Skoči na vsebino

Bralniki, aplikacije in e-knjige na splošno

DaCapo

Priporočeni prispevki

NixoN reče Dne, 6. 5. 2026 at 11:45:

Wooow, najlepsa hvala. 

Ampak ne najdem nacina kako bi lahko dolpotengil in nalozil na (offline) Kindla? Vidim samo send to the email, ampak ne funkcionira s privat gmailom :(

uredilo bitje GTA
Povezava do prispevka
Dog reče pred 4 urami:

Hahahahh, bojo kurac ja

KOReader bo se vedno laufal na mojem 2019 modelu

Pa knjige se bojo tut dale brat gor

Zakaj bi sploh komu padlo na pamet, da bi uporabljal Kindle store, mi je nasploh neznanka, zej pa so se downright v hrbet stihnili vse uporabnike, ki jim nosijo kes

Jailbreakajte si svoje Amazon naprave, niso vredne pol pizde pocenega grosa, ce jih ne

Povezava do prispevka
magični kralj reče pred 3 urami:

ce koga skrbi da je kompliciran jailbreak - dobesedno samo kopiras par filejev amo in tamo :D 

Jaz imam itak Kobota, ker sem se že pred leti hotel izognit Amazonu, tako da nimam teh skrbi. Sem pa razmišljal, če bi tudi sam fuknil gor KOReader, pa ne vidim nekih ful izboljšav razen dark modea (ki ga je moj Kobo izgubil z updateom, lol) ter wireless prenosa knjig iz kompa, kar pa mi ni neka ful nuja. Ostalo se mi zdijo samo neke customization opcije, ki jih ne uporabljam/pogrešam. A je še kaj več tle v ozadju? 

Povezava do prispevka
Mutombo reče pred 12 minutami:

tko kot nekdo ki je dal plex u/gesla in je blo mal bolj pestro 

Ce bo kdorkoli zgubil geslo, mate tule se enkrat moj permanent drive s to knjiznico, minus plus 5 knjig

https://drive.google.com/drive/folders/1JGC5j-QuZSFNqBHB2N-hRgxWC3pRxV5e?usp=sharing

Avion reče pred 53 minutami:

Ostalo se mi zdijo samo neke customization opcije, ki jih ne uporabljam/pogrešam. A je še kaj več tle v ozadju? 

Za Kobote ne vem, ker ga nisem nikol uporabljal. Js na stock Kindle readerju nisem mel dolocenih opcij, ki jih smrdljivi Amazon gatekeepa na novejsih modelih, dark mode recimo, pa to, da si lahk dam v dva stolpca knjigo, obracam ekran po mili volji, pa touch shortcuti v kotih naprave so tut zakon stvar

Pa bere bilokake fajle, ne samo .mobi in ne rabim vec konvertat nicesar, da se nalozit custom fonte, custom screensaverje, da ne rabim vec gledat coverjev od random smut dogshit literature, ki se jo Crapazon spomni nasrat gor in mam namest tega pregled, kaj berem, kolk mi je se ostalo in cajt zapravljen za branje

Nasplosno so sami plusi, kar se tice primerjave s stock Kindle experiencom. Pa na mojem pradavnem modelu je mnogo hitrejsi pri refreshanju knjig v libraryju in samem listanju, overall je mnogo bolj smooth in pleasurable reading izkustvo. Kobo ma verjetno dost od teh opcij ze po defaultu, ne vem, sej pravim, nisem jih nikoli niti videl na blizu. Na Kindlu je pa razlika po jailbreaku noc in dan

Pa se en app je za branje stripov, Mangle Reader se mu rece, jaz ga sicer nimam instaliranega, ker ze KOReader isto lepo prebere .cbr fajle, on je pa se baje majckeno boljsi in z proper comic reading funkcijami. Tako da je jailbreak Win-Rar situacija za vse - in stripoljube in knjigozerce, ko jebe Bezosa in kompanijo, mrs

uredilo bitje F5ve Stringed
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
Merithyn reče pred 4 urami:

A se samo meni zdi ali so z novim firmware-om barvne slike ratale ful lepše na Boox reader-ju. Baje so dodali smoothing ampak se mi zdi da so tudi splošen rendering spremenili (imam boox go7 color). :ninja:

Ej, koliko ti na tem readerju zdrži baterija? A je zaradi Androida (saj je gor Android) kaj večja poraba ali je primerljivo z ostalimi bralniki? 

Povezava do prispevka
Avion reče pred 3 urami:

Ej, koliko ti na tem readerju zdrži baterija? A je zaradi Androida (saj je gor Android) kaj večja poraba ali je primerljivo z ostalimi bralniki? 

Predvsem je odvisno od uporabe in discipline. Vsekakor ne zdrži tako dolgo kot Kindle ali Kobo bralnik ampak me niti ne moti dokler ni tako pogosto. :P

Drugače pri svojem opažam da ga ponavadi polnem 1x na teden pa kar dosti berem.

Je pa to s pravilom da ne vklapljaš WIFI pa da imaš smiselno sleep/turn off nastavljen (5 min sleep / 1h turn off je kr ok)

Tudi drugih aplikacij nimam dosti nameščenih kot samo default NEO reader, ki ga BOOX uporablja pa Mihon za branje mang.

Če pa vklopiš WIFI ti ne zdrži niti en dan btw. :rofl:

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...