Skoči na vsebino

Trenutno igram [11/2020]


MaDrung

Priporočeni prispevki

Začel sem igrat Innocence: A plague Tale.

Prvi vtisi je mal beden, ker mi je upravljanje kamere res slabo. Ful preveč floaty in preveč hoda ima gobica preden se začne kamera premikat. Niti povišanje odzivnosti ni pomagalo, ker je isti mrtvi hod še vedno prisoten.

Drugače je grafično res huda, glede na to da gre za Indie. Upam, da se bom uspel navadit na kontrole in bo zgodba deliverala.

uredilo bitje KE RIT
Povezava do prispevka
Slinch reče pred 17 urami:

 

Jop, je proper nostalgia fest s temi itemi, meni na polno dogaja. Pa cel kup poklonov legendarnim first in third party igricam.

 

Drugač če imaš možnost preigraj Astro Bot Rescue Mission za PSVR. Tako kot tale demo nardi believerje v kontroler (ki je res faking mega), isto rescue mission nardi beliverje v VR, samo da je proper full length game. Med top 3 PSVR naslovi, gladko.

 

Tnx, mam na seznamu za psvr2 :D

 

Ena stvar, ki sem jo pozabil omenit pri astrotu je tudi kul soundtrack, en stikl se mi ze cel dan suce po glavi.

 

@JediEagle A je kak zafrknjen achievment pri astrotu? jaz sem zakljucil, ko mi je zmanjkalo kovanckov za

Spoiler

gacha game

 ampak studiram, da bi vseeno sel malo pogrindat

 

 

Povezava do prispevka

Meni je po končanju astrota ostalo dobrih 10 trophyjev, večinoma hidden, pol sem čeknil trophy listo za ta hidden stuff, max pol urce in je padla platina (res zlo easy/random trophyji).

 

Samo sem bil zlo pozoren pri prvem skozihodu, tako da mi je ostalo res komajkaj collectiblov za pohuntat, če nisi dosti pobiral ti zna to najedat, ker morš pač 100%. Kovančke pa itak dobiš vsakič ko ponavljaš kak level, tako da za gatcha boš itak mel vedno dovolj.

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
UnKn0wn reče pred 18 minutami:

 

 

@JediEagle A je kak zafrknjen achievment pri astrotu? jaz sem zakljucil, ko mi je zmanjkalo kovanckov za

  Skrij vsebine

gacha game

 ampak studiram, da bi vseeno sel malo pogrindat

Kakor je slinch rekel. Vse je easy, tudi za gacha bi moral dobiti dovolj kovancev ob rednem igranju oz. replayanju za colletibles in trofeje.

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Outer Wilds. Čamirjeva omiljena indijanska igrica je dejansko legit top tier špil. Pod lahkotnim artom in za yodo / yolo uvodom, ko misliš, da igraš nek špilček za otroke, te čaka fenomenalen, zelo zelo odrasel špil - mogoče že preveč odrasel. Namreč špil na hard zapluje v raziskovanje časa in prostora, smrti, bivanja, omejenosti lajfa nasploh, konca itd... Zelo heavy roba. Kar se zgodbe oz izhodišča tiče, igraš nekega žablin aliena, ki je ravnokar dobil dovoljenje, da vzame raketo in razišče osončje, kjer domuje. Tvoj odhod v vesolje sproži zelo kataklizmičen dogodek, na tebi pa je, da odkriješ, zakaj se dogaja.  Igrica je sicer en res tak zelo posrečen miks rogue žanra (vsakič ko crkneš pri raziskovanju vesolja okrog tebe se zbudiš na domačem planetu, vse se resetira), mario galaxyja, zelde botw, witnessa, kul YT epizode kurzgessagta in simulacije rakete. Planeti po katerih hodiš niso niti približno neko procedual generated sranje ampak so noro dobro zamišljeni svetovi, vsak s svojim twistom in mehanikami, vsak s svojo zgodbo in lorom. Sicer je igrica precej težka in te totalno nič ne spoonfeeda, ampak je tudi zaradi tega legit hud špil. Pa vidi se, da so avtorji zaljubljeni v raziskovanje vesolja :)

 

