Skoči na vsebino

[Nintendo] Switch 2

Dejch

Priporočeni prispevki

Stipe2 reče pred 20 minutami:

Kaj govoriš - Nintendo je bil do Wiija vedno vsaj par drugim konzolam po zmogljivosti...z Wiijem so pa šli v drugo (cenejšo) smer, ker so z GameCubom dokončno ugotovili da za isti denar folk ful raje kupi PS, ne zato, ker se je njim ful inoviralo...

Sej ne samo PS. Tudi Xboxe je folk takrat raje kupoval kot GameCube. 

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 19 minutami:

N64 je bil bolj zmogljiv od PSX, ampak so ga pokradle kartuše napram CD-jem

GameCube je bil bolj zmogljiv od PS2, ampak ga je pokradlo, da ni imel DVD predvajalnika — PS2jk seje pomoje ogromno prodalo na račun DVD sukalnika

Pri Wiiju so pa res šli v drugo smer, šibka konzola brutalna prodaja

WiiU je bil nekaj između, tega noben ne mara (isto kot je zdaj PS5 peo nekaj između in ga noben ne mara :D )

Switch pa spet, šibka konzola, brutalna prodaja

Sony je res raztural s prihodom na trg, ni kaj, če Nintendo ne bi imel Wiija, bi pomoje že postali publisher na Sonyju :D 

Ja, res je malo manjkalo, da Nintendo produva - kakšen sweet Sony revenge bi bil to, glede na zgodovino PS.

Ampak na srečo se vseeno ni zgodilo, ki če ne bi zdaj komaj dobili prvi Uncharted verjetno :D

Z WiiU so ga toliko usrali že samo z imenom, da še nam, ki drkamo na hardver ni bilo baš jasno, da gre za novo konzolo.

Zdaj če pa gledamo nazaj; Wii je bil uspešen, ker je bil nekaj novega (in poceni) - WiiU je pogrnil, ker je bil neki dokaj ziheraški zmedeni naslednik in malo dražji - Switch je bil spet uspešen, ker je bil nekaj novega in cenejši od konkurence - Switch 2; spet ziheraški in najbrž dražji naslednik?

Da se jim ne bo spet maščevalo...

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 1 uro:

Unpopular opinion, ampak govorim iskreno: meni ima ta joycon sistem dveh ploščic, kjer vsako držiš v svoji roki, potencial za najboljši in najudobnejši joypad ever

Yup, to se 100% strinjam. Preden sem mel otroka se spomnim kok je blo carsko ko sm zadet ležal na kavču in špilal zeldo z obema rokama ob telesu namesto na trebuhu, res peak udobnost. Neke twitch reaction igre ne bi tko igral ampak za nintento igre je to 10/10.

Stipe2 reče pred 41 minutami:

Ne, sej nisem razočaran nad konzolo - razočaran sem nad tem, kako danes delajo te reveale...pa pizda, dejte mi vsaj pol ure malo leoprečit o zadevi, da imam čas si ga zdrkat kot človek, ne me jebat 2 dvominutnim trailerjem, koji vam je kurac

Dobro ti maš svoje težave tko al tko, ampak s stališča nintenda je to gold pristop. Namesto da pol ure stipetu razlagajo o frekvenci vsakega jedra in detajlno opisujejo barvo tiskane plošče pokažejo dvo-minutni video, nahypajo folk, in držijo to kadenco podajanja informacij v majhnih koščkih vse do releasa, da se folku "switch2 bo carski" vsidra v spomin.

Pač preboli zgodnja 2000 kjer se je to prodajalo geekom :D Še za proper konzole bi si upal trdit da večini ljudi dol visi za HW specse ker fifa lavfa isto.

Povezava do prispevka

Sem ene 85 %, da bo Switch 2 konkretno manj uspešen, 15 % si pustim lufta, če bo treba pol pametovat. Preprosto ni pogojev, da bi tole tako zlaufalo. Switch bo zelo kmalu postal najbolj prodajana konzola v zgodovini, ful normijev bo ostalo na Switchu, ker ne rabijo upgrejda, oni rabijo za špilat Fortnite gor pa Mario Kart, Switch 2 bo pomoje tudi konkretno dražji (moja ocena, retail 450 EUR) in vsakih 50 EUR več odbije folk ... Ma ne, to ne bo tok uspešno, fix. 

Povezava do prispevka
Stipe2 reče pred 10 minutami:

Ja, res je malo manjkalo, da Nintendo produva - kakšen sweet Sony revenge bi bil to, glede na zgodovino PS.

Ampak na srečo se vseeno ni zgodilo, ki če ne bi zdaj komaj dobili prvi Uncharted verjetno :D

Z WiiU so ga toliko usrali že samo z imenom, da še nam, ki drkamo na hardver ni bilo baš jasno, da gre za novo konzolo.

