Tijuana Objavljeno 8. marec 2026 Share Objavljeno 8. marec 2026 Stardew Valley je meni GOAT cosy iger. To je povsod 1.7 update uleti počasi Spiritfarer je menda zelo kulsi cosy game. Imas Pokopiji podoben spil. Dragon Quest Builders 2 povsod. Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 8. marec 2026 Share Objavljeno 8. marec 2026 ke_kit reče pred 17 urami: Verjetno je mislil, da ni tako kvalitetnih iger (Nintendo) drugje. Mislim sem na Nintendo igre in ne ta specifičen žanr ki je Pokopia ja. Sej smo že večkrat debatirali glede tega. Niti ne mislim na kvaliteto iger ampak na sam vibe ki ga dajejo njihove igre. Sej glede na to da si lastiš Switch mislim da veš o čem govorim. Drugače valda imaš sploh na PCju praktično vse žanre in še več. Sej zato je moja najljubša platforma PC 1 Navedek Povezava do prispevka
Konec igre Objavljeno 8. marec 2026 Share Objavljeno 8. marec 2026 (urejano) Po mojem mnenju je z vzponom indie iger ta N-vibe se deloma prenesel v segment indijčkov. To ne pomeni, da je Nintendo passe, pač first party igre ga pokajo nerealno, sam v indie svetu izide marsikaj tok dobrega, da bi lahko pariralo Nintendo igram izven glavnih treh, štirih hitterjev, sam nimajo tok medijske prezence in se porazgubijo 8. marec 2026 uredilo bitje Konec igre Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 8. marec 2026 Share Objavljeno 8. marec 2026 (urejano) Gapi182 reče pred 18 minutami: Niti ne mislim na kvaliteto iger ampak na sam vibe ki ga dajejo njihove igre. Vidiš, meni pa ravno ta kvaliteta in občutek za detajle/izpiljenost ful pridoda k splošnim vajbom njihovih iger. Pri Nintendo ekskluzivah sem vedno zihr, da bom ves čas bil 100% poglobljen v igranje in me nič ne bo vrglo ven. Indie igre, kot te ki jih je omenil @Konec igreso v večini primerov ful dobre (predvsem ker si upajo inovirati in eksperimentirati), ampak jim fulkrat zmanjka te AA/AAA kvalitete, ki dejanso premakne letvico mal višje in pol se zalotim, kako bentim nad kakimi pomanjkljivostmi, ki mi brejkajo immersion. Nintendo, za razliko od drugih studijev, je kot nek perfekten miks med inovativnostjo/razumevanjem česa si igralci zares želimo (indie) in kvaliteto in občutkom za detajle, ki premaknejo zadevo na višji nivo (AAA studiji). 8. marec 2026 uredilo bitje ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 8. marec 2026 Share Objavljeno 8. marec 2026 @Konec igre ne samo da parirajo, po kvaliteti jih celo presegajo. Hades in Hollow Knight sta dobra primera. Sam pač tisti čisto mali in po eni strani popolnoma nepomembni detajli mi pomenijo veliko. Te male animacije pri Luigi's mansion ali Mario Kart recimo. Isto mi deluje pri Pokopia. Po eni strani zelo nepomembni detajli ki ne dodajo kaj več pri sami igralnosti, po drugi strani pa ravno zaradi teh malenkosti bolj padem not v svet. 2 Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 8. marec 2026 Share Objavljeno 8. marec 2026 (urejano) ke_kit reče pred 4 urami: Vidiš, meni pa ravno ta kvaliteta in občutek za detajle/izpiljenost ful pridoda k splošnim vajbom njihovih iger. Pri Nintendo ekskluzivah sem vedno zihr, da bom ves čas bil 100% poglobljen v igranje in me nič ne bo vrglo ven. Indie igre, kot te ki jih je omenil @Konec igreso v večini primerov ful dobre (predvsem ker si upajo inovirati in eksperimentirati), ampak jim fulkrat zmanjka te AA/AAA kvalitete, ki dejanso premakne letvico mal višje in pol se zalotim, kako bentim nad kakimi pomanjkljivostmi, ki mi brejkajo immersion. Nintendo, za razliko od drugih studijev, je kot nek perfekten miks med inovativnostjo/razumevanjem česa si igralci zares želimo (indie) in kvaliteto in občutkom za detajle, ki premaknejo zadevo na višji nivo (AAA studiji). Pod tole se podpišem