Tadey Objavljeno 6. marec 2025 Share Objavljeno 6. marec 2025 (urejano) Adriano reče pred 47 minutami: Tegale ne razumem ravno. Kje točno je šla tehnologija tako naprej, a pri piskanju pa številu raznih senzorjev? Al pri absurdnem downsizingu motorjev, mogoce pri zanesljivosti in kvaliteti izdelave? Sam sem šel iz C5 2010 ke na Superba 2019, oba 2.0 motorja. Več pičkarij na sami mašini (dpfji in podobno) kar je definitivno minus. Downsizing... Ja je kurac zato pa če ni prestar avto se pač ne splača menjat. Roko na srce od l. 2000->2010 velik preskok v vsem, 2010-2020 ni več tok "novitet" in predvidevam če imaš avto v tej starosti se nisi ne splača trenutno menjat. C5 je bil kul vendar napravm passatom podobnega letnika manjkal vsaj aktivni tempomat. Downsizing je pa itak eno sranje. Za mestne malčke ja, za potovalne krave pač ne. Vendar pa mi odtehta dober avtomatski menjalnik (kljub neumnostim DQ381 ke), aktivni tempomat, mrtvi koti, pa verjetno še kaka neumnost. Danes trenutno ni na trgu avta da bi si ga res želel. Piskanje... Tudi meni gre na jajca vse to. Če bi se dal izklopit bi marsikatero stvar izklopu. 6. marec 2025 uredilo bitje Tadey 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 6. marec 2025 Share Objavljeno 6. marec 2025 Tadey reče pred 6 urami: Če bi se dal izklopit Ne vem kako je pri čist novih avtih, ampak v mojem sta edini moteči pičkariji piskanje pri nepripenjanju varnostnega pasu in sistem startstop startstop se da izklopit, pripet pa tak morš bit 1 Navedek Povezava do prispevka
Tadey Objavljeno 6. marec 2025 Share Objavljeno 6. marec 2025 Adriano reče pred 15 minutami: Ne vem kako je pri čist novih avtih, ampak v mojem sta edini moteči pičkariji piskanje pri nepripenjanju varnostnega pasu in sistem startstop startstop se da izklopit, pripet pa tak morš bit Men pa, motor je prižgan, nepripet si, vrata maš odprta, gepek maš odprt, nisi ga dobr otresu, nisi ga dal v P... Kr neki haha Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 7. marec 2025 Share Objavljeno 7. marec 2025 Tadey reče pred 21 urami: Men pa, motor je prižgan, nepripet si, vrata maš odprta, gepek maš odprt, nisi ga dobr otresu, nisi ga dal v P... Kr neki haha No vidiš, preveč nov avto maš 1 Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 7. marec 2025 Share Objavljeno 7. marec 2025 K ene stare tečne babe ste. Verjetno, ko bo današnaj mladina 40+. Bo tudi rekla kok je bilo 2020-+ boljše. Navedek Povezava do prispevka
catal Objavljeno 8. marec 2025 Share Objavljeno 8. marec 2025 Danasnji novi avti ti piskajo medtem ko se vozis 36 po 30 coni. 60 v 50 coni itd. edini nacin da bo folk umiril voznjo zgleda. Navedek Povezava do prispevka
cashman Objavljeno 8. marec 2025 Share Objavljeno 8. marec 2025 Vodokotlič reče pred 18 urami: K ene stare tečne babe ste. Verjetno, ko bo današnaj mladina 40+. Bo tudi rekla kok je bilo 2020-+ boljše. seveda bo, ker bo takrat še slabše, kot je zdaj. Tudi sam ne vem, kaj bi vzel, če bi kupoval novo. Verjetno mazdo (npr, CX-5 ), ker je še najbolj tradicionalna od vseh brez nekih touch screen sranja in normalnimi motorji. Morda še Lexus zaradi zanesljivosti, od rabljenega pa civic 9. gen, 2016, ko ima še 1.8 140KM bencinski motor, ki je bullet-proof. Navedek Povezava do prispevka
