tut na ESP32 napravah, sick shit Baje je že načrtovan Xteink X4 v2, ki naj bi potem imel frontlight ja. Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 30. april 2026 Share Objavljeno 30. april 2026 Jaz sem zdaj pogledal en review video in se mi zdi naprava absolutno premajhna. Pac ja, na hitro preberes poglavje ali dva max, to pa konec koncev lahko naredim tudi na telefonu? Navedek Povezava do prispevka
Majek Objavljeno 30. april 2026 Share Objavljeno 30. april 2026 Telefon nima več faktorja zanimive igračke. 1 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 30. april 2026 Share Objavljeno 30. april 2026 Majek reče pred 1 uro: Telefon nima več faktorja zanimive igračke. Fair point Navedek Povezava do prispevka
Majek Objavljeno 1. maj 2026 Share Objavljeno 1. maj 2026 Hehe tipično. Pa ur po tistem, ko sem naročil x4 z aliexpressa pa se je pojavilo polno postov na redditu, kako je xteink onemogočil flashanje naprav. Sicer pol so sledile informacije, da za mednarodni trg ni in ne bo tako, ampak meni to nič ne pomaga, ker sem naročil z Aliexpressa in je blo že poslano preden sem videl te informacije. Zdaj pa čakat, da vidim kakšno naprava pride. V najslabšem primeru bom ša moral stock software furat, mogoče ga bodo celo izboljšali kot obljublajo. Je pa zanimivo, da se sploh s tem ubadajo glede nato, če sem zasledil da itak gredo na Android z napravami, ki prihajajo. Navedek Povezava do prispevka
FRUC:) Objavljeno 5. maj 2026 Share Objavljeno 5. maj 2026 Se da kje dobit ebooke slovenskih knjig/slovenskih prevodov? Navedek Povezava do prispevka
NixoN Objavljeno 6. maj 2026 Share Objavljeno 6. maj 2026 https://bukve.ahod.si u: ahodmn3 p: gnojisce 6 3 Navedek Povezava do prispevka
FRUC:) Objavljeno 7. maj 2026 Share Objavljeno 7. maj 2026 Opa, top! Hvala. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.