in potatoviram, pizda kekit ti si dejansko kar pameten, škoda da si tak peder Pri mojem eksperimentiranju z indiji je isto: večina priporočil mi je carskih... za nek koncept oz idejo, s kero bi šel potem k "pravemu" developerju, ki bi iz tega naredil zaresno igrico FUL indijem, ki sem jih sprobal, IMO zmanjka nek resen profi eksoskeleton, ki bi iz prototipa naredil legit Polica špil. Tko, proof of concept smo nardil, dejmo ga raztegnit na 2-3 ure in rečt, da mamo igrico. Ne stari, nimate je Je očitno tud kar umetnost iz prototipa narediti legit izdelek, ki bo sposoben držati svežino in tempo 4-6-8-10+ ur. K sreči je indy scena ratala tok faking huge, da tud tistih 10% indijancev, ki pa se dejansko po mojem uspe prebiti v kalup "prave" igrice, popolnoma demolira celotno AAA produkcijo. Vsaj lani je blo tko, 4/4 GOTY kandidatov so bili indijanci. Letos pa izgleda da bo bolj AA/AAA heavy. 8. marec 2026 uredilo bitje Galko 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Konec igre Objavljeno 8. marec 2026 Share Objavljeno 8. marec 2026 Se strinjam, da ima dosti indijev problem s tem, sam tudi big budgeterji imajo večkrat konkreten problem držat tempo in svežino čez celo igro. AA(A) igre niso samo Galkova polica, ampak še cel kup iger zraven. Že recimo cela Ubisoft knjižnica, EA igre itd., ki jih ne igraš in se vse odlično začnejo (npr. fantastičen uvod v to Soulslike Star Wars igrico oziroma sequel), potem pa razvodenijo, dokler se ne začnejo vreči kot kurja čreva. Podobno kot Ghost of Tsushima recimo. Imaš polno indie iger s super tempiranjem in nonstop svežino vseh žanrov in oblik. Pomoje je marsikdaj prisoten tudi predsodek glede grafike, ker dosti ljudi (ne Ke_kit in Galko, govorim za nekega anonimnega uporabnika interneta) golo grafično moč zamenjuje za art style in art design ter misli, da igra, ki zgleda bolj fotorealistično = igra z boljšim art stylom in directingom, posledično pa bolj fotorealistična igra = boljša od indie igre. ke_kit reče pred 5 urami: Vidiš, meni pa ravno ta kvaliteta in občutek za detajle/izpiljenost ful pridoda k splošnim vajbom njihovih iger. Pri Nintendo ekskluzivah sem vedno zihr, da bom ves čas bil 100% poglobljen v igranje in me nič ne bo vrglo ven. Indie igre, kot te ki jih je omenil @Konec igreso v večini primerov ful dobre (predvsem ker si upajo inovirati in eksperimentirati), ampak jim fulkrat zmanjka te AA/AAA kvalitete, ki dejanso premakne letvico mal višje in pol se zalotim, kako bentim nad kakimi pomanjkljivostmi, ki mi brejkajo immersion. Nintendo, za razliko od drugih studijev, je kot nek perfekten miks med inovativnostjo/razumevanjem česa si igralci zares želimo (indie) in kvaliteto in občutkom za detajle, ki premaknejo zadevo na višji nivo (AAA studiji). Iskreno mislim, da se je Nintendo na Switchu glede tega ful izboljšal. Če se spomnim na razne Twilight Princesse in Skyward Sword, saj v redu igre, nič ne rečem, samo sem oboleval ob količini nekih debilnih dialogov in slabega tempa. Drgač niti sam ne vem, katere igre sem omenjal , omenil sem samo par random iger, nisem niti ene igral in pomoje niso neki dobre. Sam želel sem izpostavit, da je ta koncept vseprisoten v indie igrah, nisem vedel, da se pogovarjamo o kvaliteti, ampak sem mislil, da se o mehanikah v tej Pokemon spin off igrici. 3 Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 9. marec 2026 Share Objavljeno 9. marec 2026 Btw ce sam narediš 4 stene in daš notri vrata se isto šteje za hišo. Ne rabiš delat samo teh prebudit hiš. Pa če imaš storage direktno zraven mize za crafting ti vzame stvari iz storage. Navedek Povezava do prispevka
