The Mothership Objavljeno 15. julij 2024 Share Objavljeno 15. julij 2024 Lep pozdrav vsem avtoznalcem in tudi ostalim obiskovalcem izbe in teme. Rad bi vas vprašal, kako lahko uporabnik preveri pravilno delovanje klimatske naprave v avtu oziroma konkretneje, kakšna mora biti temperatura zraka, ki piha ven iz prezračevalnih šob ob nastavljeni najnižji temperaturi in najvišji moči pihanja (in vklopljeni klimatski napravi, jasno). Poleg vašega strokovnega mn3nja bi bil zelo hvaležen tudi za kakšno kolikor-toliko strokovno referenco (npr. spletna stran proizvajalca ipd). vnaprej hvala in lep avtomobilski lp še naprej. Navedek Povezava do prispevka
Me3do Objavljeno 15. julij 2024 Share Objavljeno 15. julij 2024 Mrzla Lp 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 15. julij 2024 Share Objavljeno 15. julij 2024 (urejano) The Mothership reče pred 6 urami: Lep pozdrav vsem avtoznalcem in tudi ostalim obiskovalcem izbe in teme. Hvala. Jaz sem obiskovalec in ne avtoznalec, zato ti na vprašanje žal ne znam odgovoriti. Sem pa vesel pozdrava in pošiljam pozdrave nazaj. 15. julij 2024 uredilo bitje Aktivist Vanč 1 Navedek Povezava do prispevka
Andro Objavljeno 15. julij 2024 Share Objavljeno 15. julij 2024 (urejano) nimam pojma, sem sel pa sprobat pri vklopljeni klimi, izklopljeni recirkulaciji, nastavljeni najnižji temperaturi, nastavljeni najnižji moči pihanja (hitrejši zrak ima manj prilike za shladit se) in zunanjih 26°C/60% se je temperatura zraka, ki piha ven iz prezračevalnih šob v par minutah spustila na 7°C 15. julij 2024 uredilo bitje Andro 1 Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 16. julij 2024 Share Objavljeno 16. julij 2024 boljša smernica ti bo čas od zadnje polnitve. na par let je to treba nardit, hočeš nočeš. moja vsaj 6 let (če ne kar 10) ni bla filana in je blo v sistemu le še 30% plina. ne rabim poudarjat, da je klima delala pozimi in poleti za en kurac. Navedek Povezava do prispevka
Slick Objavljeno 16. julij 2024 Share Objavljeno 16. julij 2024 jp, će imaš občutek, da shladi slabše kot prej, potem je čas za dofilat plin Navedek Povezava do prispevka
motika Objavljeno 16. julij 2024 Share Objavljeno 16. julij 2024 Pihat mora mrzlo, tolk da ne zdržiš tega pihanja (če pustiš roko recimo gor nekaj časa) ker je precej prehladno. Lahko rečem da je pri vseh mojih avtih držalo vsaj po 7-8 let (od novega oz. zadnjega polnenja)- Navedek Povezava do prispevka
catal Objavljeno 16. julij 2024 Share Objavljeno 16. julij 2024 Po servisu, polnenju plina je dosegla najnižje 8,0C. Navedek Povezava do prispevka
HellAngel Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 The Mothership reče Dne, 15. 7. 2024 at 15:07: Lep pozdrav vsem avtoznalcem in tudi ostalim obiskovalcem izbe in teme. Rad bi vas vprašal, kako lahko uporabnik preveri pravilno delovanje klimatske naprave v avtu oziroma konkretneje, kakšna mora biti temperatura zraka, ki piha ven iz prezračevalnih šob ob nastavljeni najnižji temperaturi in najvišji moči pihanja (in vklopljeni klimatski napravi, jasno). Poleg vašega strokovnega mn3nja bi bil zelo hvaležen tudi za kakšno kolikor-toliko strokovno referenco (npr. spletna stran proizvajalca ipd). vnaprej hvala in lep avtomobilski lp še naprej. Po priporočilih proizvajalcev bi moral klimo filat in dezinficirat vsaki dve leti, oz. če narediš letno več kot 30k km, pa vsako leto. Pri filanju ne samo dofilaš, ampak tudi zamenjaš plin. Mal poguglaj "vzdrževanje avto klime" in boš dobil nebroj zadetkov. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 20. julij 2024 Share Objavljeno 20. julij 2024 Na dve leti ali celo leto? Pa dejansko kdo dela to? Poznate koga? Jaz vse, ki poznam, ne filajo nikoli. Seveda, če deluje in dokler deluje. Navedek Povezava do prispevka