Zdaj če pa gledamo nazaj; Wii je bil uspešen, ker je bil nekaj novega (in poceni) - WiiU je pogrnil, ker je bil neki dokaj ziheraški zmedeni naslednik in malo dražji - Switch je bil spet uspešen, ker je bil nekaj novega in cenejši od konkurence - Switch 2; spet ziheraški in najbrž dražji naslednik?

Da se jim ne bo spet maščevalo...

Manj možnosti, da se jim z Switch 2 maščuje kot bi se jim, če bi šli v totalno drugo smer z čisto novo konzolo. Ziher nebo tak noro prodajan kot enka ampak sem ziher, da z dobrimi Switch 2 igrami bo prodaja zelo uspešna.

Za nove kupce v ekosistem je pa itak nori deal. Day1 te čaka katalog Switch 1 iger plus redna zaloga novih.

Drugače pa pri handheld konzolah se jim nekaj ni maščevalo, da so šli v bolj ziheraško pot. Ni se prodalo tako dobro kot predhodnik ampak zelo uspešna konzola vseeno.

GameBoy & GameBoy Color -> GameBoy Advance

Nintendo DS - > Nintendo 3DS

uredilo bitje Tijuana
Povezava do prispevka
Arey reče pred 21 minutami:

Pač preboli zgodnja 2000 kjer se je to prodajalo geekom :D Še za proper konzole bi si upal trdit da večini ljudi dol visi za HW specse ker fifa lavfa isto.

Točno to. Treba se je sprijazniti, da pač so drugi časi najav.

Časi ko je Sony najavil PS4 na E3 ter zdissal ob enem Microsoft ob neumnostih, ki so jih delali pred izidom Xbox One

Časi ko je Sony imel celi orkester, da so najavili novi GoW.

Take hype najave so stvar preteklosti. Zdaj gledajo na vsak strošek vsi. Lažje je na YT fuknit Nintendo Direct ali State of Play in je to to.

Povezava do prispevka
Arey reče pred 20 minutami:

Dobro ti maš svoje težave tko al tko, ampak s stališča nintenda je to gold pristop. Namesto da pol ure stipetu razlagajo o frekvenci vsakega jedra in detajlno opisujejo barvo tiskane plošče pokažejo dvo-minutni video, nahypajo folk, in držijo to kadenco podajanja informacij v majhnih koščkih vse do releasa, da se folku "switch2 bo carski" vsidra v spomin.

Hja, samo kaj naredijo te firme če/ko pogrnejo; potem se naenkrat spet spomnijo svojih dragih hardcore gamerjev. :D

Spomni se Sonya, kako se je trudil s PS3, ko jim ni šlo dobro in s PS4 dokler jim ni začelo hodit dobro - zdaj pa vidimo kako se spet obnašajo

Povezava do prispevka
Stipe2 reče pred 27 minutami:

Ja, GameCube je bil lep prikaz Nintendovega napuha - že N64 jim je bil jasen signal, da proprietary mediji gredo v zgodovino - in kaj tipi naredijo; izdajo novo konzolo z nekim proprietary ploščkom

Proprietary medije imajo skoraj vse nintendo konzole, though.

Stipe2 reče pred 4 minutami:

Hja, samo kaj naredijo te firme če/ko pogrnejo; potem se naenkrat spet spomnijo svojih dragih hardcore gamerjev. :D

Spomni se Sonya, kako se je trudil s PS3, ko jim ni šlo dobro in s PS4 dokler jim ni začelo hodit dobro - zdaj pa vidimo kako se spet obnašajo

To je res, hkrati pa mislim da nintendo nikoli ni ciljal ljudi ki jih zanima hardware ampak dobre nintendo igre. Multiplat naslovov na switchu pač ne igraš, razn če je poleg tega tvoj hobi tut da te nekdo neusmiljeno mlati z bičem.

Povezava do prispevka
Arey reče pred 14 minutami:

Proprietary medije imajo skoraj vse nintendo konzole, though.

To je res, hkrati pa mislim da nintendo nikoli ni ciljal ljudi ki jih zanima hardware ampak dobre nintendo igre. Multiplat naslovov na switchu pač ne igraš, razn če je poleg tega tvoj hobi tut da te nekdo neusmiljeno mlati z bičem.

Ja dobro, sem mislil inferioren proprietary medij v kombinaciji z visoko ceno konzole - že pri N64 bi lahko videli, da očitno ne gre, folk ne kupuje, razvijalci jamrajo, ampak ne, mi smo Nintendo vi se boste nam prilagodili - pa ni bilo, ne...

Me prav zanima, kam bodo tokrat postavili ceno.