Tijuana Objavljeno 10. marec 2026 Share Objavljeno 10. marec 2026 Jaz sem nekaj med 15-20ur. Sedaj v drugem biomu naredil vse queste in picim dalje. Res ogromna igra. Bom prvo šel narediti story saj menda dobis res dobre mehanike tekom igre, da se potem splača urejati zadeve. Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 10. marec 2026 Share Objavljeno 10. marec 2026 Tijuana reče pred 5 urami: Jaz sem nekaj med 15-20ur. Sedaj v drugem biomu naredil vse queste in picim dalje. Res ogromna igra. Bom prvo šel narediti story saj menda dobis res dobre mehanike tekom igre, da se potem splača urejati zadeve. Kateri biom je zate drugi? Ker mislim da imas izbiro kam gres a ne? Je vec teh vrat. Js sm tam s tirnicami trenutno in mislim da bom kar dosti časa zapravil tukaj. Bi rad najprej odkril vse habitate in pokemone preden grem dalje Navedek Povezava do prispevka
Tijuana Objavljeno 10. marec 2026 Share Objavljeno 10. marec 2026 (urejano) Gapi182 reče pred 1 uro: Kateri biom je zate drugi? Ker mislim da imas izbiro kam gres a ne? Je vec teh vrat. Js sm tam s tirnicami trenutno in mislim da bom kar dosti časa zapravil tukaj. Bi rad najprej odkril vse habitate in pokemone preden grem dalje Jaz sem šel skozi vrata, ki so najbliže Pokemon Centru v prvem biomu. Bleak Beach se reče. Jaz bom tudi habitate (ko sem unlockal) zrihtal ampak vse pokemone bom zbiral ko dobim creditse. Itak imaš cap 31 pokemonov na biome (se mi zdi). Vem pa kiri je tvoj ker sm vsa tri vrata iz firbca šel skozi preden ampak so me v tem biomu kar zasuli z questi takoj in sem kar ostal. Včeraj popoldne se začel prvi time limited event, ki traja do 24 marca. Spoiler Yoshi and the Mysterious Book – Coming May 21st 10. marec 2026 uredilo bitje Tijuana 3 Navedek Povezava do prispevka
Tijuana Objavljeno 12. marec 2026 Share Objavljeno 12. marec 2026 Pokopia prodala 2.2m kopij v prvih štirih dneh. Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 12. marec 2026 Share Objavljeno 12. marec 2026 Piše folk da so fizične edicije sold out veliko kje. Mal mi je škoda za to ker bo Nintendo potem vedno vec dajal na game key cards. Je pa kar dosežek za neko novo serijo. Včeraj sem odšel v 3 biom. Potem videl v prvem da je na vrhu gor še polno stvari za raziskovat 🤣. Šele včeraj sem začel uporabljati fast travel. Navedek Povezava do prispevka
Tijuana Objavljeno 12. marec 2026 Share Objavljeno 12. marec 2026 Jaz sem se prestavil v tretji biomi tudi. Zame tisti z tračnicami. Morem rečt res zelo kulska igra. Odprta, da lahko gre po prvem biomu vsak svojo pot in odklepa različne mehanike igre kot nekdo drug. Tudi zelo vesel sem teh majhnih QoL izboljšal katere so me malce iz ritma vrgle pri drugih cosy igricah. Npr. Animal Crossing, če si rabil 10 istih stvari si moral 10x skozi iste dialoge, ker je šlo le 1 kos naenkrat. Ali, da si PP nafilaš lahko samo držiš ko ješ in avtomatsko dalje je, da imaš polno ter še marsikatera druga, ki mi v trenutko ne pade na misel. V kiri biome si šel @Gapi182? Plaža? Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 12. marec 2026 Share Objavljeno 12. marec 2026 Tisti kjer so poplave. Samo na hitro sem naredil hišo in zapustil ker ni blo vec casa tako da ne vem a je kaka plaza tam 😅. Tega s tracnicami se morem še vrnit ker sam si res kul sestavil poti za vozit okrog. Tam znam še ogromno zgradit. Res kul mapa je z raznolikimi lokacijami. Kar se tiče primerjave z AC je tko da po eni strani sta ista špila v smislu da imaš pač nek mali svet sam ima AC dosti vec teh life sim mehanik medtem ko ima pokopia dosti vec aktivnega gameplaya ki mi iskreno sede bolje. Me pa zanima kako bo post game. Navedek Povezava do prispevka
linuxx1337 Objavljeno 19. marec 2026 Share Objavljeno 19. marec 2026 Po Switch premoru sem nabavil Switch 2 in bi spet potreboval nintendo familijo 😁 Ima kdo prosto mesto za subscription online + expansion pack? Navedek Povezava do prispevka
