BigBoss82 Objavljeno 11. avgust 2024 Share Objavljeno 11. avgust 2024 Ok na hitro, ce ima kdo kaksno idejo. Ze tretji rami so mi crknili na sistemu. Pac PC ne boota, une lucke spodaj kazejo napako na ramih oz ne gre cez ram. Vedno, ko kupim nove, dela in pol cez cas crkne. Na zalost nimam drugega sistema, da bi probal, ce rami tam delajo al jih je sfukalo, ma vrjetno jih je, tako da bom nesel na servis jbt ga. Sam zdaj ne vem..ze prej sem sumil osnovno plosco, zdaj sem skoraj siguren, da osnovna neki jebe. Je mozno da je lahko tudi PSU? Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 11. avgust 2024 Share Objavljeno 11. avgust 2024 Plošča ali PSU 100%. Ni šanse da so rami, ker novi rami so mi po mojem v 30-ih letih enkrat samkrat crknili, da bi pa trije na istem sistemu je pa čisto nepojemljivo. Razen če kupuješ rabljena jajca? Tisto pa hitro lahko dobiš večkrat zjeban pasji drek. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 11. avgust 2024 Share Objavljeno 11. avgust 2024 Jaz sem tudi praktično prepričan, da ni variante, da bi 3x zapored naletel na slabe rame. Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 11. avgust 2024 Avtor Share Objavljeno 11. avgust 2024 (urejano) Ja Jah nic bom peljal na servis pa naj tam stestirajo al je psu al maticna.. upam, da bodo lahko ugotovili, ker meni se ne sanja kako bi to ugotovil.. Pa ne vem tudi kako mi lahko PSU jebe rame preko maticne in vedno samo rame, ampk na google pravijo, da lahko Ne vem, sumim tudi da je mogoce kej maticna v povezavi z XMP krivo, ker uni prvi rami, ko sem izklopil xmp so delali lol, neki casa 2xlol.. pa updejtal sem bios za 13th gen na osnovni al neki, mogoce tudi to kaj mucka, sam dvomim.. Jebiga grem na servis po 20tih letih 11. avgust 2024 uredilo bitje BigBoss82 Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 12. avgust 2024 Share Objavljeno 12. avgust 2024 (urejano) Lahko so samo slabi kontakti na MB za rame, dej ven not, večkrat... 12. avgust 2024 uredilo bitje Bessie Navedek Povezava do prispevka
👽vlaho Objavljeno 12. avgust 2024 Share Objavljeno 12. avgust 2024 PSU sigurno ni, plata je kriva 1 Navedek Povezava do prispevka
Ronin.si Objavljeno 12. avgust 2024 Share Objavljeno 12. avgust 2024 Če je asus plata je garant kriva, ker so mel celo serijo z napakami ki so dajale večjo voltažo kot je bila safe. Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 12. avgust 2024 Avtor Share Objavljeno 12. avgust 2024 Bessie reče pred 7 urami: Lahko so samo slabi kontakti na MB za rame, dej ven not, večkrat... To sem probal ze veckrat, prav jih je zjebalo.. prvic ko se je to zgodilo, sem to naredil in je en ram pol se delal neki casa vlaho reče pred 7 urami: PSU sigurno ni, plata je kriva Ja sej jebes ser is sem narocil kar novo plato na amazonu ze kije 30% off Ronin.si reče pred 4 urami: Če je asus plata je garant kriva, ker so mel celo serijo z napakami ki so dajale večjo voltažo kot je bila safe. Gigabyte z690 UD Sam sej updejtal bios za 13600kf V glavnem pol sem sestavil pc za kolega s podobno plato ampak z790 UD, kosem jz kupoval je ni se bilo in ostale z790 so bile ful drage.. no zdaj sem narocil isto tako da..upajmo da bo Res pa da ne kupujem nikolineke drage osnovne ker ne navijam in mije brezveze, samo da dela pac Navedek Povezava do prispevka
