Skoči na vsebino

[multi] Civilization VII

Priporočeni prispevki

Ogromne spremembe so v Civ 7, verjetno največje ever. Cel špil razdeljen na 3 različne ere vsaka s svojimi civilizacijami, menjanje civilizacij med erami, možnost prostega kombiniranja leaderjev z vsemi civilizacijami... Tko res zelo hardcore spremembe.

Ne vem, bomo vidli kako se vse skup obnese. Ampak ne vem če bo špil kadarkoli dosegel final verzijo Civ 6 z vsemi updati in DLCji, tisto je pa meni verjetno Top 5 SP špilov vseh časov, probavanje preživetja in zmage na največji mapi na Diety z random civ selectionom mi je tam nekje 95 izkušnja.

Povezava do prispevka
Galko reče pred 2 urama:

Ampak ne vem če bo špil kadarkoli dosegel final verzijo Civ 6 z vsemi updati in DLCji, tisto je pa meni verjetno Top 5 SP špilov vseh časov, probavanje preživetja in zmage na največji mapi na Diety z random civ selectionom mi je tam nekje 95 izkušnja.

Civ V z Vox Populi community patchem je meni najboljša iteracija, šestka z vsem contentom close second. Sam petka z zrihtanim AI je hardcore to fuck.

Povezava do prispevka

Mene moti v novih civah manjek manipulacije planeta, tko kot je bilo to možno v zgodnjih. 

In nič ne bo nikoli preseglo Alphe Centauri iz tega vidika. Tudi overall meni peak zvrsti tbh, od custom enot, ki so dovolile kreativnost neviđeno v zvrsti, do ful raznolikih ras, advanced sistemov igranja, tech tree je nenadjebljiv, ne vem če mi ima igra kakšno šibko točko.

Povezava do prispevka
Galko reče pred 4 urami:

Ogromne spremembe so v Civ 7, verjetno največje ever. Cel špil razdeljen na 3 različne ere vsaka s svojimi civilizacijami, menjanje civilizacij med erami, možnost prostega kombiniranja leaderjev z vsemi civilizacijami... Tko res zelo hardcore spremembe.

Ne vem, bomo vidli kako se vse skup obnese. Ampak ne vem če bo špil kadarkoli dosegel final verzijo Civ 6 z vsemi updati in DLCji, tisto je pa meni verjetno Top 5 SP špilov vseh časov, probavanje preživetja in zmage na največji mapi na Diety z random civ selectionom mi je tam nekje 95 izkušnja.

Ja končna verzija Civ6 je tako blizu perfekcije špil, da verjetno je edini smisel, da probaš nekaj povsem drugega oz. saj konkretno drugačnega ? Od fanov tako nihče še nekaj časa ne bo zbrisal Civ6, zakaj tudi bi. Glede Civ 7 pa ja bomo vidli, dajmo ji priložnost.  Jaz sem itak sucker, pa jo vedno kupim :blush:

Povezava do prispevka

Humankind je imel to menjavanje med civami in je blo kul, ampak je malo zgubilo identiteto med igranjem, ker ni blo vezano na voditelja. Tle se mi zdi, da bojo to dobro rešili, da maš skoz enakega pa zgleda, da bo res reinforced z izgledom stavb, ki bodo ohranile izgled iz dobe, ko so ble zgrajene (lahko da se sicer motim, ampak zgleda tko iz videa). 

Diorame zgledajo sick, enote so mi tudi všeč, leaderji pa spet gledajo kot neki krompirji iz druge igrice. Upam, da pojačajo do releasa. 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
  • 4 mesece kasneje...

Tole je malo razočaranje, kolegi in kolegice mn3njalničarji, sem že mislil, da bom moral celo odpirati temo za eno največjih strateških serij v zgodovini...

Skratka, Civilization VII je zunaj, recenzije so, milo rečeno, izrazito deljene. Od tega, da gre za odlično postavljanje novih temeljev, do tega, da gre za zelo zanimive temelje, ki pa jih je potrebno še pokrpati, do katastrofičnih "kaj so naredili z mojo ljubo igro".

Sam se zadeve prav kmalu ne bom lotil, ker imam prešibko računalo - na konzoli pa tokrat ne bi igral - tako da upam, da v tem času tudi kakšno najbolj gnilo stvar popatchajo in dodajo par bombonov. Ne glede na to pa me zelo zanimajo prvi odzivi in mn3nja.

V serijo sem bolj po naključju padel šele v zadnji instalaciji, ampak me je pritegnila precej bolj, kot sem pričakoval; prav s tem razlogom (da me ne bo potegnila) sem se je tudi dolgo izogibal, ampak sem se očitno motil. Sočasno pa to pomeni, da na serijo najbrž nisem tako čustveno navezan, kot dolgoletni feni.

Povezava do prispevka

Jaz sem mal probal. Uf, ja to je dosti druga igra. To prehajanje med dobami, pa ni workerjev,  pa leader ni vezan na civilizacijo :nicjasno:, .. in še in še. kar veliko je za pogoltnit. Sicer, berem, in se učim, neke stvari so mi zanimive, a pojma nimam kako se obnesejo na dolgi rok, kako se preletajo, kaj se splača, kaj ne. Je pa res, da me vseeno potegnilo v slavni loop "one more turn" :D, in to kljub temu da zraven igram še odlično KCD2. 

Vsekakor je pa treba iti odprte glave v tole... meni prehitro še za ocene. 

Povezava do prispevka

Bojevanje je v redu, kar velik korak naprej. Potrebno bo veliko patchev in popraviti morajo barve oziroma prepoznavnost zgradb, saj ni razvidno kaj je kaj. Zdaj moraš s kurzorjem pogledati kaj je kje zgrajeno.

Premalo informacij je kako kaj deluje glede na predhodne izdaje. Meni bi bilo všeč, če bi lahko izbiral v nastavitvah, da bi igral npr. samo eno obdobje. Sploh "antiquity" ful potegne, jaz bi to igral kot samostojno igro.

uredilo bitje Gladiator
Povezava do prispevka
  • 10 mesecev kasneje...
  • 5 mesecev kasneje...

igra je dobila huge update, zdej lahko katerkoli civilization igraš čez vse tri age, še vedno maš pa največ bonusov, če vsak age zamenjaš. age transition lahko tudi izklopiš, da reset ni tako velik kot v originalnem regroup resetu. reworkal so tudi victorye. 

overall je v kr dobrem stanju, men je sicer osnoven koncept kr hud, za razliko od veliko ostalega player basa. to, da maš tri age, ti da res tako fajn točko za nehat igrat. 

Povezava do prispevka

Jaz sem potem ubodu Switch 2 verzijo, čeprav mi je zdaj malo žal, da je nisem vzel za maca. No, prav veliko še nisem preigral, tako da nimam prav veliko za komentirat, so pa odzivi po tem zadnjem updejtu kar pozitivni, tako da jo mogoče v kratkem zaženem.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...