motika Objavljeno 21. julij 2024 Share Objavljeno 21. julij 2024 (urejano) Aktivist Vanč reče pred 22 urami: Na dve leti ali celo leto? Pa dejansko kdo dela to? Poznate koga? Jaz vse, ki poznam, ne filajo nikoli. Seveda, če deluje in dokler deluje. Ne, verjetno čist nobeden. In ta priporočila so direkt zlagana. Kakšno filanje in dezinfekcija na dve leti, lepo te prosim. Jaz sm kupil novega, letos bo star tri leta, lihkar bom nardil 40.000km in na nobenem servisnem intervalu do zdaj ni predpisano karkoli s klimo razen menjava kabinskega filtra. Tko da so to bolj pobožne sanje aftermarket klimarjev. 21. julij 2024 uredilo bitje motika Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 29. julij 2024 Share Objavljeno 29. julij 2024 6(?, ne vem) let star avto, nikoli filal klime. Navedek Povezava do prispevka
HellAngel Objavljeno 29. julij 2024 Share Objavljeno 29. julij 2024 motika reče Dne, 21. 7. 2024 at 13:14: Ne, verjetno čist nobeden. In ta priporočila so direkt zlagana. Kakšno filanje in dezinfekcija na dve leti, lepo te prosim. Jaz sm kupil novega, letos bo star tri leta, lihkar bom nardil 40.000km in na nobenem servisnem intervalu do zdaj ni predpisano karkoli s klimo razen menjava kabinskega filtra. Tko da so to bolj pobožne sanje aftermarket klimarjev. Servisne intervale za avto predpisuje proizvajalec. Klima je bolj periferija, pomožni sistem in kot takšna ni kritična za delovanje avta, tako da se proizvajalci ne ukvarjajo posebej s predpisevanjem intervalov za klimo. Ta plin ki ti hladi luft ki dihaš v avtu košta ca 40 eur za zamenjat. Dezinfekcija še kakšnih 20 eur zraven. Ni to nek blazen strošek. Loh pa tud zaugaš vso svinjarijo in plesen ki se ti nabere po ceveh, ti noben ne brani. Jst po ca. 2-3 letih opazim da precej slabš hladi. Del plina uide iz sistema, oslabi in klima ni več tok efektivna. Po greš pa nafilat plin in ko da bi mel ganz novo, ornk razlika. Arey reče pred 2 urama: 6(?, ne vem) let star avto, nikoli filal klime. Počas ti klima peša tok da ne opaziš razlike. Pejt nafilat plin in boš vidu da je ko dan in noč. 1 Navedek Povezava do prispevka
Nick_O Objavljeno 30. julij 2024 Share Objavljeno 30. julij 2024 Bom vprašal tukaj ker se govori o klimah. A tudi pri hišni klimi ste že menjali plin? Imam staro 6 let, pa mi slabo hladi. Ko mi je majstr montiral je reku da je kao za vedno in da ni treba menjat plina? Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 30. julij 2024 Share Objavljeno 30. julij 2024 (urejano) Nisem. Zdaj jo imam 5 let in dela po filingu čist ok. Prejšnjo sem imel/smo imeli 18 let in je do konca hladila enako, so pa vsi kovinski deli zrjaveli in je bla za bek fuknit. 30. julij 2024 uredilo bitje Aktivist Vanč 1 Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 30. julij 2024 Share Objavljeno 30. julij 2024 motika reče Dne, 16. 7. 2024 at 13:05: Pihat mora mrzlo, tolk da ne zdržiš tega pihanja (če pustiš roko recimo gor nekaj časa) ker je precej prehladno. Lahko rečem da je pri vseh mojih avtih držalo vsaj po 7-8 let (od novega oz. zadnjega polnenja)- v večini avtov sem opazila razliko po cca 6 leih, 7-8 bi blo že kr slabo Denis reče pred 2 urama: Bom vprašal tukaj ker se govori o klimah. A tudi pri hišni klimi ste že menjali plin? Imam staro 6 let, pa mi slabo hladi. Ko mi je majstr montiral je reku da je kao za vedno in da ni treba menjat plina? če slabo hladi, pokliči serviserja, pa bo on povedal kaj ji je moji starši so ga prvič po 15 letih in so dobil skor novo klimo nazaj se pa pri hišnih ponavad počasnejš pozna kot v avtomobilih 1 Navedek Povezava do prispevka
