zlobko10 Objavljeno 13. avgust 2024 Share Objavljeno 13. avgust 2024 K vam se obračam na pomoč, po mnenja in izkušnje glede naslednje zadeve. Želim namreč postaviti domač multimedijski center za lastno uporabo. Nabavil sem Synology DS418 s štirimi 4TB HD diski, kjer imam shranjene razne filme in serije. Povezanega imam na domače obrežje, kakor tudi televizijski sprejemnik. Problem se mi je pojavil že pri namestitvi Jellyfina in ostalih programov (Radarr, Sonarr...), saj sem ugotovil, da ta verzija Disk Stationa nima Dockerja. Kasneje mi ga je uspelo naložiti preko ene druge knjižnjice. Ugotovil sem, da Jellyfin (ki mi je najljubši od podobnih programov) deluje zelo zelo počasi in je uporaba preko TV-ja praktično neuporabna. Rad bi pa imel ta program za lepšo urejenost in preglednost vsebin. Po zadnji posodobitvi DS pa je tudi Radarr prenehal delovati in ni neke rešitve za ponovno namestitev. Trenutno imam na TV-ju nameščen VLC player in preko njega dostopam do Synology NAS-a in tako do datotek. Ta način sicer deluje, vendar pa ni tako lepo pregleden. Zanimajo me vaše izkušnje, kako imate vi to urejeno, kaj uporabljate, je problem v moči procesorja, spomina, kaj bi bilo boljše? Navedek Povezava do prispevka
kefir Objavljeno 14. marec 2025 Share Objavljeno 14. marec 2025 Mini PC z 16gb rama za 200 evrov in plex to je rešitev. 4 zunanji diski. Zadeva teče. Sicer ni še avtomatizirana, ampak enkrat bo. Navedek Povezava do prispevka
catal Objavljeno 17. marec 2025 Share Objavljeno 17. marec 2025 (urejano) Preizkusi Plex. Samo izogibaj se x265 videu, vsaj meni velikrat zaštekne med predvajanjem. 17. marec 2025 uredilo bitje catal Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.