Dark Souls 3. Hype nad Demos Souls Remakom me je brcnil v rit do te mere, da sem se spravil zaključiti DkS 3 DLCje. Najprej sem naredil Nameless Kinga (ajde ni dlc, ampak sem ga prvič videl), relativno easy job za pyrota. Grem v Ringed City DLC, nekako priskakljam / prismučam po pepelu do Demon Princa. Bože mili kako zajeban boss :D:D Že final forma je težka, ma problem je v tem da sta dynamic duo tako random. Enkrat jih nabijem ko prasca z 2H Onyx Blade +5, prov uno ko čez puter. Probam naslednjič - crknem v štirih hitih. Probam še enkrat - gre ok, enega dobro lomim... Fašem strup nekje iz 3PM, You are Toxic, scratch po hrbtu, crk. Wtfffff :))) če jih delam z Black orbi pa ful predolg traja pa za Princa mi zmanjka mane. Tole bo še veselo.

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Aja pa zdele sem za foro youtubal "all soulsborne bosses difficulty ranking" pa še ne obstaja tak video al pa serija videev. Sem pa videl podatek, da je 139 bossev (Sekiro s svojimo 13. bossi ni vštet). 

 

Tko da evo, če bi kdo naredil wrapup za 152 bossov in jih sortiral, tega dejansko še ni :D Pa da na bossa porabiš minuto in pol je to 228 minit, pifff kva pa je to :D Jaz bi vsekakor z veseljem pogledal :D

Povezava do prispevka
Galko reče pred 17 minutami:

Tko da evo, če bi kdo naredil wrapup za 152 bossov in jih sortiral, tega dejansko še ni :D Pa da na bossa porabiš minuto in pol je to 228 minit, pifff kva pa je to :D Jaz bi vsekakor z veseljem pogledal :D

 

evo en kratek za pred spanjem, pa še kekita lahko prosiš da ti nariše podnapise

 

 

  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Plague Tale sem dal na stran,, ker mi je enostavno preveč najedala kamera. Bom preigral nekoč v prihodnosti :D

 

Sem pa končno zares začel igrat Bloodborne in lahko samo rečem NE. ME. JEBAT. :avadodo:  :avadodo:  :avadodo:

Kaj sem jaz zamujal vsa ta leta.

 

Moji prvi dve uri igranja:

- Volkodlaka naj bi tepel brez orožja, haha carji FromSoft. <3

- Zbudim se pri lutki, pojma nimam kaj je kaj, dobim orožje, neke statistike v tri pm, ajme bože. Najdem unga, ki prodaja boljšo opremo, GREMO FARMAT KEŠ.

- Pridem v mesto, začuda so tej obični mobi dokaj suckerji, naberem dovolj keša za celo opremo, kupim.

- Evo zdaj se začne raziskovanje, pridem, mimo milijona mobov (res lepa vsotica se je nabrala)  do tam kjer en buco šopa po vratih, si rečem ko te jebe mrga, grem mimo, ti samo šopaj dalje. Nujno rabim najt nov bonfire al pač ta BB ekvivalent, da prinesem domov denar. Mal višje neka fontana s par kužki in ene 5 suckerjev. Nabijem jih bp, ampak mi uleti un, ki je šopal na vrata, si mislim evo to je to GG WP, pa ni blo ne. Me lovi okoli fontane in ga sčizam. In tle sem si že mislu, da sem očitno naravni talent za BB. Pridem gor po stopnicah, dva volkodlaka na mostu, se zataknem ob neko kočijo, mrtu. Zgubim faking 2300 keša GTFO. Valjda imam samo še 1 blood vial, retrievat keš bo jeba, ker je pri volkcih. FAK.

- Si rečem, bmk YOLO. Grem res pazljivo spet čez vse une suckerje v mestu in namesto da se sfajtam pri fontani z bucotom, raje stečem mimo, ker že voham denar v zraku. Napaka, dva psa in 5 malomeščanov za mano. Tečem gor do volkov, misija "prinesi denar z mosta".  Rata mi. YES! Celo faking pobijem une mobe in uspem prit dol do fontane, ampak tle sem imel samo še trohec lajfa in me en pes ubije. Ampak napredek je!