viddek Objavljeno 8. marec 2025 Share Objavljeno 8. marec 2025 Skyline G, od 120 do 165km izvedbe (sepravi 2013-) so trotlziher za popizdit. Tudi touch screen bedarij nimajo in je ergonomija dalec pred vso new age idejo infotainmentov. Sam sem z razlogom vzel Mazdo 3 BL (2nd gen) z 1.6 MZR masino. BMK ce je ekonoshit zadeva, sam jo kot totalen aberveznik sraufam. Zamenjal ac kompresor z lahkoto, ketne in natezniki so vecni, menjava filtrom ezpz., tezav z rjo ni (plus folk ignorira ciscenje podvozja, se posebej med zimo, in pol jokajo...) Kar me caka zdej v kratkem so nosilci motorja ki so znan defekt, ampak je isto straight forward. Plus preventivno bom zadnje shock absorber nosilce zamenjal, just because. So pa mazdine dizl masine absoluten drek. Plus interier, cepravi izgledajo nove izvedbe lepo, je se vedno cheap japanc. Cricki bodo vedno, plus zvocna izolacija ni najboljsa. Ko se selim v bajto z garazo definitivno pade mazda 6 z 165KM v katero bom nasopal supercharger. Uglavnem, ne vem zakaj kdo ne bi nabavil Mazde v zadnjih 15 letih. Navedek Povezava do prispevka
mr.killer Objavljeno 9. marec 2025 Share Objavljeno 9. marec 2025 To je sedaj tema o tem kako so mazde hude. Tle maš gumb da sklopiš vse piskanje, loh bi se evropejci mal naučili. Sam imam 6tico, zloglasni 2.2 dizel - zadnjih 5 let in narejenih 110 (kupil ko je imela 60k, sedaj ima 170k). Dobesedno nobenih problemov pa je ne furam na dolge razdalje (vsake toliko no), pred kratkim naredil EGR off, škoda ker nisem tega naredil že 5 let nazaj. Gledam trg avtomobilov in je taka žalost oziroma take cene da ne vem, ali se kdo zajebava, ali smo postali prva Švica, ali je pa vse na leasing (imo je to zadnje). Meanwhile Korinta vloga kako kadi travo Res smo jebeno nizko padli kot država, pičkumater zdej sem bil en teden v Bukarešti in so jebeni Romuni leta pred Slovenijo. Pa same Dacie na cesti, nove, stare ni da ni. 1 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 10. marec 2025 Share Objavljeno 10. marec 2025 mazde so super za na odpad peljat 1 1 Navedek Povezava do prispevka
catal Objavljeno 10. marec 2025 Share Objavljeno 10. marec 2025 Model se fura 25km na job in misli, da ima vzdrzljiv avto. Kao avto mi ni crknu med 60k in 170k, lol to ti še dacia dela brez problemov. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 10. marec 2025 Share Objavljeno 10. marec 2025 (urejano) mr.killer reče pred 12 urami: To je sedaj tema o tem kako so mazde hude. Tle maš gumb da sklopiš vse piskanje, loh bi se evropejci mal naučili. Sam imam 6tico, zloglasni 2.2 dizel - zadnjih 5 let in narejenih 110 (kupil ko je imela 60k, sedaj ima 170k). Dobesedno nobenih problemov pa je ne furam na dolge razdalje (vsake toliko no), pred kratkim naredil EGR off, škoda ker nisem tega naredil že 5 let nazaj. Gledam trg avtomobilov in je taka žalost oziroma take cene da ne vem, ali se kdo zajebava, ali smo postali prva Švica, ali je pa vse na leasing (imo je to zadnje). Meanwhile Korinta vloga kako kadi travo Res smo jebeno nizko padli kot država, pičkumater zdej sem bil en teden v Bukarešti in so jebeni Romuni leta pred Slovenijo. Pa same Dacie na cesti, nove, stare ni da ni. Model, v istem stavku napišeš da nisi imel nobenih problemov in da si naredil EGR off, lol. Pa 170k km imaš in 2.2 motor, kaj si pričakoval? Še moj 1.2TSI je brez težav prišel do 240k km, brez EGR off in se še vedno vozi dalje. Kar se tiče piskanja pa je v Tesli isto potreben en klik, v VW 2. Ni to nek jak dosežek. 10. marec 2025 uredilo bitje Skynetz Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 10. marec 2025 Share Objavljeno 10. marec 2025 magični kralj reče pred 3 urami: mazde so super za na odpad peljat A so kao unreliable? Prvič slišim Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 10. marec 2025 Share Objavljeno 10. marec 2025 ne, samo spadajo tja 2 Navedek Povezava do prispevka
Chris Objavljeno 10. marec 2025 Share Objavljeno 10. marec 2025 catal reče pred 7 urami: Model se fura 25km na job in misli, da ima vzdrzljiv avto. Kao avto mi ni crknu med 60k in 170k, lol to ti še dacia dela brez problemov. lmao. dacia je bolj reliable od marsikaterih nemcev in japoncev. pa tudi bistveno cenejša za vzdrževati. Tisti ki je pred 20 leti škode kupoval, kupuje sedaj dacie. 4 Navedek Povezava do prispevka
