g. Profesor Objavljeno 31. oktober 2024 Share Objavljeno 31. oktober 2024 (urejano) pred dobro urco koncal blind run Silent Hill 2 - Remake (@Camir, spavas li mirno), moj letosnji GOTY, kar pa ne pomeni, da nima napak. a zarad tega atmosfera tud malo ne trpi. to se igra samo zvecer, s slusalkami. Spoiler ni za vsazga upam na eno konkretno znizanje AW 2; ja itak 31. oktober 2024 uredilo bitje g. Profesor 6 Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 probal sem inscryption mi je kr vsec nisem znal prizgat najprej sm bil ziher da se je spil obesil 1 Povezava do prispevka
MaDrung Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 (urejano) Maneater 6/10 Igraš žensko; morsko psico, ki ob dokaj dobri naraciji Sea week filmmakerja raste in mutira. V njej seveda ješ in plavaš. Načeloma gre za zelo ponavljajočo igro z gameplayom, ki ga je zelo enostavno abusat. Upgrejdaš in odkleneš si lahko različne passive in active abilitije. Grafika in podmorski svet je lep in zanimiv. Definitivno so veliko pozornosti dali samemu izgledu sveta. Priporočal bi ljedem, ki si želijo umrtvičiti možgane za kakšno urco ob večerih. 1. november 2024 uredilo bitje MaDrung Povezava do prispevka
1309976 Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 Outerworlds Spacers edition... ...zaenkrat presenetljivo ok zadeva. Povezava do prispevka
xeon2 Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 Mafia III - Definitive Edition Povezava do prispevka
Grumpy_Dejch Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 xeon2 reče pred 57 minutami: Mafia III - Definitive Edition A mas to v trilogy edition? Itak sm pa slisu da je 3ka dalec najslabsi del v trilogiji Povezava do prispevka
MaDrung Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 Lego builder's journey 6/10 Lep artsy no fartsy puzzler z meni všečnim temačno-prikupnim vzdušjem. Igra te pelje skozi razne levele, ki so dokaj dobro animirani. Vse kar delaš je da postavljaš lego kocke in jih preurejaš, da najdeš pot do cilja oz. da operiraš z raznimi mašinami. Igri ne morem dati višje ocene ker je zelo kratka (nekje 2 urce). Muzika je všečna. Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 Pognal za hec Islets (cute metroidvania v stilu Hollow Knighta, sam manj temačna in zafukana) in sem po dveh urcah na polno hooked. Igra se neverjetno dobro in igralne mehanike kr ne nehajo biti zabavne. Javim končne vtise, če bo vleklo toliko, da bom obrnil. Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 Sprobi še Nine Sols. Do Astrobota / Wukonga / Silent Hilla / Metaphorja eden največkrat omenjenih GOTY kandidatov Zdej je tud za PS5, upam da tud za physical dobijo kakšen deal (ipak so Tajvanci, ne vem kok je to kej popularno tam) Povezava do prispevka
Gogy Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 Nine Sols še ni za PS. Kot vidim, je status anounced. 1 Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 (urejano) Galko reče pred 28 minutami: Sprobi še Nine Sols. Do Astrobota / Wukonga / Silent Hilla / Metaphorja eden največkrat omenjenih GOTY kandidatov Zdej je tud za PS5, upam da tud za physical dobijo kakšen deal (ipak so Tajvanci, ne vem kok je to kej popularno tam) Sem že probal na PCju, samo sem jo pol dal na stran, ker bi jo raje na PS5. Ima sicer une maketaste nasprotnike, ki delujejo kot lutke, kar sovražim za popizdit, ampak je igralnost izpiljena v nulo (premikanje in bojevanje). Sem že pisal o tem, da vse skupaj deluje kot nek 2D Sekiro meets Hollow Knight. Zajebana je in igra se fenomenalno. 1. november 2024 uredilo bitje ke_kit 2 Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 magični kralj reče pred 5 urami: probal sem inscryption mi je kr vsec nisem znal prizgat najprej sm bil ziher da se je spil obesil Spoiler unico sem luno z bogomolko Povezava do prispevka