- V TRETJE GRE RADO. Spet tuga čez mesto ob peak hour z 1 blood vial. Uspem vse nalomit, varianta no dmg in celo naberem nekaj novih vialov. Mrzel ko špricer. Evo pridem do fontane, ampak tokrat grem bolj pazljivo, malo baitam pse, pol še suckerje, vse uspem pobit. Samo še par metrov me loči od težko prigaranega keša (varianta ene 4-5 jurjev), nenadoma me za hrbtom one shota un buco, k sem čisto pozabu nanj. Izgubim vse.

TO JE TO ZA DANES LEP LP.

 

V glavnem, men je tole res fenomenalna igra. Art, gameplay, zvok, glasba, vzdušje. Faking 10/10 ji že zdaj dam, pa še niti popraskal nisem površja.


:avadodo::avadodo::avadodo:

uredilo bitje KE RIT
  • Račka +1 3
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Lol... Prav zanimivo mi je brat koliko mazohistov mamo tukaj. Po podobni izkušnji, ki jo je @KE RIT označil z 10/10 sem jaz pobrisal igro in adijo :D Jaz žal nimam živcev za te stvari in potem vedno od začetka. Če bi bili sejvi konstantni bi ziher igral dosti dlje, da pa bi vedno šatartal in znova in znova gledal iste scene pa mi je no go. Verjetno bi vse pri roki polomil od nervoze, če bi se silil :)

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Jaz sem včeraj štartal bugsnax (kar neke drogice) samo sem pomotoma igral na ps+ accju in ne vem al bi štartal znova na main al nadaljeval kjer sem. Ful me ocd sjebe da niso trofeje na enem accju, samo ful mi tudi ni še enkrat prvih tutorial questov delat.

 

Ampak ja, drogice

Povezava do prispevka

We happy few

9/10

WeHappyFew-PCGAMES-Test-Review021-pc-gam

 

Tole mora biti meni najljubša igra, ki je izšla leta 2017. Gre za RPG z določenimi elementi stealtha, vendar ne pretirano. Celoten koncept zgodbe je totalno inovativen in zelo dobro izpeljan. VA je izvrsten, humor zelo dober ter kvalitetno izveden. Je ena redkih iger kjer sem z veseljem bral vse dokumente, ki jih najdeš med igro. Povdarek na vzdušju je neverjeten. Vsaka stena kjer je kaj napisano ima poinavadi nek pomen za zgodbo, oziroma kar je napisano ni random (recimo enačbe s fizike imajo smisel za zgodbo, ki sem jih prepoznal, ker se dosti ukvarjam s fiziko). Ponavadi v igrah ne namenijo toliko detajlov v vsak prizor, kar je zelo pripomoglo narediti ta svet resničen.

 

Vzdušje v igri je nekako misteriozno - temačno kot v mojih nočnih morah. Takšnega vzdušja nisem nikoli znal komu opisat, pa ga ta igra dobro zajame. Totalna odtujenost. Ne bi rad kaj preveč s strani zgodbe izdal tako, da globje kot to ne grem.

 

Vsega skupaj z tremi DLCji igra nudi nekje 50 ur igranja.

Kljub temu pa ima igra nekaj problemov. Tu in tam se pojavi kakšen bug pri questih (enkrat sem moral vklopiti kodo za noclip). Svet je generiran naključno, kar naredi izkušnjo slabšo. Le ta je prevelik in večkrat dobiš občutek, da je enak v vse smeri. Včasih predolgo traja, da najdeš določene iteme, kar ti onemogoča nadaljevanje igre.

DLCji so izvrstni in lepo zaključijo zgodbo. So tudi dosti bolj linearni, polni kvalitetne vsebine in skupaj vzamejo nekje 10 ur igranja. Glasba v igri je ravnotako out of this world.

 

Zaradi nekoliko prevelikega sveta in naključne generacije le tega, igri ne morem dati ocene 10, čeprav bi si želel. Tale igra je must play in mi bo ostala v spominu do začetka demence.

uredilo bitje MaDrung
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka
1min3 reče pred 4 urami:

Totalno jelly, da špilaš v prvo. Meni je res GOTG.

