elrado Objavljeno 20. december 2024 Share Objavljeno 20. december 2024 (urejano) Hijacker reče Dne, 19. 12. 2024 at 12:54: Moji viri za zvočne knjige so pestri. Glavni je seveda Amazonov Audible. Dobil neko akcijo za okrog 80€ in 12 credits. Uporabljam za serije, ki jih spremljam tako da lahko začnem poslušat isti dan ko pridejo ven. Kot del naročnine imam tudi vse iz Plus kataloga in tega je ogromno. Doma imam audiobookshelf strežnik, kjer si ga polnim z vsem živim, tudi podcasti. Zaenkrat samo slovenskimi. Tuje kar sem probal je slabo posneto in težko razumljivo. Za slovenske pa audibook.si, kjer si jih lahko brezplačno izposodiš s knjižnjično kartico. Končal sem recimo Jezero od Tadeja Goloba (bere Cavazza). Meh... Za vse ostalo pa razni Minecraft strežniki, kjer se predvsem poje glasna muzika, torej se ne predvajajo samo filmi. V avtu imam na seznamu predvajanja zvočne knjige od Dona Winslowa, ker so kratke (dobra ura) in jih v celoti poslušam do in iz službe. Trenutno recimo poslušam The Heron, ki jo odlično bere Ed Harris: Doma pa berem in hkrati poslušam 7 del serije Star Scrapper z naslovom Fractured Consortium od JN Chaney ter Matthew A. Goodwin. Odlično jo bere Neill Thorne. ž Problem je seveda najti čas... Se pravi knjižnica ti prinese ne samo PressReader ampak tudi audiobook.si, tole je precej super . Hvala za priporočila, si jih pridobim in probam. 20. december 2024 uredilo bitje elrado Navedek Povezava do prispevka
Antifriz Objavljeno 21. januar 2025 Share Objavljeno 21. januar 2025 @elrado Ali za ta PressReader rabiš prav članarino v NUKu ali se da dostopati s članarino v katerikoli knjižnici? Navedek Povezava do prispevka
elrado Objavljeno 21. januar 2025 Share Objavljeno 21. januar 2025 Antifriz reče pred 1 minuto: @elrado Ali za ta PressReader rabiš prav članarino v NUKu ali se da dostopati s članarino v katerikoli knjižnici? Ne vem, nisem se probal. Ampak mislim da ja vsaka knjiznica je OK. Bac Cobiss geslo. Navedek Povezava do prispevka
Antifriz Objavljeno 1. februar 2025 Share Objavljeno 1. februar 2025 @elrado neki se matram, z geslom za cobiss preko "oddaljenega dostopa" od moje knjižnice lahko pridem na spletno stran in gledam tam, aplikacija mi pa ne dela oz ne znam usposobit. ti uporabljaš aplikacijo ali je to to? Navedek Povezava do prispevka
Hijacker Objavljeno 3. februar 2025 Avtor Share Objavljeno 3. februar 2025 Trenutno v avtu med vožjo v službo poslušam City on Fire od Don Winslow. Irska in italijanska mafija v Ameriki. Priporočam. Navedek Povezava do prispevka
elrado Objavljeno 3. februar 2025 Share Objavljeno 3. februar 2025 Antifriz reče Dne, 1. 2. 2025 at 21:02: @elrado neki se matram, z geslom za cobiss preko "oddaljenega dostopa" od moje knjižnice lahko pridem na spletno stran in gledam tam, aplikacija mi pa ne dela oz ne znam usposobit. ti uporabljaš aplikacijo ali je to to? Ne ne uproabljam . Tako so mi samo povedali iz knjižnice, moram pa se it še vpisat ko utegnem. Navedek Povezava do prispevka
Antifriz Objavljeno 3. februar 2025 Share Objavljeno 3. februar 2025 Hvala za info, elrado. Da se odkupim za OT, trenutno poslušam Navedek Povezava do prispevka
