Skoči na vsebino

Lineon - igra domače izdelave


ThePek

Priporočeni prispevki

Edit: Urejeno za verzijo 0.7

 

Zdravo, Mn3njalnik! En nov projekt kuham.

 

Lineon je knjiga iger oziroma puzel za enega igralca. Soroden je Sudoku ali Poveži-točkam ali Nonogramu, vendar se od omenjenih razlikuje po tem, da Lineon puzle dejansko povedo zgodbo - med reševanjem boste namreč premikali različne like in z njimi odigrali borbe in pregone. Vse to bo pripovedovano samo z risanjem ravnih črt med točkami.

 

369342167_BinderMockupV05.jpg.af2dd77d0bd74984b2ef054c6b172b3d.jpg

 

Sedaj sem na verziji 0.7. Odkar sem vam zadnje predstavil 0.5 verzijo, sem nadgradil skoraj vse: nove puzle, nove ilustracije, nova zgodba.

Še bolj pomembno pa: Lineon sedaj spremlja internetna aplikacija, ki jo lahko igrate v brskalniku! (Pravila in zgodbo še vedno najdete samo v PDF-ju)

 

URADNA STRAN:

https://letibus.itch.io/lineon

 

PDF:

https://bit.ly/3xsu3F4

 

APLIKACIJA (deluje samo na napravah z miško):

https://lineon.zalewgier.pl/

 

Facebook: https://www.facebook.com/lineonbook

Newsletter signup: https://bit.ly/3q7Z90A

 

VKu5HJQ.jpg

xjYgb5Z.jpg

DHqFK2q.jpg

NkJfQ5F.jpg

ZsaG5ag.jpg

ORxCynq.jpg

 

Z veseljem bi slišal vaše mnenje! :)

 

Soundtrack pesem:

 

 

uredilo bitje ThePek
  • Račka +1 5
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Zdravo, meni je v osnovi všeč koncept. Si razmišljal namesto risanja črt, da bi imel povezane črte (narisane zelo narahlo) in bi potem samo čez njih potegnil?
 

V vsakem primeru ti želim veliko sreče in v kolikor boš rabil kakršnokoli pomoč lahko vedno kontaktiraš. :)

Povezava do prispevka
BlueSan reče pred 2 urama:

Zdravo, meni je v osnovi všeč koncept. Si razmišljal namesto risanja črt, da bi imel povezane črte (narisane zelo narahlo) in bi potem samo čez njih potegnil?
 

V vsakem primeru ti želim veliko sreče in v kolikor boš rabil kakršnokoli pomoč lahko vedno kontaktiraš. :)

 

Hvala BlueSan!

 

Tudi o tem se že razmišljal, sem pa pri dizajniranju mreže zelo hitro naletel na problem: med točkami lahko poteka 438 različnih ravnih črt (sem si prav vzel čas, da sem preštel haha). Če te črte, tudi zelo narahlo, vključiš na mrežo, dobiš eno hudo zmedo, ki ti prav nič ne pomaga.

 

Si morda preletel pravila? So razumljiva? Na tej točki me zanimata 2 stvari: ali je sistem dovolj streamlinean, da dovoljuje hiter pristop, in - ali je sistem zabaven za reševati :)

Povezava do prispevka

V bistvu presenteljivo ja, bi dejansko rabil videti nek video, da bi si malce bolj jasno predstavljal movemente Friendov in zlasti nightmarov in kako Puzzli delujejo.

Tako, da to bo treba vrjetno ali bolje predstaviti ali pa poenostaviti pravila premikov

uredilo bitje BlueSan
Povezava do prispevka

Sem prebral pa naredil par ugank. Niso pretirano tezke, ampak najbrz ker sem sele pri zacetku. Pravila so meni cisto razumljiva, sem v manj kot 5min prisel cez. Story element je kul v namenu, ampak jaz sem ga vseeno preskocil, ker nekako me ni pritegnil (mogoce tudi zaradi ure).

 

Predlagam da se razbije na beginner, advanced level, da se lazje pride cez pravila

 

 

Povezava do prispevka

True. Predstavitveni del moram še izpeljat, kar pa se tiče samih mehanik, mislim da sicer se da še kakšno malenkost odrezati, je pa to verjetno že kar tight package.

 

Drugače težje uganke so zadnjih 5, 16-20. Te so enemu kolegu vzele tudi po pol ure+ vsaka.

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

hvala na vprašanju :) vse v redu, vsak dan malo naredim za Lineon ... nekoliko sem rethemal igro, delam na lažjemu in počasnejšemu začetku, pucam in razmazujem pravila, se pogovarjam z eno kolegico ilustratorko, delam nove puzle... polako ma sigurno

 

lepo vabljeni na fb pejđ: https://www.facebook.com/lineonbook

bom pa tudi tu keepal posted

Povezava do prispevka

Zgleda super, stilsko dovršeno, precej nad pričakovanji za verzijo 0.2 :). Glede ugank še ne morem nič rečt, nisem se še uspel lotiti reševanja.