In pa molim za PS5 framerate patch. Kako sicer laufa? Pač konstantnih 30?

Mene je totalno razočaral ta aspekt. Ful je žagasto vse skupaj in še vedno so prisotni določeni frame dipi tu pa tam. Ampak ne ko je ful mobov ali efektov na ekranu, bolj random zadeve. Res res upam, da bo izdan patch, ker drugače je igra res fenomenalna za videt. Sam ja, po par urah igranja so me kr orenk bolele oči od sivo-rjavih žagic :\

tomazek reče pred 4 urami:

Lol... Prav zanimivo mi je brat koliko mazohistov mamo tukaj. Po podobni izkušnji, ki jo je @KE RIT označil z 10/10 sem jaz pobrisal igro in adijo :D Jaz žal nimam živcev za te stvari in potem vedno od začetka. Če bi bili sejvi konstantni bi ziher igral dosti dlje, da pa bi vedno šatartal in znova in znova gledal iste scene pa mi je no go. Verjetno bi vse pri roki polomil od nervoze, če bi se silil :)

Ma fora je v tem, da se stvari ne ponavljajo tako zelo. Seveda greš vedno skozi iste lokacije, samo jaz sem v vsakem runu imel čisto drugačne izkušnje. Pa res res zakon je ta feeling, da si vedno boljši, pol pa te iznenada igra postavi na realna tla :D

Ampak ja, popolnoma razumem. Sem pri Sekiru naredu točno to kar si reku XD

Galko reče pred 1 uro:

@KE RIT  veš koliko časa sem rabil, da sem prišel mimo teh mobov, volkodlakov, našel drugi bonefire in končno naredil 1. bossa zraven?

 

6 ur :D

Ma ja dej, tole bo še suffering. Samo mi je res fun. Dosti bolj od Sekirota recimo. Pri obeh sem skozi živčen, samo tam se mi je vsaka smrt zdela nekako bolj nefer. Tukaj mi je točno jasno kdaj kaj zajebem, ker sem neučakan. Pri Sekiru sem zajebal tako ali dugače lol XD

Povezava do prispevka

@KE RIT, kot priznan umetnik / kurcoris boš IMO ful cenil art direction sploh nekaterih naslednjih levelov, ko zadeve uidejo iz rok, milo rečeno :D Če si pa še vsaj malo Lovecraft fan se ti bo pa sfukal zraven od vsega lepega. 

 

Pol ko se ogreješ na BB pa pejdi še Sekiro še enkrat probat, ker ni tako kot si napisal - ni vsaka smrt brezvezna, ampak te naredi boljšega. Če kje to velja, je to pri Sekiru :) 

 

Ajap, pa ker si glih ti, dva pomembna pro tipa za začetek. Ker začetek je res SVINJSKO težek, kot rečeno jaz sem na hard souls veteran, pa sem 6 ur delal to uvodno cono. In mi je na koncu že dopizdilo.

1. ne se boriti z volkodlaki, ker sta noro močna, spizdi mimo njiju na levo dol po štengah v hišo (pazi, ker so neki momci notri - uporabi baklo, da jih vidiš). Potem pojdi dol v pritličje hiše in levo čez vrata (spet pazi stričke v pritličju). Nato pojdi naravnost in ne desno dol, ker ti bosta dva jezna strica crushala jajca z opekami. Čaka te samo še en običen momak s puško in potem lahko odpreš bližnjico do bonefire-ja

2. Level-upaš lahko takoj, ko imaš 1 insighta. Insight pa dobiš že samo če VIDIŠ bossa. Torej rabiš samo videti enega bossa (verjetno bo to cleric beast), potem ko crkneš boš pa lahko levelal. To jaz nisem vedel in sem delal 6 ur celo cono skupaj kot level 1 brezposeln moški.