modriadsl Objavljeno 30. julij 2024 Share Objavljeno 30. julij 2024 Denis reče pred 6 urami: Bom vprašal tukaj ker se govori o klimah. A tudi pri hišni klimi ste že menjali plin? Imam staro 6 let, pa mi slabo hladi. Ko mi je majstr montiral je reku da je kao za vedno in da ni treba menjat plina? Lahko da ti kje minimalno spušča in je treba sčasoma dofilat. To ti majster malo dofila in bi moralo takoj bolje hladiti. Če ti po parih dneh spet ne hladi je prišlo, do nekega večjega uhajanja in je treba sanirat. 1 Navedek Povezava do prispevka
Kristus Jezus! Objavljeno 12. februar 2025 Share Objavljeno 12. februar 2025 HellAngel reče Dne, 29. 7. 2024 at 23:10: Servisne intervale za avto predpisuje proizvajalec. Klima je bolj periferija, pomožni sistem in kot takšna ni kritična za delovanje avta, tako da se proizvajalci ne ukvarjajo posebej s predpisevanjem intervalov za klimo. Ta plin ki ti hladi luft ki dihaš v avtu košta ca 40 eur za zamenjat. Dezinfekcija še kakšnih 20 eur zraven. Ni to nek blazen strošek. Loh pa tud zaugaš vso svinjarijo in plesen ki se ti nabere po ceveh, ti noben ne brani. Jst po ca. 2-3 letih opazim da precej slabš hladi. Del plina uide iz sistema, oslabi in klima ni več tok efektivna. Po greš pa nafilat plin in ko da bi mel ganz novo, ornk razlika. Počas ti klima peša tok da ne opaziš razlike. Pejt nafilat plin in boš vidu da je ko dan in noč. Meni je Toyota servis zadnjič zatrdil, da je 4-5 let nominalen čas za servis klime (avto bo letos star 4 leta). Pred dvema letoma sem sam zahteval dezinfekcijo - efekta majkemi ni bilo, pa ni bilo glih 20€. Kaj točno razen polnjenja smatrajo pod servis mi niso povedali, več od tega ne pričakujem. Dvomim da jim bom letos dal zeleno luč za to, ker klima dela OK, razen to da je po defaultu šibkejša ker ni mehansko gnan kompresor. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 13. februar 2025 Share Objavljeno 13. februar 2025 Moj avto je star 5 let pa klima dela ko šus brez vsakih servisov Navedek Povezava do prispevka
Kristus Jezus! Objavljeno 14. februar 2025 Share Objavljeno 14. februar 2025 Je kompresor gnan prek jermena ali elektromotorja? What gives? Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 14. februar 2025 Share Objavljeno 14. februar 2025 To ti pa odkrito res ne znam povedat. Ko bo potreba kaj rihtat mogoče zvem 1 Navedek Povezava do prispevka
catal Objavljeno 21. februar 2025 Share Objavljeno 21. februar 2025 (urejano) Adriano reče Dne, 13. 2. 2025 at 10:06: Moj avto je star 5 let pa klima dela ko šus brez vsakih servisov Ampak kolk prevozenih je ta prav podatek, po moje na ene 150K bi skoraj moral servisirat. 21. februar 2025 uredilo bitje catal Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 22. februar 2025 Share Objavljeno 22. februar 2025 catal reče pred 12 urami: 150K Uf to se mam enkrat tolko casa (okrog 70k trenutno) Navedek Povezava do prispevka
catal Objavljeno 22. februar 2025 Share Objavljeno 22. februar 2025 (urejano) Po moje ti na 100K ziher kej plina izmagli. Samo itak če počas pada sposobnost klime in zgubiš 20% tudi opaziš ne najbrž. 22. februar 2025 uredilo bitje catal Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.