Chris Objavljeno 10. marec 2025 Share Objavljeno 10. marec 2025 Adriano reče pred 4 urami: A so kao unreliable? Prvič slišim precej rjavijo (vsaj stare izvedenke so). motorji so pa izjemni. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 10. marec 2025 Share Objavljeno 10. marec 2025 Chris reče pred 5 minutami: precej rjavijo To sem že slišal, ampak težko verjamem kar se modernih tiče Navedek Povezava do prispevka
viddek Objavljeno 10. marec 2025 Share Objavljeno 10. marec 2025 Pre-2008 so rjavele podobno kot Honde in Toyote 90ih Navedek Povezava do prispevka
Chris Objavljeno 11. marec 2025 Share Objavljeno 11. marec 2025 Adriano reče pred 16 urami: To sem že slišal, ampak težko verjamem kar se modernih tiče heh čas bo povedal je pa itak tudi precej odvisno od stanja proizvajalca. Mercedes je imel tudi eno obdobje konec 90ih, začetek 00ih ko so vozila precej rjavela. po občutku bi dandanes rekel da nikakor ne gre zaupat novim stalantis vozilom. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 11. marec 2025 Share Objavljeno 11. marec 2025 Chris reče pred 3 urami: stalantis Stellantis so kr smeti ja, žal ker majo še kr lepe avte, sploh jeepi so mi všeč Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 11. marec 2025 Share Objavljeno 11. marec 2025 Sm vidu na vagonu tanovo adriano alfa romeo. Topkek kak avto, pa fix rebadgan jeep avenger k so bli zraven in so isto zgledali Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 11. marec 2025 Share Objavljeno 11. marec 2025 Smeti, rebadgan peugeot 1 Navedek Povezava do prispevka
sadhu sequencer Objavljeno 11. marec 2025 Avtor Share Objavljeno 11. marec 2025 1 Navedek Povezava do prispevka
HellAngel Objavljeno 11. marec 2025 Share Objavljeno 11. marec 2025 catal reče Dne, 10. 3. 2025 at 6:42: Model se fura 25km na job in misli, da ima vzdrzljiv avto. Kao avto mi ni crknu med 60k in 170k, lol to ti še dacia dela brez problemov. Moja romunska karjola gre zdele lepo proti 280.000km brez problemov. Pa upam rečt da bo do ene 400.000km komot brez večjih posegov. Kokr kaže jo bo letos nasledu Bigster. 2 Navedek Povezava do prispevka
Undead Objavljeno 11. marec 2025 Share Objavljeno 11. marec 2025 HellAngel reče pred 1 minuto: Moja romunska karjola gre zdele lepo proti 280.000km brez problemov. Pa upam rečt da bo do ene 400.000km komot brez večjih posegov. Kokr kaže jo bo letos nasledu Bigster. Moj 20 let str avto ma že 286.000km. Vozi brez problema. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 12. marec 2025 Share Objavljeno 12. marec 2025 Undead reče pred 12 urami: 286.000 Sej to spet ni taka strahotna velika cifra, oglašaj se pri 400k Navedek Povezava do prispevka
Undead Objavljeno 12. marec 2025 Share Objavljeno 12. marec 2025 Adriano reče pred 1 minuto: Sej to spet ni taka strahotna velika cifra, oglašaj se pri 400k Se bom pr miljonu. 1 Navedek Povezava do prispevka
Undead Objavljeno 13. marec 2025 Share Objavljeno 13. marec 2025 Adriano reče pred 22 urami: Sej to spet ni taka strahotna velika cifra, oglašaj se pri 400k Evo, v Jaguar grupi enemu uspelo z istim avtom naredit 800.000 km: 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Kosinus Objavljeno 15. marec 2025 Share Objavljeno 15. marec 2025 Gogy reče Dne, 4. 3. 2025 at 9:02: Kolk bo cena tega? Tole je nekaj, kar bi nabavil hčeri. EDIT: 19 jurjev..? Mal preveč. Hyundai Inster bo morda malo cenejši. Je tudi bolj praktičen, lahko kampiraš notri. 1 Navedek Povezava do prispevka
Undead Objavljeno 16. marec 2025 Share Objavljeno 16. marec 2025 Zdej pa še Lancia pripravvlja kanto za smeti. 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.