Se pa mi zdi, da bi k formatu ugank najbolj pasala izdaja v plastificirani "piši-briši" knjigi z dodanim flomastrom.

Povezava do prispevka

Hvala vsem!!! Res carsko za odzive.

 

@ayrton79 Pri ustvarjanju ugank imam 2 pristopa:

- Hočem izpostaviti določeno mehaniko, zato okoli te mehanike zgradim uganko. To so načeloma enostavnejše uganke, ki spadajo na "začetek".

- Grem po intuiciji. Realno na "grid" navržem elemente v meni vizualno zanimiv vzorec in si zadam izziv, da to rešim. Če mi ne in ne uspe, malo spremenim - in to ponavljam. Iščem zanimive poti, klike v možganih, ki niso na prvo žogo. Iskreno, kar hitro se naredijo, jih bom pa za končno verzijo moral narediti več in potem odbirati najbolj zanimive (proces, ki se v bistvu že zdaj dogaja med 0.2 in 0.3).

 

@MacoLa in @Tadey Hehe, huda ideja! Nisem niti še razmišljal o tem. Enkrat, ko in če bo prišel čas, da se tole tudi stiska v knjigo, bo itak naposled vse vprašanje, koliko bo tisk stal, tako da se bom s tiskarno pogovoril o opcijah. Imam sicer nekaj zadržkov do plastificiranih strani: rešene puzle niso trajne, torej niso "trofeje" v zaključeni knjigi; hitro se vse zapacka; težje je s flomastrom vleči črte ob ravnilu. Ampak to je zelo pričakovan odziv z moje strani, ker je nekaj "novega" v moji enačbi, tako da bom dal pod povšter, hvala! :) Na koncu itak vedno zmaga preizkus v praksi

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Verzija 0.5 je skoraj skoraj skoraj končana :) Komaj čakam, da jo delim z vami! Mislim, da se je projekt kar fino razvil. Predvidevam, da bo potreben še kakšen teden, morda celo manj.

Screenshot 2021-01-07 at 14.43.31.png

uredilo bitje ThePek
Povezava do prispevka

Počasi se prenaša iz "samo za foro" v resno stvar. Vsaj glede na ves čas, ki sem ga že vložil.

 

Z veseljem bi naredil Kickstarter, se ga pa tudi bojim. Pravijo, da je za uspešen projekt pomembnih prvih 24 ur - če ti v tem času rata doseči cilj ali vsaj konkreten del, si zmagal in bo že nakapljalo do konca. Drugače je velika šansa, da projekt ne bo preživel, oziroma bo komajda prilezel preko ciljne črte - kar je seveda škoda, glede na ves čas in denar, ki je potreben, da se Kickstarter sploh konkretno izvede. Tako da bi potreboval dovolj veliko kritično maso ljudi, ki bi jih projekt zanimal že predčasno. To za zdaj delam tako, da objavljam na Redditu, kjer se mi zdi, da je bil odziv kar dober, nekaj folka sem dobil tudi na Newsletter - ne vem pa, ali je to dovolj in koliko bo ta folk "obstal" do naslednje novice o projektu.

 

Druga šansa je, da sam stiskam neko manjšo količino. To sem že počel - izdal namreč svojo knjigo - in mislim, da bi mi šlo. Seveda s tem niti približno ne dosežem mase promocijsko, kot bi jo s projektom na Kickstarterju, bi pa bil projekt bolj kontroliran in bi pač v najslabšem primeru sedel na 100 izvodih doma, ki jih bom lahko talal naokoli kot darilo. Za razliko od Kickstarterja, mi je tako potrebno samo IZDELEK izpeljati, ne pa tudi marketinških čarovnij.

 

Tako da ja, če me Bog ne trefne ali mi totalno pade volja, bom pomoje ta projekt izpeljal do fizične oblike.

Povezava do prispevka
  • 2 mesca kasneje...

Hej hoj, se oglašam tukaj zato, da malo pomigam tudi v javnosti glede tega projekta in nisem samo v svojem samotarskem ustvarjanju.

 

Torej, projekt napreduje, vmes sem sicer imel cca mesečno kreativno blokado, ampak zdaj je kar krepko zalaufalo. Dela je OGROMNO, ampak če mi rata dokončati, bo kar sweet :) Glede na tempo bo pomoje še vsaj kakšne 4 mesece dela, verjetno več.

 

Trenutno je naplaniranih 70 puzel + ena velika meta puzla, ki, enkrat ko jo razvozljaš, razkrije še cca 20 dodatnih puzel.

 

Popolnoma sem tudi spremenil pristop k zgodbi in nasploh prezentaciji. Ni več dolgih proznih tekstov, ampak je zgodba večinoma povedana skozi slike, ki uporabljajo iste elemente kot same puzle. Tako sem poskusil ustvariti homogen, dostopen svet.

 

Če bi bil kdo za vmesno playtestanje, naj se mi kar javi :)

 

spacer.png

 

spacer.png

 

spacer.png

 

spacer.png

 

spacer.png

 

Screenshot-2021-04-19-at-11-36-13.png

 

 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...