Zorz Objavljeno 4. februar 2025 Share Objavljeno 4. februar 2025 Hijacker reče Dne, 3. 2. 2025 at 11:35: Trenutno v avtu med vožjo v službo poslušam City on Fire od Don Winslow. Irska in italijanska mafija v Ameriki. Priporočam. Meni je daleč najbolj všeč njegova prva trilogija, Power of the Dog. Vse preostalo, vključno s tem City on Fire mi je bilo slabše. Pa še standalone The Force mi je kr sedel no. Navedek Povezava do prispevka
Hijacker Objavljeno 5. februar 2025 Avtor Share Objavljeno 5. februar 2025 Zorz reče pred 14 urami: Meni je daleč najbolj všeč njegova prva trilogija, Power of the Dog. Vse preostalo, vključno s tem City on Fire mi je bilo slabše. Pa še standalone The Force mi je kr sedel no. Imam v vrsti tudi ostale knjige od njega. Začel sem s tistimi kratkimi zgodbami iz Audible Plus kataloga (Free Billy, Downward Facing Doug, Dietrich, Deep Hole, ...). Malce daljša je pa bila The Winter of Frankie Machine. Vse te sem poslušal v avtu med branjem in so mi bile izvrstne. Te kratke morda precej predvidljive, Frankie Machine pa prva na temo mafije in blast from the past v čas filma Godfather. City on Fire mi jo je iz poglavja v poglavlje boljše poslušat, ker je podobna tematika in večkrat grem po daljši poti do doma ali službe, samo da do konca poslušam poglavje. Res hitreje mine vožnja. Te me pa torej še čakajo: Ko končam te tri iz serije Danny Ryan grem dalje na The Power of the Dog. Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 7. februar 2025 Share Objavljeno 7. februar 2025 Navedek Povezava do prispevka
Merithyn Objavljeno 18. februar 2025 Share Objavljeno 18. februar 2025 Odlična serija priporočam! Glihkar izšla 7 knjiga v audio obliki... Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 20. julij 2025 Share Objavljeno 20. julij 2025 Eno specifično vprašanje: ali kdo posluša audio knjige preko Spotify Premium? Slučajno sem zapazil, da bi naj bilo na voljo kar veliko knjig (med novejšimi npr. Fairytale od S. Kinga itd.). Sprašujem, ker meni zadeva ne deluje (je mogoče regijsko pogojeno?). Navedek Povezava do prispevka
Zorz Objavljeno 20. julij 2025 Share Objavljeno 20. julij 2025 Verjetno da jih pri nas ni, ker meni jih iskanje ne ponudi (v stilu kot ti ponudi Playlists, Podcasts, Songs, Albums, ...). 1 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 20. julij 2025 Share Objavljeno 20. julij 2025 Merithyn reče Dne, 18. 2. 2025 at 16:57: Odlična serija priporočam! Glihkar izšla 7 knjiga v audio obliki... Ha, ravnokar berem prvo knjigo Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ osis Objavljeno 25. julij 2025 Share Objavljeno 25. julij 2025 Jaz sem kakih 15+ let nazaj naletel na neko spletno stran, kjer so imeli ogromno zastonjsko kolekcijo predavanj in tudi avdio knjig, ki so bile bolj strokovne ali v javni domeni. Sem si posnel dol in potem sprobal to poslušat. In čeprav je bila super izkušnja, je bila vedno težava, da nisem imel rednega vsakodnevnega časovnega bloka, kjer bi lahko to poslušal in potem sem vedno malo pozabil "kje sem",... to je bilo še v času, ko MP3 playerji niso nadaljevali od iste sekunde in pametnih telefonov ni bilo. V avtu poslušat pa tudi ni bilo preprosto. (tisti dodatki za vžigalnik al pa na CDje pečt). Druga stvar pa je, da da čim je knjiga boljša... pa si hočeš kak quote zapisat, pa je kar težavno. Pri kakih strokovnejših si ne predstavljam da vozim in poslušam. In se s temle strinjam: Hernire reče Dne, 25. 