Raz Objavljeno 1. november 2024 Share Objavljeno 1. november 2024 (urejano) Končal Nevo, 2D platformer avtorjev Grisa čudovita glasba in podoba (jesenske barve v špilu so ), igra je v tem pogledu res piece of art, ki si ga zapomneš pripoved ni nič posebnega; I guess da gre za neke vrste alegorijo na uničevanje okolja, plus igranje na melodramatičnost in čustvene strune s protagonistkinim odnosom do luškanega in plemenitega volkca platforming in bojevanje sta OK (puzzlanja praktično ni), ni pa eno ali drugo kak presežek; v primerjavi s predhodnikom Gris je igra zaradi bolj raznolikega in malo bolj kompleksnega gameplaya gotovo nadgradnja nasploh je manj prisoten občutek, da gre za 2D walking simulator, ker špil ves čas vpeljuje nove mehanike in ideje, četudi brez kake posebne globine; se pa še vedno dogaja, da začetki posameznih poglavij delujejo malo prazno (kup zaslonov, kjer se samo sprehajaš levo ali desno in malo poskakuješ) in to zna razjezit nekoga, ki mu je šlo isto na kurac že v Grisu Špil ima res visoke ocene kritikov in je vreden igranja, če so vam všeč rahlo gay indie špili s poudarkom na vizualni in glasbeni izkušnji ter (sicer nezateženim) gameplayem v drugem planu; je pa podobno kot Gris malo precenjen zaradi tripanja ocenjevalcev na prej omenjeno in verjetno ne bo navdušil nekoga, ki mu je bil že predhodnik dosadan 1. november 2024 uredilo bitje Raz 5 Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 2. november 2024 Share Objavljeno 2. november 2024 (urejano) Nč, nč nisem igral že 5dni, za par minut sem zagnal Far Cry 3: Blood Dragon na PS3, to je pa to. Jebemti morči! 2. november 2024 uredilo bitje Bessie Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 3. november 2024 Share Objavljeno 3. november 2024 Obrnil Alan Wake 2. Zelo cool lynčevski survival horror. Ampak definitivno orenk orenk v "je za kogar je" kategoriji. Ful čudaško okolje, twistanje zgodbe na polno, namerno medenje igralca, mehanike ki še dodatno twistajo dogajanje, res uno če obstaja mindfucking mehanika, je v tej igrici in je potencirana na deset. Pač igrica želi doseči filing, da ti ni ama nič jasno in da se skoz spreminja realnost v špilu, in to ji absolutno rata. Načeloma nisem fan magičnega realizma, ma ko pa se "magičnost" tko navije kot se tule, je pa še celo meni kul Špil pa absolutno NE BO všeč folku, ki bi radi direkten survival horror tipa a la Resi. Tole je orenk svoj podžanr, zelo je goofy, zelo je weird, mestoma je tudi ful campy. Če je pa Twin Peaks na steroidih neki, kar se ti sliši zanimivo, je pa to to u lajfu. Ker v tem primeru ga pa špil delivera na polno. Produkcija je brutalna, dva popolnoma različna lika s popolnoma različni vibom igranja in s čisto svojem okoljem, bolan humor, neverjeten voice acting (neo-noir lik Caseyja mi je sploh ODFUKANO dober, njegovi monologi so mi vrhunec Wakovega dela špila), res huda scenografija s celo par proper grozljivimi scenami (DSO z bunkerjem, oceanview hotel), itd itd itd, tko overall daje špil hud vibe. Imam sicer dve kr orenk zameri špilu - svinjsko abusanje jump scarov in zelo bedno izvedeno neskončno respawnanje sovražnikov, ki ti ubijejo željo po raziskovanju - ampak meni je špil še vedno zelo visok B+ tier, recimo 88-89 roba. Pa carsko mi je, da smo zdej v manj kot 2 letih dobili štiri brutalne survival horror petarde če samo AAA gaming gledaš. Pa vsak je dovolj poseben, da vsakega z veseljem prešpilaš. Dead Space R - sci fi space survival horror Resident Evil 4 R - akcijski survival horror Alan Wake 2 - lynčevski survival horror Silent Hill 2 R - psihološki horror Sicer so res trije od teh remaki, ma ajde, pustimo detajle Golden era AAA horror špilov, al neki Igrano v 2024 Prince of Persia: The Lost crown (Polica) Persona 3: Reload (Polica) Robocop: Rogue city Lies of P (Polica) Pentiment (Polica) System Shock Remake (Polica) Elder Ring: Shadow of Erdtree (Polica) Cocoon (Polica) Ace combat 7 (Polica) Chants of Sennaar (Polica) Stellar Blade (Polica) Astro Bot (Polica) Stasis: Bone Totem (Polica, če kadarkoli pride na physical) Space Marine 2 Unicorn Overlord Silent Hill 2 (Polica) 9 Povezava do prispevka
