Skoči na vsebino

Cosmetics


atomic

Priporočeni prispevki

A kj zapravljate?

 

Na forumu je večina folka singleplayer. Ampak meni je fenomen, kakšen dober biznis so kozmetične stvari v igrah. Koliko free iger živi samo od tega, in to prekleto dobro. Spomnim se 8 let nazaj, ko je prišel CS:GO ven, je kolega kupil nož za 250€. Meni je bilo to takrat nekaj neverjetnega, da je kdo pripravljen dati 250€ za skin, ki nima nobene funkcije. In kolko je takih ljudi. Sam sem vse, kar sem dobival, vse skine in boxe prodajal in se mi je v enem letu nabralo za 20€.

Zdej sem neki Apex Legends in ta kolega isto, čisto za vse like je neki kupoval, 500€ je zmetal za neke gluposti, ki jih liki izvajajo med tem, ko letijo na zemljo. Za igro samo pa ne bi dal 50€ ni šans.

 

No druga zadeva je pa, da poslušam, da se bo avtomobilska industrija posluževala tega. BMW in Mercedes sta na polno not v tem. Mercedes kljub novemu OS, dela nov OS, sponzorira turnirje v gamingu in dela reklame na to zgodbo in še Mariu kart se pojavlja. V prihodnosti boš moral plačati premikajoče se žmigovce,  ne vem 50€ da ti softwersko odklenjejo funkcijo ali pa če želiš imeti dodatno barvo osvetlitve notrajnosti, ti bodo to zaračunali in ti odklenili. Mogoče celo povečanje moči?

 

Skratka te cosmetics so tak biznis, da se bo fural povsod. Vam kaj pomeni to, ali kaj zapravljate za to? Ali pa recimo, ko naročite preorder, vam kaj pomeni, ker dobite dodatnega konja ali skin za junaka?

Povezava do prispevka

Ne spomnim se da bi kupoval cosmeticse z izjemo ko sem kupil compendium in par keyev za doto 2 (ne vem če sem dal več kot 20e za use skupi) ene 8 let nazaj

 

Dosti bv mi je 

Tudi raznih special edition ne narocavam

 

Pa če smo že pri avtih, sej a nima VW že zdej tku narejene motorje, da so s sw-jem limitirani (vsaj 2.0 dizl) ? Verjetno res še ne  ponujajo opcije da si odklenes višjo moč (nisem šel googlat) sam ja dejansko gre v to smer 

uredilo bitje Me3do
Povezava do prispevka

če sm zabil določeno število ur, beri:veliko

 

in če vem da bom zabil še veliko, veliko, ur

 

potem si kaj privoščim

 

če bi res imel.

 

Navedek

500€ je zmetal za neke gluposti, ki jih liki izvajajo med tem, ko letijo na zemljo. Za igro samo pa ne bi dal 50€ ni šans.

Dive emotione dobiš v BPju za 10€, teh 10€ lahko refurbišaš nonstop ako dokončaš BP (dobiš nazaj ves geld)

 

tvoj kolega je kvečjemu odbil 500€na heirloomu pa m uje najbrž bad priznat :D

uredilo bitje Sovica
Povezava do prispevka

Zanimivo bi bilo videt kakšno sociološko/antropološko študijo na temo mercha v digitalnih svetovih. Ker premisa je načeloma enaka kot v fizičnem svetu. Ljudje kupujejo statusne simbole, da projecirajo, no, status. Nam se morda to zdi absurno, ampak če vsaj z eno nogo svojega obstoja stojiš v digitalnih svetovih, kjer imaš svoje prijatelje, znance, simpatije, zgodovino skupnih doživetij itd., torej dejansko digitalno življenje, potem razumem, zakaj bi nekdo zapravil na stotine evrov za merch. In zdi se mi, da je to v zadnjem letu in pol dokončno pričelo postajati del mainstreama, ko so velike firme in pa oglaševalske agencije ugotovile, kako neizkoriščeni so z oglaševalskega vidika digitalni svetovi (primer koncertov pravih glasbenikov v Fortnitu).

 

Meni, ki na stvar gledam primarno z marketinškega vidika, se to zdi logičen in dokaj razburljiv korak. Ne vem pa, kako na to gledajo igralci. Fortnite se mi zdi dovolj mainstream, da bi to bilo dobrodošlo, dokler je inkorporirano na nek smiseln način (kot doživetje) in v mejah normale.