Gogy Objavljeno 19. marec 2026 Share Objavljeno 19. marec 2026 (urejano) Marca naj bi prišel Wonder S2 upgrade. Bo vreden 20 jevrov? 19. marec 2026 uredilo bitje Gogy Navedek Povezava do prispevka
User Objavljeno 19. marec 2026 Share Objavljeno 19. marec 2026 (urejano) Poln k, imam tega ''upgradinga'' od nintenda. Prav začel jih bom sovražit. Majke mi. 19. marec 2026 uredilo bitje User Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 19. marec 2026 Share Objavljeno 19. marec 2026 Gali je ze 2 preorderal (za zihr, ce ena sfali). Navedek Povezava do prispevka
Tijuana Objavljeno 19. marec 2026 Share Objavljeno 19. marec 2026 User reče pred 1 uro: Poln k, imam tega ''upgradinga'' od nintenda. Prav začel jih bom sovražit. Majke mi. Dolga generacija te čaka Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 19. marec 2026 Share Objavljeno 19. marec 2026 Bolj ko igram Pokopia bolj mislim da še dolgo ne bo novega Animal Crossinga ker ga niti ne potrebujemo. Iskreno niti ne vem v kako smer bojo šli z novem Animal Crossing. Res mi je bomba špil. Lahko igram 30min ali pa 5h brez pavze. 2 Navedek Povezava do prispevka
Tijuana Objavljeno 20. marec 2026 Share Objavljeno 20. marec 2026 Gapi182 reče pred 16 urami: Bolj ko igram Pokopia bolj mislim da še dolgo ne bo novega Animal Crossinga ker ga niti ne potrebujemo. Iskreno niti ne vem v kako smer bojo šli z novem Animal Crossing. Res mi je bomba špil. Lahko igram 30min ali pa 5h brez pavze. Pomoje bo prišel ali 2027 ali 2028. Predobro se je prodajal da ne delajo že dolgo na novem. Res da nekaj tu covid veze koliko so dejansko prodali. Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 20. marec 2026 Share Objavljeno 20. marec 2026 Tisto je bil lightning in a bottle moment. Ravno pravi spil za ravno pravo situacijo ki se je dogajala po celem svetu. Plus takrat je bil switch ze zelo prodajan, velik hit in najcenejša konzola na trgu. Mislim da če naslednji AC proda polovico toliko kopijo bo ogromen dosežek. Dvomim da bo. Navedek Povezava do prispevka
Tijuana Objavljeno 20. marec 2026 Share Objavljeno 20. marec 2026 (urejano) New Leaf je prodal 13m na 3DS (ter Wild World na DS prodal 11m) tako da 25m je v času cele generacije za nov Animal Crossing z vsemi novi feni bi rekel, da ni nek nor nedosegljiv cilj. Valda pa nikoli več nebo covid cifer. Edit: Pride Tomadachi Life naslednji mesec. Pomoje kr zna bit večji naval kot pri Pokopiji 20. marec 2026 uredilo bitje Tijuana 1 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 22. marec 2026 Share Objavljeno 22. marec 2026 https://www.theverge.com/games/898313/nintendo-switch-2-eu-replaceable-battery Pismo, carsko, eu ftw. Navedek Povezava do prispevka
Gapi182 Objavljeno 23. marec 2026 Share Objavljeno 23. marec 2026 Arey reče pred 9 urami: https://www.theverge.com/games/898313/nintendo-switch-2-eu-replaceable-battery Pismo, carsko, eu ftw. Čakaj bo ta zakon veljal tudi za telefone? Navedek Povezava do prispevka
Konec igre Objavljeno 23. marec 2026 Share Objavljeno 23. marec 2026 F A K I N G B A S E D Navedek Povezava do prispevka
Boba-Fett Objavljeno 23. marec 2026 Share Objavljeno 23. marec 2026 Gogy reče Dne, 19. 3. 2026 at 10:51: Marca naj bi prišel Wonder S2 upgrade. Bo vreden 20 jevrov? pa ne vem to se mi pa res zdi nateg. Razumem 5 dinarjev, a tole pa ogabno. S tem da wonder že čist super lauga na dvojki. 2 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 23. marec 2026 Share Objavljeno 23. marec 2026 Gapi182 reče pred 2 urama: Čakaj bo ta zakon veljal tudi za telefone? Ne vem ampak ce bo bom sel na naslednjih eu volitvah 2x volit Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.