To je priljubljen prispevek. Buzzkill Objavljeno 4. november 2024 To je priljubljen prispevek. Share Objavljeno 4. november 2024 Metaphor Refantazio - 95 Metaphor je meni najboljši Atlusov uradak, z velikim naskokom. V bistvu je to (tudi) Persona za folk, ki se ne bi nikoli lotil igrati 100+ urnega japonskega highschool sima. Špil ima še vedno vse staple zvrsti, koledar, social links, social state in podobno strukturo kot ostale Atlusščine. Kjer se pa loči je pa predvsem setting, zgodba in kompanjoni. Kar ga pa dela drugačnega je predvsem to, da je bolj primeren za splošno publiko, ki raje goni zmaje in monstrume po deželi kot pedote po srednji šoli, in formula še vedno dela zelo dobro. Skozi celo igro imaš sense of urgency, predvsem zaradi bolj kompleksnih dungeonov in velikega števila stvari kere maš za narediti v kar omejenem času. Treba rečt, da je igra krajša od Person, je bolj kompleten zaključen izdelek, ki je zelo dobro tajman in pejsan. Gameplay in combat: Top ocene, tko kot pri Personi 5 recimo, ampak z več interakcijami med ekipo. Najbolj damaging skilli so synthesis skillsi, do katerih lahko prideš le skozi prave sinergije v ekipi. Recimo 1 mage ne more castat hudih spellov, razen če ima v ekipi še nekoga iz recimo mage, healer ali summoner classa. Potem se ti odprejo mega abilitiji. Sestava partya je zelo pomembna, ampak lahko pa rezerve vstavljaš v main ekipo kar med combatom, tako da si absolutno bolj fleksibilen. In fleksibilen moraš biti, ker je combat zafukan ko prasica. Edino kar mi manjka je baton pass, ker tukaj ko skippaš turn ne moreš določit kdo bo naslednji. Overall globok in kompleksen sistem poln interakcij. Combat tudi ni več tolk lovljenje weaknessov, ampak bolj pametna sestava ekipe in resource management. Svet: Glih pravi mix zahodnega rpg okolja in jrpg tropov, imamo vse staple tipe mest, okolj, lore in setting so dodelani v pm - bila bi katastrofa, da ne dobimo več iger iz tega sveta. Lore in rase so tudi dodelane, mogoče ne tolk globoko kot bi pričakovali v kaki D'n'D igrici, ampak za prvi entry v novem IPju, bil sem dovolj intrigiran in investan, da sem prebral cel journal o svetu in okolju. Grafika in zvok: Grafika je za koga je, jaz imam rad ta slog in flashy UI, verjamem pa da ni za vse. Kjer pa ni dileme je pa zvok, oz bolj specifično glasba, ki BANGA. Banga tolk, da bo to nov ofišl entry na "šiht playlisti". Ful dober miks modernega in klasičnega, brez tega da maš hiphop beate v tradicionalnem japonskem settingu. Predstavljajte si, da je tip ki je naredu glasbo za Persono, naredil glasbo za klasičen FRP. Direkt taka je. Voice acting je najboljši v bilokeri japonski igrici, ni blizu ne pride. Pogrešam pa da bi bilo vse voice actano, mogoče v Royal? Zgodba: Največja skepsa je bla prav pri zgodbi, in vesel sem, da je deliverala. Tolk potencialnih pasti in min so si nastavili, da bi brez problema grdno zajebali v kaki točki, ampak Atlus majstri superiorno navigirajo, držijo stvar svežo in polno twistov. Je par convoluted stvari tu pa tam, ampak nič hudega. Kratek synopsis, živimo v multikulti kraljevstvu kerem ne gre nujno najboljše in njihov weak kralj umre, nakar njegov avatar vleti na nebo nad deželo in reče "črnci, dost je nasledstev in nekih arhaičnih neumnosti, we doin' democracy now. Kdo bo do konc oktobra najbolj popularen jebač v deželi tej, bo postal kralj". Mic drop, ajd bok. No, kandidati so pretty much predstavnik Cerkve (teokratični avtokrati ki že zdej vlečejo vse niti), Griffith (karizmatični "might is right" kandidat kerga dežela obožuje), kup raznih sinčkov debilčkov ki vsak predstavlja svojo filozofijo in pristop k vodenju in ti, mali