 

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Ja kako je to kof bullshit kof, če igrica v principu ne pozna levelanja in dejansko MORAŠ postati boljši, da prideš naprej :)  Boljši rataš pa samo z "vadbo", drugega načina (npr grind za levele) sploh ni v špilu - core gampelay mehanika je narejena čist po old school wax on, wax off principu

 

chech mate, ninja apprentice

Povezava do prispevka
Sovica reče pred 4 minutami:

*kof*bullshit*kof*

 

lepa misel sicer in pravilno razmisljanje

 

Galko reče pred 1 minuto:

Ja kako je to kof bullshit kof, če igrica v principu ne pozna levelanja in dejansko MORAŠ postati boljši, da prideš naprej :)  Boljši rataš pa samo z "vadbo", drugega načina (npr grind za levele) sploh ni v špilu - core gampelay mehanika je narejena čist po old school wax on, wax off principu

 

chech mate, ninja apprentice

 

this, če kje, potem pri sekirotu levela zraven igralec, ne lik v igri :D

Povezava do prispevka
Galko reče pred 12 minutami:

@KE RIT, kot priznan umetnik / kurcoris boš IMO ful cenil art direction sploh nekaterih naslednjih levelov, ko zadeve uidejo iz rok, milo rečeno :D Če si pa še vsaj malo Lovecraft fan se ti bo pa sfukal zraven od vsega lepega. 

 

Pol ko se ogreješ na BB pa pejdi še Sekiro še enkrat probat, ker ni tako kot si napisal - ni vsaka smrt brezvezna, ampak te naredi boljšega. Če kje to velja, je to pri Sekiru :) 

 

Ajap, pa ker si glih ti, dva pomembna pro tipa za začetek. Ker začetek je res SVINJSKO težek, kot rečeno jaz sem na hard souls veteran, pa sem 6 ur delal to uvodno cono. In mi je na koncu že dopizdilo.

1. ne se boriti z volkodlaki, ker sta noro močna, spizdi mimo njiju na levo dol po štengah v hišo (pazi, ker so neki momci notri - uporabi baklo, da jih vidiš). Potem pojdi dol v pritličje hiše in levo čez vrata (spet pazi stričke v pritličju). Nato pojdi naravnost in ne desno dol, ker ti bosta dva jezna strica crushala jajca z opekami. Čaka te samo še en običen momak s puško in potem lahko odpreš bližnjico do bonefire-ja

2. Level-upaš lahko takoj, ko imaš 1 insighta. Insight pa dobiš že samo če VIDIŠ bossa. Torej rabiš samo videti enega bossa (verjetno bo to cleric beast), potem ko crkneš boš pa lahko levelal. To jaz nisem vedel in sem delal 6 ur celo cono skupaj kot level 1 brezposeln moški.

 

Haha, carsko, thx za pro-tipse.

 

Pri Sekiro se strinjam glede tega, da te igra naredi boljšega. Men sam umiranje ni bilo niti približno tko fun kot pri BB. To je najbrž edini problem, ki ga imam s Sekirom :D

Verjetno je nefer reči, da je Sekiro nefer. Ti dam prav.

uredilo bitje KE RIT
Povezava do prispevka

Ne sej če ti je špil zamoril ker je tok težek (in težek je res ko svinja), itak da se ne boš drkal z njem. Samo če boš vztrajal v BB boš na koncu dejansko zelo zelo jak igralec (in to ni nek pokroviteljski cheese - dva bossa v DLC-ju sta tako težka, da ti bosta konkretno naboostala gaming chopse, tudi par momcev iz vanille ti orenk dvigne skill level). In je IMO super priložnost, da se pol vržeš še v Sekiro, ki je tudi fenomenalen špil - ker boš pač primerno ogret :D 

 

Je pa vprašanje, kakšne trajne brazgotine v duši predvsem pa v ritni votlini ti pusti back-to-back igranje Bloodborna in Sekira enega za drugim.

Povezava do prispevka

Jaz sem prešpilal glih kontra zapored. Prvo Sekiro in potem BB.

Še nikoli se nisem počutil toliko moža kot pa takrat:D

Je pa mi bil BB nekam lahek direkt po Sekiru:nicjasno: Tudi zadnji boss v DLCju je padel v par poskusih

Drugače pa zdaj preigravam Witcher 3 GOTY. Po 20 urah prišel v Skelige. Bom pa se zdaj osredotočil  na main quest, da se probam koncat letos....

uredilo bitje Tiber
Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...