Povezava do prispevka
Stipe2 reče pred 1 uro:

Kaj govoriš - Nintendo je bil do Wiija vedno vsaj par drugim konzolam po zmogljivosti...z Wiijem so pa šli v drugo (cenejšo) smer, ker so z GameCubom dokončno ugotovili da za isti denar folk ful raje kupi PS, ne zato, ker se je njim ful inoviralo...

sprašujem, ne govorim nič :)

Povezava do prispevka
[]D [] []V[] []D reče pred 29 minutami:

sej vsaj v handheld segmentu je bil sony vedno kralj proprietary shita, od medijev do napajalnih in drugih kablov. se ko je povprecen phone/whatever charger bil mala skatlica s kablom je psvita charger za primerjavo bil ogromen in sestavljen iz treh delov. ziher so prsparal 14centov na komad

Ja, Sony je legendaren v tem - na Walkmanu še vedno imam en tak proprietary polnilni kabel :D

Povezava do prispevka
Stipe2 reče pred 9 minutami:

Ja dobro, sem mislil inferioren proprietary medij v kombinaciji z visoko ceno konzole - že pri N64 bi lahko videli, da očitno ne gre, folk ne kupuje, razvijalci jamrajo, ampak ne, mi smo Nintendo vi se boste nam prilagodili - pa ni bilo, ne...

Me prav zanima, kam bodo tokrat postavili ceno.

Pomoje je bil velik faktor boj proti piratstvu. Ko je Nintendo 64 izšel, je bil PS1 že shackan, na azijskih črnih trgih pa so se piratske igre prodajale za 1—3 dolarje (kar je insane, v ZDA in Evropi so bile piratske kopije ful dražje). Pomoje so se bali, da bodo na PS1 na koncu vsi piratizirali, kar pa se pač ni uresničilo, kolikor sem gledal en video pred časom je ocena, da je bilo globalno gledano modchipanih 1/3 PS1, od tega največ Azija in Južna Amerika, ZDA in Evropa pa ful manj

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 1 uro:

Mini CD in MicroSD, ki ga furajo trenutno nista proprietary medija. Nazadnje so to imeli pri N64.

Uu nism vedu da niso naredili svoje kartice za switcha, kaj si ja nor. :D Mogoče bo switch 7 celo podpiral usb-c specs kot se zagre, ne pa neki na pol :D 

Povezava do prispevka
Konzolko reče pred 1 uro:

Jst Nintendo asociiram z otroštvom v igranju Mario špilov. Verjetno je tudi pomagalo pri razvoju, da sem manj narcisističen kot bi lahko bil, če bi špilal te novodobne šuterje.

Ne bom lagal, tle si me kr zgubu. Kako točno so mario, novodobni šuterji in narcizem povezani?

Povezava do prispevka
Hernire reče pred 4 urami:

Sem se pol včeraj ob Switch revealu spomnil ene stvari, ki me hypa glede tega hardwara — joyconi. 

Unpopular opinion, ampak govorim iskreno: meni ima ta joycon sistem dveh ploščic, kjer vsako držiš v svoji roki, potencial za najboljši in najudobnejši joypad ever. Kakorkoli obračam in razmišljam o tej stvari, zadeva je genialna, ampak pač zelo povprečno oziroma celo podpovprečno izpeljana. Namreč tako kot je meni bilo udobno igrat igrice z joyconi, ko sem imel vsakega v svoji roki in špilal na TV, mi pomoje še ni bilo. Roke imaš lahko v poljubni poziciji, kar omogoča res dosti svobode in te ne sili, da zapestje držiš v eni pokrčeni poziciji ves čas igranja, prav uno terapevtsko sproščujoče mi je bilo. Tako da jaz bi v trenu oka kupil dualshock 5, ki bi bil razsekan na polovico, če bi ga dobro naredili. Ima pa seveda omejitve, predvsem ne moreš met gor gimmickov ala touchpad. Pa joyconi so za dolge seanse potem vseeno bili neudobni, ker so po zunanjem dizajnu zelo neergonomični. Skratka: top notch ideja, slabo izpeljana. Tile novi joyconi ne zgledajo kaj dosti bolj ergonomični, ampak vsak napredek v to smer pozdravljam

Jaz se strinjam s tabo glede te ideje. Še na pcju bi raje ime tako kot samo en gamepad. Pa itak že vsi VRji furajo to, zakaj ne dajo še brez tega. :/

Povezava do prispevka

drgač pa fantje, vsaka čast, mal smo odrasli. če se spomnim kakšna bi bla ta tema 20 let nazaj, hjao.

@Hernire (model kok mas ti accountov komi sm nasu kaj tegat XD) jst sm tud opazu glede switch kontrolerja, zelo dober feature. ampak na daljši gaming session ni tok hudo, sploh ce je kaksna intenzivna igrca. mam vseen rajsi navaden kontroler, je pa res, da bi blo fajn met opcijo, da ga vzameš na pol kadarkoli.

Povezava do prispevka

kar bi moral nintendo pogruntat, pa zgleda tut v dvojki niso, da ne rabis unih neumnih plastik dajat na joycone za optimalno uporabo ko niso nataknjeni na switchu. Jz jih sicer nisem dajal gor ker je najslabsi ux na svetu, ko jih moras skos gor pa dol dajat za uporabo pa za filanje.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Ustvari novo...