rando čudak iz neke obskurne shitty rase, kateri je v celi tej drami ker je del širšega questa. Ti si primoran it v to tekmovanje da se približaš Griffithu, pol gre pa zgodba na hard po svoje in v vsaki točki delivera. Cela igra je nekak dolg quest po deželi kjer zbiraš kompanjone, favor, delaš queste in furaš svoj skriti goal. Igra kulminira v seriji norih twistov, turnov in vsega kaj spada v top tier JRPG. Strah, da bo zgodba weak, lame in cringy so bili nepotrebni. Shit delivers. Kompanjoni: Nikol nisem bil fan stereotipnih srednješolskih kompanjonov, ta igra je totalnih 180. Vsak lik je dober, zanimiv, njegova zgodba je kul in predvsem ima dober art in voice acting. Teme: Main story igre se ukvarja s tematiko tega kdo je najbolj fit da vlada deželi. Tukaj igra obdeluje clash filozofij in pristopov, imamo od teokratov, avtokratov, commijev, libertarijancev, do bolj silly filozofij ala estetika > all. Vera, rasa, utopija, sobivanje in threat pred tujim so glavne teme main storylina. Dočim pri interakcijah s followerji se v klasične Atlus stilu ukvarjamo z bolj osebnimi tematikami, kot so maščevanje (done right Cuckmann), izguba, izdaja itd. Igra je iz tega vidika zelo dobro napisana, čeprav mogoče v preveč mladostniškem tonu. Ista igra ampak v tonu kakih legit resnih zahodnih RPGjev bi bla deep as fuck. Težavnost: igra ti jebe mater. Ni zajebancije sploh, na hard je legit hard, na normal je še vedno zahtevna in kljub temu da so načini da se izkušnjo olajša skozi farming, nascal sem se krvi. Dungeoni in bossi: dungeoni so največji preskok od Person, ni sploh primerjave. Najboljši P5R palaci so kot tukaj basic dungeon. Skrivnosti, bližnjice, uganke, ni da ni. Desetke na dungeone in najboljše, narejene so tako da jih je zelo težko obrnit v enem runu. Woke faktor: to je bila tudi ena od skrbi, mislim konec koncev to je igra z volitvami, političnimi in verskimi tematikami kjer je racial strife ena od glavnih tem igrice. In vesel sem da je wokeness tam med none in low. Spet, tolk enih trapov imajo kjer bi nek lesser pisec tako hitro zablodil, ampak japonc masterfully in pogosto na based način reši neko temo ali situacijo. Overall, igra je hudih 95. Ni predolga, realno je kakih 70-75h. Je dovolj težka da je challenge za vsakega, je dovolj deep da je intrigantna od začetka do konca, zgodba vleče, liki so zanimiv, predstavitev je dobra. Edina kritika katero bi izpostavil je to, da ni vse voice actano. Saj načeloma me ne bi motilo, ampak tle so voice actorji čista desetka. 10 2 Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 4. november 2024 Share Objavljeno 4. november 2024 Rez Infinite na PSVR2, vseh 5 aren sem končal zadnja je itak najboljša. Mal bom še dodatke podelal, relex VR špil Kratko in sladko! 1 Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 4. november 2024 Share Objavljeno 4. november 2024 Tnx @Buzzkill, sem rabil samo prva dva odstavka prebrat. Bomo sprobali, ko si finančno opomorem Povezava do prispevka
bitsurugi Objavljeno 4. november 2024 Share Objavljeno 4. november 2024 A se spet nadeja kaka Royal verzija down the line, ker če da, bi skoraj počakal nanjo. Povezava do prispevka
Tijuana Objavljeno 4. november 2024 Share Objavljeno 4. november 2024 (urejano) Težko rečt. Glede na preteklost velikih Atlus IP-jev bi lahko rekli ja. Persona 5 dobila 3 leta kasneje Royal verzijo. Letos je SMT5 dobil Vengance verzijo (tudi 3 leta razlike). Sedaj pa ali je vredno čakati 3 leta, da bo po vsej verjetnosti enhanced verzija po full price kot sedaj ali še dražja, če bo z novo generacijo šle cene gor. 4. november 2024 uredilo bitje Tijuana Povezava do prispevka
Armando Objavljeno 4. november 2024 Share Objavljeno 4. november 2024 Mene res zanima kako se bo Slitherhead obnesel, me malce mika nabaviti ampak 50 evrov je malce preveč za "sprobat". Povezava do prispevka