 

 

uredilo bitje sekretar
Povezava do prispevka
atomic reče pred 5 minutami:

Če mene prašaš tudi v RL, kdor kupuje italjanske znamke oblačil, kjer ti čez hrbet piše ime firme je zame idiot. Azijci, črnci, arabci, balkanci to obočujejo, skratka vsi te bolj temperamentni narodi.

 

Ne vem kako je pri cosmetics v igrah.

 

glih preden je užgala kriza sem si kupil bel Kenzo pulover z ogromnim tigrom čez prsa, sešitega iz srebrnih niti in barvnih kristalčkov. za skromnih 300 eur :D:D 

 

cosmeticsov v špilih se pa ne dotaknem s palico

Povezava do prispevka
amnesia reče pred 46 minutami:

potrjujem, sem idiot

Jaz tudi, zgleda.

 

Sicer sem največ skinov v življenju kupil v igrah Heroes of Newerth in Path of Exile; delno zato, da bi nagradil izdelovalce za dobro zastonjsko igro, delno pa tudi za to, ker so mi bili določeni zelo kul :)

 

Med najboljšimi nakupi v HoN-u je bil nedvomno TotalBuiscuit-ov Corrupted Disciple avatar (to je bilo davnih 9 let nazaj :o):

 

 

Za Path of Exile mi je pa od kozmetike najbolj ostal v spominu čarovniški klobuk iz ene akcije za Haloween:

 

5rinBbyl.jpg

 

Aja, pa kupil sem vse sezonske skine za impe v War for the Overworld ter par dekorativnih paketov za Space Engineers; oboje najbolj za to, da bi razvijalce še ekstra nagradil za dober špil.

uredilo bitje Tom7i
Povezava do prispevka

V SP igrah se mi se menjat ne da tistih ki jih dobis zastonj, kaj sele da bom kupu skine za sp spil, sej nisem prizadet.

Za LOL sem pa v 8ih letih kolikor sem ga igral zapravil cca 20€ in se to prvih par let, malo za foro malo za podporo razvijalcu. Drgac pa ne kupujem kozmetik ker so mi skrajno blesava stvar za kupit.

Povezava do prispevka
Arey reče pred 1 minuto:

V SP igrah se mi se menjat ne da tistih ki jih dobis zastonj, kaj sele da bom kupu skine za sp spil, sej nisem prizadet.


Aja točno to :) Nikoli mi ni blo jasno zakaj neke garderobe in odlepanje oblek ali kupovanje teh v štacunah (GTA, Watch Dogs...). Vedno na začetku nekaj oblečem pa mam cel špil in sploh ne gledam kaj to odklepa vmes. Mi je tak nepomemben del igre, da mi je škoda par minut zabušit za preoblačenje.

Povezava do prispevka

To da ti med igro raste brada ipd. je drugo. Samo enkrat sem drugače šel k brivcu/frizerju, če se prav spomnim. V večini iger pa na začetku izberem nek lik na hitro in gas :D On pa ostane celo igro isti. Na živce mi prav gre, ko ti pred samim začetkom igre ponudi full customizacijo. Od obrvi, brade, očal, las, tatoo leve roke, tatoo desne, brazgotine.... fak off s tem :) Imho seveda.

Povezava do prispevka
KE RIT reče pred 21 minutami:

Folk ma pač rad customizacijo likov. Valjda ti je carsko, da se imaš možnost zabrit do golega ali furat hermit stil zaraščeno šumo v RDR2 recimo. Ali pač? :D

Heh, ne, zna zapravit tut eno uro v character creatorju (redko se mi da, sem pa ze), in to je pol look ki ga furam do konca igre.

Povezava do prispevka

Tole obsojanje je mau tko tko... vedno bo pasalo folku veliko časa in keša porabiti v customization. 
Lep primer MHW. Moj frend je prebil dobro uro in pol, da si je tam popedenal lik sebi nalik.

 

Kar se tiče mojega odnosa do kozmetke v igri. Le to dostikrat kupim zato, ker mi je igra res všeč in bi rad izkazal navdušenje z nekimi malimi stvarmi.

 

Ene stvari pa npr. ne bom nikoli razumel. Od kje folku motivacija vršt 250€ za knife skin?

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...