11. 2024 at 8:34: Jaz poslušam kakšne zvočne knjige med vožnjo, sploh odkar jih je dosti slovenskih na aplikacijah od MK ali Beletrine, samo all in all gre pomoje to za obliko konzumacije "knjižnega gradiva" na nižji ravni. Res je, da je verjetno čisto v redu za linearne knjige in npr. knjige za samopomoč, pač kjer gre zraven neka večopravilnost (vožnja, pospravljanje) ... Jaz sem na Beletrina Digital probal poslušat Kleopatro in Frankensteina ter Terenske raziskave ukrajinskega seksa in bi je bila izkušnja res ful slabša v primerjavi s fizično knjigo. Sicer fino posneto, dori naratorji, ne rečem nič, samo je prezahtevno za večopravilnost, pač je neka prometna situacija in čisto podzavestno se odklopiš od knjige za npr. 3-5 minut in se potem mentalno vklopiš nazaj, pa si že zamudil del experienca (v avtu boš težko prevrtaval nazaj). Tako da zdaj v avtu mogoče poslušam kakšno knjigo (ko mi dopizdi muzika), ki je po zahtevnosti nekje na nivoju podcasta, da če se odklopim zaradi neke situacije v prometu, da se vklopim nazaj in no fucks given poslušam naprej . Če pa zvočnic ne konzumiraš v kontekstu večopravilnosti, pol pa tudi ne vem, zakaj točno bi to počel. Vsakemu svoje al neki, bom pa zelo vesel, če kdo, ki zvočnic ne konzumira kot del večopravilnosti, pove, kaj ga k temu nagovarja oziroma zakaj preprosto ne bere knjige? Terenske raziskave ukr. seksa, ni šans da poslušaš. Avtorica piše v ogromno dolgih stavkih,... in ta "čar ali wtf" njena načina uporabe ločil je lahko samo pisno. Tako, da vseh knjig se gotovo ne da spravit v avdio. Po drugi pa neki trash romani, brez problema. In tle pa je tudi tisto, kar se strinjam, da branje =/= poslušanje in da ne gre zgolj za spravljanje informacij v možgane. Tako da s temle: Zorz reče Dne, 26. 11. 2024 at 17:27: Sem čakal, kdaj se bo kdo obesil na to. Ja, zame je preposlušana knjiga prebrana. Zakaj? Ker so se vse informacije, ki so vsebovane v knjigi, znašle v moji betici. Branje ni zame nič drugega, kot prenos nekih informacij v možgane ali kakorkoli želiš temu rečt. Zdaj ali si te informacije prenesel po vidni ali zvočni/slušni poti? Who cares, na koncu so ravno tako tam, domišlija pa ti vmes dela popolnoma enako v obeh primerih (za razliko od gledanja filma recimo, kjer ti je vsiljena interpretacija nečesa). Lahko dlakocepimo, da se je v enem primeru morda težje fokusirat, kot v drugem, ampak to je potem že druga debata. Ti si do informacij prišel, to je to. se pa ne bi strinjal. Po mojem najboljši primer so te romance knjige za ženske in kak sc-fi za tipe. Na netu imaš kup memetov in reeslov, kako zapeljiv glas dvigne zgodbo na drug nivo. Kar na enkrat, zgodba dobi drugačen stimulans. In s tem tudi "fokus" na druge informacije. AMPAK tle se pa strinjam, da pač s tem pride do vsiljene interpretacije, ki pa je ob lastnem branju načeloma ni. Ful pozdravljam tole temo, ker upam da bom našel kakšno avdio knjigo, ki jo bom lahko poslušal ob multitaskanju. Ker recimo že ene 2x sem probal prit do konca avdioknjige Adam Smith - Wealth of Nations, pa je čist preveč strokovna in obsežna. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.