xeon2 Objavljeno 5. november 2024 Share Objavljeno 5. november 2024 Dejch reče Dne, 1. 11. 2024 at 19:29: A mas to v trilogy edition? Itak sm pa slisu da je 3ka dalec najslabsi del v trilogiji Ja predihal sem vse tri. Trojka ima dobro zgodbo, šepa pa v nalogah, katere se vse ponavljajo. Da o bugih ne govorim. Enka in dvojka sta top. Povezava do prispevka
Scar Objavljeno 5. november 2024 Share Objavljeno 5. november 2024 (urejano) Imam kaksne 3 ure v The Plucky Squire. Kjut spil, skakanje v knjigo in iz nje, da resujes uganke, je kul fora. Ampak nekako je vse prevec basic, niti malo se nisem zasvical ali rabu pomislt, in ponavadi me mine igrat po kaksne 20 minutah. Pa cisto prevec se ustavlja igranje, vsake 3 minute ti mora nekdo neki povedat. A se splaca vztrajat? Ce je kdo preigral 5. november 2024 uredilo bitje Scar 1 Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 5. november 2024 Share Objavljeno 5. november 2024 Skor si obrnu špil 2 Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 5. november 2024 Share Objavljeno 5. november 2024 Za smehe sem skinil Horizon Zero Dawn Remastered, ker se ga spominjam boljše kot Forbidden West in res ne vem zakaj, ker špil je boring as shit že od začetka lol. Je pa res da sem začel na NG+ in da ni to mogoče intended izkušnja. Ampak to ni point, upgradana grafika mi sploh ne diši. In sicer vse skup zgleda kot da je posneto s portrait modom na telefonu, nek čuden DoF, Aloy izgleda umetna. Kot da je čez igro nek filter, ki naredi vse skup velik bolj uncanny valley. Ne vem kaj je s tem enginom, da mi enkrat izgleda noro fotorealistično, drugič pa plastik fantastik. Povezava do prispevka
fric Objavljeno 5. november 2024 Share Objavljeno 5. november 2024 Scar reče pred 2 urama: Imam kaksne 3 ure v The Plucky Squire. Kjut spil, skakanje v knjigo in iz nje, da resujes uganke, je kul fora. Ampak nekako je vse prevec basic, niti malo se nisem zasvical ali rabu pomislt, in ponavadi me mine igrat po kaksne 20 minutah. Pa cisto prevec se ustavlja igranje, vsake 3 minute ti mora nekdo neki povedat. A se splaca vztrajat? Ce je kdo preigral Lahko povem, da imam podobno izkušnjo. Špil ima čuden pacing. 2 Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 5. november 2024 Share Objavljeno 5. november 2024 Buzzkill reče pred 50 minutami: Za smehe sem skinil Horizon Zero Dawn Remastered, ker se ga spominjam boljše kot Forbidden West in res ne vem zakaj, ker špil je boring as shit že od začetka lol. Je pa res da sem začel na NG+ in da ni to mogoče intended izkušnja. Never forget, da je smetana foruma špil hvalila kot GOTY naslov in sploh eno najboljših ps4 ekskluziv Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 5. november 2024 Share Objavljeno 5. november 2024 Jaz sem ga obrnil v sigurno desetih rundah z breaki. Snel bi ves hyped, kao zakaj sem nehal igrat, pol bi po par urah zdolgočasen nehal. Mislim da sem končno obrnil šele z 60fps patchem, mislim obrnil sem ziher ker mam ng+, ampak se majke mi ne spomnem kurca. Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 5. november 2024 Share Objavljeno 5. november 2024 HZD je top, kva vi kadite fantje, res nice boy zgodba, okolje, combat, protagonistki bi ga šicnil v mokasinke, ni da ni Lizzard a si ti obrnil Unicorn Overlord aka GOTY 2024? Jaz sem prišel do 45 ur, pol je pa končno zaribalo vse skp Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 5. november 2024 Share Objavljeno 5. november 2024 Ma ja, zgodba je bla kul. Pa quest za uber armor tudi. Kar se tiče combata mi je bil po spominih boljsi kot v dvojki, ki je bila ful bolj spongey. Ampak zdej k sprobavam ta remaster mi je vse ful bolj bland. Mogoče efekt dvojke, who knows. Mi je pa enka bla tam 85 ko sem obrnil, prav imo zarad grafike in zgodbe. Ni slaba igra sploh, za goty tistega leta pa itak ni mela šans. Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki