Skoči na vsebino

Trenutno igram [11/2024]

Priporočeni prispevki

pred dobro urco koncal blind run Silent Hill 2 - Remake (@Camir, spavas li mirno), moj letosnji GOTY, kar pa ne pomeni, da nima napak. a zarad tega atmosfera tud malo ne trpi. to se igra samo zvecer, s slusalkami.

Spoiler

6islC72.jpeg

NtatRYs.jpeg

vdJBd68.jpeg

FTrYgCW.jpeg

rmTshTF.jpeg

dzttKzd.jpeg

YkN26HR.jpeg

ItUmIki.jpeg

ni za vsazga

upam na eno konkretno znizanje AW 2; ja itak

uredilo bitje g. Profesor
  • Račka +1 6
Povezava do prispevka

Maneater

6/10

Maneater-05.jpg?fit=1920,1080

Igraš žensko; morsko psico, ki ob dokaj dobri naraciji Sea week filmmakerja raste in mutira. V njej seveda ješ in plavaš. Načeloma gre za zelo ponavljajočo igro z gameplayom, ki ga je zelo enostavno abusat. Upgrejdaš in odkleneš si lahko različne passive in active abilitije.

Grafika in podmorski svet je lep in zanimiv. Definitivno so veliko pozornosti dali samemu  izgledu sveta. Priporočal bi ljedem, ki si želijo umrtvičiti možgane za kakšno urco ob večerih.

uredilo bitje MaDrung
Povezava do prispevka

Lego builder's journey

6/10

643x0w.jpg

Lep artsy no fartsy puzzler z meni všečnim temačno-prikupnim vzdušjem. Igra te pelje skozi razne levele, ki so dokaj dobro animirani. Vse kar delaš je da postavljaš lego kocke in jih preurejaš, da najdeš pot do cilja oz. da operiraš z raznimi mašinami. Igri ne morem dati višje ocene ker je zelo kratka (nekje 2 urce). Muzika je všečna.

Povezava do prispevka
Galko reče pred 28 minutami:

Sprobi še Nine Sols. Do Astrobota / Wukonga / Silent Hilla / Metaphorja eden največkrat omenjenih GOTY kandidatov :) Zdej je tud za PS5, upam da tud za physical dobijo kakšen deal (ipak so Tajvanci, ne vem kok je to kej popularno tam)

Sem že probal na PCju, samo sem jo pol dal na stran, ker bi jo raje na PS5.

Ima sicer une maketaste nasprotnike, ki delujejo kot lutke, kar sovražim za popizdit, ampak je igralnost izpiljena v nulo (premikanje in bojevanje). Sem že pisal o tem, da vse skupaj deluje kot nek 2D Sekiro meets Hollow Knight. Zajebana je in igra se fenomenalno.

uredilo bitje ke_kit
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Končal Nevo, 2D platformer avtorjev Grisa

čudovita glasba in podoba (jesenske barve v špilu so :wub:), igra je v tem pogledu res piece of art, ki si ga zapomneš

pripoved ni nič posebnega; I guess da gre za neke vrste alegorijo na uničevanje okolja, plus igranje na melodramatičnost in čustvene strune s protagonistkinim odnosom do luškanega in plemenitega volkca 

platforming in bojevanje sta OK (puzzlanja praktično ni), ni pa eno ali drugo kak presežek; v primerjavi s predhodnikom Gris je igra zaradi bolj raznolikega in malo bolj kompleksnega gameplaya gotovo nadgradnja

nasploh je manj prisoten občutek, da gre za 2D walking simulator, ker špil ves čas vpeljuje nove mehanike in ideje, četudi brez kake posebne globine; se pa še vedno dogaja, da začetki posameznih poglavij delujejo malo prazno (kup zaslonov, kjer se samo sprehajaš levo ali desno in malo poskakuješ) in to zna razjezit nekoga, ki mu je šlo isto na kurac že v Grisu

Špil ima res visoke ocene kritikov in je vreden igranja, če so vam všeč rahlo gay indie špili s poudarkom na vizualni in glasbeni izkušnji ter (sicer nezateženim) gameplayem v drugem planu; je pa podobno kot Gris malo precenjen zaradi tripanja ocenjevalcev na prej omenjeno in verjetno ne bo navdušil nekoga, ki mu je bil že predhodnik dosadan 

uredilo bitje Raz
  • Račka +1 5
Povezava do prispevka

Obrnil Alan Wake 2. Zelo cool lynčevski survival horror. Ampak definitivno orenk orenk v "je za kogar je" kategoriji. Ful čudaško okolje, twistanje zgodbe na polno, namerno medenje igralca, mehanike ki še dodatno twistajo dogajanje, res uno če obstaja mindfucking mehanika, je v tej igrici in je potencirana na deset. Pač igrica želi doseči filing, da ti ni ama nič jasno in da se skoz spreminja realnost v špilu, in to ji absolutno rata. Načeloma nisem fan magičnega realizma, ma ko pa se "magičnost" tko navije kot se tule, je pa še celo meni kul :D Špil pa absolutno NE BO všeč folku, ki bi radi direkten survival horror tipa a la Resi. Tole je orenk svoj podžanr, zelo je goofy, zelo je weird, mestoma je tudi ful campy.