jlpktnst Objavljeno 12. avgust 2024 Share Objavljeno 12. avgust 2024 BigBoss82 reče pred 6 urami: To sem probal ze veckrat, prav jih je zjebalo.. prvic ko se je to zgodilo, sem to naredil in je en ram pol se delal neki casa Ja sej jebes ser is sem narocil kar novo plato na amazonu ze kije 30% off Gigabyte z690 UD Sam sej updejtal bios za 13600kf V glavnem pol sem sestavil pc za kolega s podobno plato ampak z790 UD, kosem jz kupoval je ni se bilo in ostale z790 so bile ful drage.. no zdaj sem narocil isto tako da..upajmo da bo Res pa da ne kupujem nikolineke drage osnovne ker ne navijam in mije brezveze, samo da dela pac Sej veš da maš intel CPU ki bo zgorel kmalu? En random članek če nisi spremljal: https://www.zdnet.com/article/intel-chip-bug-faq-which-pcs-are-affected-how-to-get-the-patch-and-everything-else-you-need-to-know/ TLDR: 13,14th gen intel CPUji crkujejo. Garancijo so baje podaljšal Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 12. avgust 2024 Avtor Share Objavljeno 12. avgust 2024 Sem vidu ja imam youtube dokler dela dela Navedek Povezava do prispevka
PS5 Lover Objavljeno 13. avgust 2024 Share Objavljeno 13. avgust 2024 Idi na ryzen brate Že 5700X3D je top šhit 1 Navedek Povezava do prispevka
MaDrung Objavljeno 6. oktober 2024 Share Objavljeno 6. oktober 2024 (urejano) Sam a ni tak, da če pogledaš koliko je reklamacij na CPUjih, jih je na ryzen še nekoliko več, samo da ni to v medije zaplavalo? https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/puget-says-its-intel-chips-failures-are-lower-than-ryzen-failures-retailer-releases-failure-rate-data-cites-conservative-power-settings 6. oktober 2024 uredilo bitje MaDrung Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 6. oktober 2024 Share Objavljeno 6. oktober 2024 Sej ves kaj pravijo za statistiko Navedek Puget notes that it only sells Intel's top two models, the XX700K and XX900K, so only the failure rates of those specific models are included in the data — that's an important caveat, as these are the highest-end Intel models that are thought to suffer from the issue the most. Okej, ne povejo pa katere serije AMDjev prodajajo... Niti kolk tega je Ryzen 3, ne 5, ne 7, ne 9. Iz tega lahko zdej ugibas kolk je crknjenih katerih in pol lahk to se mal razdrobis. Pol mas se... Navedek When viewing the comparative Intel and Ryzen dataset, you should take into account the relatively small sample size coupled with the disproportionate number of units shipped. While AMD Ryzen 5000 and 7000 series chips have a higher failure rate in terms of percentage, we should also note that these chips were launched in 2020 and 2022, while the 13th- and 14th-gen Intel chips were launched in 2022 and 2023. in pa kljucni del: Navedek Recent data also showed that 13th-gen Intel Core processors have "a steady and elevated failure rate," while the 14th-gen Intel chips had a "recent spike of failures." That is consistent with what we would expect from a chip degradation issue that would intensify over time. Puget also notes that Intel failure rates will likely increase in the future. Bolj "boli" folk da so 2 leti intelu tezil da so CPUji zanic, Intel je prvo zanikal vse... pol je krivdo prevalil na MOBO poizvajalce, zdej ko pa kocno pride iz vec virov da so CPUji sami, pa se zgovarjajo da nimajo dost zaloge da bi povrnal vse RMA-je... 1 Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 6. oktober 2024 Avtor Share Objavljeno 6. oktober 2024 (urejano) Kaj RMA pomeni, da ti dajo novega al vrnejo pare? Ne da se mi googlat sori Drugace pa ja.. ta degradacija povzroci neko anksjoznost Najbolj pa so mi smeh uni ki pravijo da ZARES fixas tako, da znizas multiplajer na 52 in pol se nizje volte al celo power.. in rame na max 6000 Ja sej ql sam pol imas dobis 13600 z 8 jedrial 13700 Skratka kupis porseja in ga downtunas na bmwja 3 5 .. raje da mi degradira in ga fuknem v smece in kupim amd in nobo osnovmo pizda.. mislim ce ze kupis oz das tolilo denarja za tak cpu Jaz sem dal rame na 6000 Volte max 1.4 Undervolt offset -0.070 Powerlimit 253w Pa se neke malenkosti, da je performance pac kot more bit.. Ma da bom disejblal e core in fixal na 5200 p core in manjsa power in volte.. kaj si fuknjen, ce mivseeno oksidira ga raje fuknem v smeti oz naredim rma 6. oktober 2024 uredilo bitje BigBoss82 Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 7. oktober 2024 Share Objavljeno 7. oktober 2024 BigBoss82 reče pred 16 urami: Kaj RMA pomeni, da ti dajo novega al vrnejo pare? Ne da se mi googlat sori Dobesedo nas garancijski/stvarna napaka postopek... Vracilo pol ti pa al dajo drug izdelek, al denar al pa popravjo... Sam more bit bad da ne mors dobit drujga procesorja, ker jih nimajo dovolj izdelanih... Popravit se jih pa ne da. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 30. december 2024 Share Objavljeno 30. december 2024 Zdi se mi da sem mel/imam nek podoben problem, sicer na mojem prastarem sistemu, ki verjetno ze ma “pravico” kaj jebat. Pred kratkim se mi je zacelo dogajat, da pc ni htel bootat v windows, na maticni pa mi je javljalo al “AE” al pa “66” in bootlight on. Guglal napake in prisel do ugotovitve, da nobeno od teh sporocil ne pomeni nujno napake, ce pa gre za napako pa naj bi blo najverjetneje nekaj z rami. In glej ga zlomka res sam dajal oba sticka mal not mal ven, sprobal vse slote in je nekaj casa delalo, nekaj casa spet ne. Mel sem pa cpu do pred kratkim kr konkretno navit, ko je zacelo jebat sem downclockal vse na stock. Tudi rame sem dajal v xmp profil pa spet iz njega, skratka sprobal vsega in svašta. Celo sata kable sem predrmal in premešal med ssdjem, navadnim diskom in disc driveom. Potem na koncu sem zacel ze sumit nek potencialni short, ker se mi dva vijaka, kjer je pritrjen cpu cooler zadaj dotikata matične, gre za tak dizajn coolerja/ohisja jbg. Mala moznost da bi bil to razlog, ker je tko ze dolgo leta in do zdaj ni prihajalo do tezav. Kakorkoli ze, za ziher sem dal se tam vmes nek tanek sloj plastike. Predrmal sem še par nastavitev v biosu, izklopu fast boot, se enkrat preveril vrstni red zagonskih diskov, vklopljen xmp profil, ostalo bolj al manj stock. Aha pa se spustil sem ves luft iz sistema, ki se vsake tolko nabere (izklopim pumpo iz cpu fan prikljucka da nekaj ur laufa na max in odprem pokrov rezervoarja) + generalno spucal in spihal prah v kišti. No po zgoraj opisanem “velikem servisu” je za zdaj nehalo jebat, pa da vidimo kako dolgo zdrzi, razmisljam da bi koncno kupil nov pc ob koncu podpore za windows 10, kar bi naj blo nekje konec 2025. Specs: - amd fx 8350 - amd radeon r9 290 - 2x8gb (16gb) g-skill ares ddr3 1600mhz (xmp profil) - samsung evo ssd 256gb - 1tb wd blue sata disk - maticna asus crosshair v formula z - full ekwb loop hlajenje Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 30. december 2024 Share Objavljeno 30. december 2024 Se malenkost, nardil sem tudi windows memory test al kaj je ze, ni javilo nobene napake na ramih. Memtesta86 sicer nisem zalaufal. Tudi dvomim, da bi bil krivec PSU. Kot je ugotovil že nekdo zgoraj najbolj sumim matično ploščo. PSU mam nek seasonic, ki bi naj veljal za kvalitetnega in zanesljivega. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 4. januar 2025 Share Objavljeno 4. januar 2025 Adriano reče Dne, 30. 12. 2024 at 17:04: Zdi se mi da sem mel/imam nek podoben problem, sicer na mojem prastarem sistemu, ki verjetno ze ma “pravico” kaj jebat. Pred kratkim se mi je zacelo dogajat, da pc ni htel bootat v windows, na maticni pa mi je javljalo al “AE” al pa “66” in bootlight on. Guglal napake in prisel do ugotovitve, da nobeno od teh sporocil ne pomeni nujno napake, ce pa gre za napako pa naj bi blo najverjetneje nekaj z rami. In glej ga zlomka res sam dajal oba sticka mal not mal ven, sprobal vse slote in je nekaj casa delalo, nekaj casa spet ne. Mel sem pa cpu do pred kratkim kr konkretno navit, ko je zacelo jebat sem downclockal vse na stock. Tudi rame sem dajal v xmp profil pa spet iz njega, skratka sprobal vsega in svašta. Celo sata kable sem predrmal in premešal med ssdjem, navadnim diskom in disc driveom. Potem na koncu sem zacel ze sumit nek potencialni short, ker se mi dva vijaka, kjer je pritrjen cpu cooler zadaj dotikata matične, gre za tak dizajn coolerja/ohisja jbg. Mala moznost da bi bil to razlog, ker je tko ze dolgo leta in do zdaj ni prihajalo do tezav. Kakorkoli ze, za ziher sem dal se tam vmes nek tanek sloj plastike. Predrmal sem še par nastavitev v biosu, izklopu fast boot, se enkrat preveril vrsti red zagonskih diskov, vklopljen xmp profil, ostalo bolj al manj stock. Aha pa se spustil sem ves luft iz sistema, ki se vsake tolko nabere (izklopim pumpo iz cpu fan prikljucka da nekaj ur laufa na max in odprem pokrov rezervoarja) + generalno spucal in spihal prah v kišti. No po zgoraj opisanem “velikem servisu” je za zdaj nehalo jebat, pa da vidimo kako dolgo zdrzi, razmisljam da bi koncno kupil nov pc ob koncu podpore za windows 10, kar bi naj blo nekje konec 2025. Specs: - amd fx 8350 - amd radeon r9 290 - 2x8gb (16gb) g-skill ares ddr3 1600mhz (xmp profil) - samsung evo ssd 256gb - 1tb wd blue sata disk - maticna asus crosshair v formula z - full ekwb loop hlajenje Po 12-ih letih je verjetno procesor ze malo obrabljen, sploh ce si ga imel OC-janega, je visja verjetnost da ga memory controler jebe. Le-ta je integriran na procesorju samem in je ponavadi zacetna stvar ki zacne strajkat ko navijas. Malo sem zasledil, da bi MOGOCE lahko pomagalo dat rame v 2T nacin in/ali pa malenkost povisat volazo na northbridge-u po tem ko posodobis/preveris ce imas novejsi BIOS. Alternativno lahko reskiras malo vec kot dvajsetaka in nabavis nov set RAMov da vidis ce to pomaga. Verjetnost je sicer manja, ni pa 0. Ce ne pomaga, posljes nazaj in dobis povrnjen denar. Lahko pa probas kontaktirat G.Skill, kajti Navedek Lifetime Warranty All G.SKILL memory products come with a lifetime warranty and the G.SKILL technical team is always ready to provide consumers with complete technical support via online forums, telephone and email. Pa vidis ce ti posljejo nove Adriano reče Dne, 30. 12. 2024 at 17:04: Aha pa se spustil sem ves luft iz sistema, ki se vsake tolko nabere (izklopim pumpo iz cpu fan prikljucka da nekaj ur laufa na max in odprem pokrov rezervoarja) Ta nacin ti pomaga zgolj in samo v primeru, da je rezervoar tud najvisja tocka vodnega loopa. Drugace ne porine ven zraka... Ne mores premagat fizike. 1 Navedek Povezava do prispevka
bleachedagnus Objavljeno 10. maj 2026 Share Objavljeno 10. maj 2026 Adriano reče Dne, 30. 12. 2024 at 17:04: Zdi se mi da sem mel/imam nek podoben problem, sicer na mojem prastarem sistemu, ki verjetno ze ma “pravico” kaj jebat. Pred kratkim se mi je zacelo dogajat, da pc ni htel bootat v windows, na maticni pa mi je javljalo al “AE” al pa “66” in bootlight on. Guglal napake in prisel do ugotovitve, da nobeno od teh sporocil ne pomeni nujno napake, ce pa gre za napako pa naj bi blo najverjetneje nekaj z rami. In glej ga zlomka res sam dajal oba sticka mal not mal ven, sprobal vse slote in je nekaj casa delalo, nekaj casa spet ne. Mel sem pa cpu do pred kratkim kr konkretno navit, ko je zacelo jebat sem downclockal vse na stock. Tudi rame sem dajal v xmp profil pa spet iz njega, skratka sprobal vsega in svašta. Celo sata kable sem predrmal in premešal med ssdjem, navadnim diskom in disc driveom. Potem na koncu sem zacel ze sumit nek potencialni short, ker se mi dva vijaka, kjer je pritrjen cpu cooler zadaj dotikata matične, gre za tak dizajn coolerja/ohisja jbg. Mala moznost da bi bil to razlog, ker je tko ze dolgo leta in do zdaj ni prihajalo do tezav. Kakorkoli ze, za ziher sem dal se tam vmes nek tanek sloj plastike. Predrmal sem še par nastavitev v biosu, izklopu fast boot, se enkrat preveril vrsti red zagonskih diskov, vklopljen xmp profil, ostalo bolj al manj stock. Aha pa se spustil sem ves luft iz sistema, ki se vsake tolko nabere (izklopim pumpo iz cpu fan prikljucka da nekaj ur laufa na max in odprem pokrov rezervoarja) + generalno spucal in spihal prah v kišti. No po zgoraj opisanem “velikem servisu” je za zdaj nehalo jebat, pa da vidimo kako dolgo zdrzi, razmisljam da bi koncno kupil nov pc ob koncu podpore za windows 10, kar bi naj blo nekje konec 2025. Specs: - amd fx 8350 - amd radeon r9 290 - 2x8gb (16gb) g-skill ares ddr3 1600mhz (xmp profil) - samsung evo ssd 256gb - 1tb wd blue sata disk - maticna asus crosshair v formula z - full ekwb loop hlajenje eh to je vse že super staro, najboljše da greš na am4, kak 5950x (če rabiš veliko jeder) oziroma kak 5800xt ali 5700x... bi rekel 5800x3d oziroma 5700x3d ampak tega se praktično ne dobi več in 64gb rama, b550 matična in kak 9060xt 16gb oziroma 9070/9070xt, 990 pro 4tb in kak 12tb+ hdd al pa če imaš denar, am5 kak 9850x3d oziroma 9950x3d (če rabiš veliko jeder, za gaming bo 9850x3d super)... 64gb rama (ja vem cena bo precej boleča), b850 matična in kak 9060xt 16gb (ta je bolj za silo) oziroma 9070/9070xt (tle pa že daš lahko vse na največ, prižgeš ray tracing in uživaš), 990 pro 4tb in kak 12tb+ hdd pa kak 3440x1440 zakrivljen zaslon recimo aoc CU34G4Z, tega imam jaz in je super Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 10. maj 2026 Share Objavljeno 10. maj 2026 A to s kaksnim razlogom obujas 1 leto stare teme? Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.