Skoči na vsebino

[Troubleshooting tema] Matična se tali, grafa žvižga arije, komp mi gori!

keba

Priporočeni prispevki

Furas kaj? Enkrat v zivljenju nisem izklopu naprave iz omrezja ko je ne uporabljam, pa se smatram za ornk skrtico :D 

Zdej ce mas pogost udar strele pol valda, izklopis ko je nevihta, sam pol izklopis vse. Ko pa je lepo vreme pa res ni treba izklapljat.

Povezava do prispevka

U pm kaj mi je zdele BSODjal, error code je bil nek store_exception, komp se zboota nazaj v biose. Ok gledam kaj je to za en kurac, mi vse zgleda ok, dam exit and reboot, pa mi spet zboota v biose.

Boot device not detected... koji kurac. Se mi je zdel da bo Scamusng 990 Pro mal dl zdržu, še 1 leto ni v uporabi, wtf!?

Zdej morm to opeko od grafične vn dobit da reseatam disk in potem probam še enkrat.

EDIT: Mogoče ni disk, sem se zbootal v winse ampak me je spet vn vrglo po cca 2min z drugim BSODjem.
Sem šel zdej v safe mode poganjat "sfc /scannow" komande. Vidim da sem se zajebal in bi prvo mogu požent "DISM.exe"... oh well...

Aja, prvi BSOD mi je vrglo vn ko sem updatal Baldurs Gate 3 v steamu. Jebemu majko :ranting:

EDIT 2;
Prvi sfc /scannow v safe mode je najdu in uspešno popravu neke fajle. Normal boot v winse (takoj izklopu Steam) mi potem ni delal problemov, pa sem še tist DISM.exe polaufu, pa potem še 1x sfc /scannow, pa ni blo errorjev. Sem potem pržgal Steam in takoj uninstallu BG3 (update še ni bil installan do konca, sem ga takoj zapavziru). Zdej sem še 1x restartu in zagnal sfc /scannow (ni errorjev), looking good?

uredilo bitje blad
Povezava do prispevka
  • 2 mesca kasneje...

Zgleda mi je shodila plata: MSI MAG Z490 Tomahawk - stara 4.5 leta. Pomoje najdrazja plata kar sem jih kupil in edina, da je crknila tako hitro...

Zacelo se je vcerja windowsi postanejo neodzivni, cez par sekund pa blue screen.

Probal sem:

- dve razlicni grafi in iGPU

- drugi rami

- drug napajlnik

- drug SSD

Se pravi ve kar se da.

Zmrzne pa tudi ko hocem na SSD nalozit windovse - npr kopira file na disk in po kaksni minuti freezne in bluescreena.

BIOS se sam ponastavi ob teh errorjih, nazadnje sem ga upgrejdal kaki 2 leti nazaj.

Ce ima se kdo kak predlog kaj bi se dalo se narediti ali vrznem v kanto.

Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...

Živijo,

mam en čuden problem s prenosnikom. Vsakič ko ga na novo prižgem mi ob boot-u vrže ven par blue screenov, se parkrat resetira, včasih poskusi repair pognat pa samo javi, da se računalnik ni pravilno zaustavil...in potem se enkrat postavi in dela BP.

Število blue screenov, ki jih dobim je povsem random, včasih (sicer res redko) se prižge normalno. Ko je comp enkrat prižgan, če ga poskusim restartat, se resetira normalno, brez težav. Če ga ugasnem, se težave ponovijo. Zaenkrat sem ga odprl, spihal, kar se da komponent, sem odklopil in priklopil nazaj. Memory testi ne javljajo nobenih napak, test diskov enako. V event viewerju sem gledal če so kakšni čudni errorji pa tudi nič ne odkrijem. Nisem pa še testiral z nobenimi drugimi komponentami - mogoče mi edino to še ostane :/ Kakšna ideja anyone?

LP

Povezava do prispevka
Yoru reče pred 14 minutami:

Živijo,

mam en čuden problem s prenosnikom.

LP

če je to med bootom ciklom, bi na prvo žogo reku da ti ssd crkuje. druga opcija je pa da je neki z ramom. 
(plus da včasih če piše da je ssd health ok, še ne pomeni da tudi dejansko je).

poskusi namesto ssdja bootat z live usb sticka, pa primerjaj...

Povezava do prispevka
Yoru reče Dne, 12. 8. 2025 at 10:44:

Živijo,

mam en čuden problem s prenosnikom. Vsakič ko ga na novo prižgem mi ob boot-u vrže ven par blue screenov, se parkrat resetira, včasih poskusi repair pognat pa samo javi, da se računalnik ni pravilno zaustavil...in potem se enkrat postavi in dela BP.

Število blue screenov, ki jih dobim je povsem random, včasih (sicer res redko) se prižge normalno. Ko je comp enkrat prižgan, če ga poskusim restartat, se resetira normalno, brez težav. Če ga ugasnem, se težave ponovijo. Zaenkrat sem ga odprl, spihal, kar se da komponent, sem odklopil in priklopil nazaj. Memory testi ne javljajo nobenih napak, test diskov enako. V event viewerju sem gledal če so kakšni čudni errorji pa tudi nič ne odkrijem. Nisem pa še testiral z nobenimi drugimi komponentami - mogoče mi edino to še ostane :/ Kakšna ideja anyone?

LP

G-Man reče Dne, 12. 8. 2025 at 10:59:

če je to med bootom ciklom, bi na prvo žogo reku da ti ssd crkuje. druga opcija je pa da je neki z ramom. 
(plus da včasih če piše da je ssd health ok, še ne pomeni da tudi dejansko je).

poskusi namesto ssdja bootat z live usb sticka, pa primerjaj...

SSD zna bit dober hint!

lahko pa da je zadeva cisto softwarsekga znacaja... Zjebana instalacija winsow/zjeban update... mogoc koruptiran driver..

Bi svetoval da se proba z alternativno instalacijo (frisno) na drugi particiji, ce je kje tam problem.

Rekel bi se da za vsak slucaj probaj izklopit superfetch, fast boot in hibernacijo/hybrid sleep zacasno. Mogoce je kaj s temi vmesnimi zadevami.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...