Če je pa Twin Peaks na steroidih neki, kar se ti sliši zanimivo, je pa to to u lajfu. Ker v tem primeru ga pa špil delivera na polno. Produkcija je brutalna, dva popolnoma različna lika s popolnoma različni vibom igranja in s čisto svojem okoljem, bolan humor, neverjeten voice acting (neo-noir lik Caseyja mi je sploh ODFUKANO dober, njegovi monologi so mi vrhunec Wakovega dela špila), res huda scenografija s celo par proper grozljivimi scenami (DSO z bunkerjem, oceanview hotel), itd itd itd, tko overall daje špil hud vibe. Imam sicer dve kr orenk zameri špilu - svinjsko abusanje jump scarov in zelo bedno izvedeno neskončno respawnanje sovražnikov, ki ti ubijejo željo po raziskovanju - ampak meni je špil še vedno zelo visok B+ tier, recimo 88-89 roba. 

Pa carsko mi je, da smo zdej v manj kot 2 letih dobili štiri brutalne survival horror petarde če samo AAA gaming gledaš. Pa vsak je dovolj poseben, da vsakega z veseljem prešpilaš.

Dead Space R - sci fi space survival horror

Resident Evil 4 R - akcijski survival horror

Alan Wake 2 - lynčevski survival horror

Silent Hill 2 R - psihološki horror

Sicer so res trije od teh remaki, ma ajde, pustimo detajle :D Golden era AAA horror špilov, al neki

Igrano v 2024

Prince of Persia: The Lost crown (Polica)

Persona 3: Reload (Polica)

Robocop: Rogue city

Lies of P (Polica)

Pentiment (Polica)

System Shock Remake (Polica)

Elder Ring: Shadow of Erdtree (Polica)

Cocoon (Polica)

Ace combat 7 (Polica)

Chants of Sennaar (Polica)

Stellar Blade (Polica)

Astro Bot (Polica)

Stasis: Bone Totem (Polica, če kadarkoli pride na physical)

Space Marine 2

Unicorn Overlord

Silent Hill 2 (Polica)

• Račka +1 9
Povezava do prispevka

Težko rečt. Glede na preteklost velikih Atlus IP-jev bi lahko rekli ja. Persona 5 dobila 3 leta kasneje Royal verzijo. Letos je SMT5 dobil Vengance verzijo (tudi 3 leta razlike).

Sedaj pa ali je vredno čakati 3 leta, da bo po vsej verjetnosti enhanced verzija po full price kot sedaj ali še dražja, če bo z novo generacijo šle cene gor.

uredilo bitje Tijuana
Povezava do prispevka
Dejch reče Dne, 1. 11. 2024 at 19:29:

A mas to v trilogy edition? Itak sm pa slisu da je 3ka dalec najslabsi del v trilogiji

Ja predihal sem vse tri. Trojka ima dobro zgodbo, šepa pa v nalogah, katere se vse ponavljajo. Da o bugih ne govorim.

Enka in dvojka sta top.

Povezava do prispevka

Imam kaksne 3 ure v The Plucky Squire. Kjut spil, skakanje v knjigo in iz nje, da resujes uganke, je kul fora. Ampak nekako je vse prevec basic, niti malo se nisem zasvical ali rabu pomislt, in ponavadi me mine igrat po kaksne 20 minutah. Pa cisto prevec se ustavlja igranje, vsake 3 minute ti mora nekdo neki povedat. A se splaca vztrajat? Ce je kdo preigral

uredilo bitje Scar
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Za smehe sem skinil Horizon Zero Dawn Remastered, ker se ga spominjam boljše kot Forbidden West in res ne vem zakaj, ker špil je boring as shit že od začetka lol. Je pa res da sem začel na NG+ in da ni to mogoče intended izkušnja. 

Ampak to ni point, upgradana grafika mi sploh ne diši. In sicer vse skup zgleda kot da je posneto s portrait modom na telefonu, nek čuden DoF, Aloy izgleda umetna. Kot da je čez igro nek filter, ki naredi vse skup velik bolj uncanny valley.  Ne vem kaj je s tem enginom, da mi enkrat izgleda noro fotorealistično, drugič pa plastik fantastik. 

Povezava do prispevka
Scar reče pred 2 urama:

Imam kaksne 3 ure v The Plucky Squire. Kjut spil, skakanje v knjigo in iz nje, da resujes uganke, je kul fora. Ampak nekako je vse prevec basic, niti malo se nisem zasvical ali rabu pomislt, in ponavadi me mine igrat po kaksne 20 minutah. Pa cisto prevec se ustavlja igranje, vsake 3 minute ti mora nekdo neki povedat. A se splaca vztrajat? Ce je kdo preigral

Lahko povem, da imam podobno izkušnjo. Špil ima čuden pacing.

• Račka +1 2
Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 50 minutami:

Za smehe sem skinil Horizon Zero Dawn Remastered, ker se ga spominjam boljše kot Forbidden West in res ne vem zakaj, ker špil je boring as shit že od začetka lol. Je pa res da sem začel na NG+ in da ni to mogoče intended izkušnja. 

Never forget, da je smetana foruma špil hvalila kot GOTY naslov in sploh eno najboljših ps4 ekskluziv:rofl:

Povezava do prispevka

Ma ja, zgodba je bla kul. Pa quest za uber armor tudi. Kar se tiče combata mi je bil po spominih boljsi kot v dvojki, ki je bila ful bolj spongey. 

Ampak zdej k sprobavam ta remaster mi je vse ful bolj bland. Mogoče efekt dvojke, who knows.

Mi je pa enka bla tam 85 ko sem obrnil, prav imo zarad grafike in zgodbe. Ni slaba igra sploh, za goty tistega leta pa itak ni mela šans.

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...